Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
23:07 uur

Sinds mei minder transmigranten opgepakt in de kustregio: "Nieuwe route, brexit en maatregelen"

VRT NWS

22/08/2019 - 08:36

Sinds mei zijn er een pak minder transmigranten opgepakt in de kustregio. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd aan VRT NWS. Waar de politie bijvoorbeeld in juli 2018 nog 654 transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen, waren dat er een jaar later maar 235. Volgens gouverneur Carl Decaluwé zijn daar meerdere verklaringen voor: een nieuw route langs Noord-Frankrijk, de maatregelen aan de snelwegparkings én de naderende brexit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier mengt zich in debat over transmigranten: "Francken moet vrijdag met éffectieve maatregelen komen" (18/09/2018 - VRT NWS)
  De premier mengt zich in de discussie over de transmigranten. Hij wil dat staatssecretaris Francken (N-VA) tegen vrijdag effectieve en concrete maatregelen uitwerkt. Gisteren bleek nog dat Francken 32 veroordeelde mensen zonder papieren moest vrijlaten om plaats te maken voor transmigranten in gesloten centra. De premier vraagt nu éffectieve maatregelen en een goede samenwerking met Brussel. "De prioriteit is dat deliquenten worden uitgewezen als ze hier onrechtmatig verblijven."
  [naar artikel]
 2. Van "glorieuze dageraad" tot "wat nu?": dit schrijven de Britse kranten over de brexit "the day after" (01/02/2020 - VRT NWS)
  De Britse kranten staan uiteraard volop in het teken van de brexit, die sinds middernacht officieel een feit is. Bij sommige triomfantelijke koppen over een "glorieus" afscheid van de EU, bij andere overheerst vooral de vraag "wat nu?". Ook de eerste besmetting in het Verenigd Koninkrijk met het nieuwe coronavirus krijgt aandacht op de voorpagina's.
  [naar artikel]
 3. Pak minder transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen (06/01/2020 - Metro)
  Vorig jaar zijn 4.737 transmigranten opgepakt in de provincie West-Vlaanderen. Dat is bijna de helft minder dan vorig jaar. Dat meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. De meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt. In 2017 werden 4.550 mensen zonder papieren gevat. 2018 werd een piekjaar met 7.078 opgepakte transmigranten. In 2019 zakte dat aantal tot 4.737. Enkel in januari en oktober steeg de druk met respectievelijk 685 en 635 opgepakte transmigranten. De andere maanden bleef het relatief rustig. Van de transmigranten is 76 procent aangetroffen in en rond de haven van Zeebrugge. Het gaat voornamelijk om mensen uit Algerije. De daling is volgens de gouverneur een gevolg van verschillende factoren. “De onzekerheid rond de Brexit zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Ook merken we dat de routes zijn veranderd en dat de oversteek naar Groot-Brittanië vaker via Frankrijk gebeurt”, verklaart gouverneur Decaluwé. Welk effect de Brexit uiteindelijk zal hebben, valt volgens de gouverneur moeilijk te voorspellen. “We blijven overleggen met Frankrijk en Groot-Brittanië om alles in goede banen te leiden.” bron: Belga Het bericht Pak minder transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Opnieuw 80 transmigranten opgepakt in Koksijde: "Speelgoedbootje lag klaar op het strand" (27/05/2021 - VRT NWS)
  In Koksijde is afgelopen nacht alweer een grote groep transmigranten gevonden. Dat is al de tweede keer op een week tijd. De politie merkte eerst een busje op waarin 9 mensen zaten. Daarna vonden ze in de duinen en op zee nog eens 80 transmigranten.
  [naar artikel]
 5. Pak minder transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen (06/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vorig jaar zijn 4.737 transmigranten opgepakt in de provincie West-Vlaanderen. Dat is bijna de helft minder dan vorig jaar. Dat meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. De meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt.
  [naar artikel]
 6. Vrachtwagen neemt maatregelen tegen transmigranten: "Wij gaan níet naar het Verenigd Koninkrijk" (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een poging om wanhopige transmigranten uit hun camion te houden, rijden sommige vrachtwagens in ons land nu al rond met een bordje op de...
  [naar artikel]
 7. Geweld tegen etnische minderheden neemt toe sinds Brexit (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië moet "dringend" maatregelen nemen tegen de toename van racistisch geweld sinds het referendum over de Brexit en tegen
  [naar artikel]
 8. Doodsbedreigingen en eieren tegen de perk: Nieuwe piek transmigranten zet Zeebrugge onder druk (02/08/2018 - De Morgen)
  Het aantal transmigranten aan de Belgische kust piekt. Dit jaar zijn er al zo'n 4.000 opgepakt, terwijl dat er in heel 2018 5.581 waren. Transmigratie-centrum Zeebrugge voelt het aan den lijve. "Ik krijg steeds meer doodsbedreigingen."
  [naar artikel]
