Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 June 2022
13:02 uur

Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet turnster Nina Derwael deze zomer?

VRT NWS

06/08/2019 - 10:29

Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: turnster Nina Derwael.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet ex-zeilkampioene Evi Van Acker in de zomer? (13/08/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: zeilster Evi Van Acker.
  [naar artikel]
 2. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: Wat doet Kimberly Buys deze zomer? (16/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hun vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: zwemster Kimberly Buys.
  [naar artikel]
 3. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet wielrenner Gianni Vermeersch deze zomer? (20/08/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: wielrenner Gianni Vermeersch.
  [naar artikel]
 4. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet tennisster Elise Mertens in de zomer? (30/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: tennisster Elise Mertens.
  [naar artikel]
 5. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat deed en doet ex-atletiekkampioene Hanna Mariën tijdens de zomer? (23/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: ex-atletiekkampioene en personal coach Hanna Mariën.
  [naar artikel]
 6. Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: "Tijdens het tussenseizoen mogen de triatleten trashen" (09/07/2019 - VRT NWS)
  Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hun vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: bondscoach van de Belgische triatleten en zelf ex-triatleet Nick Baelus.
  [naar artikel]
 7. Topsporters Nina Derwael en Eden Hazard klappen uit de biecht: “Daarom is mijn moeke de beste” (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Urenlang wachten in de auto, talloze wasmachines laten draaien en daarnaast nog de allergrootste supporter zijn. Ook de mama’s van onze topsporters verdienen echt wel een bedankje voor hun onvoorwaardelijke steun. Voor Moederdag verklaren 35 Belgische topsporters hun liefde aan hun mama op Play Sports van Telenet. Vijf van hen, onder wie Eden Hazard, Nina Derwael en Imke Courtois geven nu al de aftrap. “365 dagen per jaar voortdurend een bal tegen de zijkant van je huis horen botsen. Dat moet best vervelend zijn. Bedankt mama om dat te tolereren.”
  [naar artikel]
 8. Nina Derwael neemt uitdaging aan maar interpreteert challenge met wc-rol op haar manier... (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael werd uitgedaagd door ex-voetbalster en analiste Imke Courtois in de wc-rol challenge. De turnster nam de uitdaging aan maar schakelde de hulp in van haar vriend en voetballer Siemen Voet voor het jongleren, zelf bracht ze een aparte (en lenige) interpretatie.
  [naar artikel]
 9. Nog geen rijbewijs, maar turnster Nina Derwael krijgt wel al auto voor achttiende verjaardag (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Feest ten huize Derwael. Turnster Nina Derwael, die vorige week nog in actie kwam op de wereldbekermanche artistieke gymnastiek in Doha, viert...
  [naar artikel]
 10. Deze kampioenen zitten bij Nina Derwael in de klas: “Wij praten niet over medailles, wel over liefjes” (13/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een nationale vedette. Dat is Nina Derwael (17) sinds ze zaterdag als eerste Belgische turnster ooit een bronzen WK-medaille pakte. Maar niet op school. Donderdag keerde Nina terug naar haar kampioenenklas in het Koninklijk Atheneum in de Gentse Voskenslaan. Tussen de andere jonge top­sporters valt de turnster nauwelijks op. “In de klas praten we niet over onze medailles, wel over ­liefjes.”
  [naar artikel]
 11. Heeft topsporter jou ertoe aangezet te gaan sporten? (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Topsporters inspireren ons om zelf te sporten, zo blijkt uit onderzoek van de VUB. Bijna de helft van de Vlamingen is fan van een topsporter en meerkampster Nafi Thiam is de absolute favoriete. Turnster Nina Derwael en wielrenner Wout Van Aert vervolledigen het podium van topsporters met de meeste fans.
  [naar artikel]
 12. Imke Courtois stopt na EK met voetballen: "Ik moest een keuze maken" (12/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Red Flame Imke Courtois hangt deze zomer haar voetbalschoenen aan de haak. Dat laat ze optekenen in Het Nieuwsblad. De 29-jarige Courtois, zowat
  [naar artikel]
 13. Turnster Nina Derwael wint Memorial Joaquim Blume (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael heeft gisteren in het Spaanse Barcelona goud veroverd op de 38e editie van de Memorial Joaquim Blume. De 16-jarige turnster van Sta
  [naar artikel]
 14. Amerikaanse turnster verbluft met een variant op de Derwael (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wordt de Amerikaanse turnster Sunisa Lee dé grote rivale van Nina Derwael? Op het internet postte ze afgelopen weekend een filmpje van haar nieuwe brugoefening, die een hogere moeilijkheidswaarde krijgt dan Derwael tot dusver toonde. Op twitter wordt ze nu al uitgeroepen tot de favoriete.