 9. Bijna een op de vijf transmigranten wordt dubbel geteld: "Zo ontstaat ten onrechte een beeld dat we 'overspoeld' worden" (23/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste helft van dit jaar werden 6.431 transmigranten aangehouden, maar in zeker 1.154 gevallen gaat het om mensen die al eerder opgepakt...
  [naar artikel]
 10. Pak minder transmigranten opgepakt aan de kust (22/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dit voorjaar zijn een pak minder transmigranten opgepakt aan de kust in vergelijking met vorige jaren. Dat schrijft De Standaard donderdagmorgen. Volgens gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé is er vanaf mei een trendbreuk te zien die waarschijnlijk te verklaren is door alternatieve routes op zee. Politiezone Westkust merkt dan weer weinig van de daling. Daar wijten ze de cijfers eerder aan het verminderde aantal grote acties tegen transmigranten.
  [naar artikel]
 11. Brexit zorgt voor sterke stijging aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen (07/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De brexit heeft voor een sterke stijging gezorgd van het aantal opgepakte transmigranten in de provincie West-Vlaanderen. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé donderdag op basis van jaarcijfers. In december van vorig jaar steeg het aantal transmigranten tot bijna het dubbele van december 2019. De nakende brexit lag aan de basis van die sterke stijging. De meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt.
  [naar artikel]
 12. Brexit zorgt voor sterke stijging aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De brexit heeft voor een sterke stijging gezorgd van het aantal opgepakte transmigranten in de provincie West-Vlaanderen. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé donderdag op basis van jaarcijfers. In december van vorig jaar steeg het aantal transmigranten tot bijna het dubbele van december 2019. De nakende brexit lag aan de basis van die sterke stijging. De meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt.
  [naar artikel]
 13. 61 transmigranten opgepakt tijdens grote controleactie in West-Vlaanderen (25/09/2018 - VRT NWS)
  In West-Vlaanderen werden afgelopen nacht 61 transmigranten opgepakt. Dat gebeurde tijdens een grote controleactie van de lokale en federale politie in de strijd tegen transmigratie. "Vermoedelijk zijn ook enkele mensensmokkelaars opgepakt", zegt gouverneur Decaluwé bij Radio 2 West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 14. Korpschef stuurt orders bij: "Stop met jagen op transmigranten" (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Kruibeke is de politie gestopt met actief te zoeken naar transmigranten. "Waarom zouden we?", aldus korpschef Wim Pieteraerens. "De Dienst...
  [naar artikel]
 15. Jambon: "Transmigranten Noordstation prioritair naar gesloten centra, met oog op terugkeer" (09/05/2018 - VRT NWS)
  De transmigranten die rond het station van Brussel-Noord rondhangen zullen worden opgepakt en prioritair worden overgebracht naar gesloten centra. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gezegd in "Terzake".
  [naar artikel]
 16. De Crem: "Globale aanpak nodig na brexit" (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds deze week - na de toespraak van premier Theresa May - is bekend dat het een harde brexit wordt. "Weten we dat niet al veel langer?", vraagt
  [naar artikel]
 17. "Brexit zal niet zonder moeilijkheden verlopen" (04/09/2016 - De Redactie)
  De Britse premier Theresa May heeft in een eerste interview voorspelt dat de Brexit "moeilijke tijden" met zich zal meebrengen. Ook worden naar "opties" voor nieuwe EU-migratiecontroles gekeken.
  [naar artikel]
 18. Meyrem Almaci over Arco en transmigranten: "Premier, waar bent u?" (18/09/2018 - VRT NWS)
  Groen-voorzitter Meyrem Almaci heeft scherpe kritiek op premier Charles Michel (MR) in de verhitte discussies over transmigranten en Arco. "Het valt me op dat hij ontzettend afwezig is. De drie regeringspartijen rollen over de straat. Premier, waar bent u?", luidt het in "De ochtend". Over het dossier over transmigranten vindt Almaci dat "ze er een zootje van gemaakt hebben".
  [naar artikel]
 19. Theo Francken: "Alle volwassen transmigranten Kruibeke worden opgesloten in gesloten centra" (22/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alle volwassen transmigranten die vanochtend zijn opgepakt tijdens een grote politieactie op een parking van de E17 in Kruibeke (Oost-Vlaanderen)...
  [naar artikel]
 20. 21 transmigranten opgepakt bij nieuwe grote politieactie in Kruibeke (05/09/2018 - De Morgen)
  In Kruibeke is vanochtend een grote controleactie gehouden naar transmigranten. Op de snelwegparking van de E17 werden vrachtwagens gecontroleerd met een speurhond. 21 transmigranten werden opgepakt op een bus, het gaat vooral om Eritreërs. 
  [naar artikel]
 21. John "Order" Bercow noemt brexit "Grootste vergissing sinds Tweede Wereldoorlog" (06/11/