  [naar artikel]
 15. Opnieuw een prijs voor Nina Derwael (18): turnster verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2018 (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Turnster Nina Derwael (18) is na haar uitzonderlijk 2018 verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Dat raakte zonet bekend op het Sportgala in Brussel....
  [naar artikel]
 16. Turnster Nina Derwael wint Memorial Joaquim Blume (06/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael heeft zaterdag in het Spaanse Barcelona goud veroverd op de 38e editie van de Memorial Joaquim Blume. De 16-jarige turnster van Sta Paraat-PHH Hasselt deed het met 56,150 punten meer dan anderhalf punt beter dan de Française Melanie Dos Santos. De Russische Seda Tutkhalyan mocht als derde het podium op.
  [naar artikel]
 17. Turnster Nina Derwael wint Memorial Joaquim Blume (06/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael heeft zaterdag in het Spaanse Barcelona goud veroverd op de 38e editie van de Memorial Joaquim Blume. De 16-jarige Truiense turnster van Sta Paraat-PHH Hasselt deed het met 56,150 punten meer dan anderhalf punt beter dan de Française Melanie Dos Santos. De Russische Seda Tutkhalyan mocht als derde het podium op.
  [naar artikel]
 18. Dit jaar won ze EK-goud en WK-brons, maar deze beelden bewijzen dat Nina Derwael (17) de basis voor haar succes al véél vroeger legde (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vraag aan Nina Derwael wie de trofee van Sportvrouw van het Jaar verdient en de 17-jarige turnster antwoordt u oprecht: Nafi Thiam. Maar zonder...
  [naar artikel]
 19. Nina Derwael vol vertrouwen voor afreis naar Tokio: “De buitenwereld heeft hoge verwachtingen, maar die heb ik zelf ook” (14/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Turnster Nina Derwael (21) trekt in een favorietenrol naar de Olympische Spelen. Vorige maand pakte ze twee keer goud op de Wereldbeker in Osjiek, twee weken later volgde dan wel een mindere prestatie op de FIT Challenge in Gent. “Ik ben niet beginnen twijfelen na die moeilijke wedstrijd want nadien verliepen alle trainingen bijzonder goed”, vertelt Nina Derwael voor de afreis naar Tokio.
  [naar artikel]
 20. Imke Courtois debuteert als presentatrice en Linde Merckpoel volgt de Belgian Cats: dit is de sportzomer van de VRT (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sportliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken bij VRT. Tijdens de zomermaanden kan je namelijk alle grote sportevenementen volgen bij de openbare omroep. Zo gaat Linde Merckpoel onder meer op stap met de Belgian Cats en daarnaast staan er ook nog twee documentaires over Ann Wauters en over Nina Derwael op de planning.
  [naar artikel]
 21. Imke Courtois wordt presentatrice en Linde Merckpoel volgt de Belgian Cats: dit is de sportzomer van de VRT (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sportliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken bij VRT. Tijdens de zomermaanden kan je namelijk alle grote sportevenementen volgen bij de openbare omroep. Zo gaat Linde Merckpoel onder meer op stap met de Belgian Cats en daarnaast staan er ook nog twee documentaires over Ann Wauters en over Nina Derwael op de planning.
  [naar artikel]
 22. Nina Derwael in quarantaine na besmetting van haar voetballende vriend (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Corona treft nu ook turnster Nina Derwael. De Truiense moet in quarantaine omdat haar vriend Siemen Voet, voetballer bij KV Mechelen, een positieve coronatest heeft afgelegd. Dat Derwael tien dagen thuis moet blijven, is een flinke domper in de opbouw naar het EK.
  [naar artikel]
 23. Turnkring Sta Paraat schreeuwt Nina Derwael naar finale op de Olympische Spelen (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de Olympische Spelen was het vandaag vooral uitkijken naar de prestaties van Nina Derwael. De turnster moest met het Belgische team vandaag vier onderdelen afwerken: de vloer, de sprong, de balk, en haar favoriete toestel: de brug. Het is vooral op dat onderdeel dat de verwachtingen hoog zijn. En Derwael een van de topfavorieten is.
  [naar artikel]
 24. Nina Derwael krijgt stevige concurrentie van Sunisa Lee (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wordt de Amerikaanse turnster Sunisa Lee dé grote rivale van Nina Derwael? Op het internet postte ze afgelopen weekend een filmpje van haar nieuwe brugoefening, die een hogere moeilijkheidswaarde krijgt dan Derwael tot dusver toonde. Op twitter wordt ze nu al uitgeroepen tot de favoriete.
  [naar artikel]
 25. Nina Derwael sleutelt aan brugoefening voor WK (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook turnster Nina Derwael werd donderdag in de bloemetjes gezet door Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) voor haar gouden EK-medaille op de brug met ongelijke leggers.
  [naar artikel]
 26. Nina Derwael wil de knop snel omdraaien: "Uitstel zit vooral in je hoofd” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael moet haar Olympische droom nog een jaartje opbergen. De 19-jarige turnster had de Spelen met stip aangeduid in haar agenda, maar zal...
  [naar artikel]
 27. Imke Courtois stopt na EK met voetballen (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Red Flame Imke Courtois hangt deze zomer haar voetbalschoenen aan de haak. De 29-jarige Courtois, zowat de bekendste voetbalster en analiste in België, speelt haar laatste wedstrijden op het EK in Nederland en wil zich daarna meer toeleggen op haar doctoraat en haar leven buiten de sport. “Ik ben nog in topvorm, maar ik moest een keuze maken”, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Imke Courtois stopt na EK met voetballen (12/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Red Flame Imke Courtois hangt deze zomer haar voetbalschoenen aan de haak. De 29-jarige Courtois, zowat de bekendste voetbalster en analiste in België, speelt haar laatste wedstrijden op het EK in Nederland en wil zich daarna meer toeleggen op haar doctoraat en haar leven buiten de sport. “Ik ben nog in topvorm, maar ik moest een keuze maken”, klinkt het.
  [naar artikel]
 29. Onze turntrots Nina Derwael spreekt rechtuit: "Ik herken me in Thiam, ik wil ook steeds méér" (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gymfederatie wilde nog één keer toosten op het WK-brons van haar meest succesvolle turnster ooit: Nina Derwael (17). Jong, maar wel al met een...
  [naar artikel]
 30. Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud (01/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud Turnster Nina Derwael (21) heeft België een eerste gouden medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Tokyo. Aan de brug met ongelijke leggers won ze de titel. Derwael won een ongewone finale waarin de meeste deelnemers, inclusief Nina zelf, last hadden van enorme stress. Het is de eerste keer dat een Belgische een titel kan […] Lees dit artikel: Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud
  [naar artikel]
 31. Turnclub ‘Sta Paraat’ trots op hun Nina Derwael (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De euforie rond de historische prestatie van turnster Nina Derwael is nog niet gaan liggen. Afgelopen weekend bezorgde de 17-jarige Truiense ons land de eerste gouden medaille op een Europees Kampioenschap ooit. Ook bij haar eerste Turnclub Sta Paraat Hasselt zijn ze enorm fier op de prestatie van hun Nina Derwael. Zij is al jaren een inspiratie voor de jonge turnsters en lokt zelfs nieuwe leden.
  [naar artikel]
 32. Sandra Kim en Nina Derwael in C&A-campagne voor Vrouwendag (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van Vrouwendag op maandag 8 maart zet modeketen C&A sterke dames in de kijker in kleding van het merk. Daarin duiken enkele bekende gezichten op. Het gaat onder meer om zangeres Sandra Kim (48), die onlangs ‘The masked singer’ won, en turnster Nina Derwael (20).
  [naar artikel]
 33. Sandra Kim en Nina Derwael in C&A-campagne voor Vrouwendag (05/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Naar aanleiding van Vrouwendag op maandag 8 maart zet modeketen C&A sterke dames in de kijker in kleding van het merk. Daarin duiken enkele bekende gezichten op. Het gaat onder meer om zangeres Sandra Kim (48), die onlangs ‘The masked singer’ won, en turnster Nina Derwael (20).
  [naar artikel]
 34. Jury unaniem: Gouden Nina Derwael ontvangt het Vlaams Sportjuweel (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Turnster en kersvers wereldkampioene Nina Derwael heeft vanavond in het Brusselse hotel The Dominican het Vlaams Sportjuweel ontvangen, een prijs...
  [naar artikel]
 35. Nina Derwael aangekomen op Zaventem (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Turnster Nina Derwael is maandagochtend geland op de luchthaven van Zaventem. De 17-jarige Truiense behaalde zaterdag een bronzen medaille op het WK turnen. Ze werd op de luchthaven opgewacht door een horde journalisten.
  [naar artikel]
 36. Bronzen Nina is opnieuw in het land: fans wachten turnster op in luchthaven na historische prestatie (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zé is terug: turnster Nina Derwael landde vanochtend vanuit het Canadese Montreal op de luchthaven van Zaventem. De bronzen WK-medaille fier om de nek werd ze door een trotse menigte familieleden en supporters opgewacht.
  [naar artikel]
 37. Bronzen Nina is opnieuw in het land: fans wachten turnster op in luchthaven na historische prestatie (09/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zé is terug: turnster Nina Derwael landde vanochtend vanuit het Canadese Montreal op de luchthaven van Zaventem. De bronzen WK-medaille fier om de nek werd ze door een trotse menigte familieleden en supporters opgewacht.
  [naar artikel]
 38. Nina Derwael na het verwachte uitstel: “Ik krijg meer tijd, maar de concurrentie ook” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael moet haar gouden droom nog een jaartje opbergen. De 19-jarige turnster had de Spelen met stip aangeduid in haar agenda, maar zal nu...
  [naar artikel]
 39. Imke Courtois debuteert als presentatrice, Linde Merckpoel volgt de Belgian Cats en twee bijzondere documentaires: dit is de sportzomer van de VRT (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sportliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken bij VRT. Tijdens de zomermaanden kan je namelijk alle grote sportevenementen volgen bij de openbare omroep. Zo gaat Linde Merckpoel onder meer op stap met de Belgian Cats en daarnaast staan er ook nog twee documentaires over Ann Wauters en over Nina Derwael op de planning.
  [naar artikel]
 40. Nina Derwael na verwachte uitstel: “Ik krijg meer tijd om te trainen, maar de concurrentie ook” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael moet haar gouden droom nog een jaartje opbergen. De 19-jarige turnster had de Spelen met stip aangeduid in haar agenda, maar zal nu...
  [naar artikel]
 41. Nina Derwael wil knop voor de Spelen snel omdraaien: “Uitstel zit vooral in je hoofd” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael moet haar gouden droom nog een jaartje opbergen. De 19-jarige turnster had de Spelen met stip aangeduid in haar agenda, maar zal nu...
  [naar artikel]
 42. Nina Derwael na het verwachte uitstel: “Ik krijg meer tijd om te trainen, maar de concurrentie ook” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael moet haar gouden droom nog een jaartje opbergen. De 19-jarige turnster had de Spelen met stip aangeduid in haar agenda, maar zal nu...
  [naar artikel]
 43. Olympisch kampioene Nina Derwael doet mee aan "Dancing with the Stars" (19/08/2021 - VRT NWS)
  Turnster Nina Derwael, die op de Olympische Spelen een gouden medaille behaalde, zal dit najaar deelnemen aan "Dancing with the stars", het dansprogramma op Play4. Zij neemt het al zeker op tegen #LikeMe-ster Maksim Stojanac. Dat heeft de zender bekendgemaakt in een najaarspresentatie, waar ook de andere programma's voor de komende maanden werden voorgesteld.
  [naar artikel]
 44. Jubileum in lockdown: Nina Derwael viert eenjarige relatie in stijl (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het leven lacht turnster Nina Derwael toe. De tweevoudige wereldkampioene op de brug lag opnieuw in de zaal trainen, en had maandag nog iets extra te vieren. Derwael is één jaar samen met voetballer Siemen Voet, dit seizoen door Club Brugge verhuurd aan Roeselare. Dat werd gevierd in stijl, maar wel volgens de coronaregels: met een romantisch etentje in eigen huis.
  [naar artikel]
 45. Vroegere turnclub fier op Nina Derwael: “Zondag haalt ze goud of zilver” (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een dertigtal leden van Sta Paraat, de vroegere turnclub van Nina Derwael (21), volgde donderdag in spanning de allroundfinale turnen bij vrouwen. Na afloop konden ze even rechtstreeks bellen met de turnster in Tokio.
  [naar artikel]
 46. Nina Derwael pakt goud aan de brug met ongelijke leggers (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Turnster Nina Derwael heeft vandaag in Parijs tijdens de laatste Wereldbekermanche van het seizoen goud veroverd aan de brug met ongelijke
  [naar artikel]
 47. Na de voortreffelijke prestatie van Nina Derwael in ‘Dancing with the Stars’: “Niet vanzelfsprekend dat een turnster goed kan dansen” (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Dancing with the Stars’ is één aflevering ver, maar nu al mag de concurrentie van Nina Derwael (21) de beentjes extra insmeren. De turnster die met precisie rond een stok roteert, draaide even gracieus een danspartner rond haar vinger. Dat is niet zo evident als het lijkt, weet coach Simone Arena: “Nina wil léren. Bijleren. Bij mensen die al veel bereikt hebben, is dat niet altijd het geval.”
  [naar artikel]
 48. MEMORIAL LIVE: Daverend applaus voor Nina Derwael en alle andere topsporters die deze zomer schitterden (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het kruim van de internationale atletiekwereld verzamelt vanavond op de 42ste Memorial Van Damme, de afsluiter van het Diamond League-seizoen....
  [naar artikel]
 49. Nina Derwael over haar relatie met Siemen: “De eerste keer dat ik echte verliefdheid heb gevoeld” (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vonken en vuur zaterdagavond in ‘Dancing With The Stars’, want het thema deze week is ‘Passion Night’. Ook Nina Derwael (21) toont zich van haar meest sensuele kant, maar da’s geen evidente stap voor de turnster.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy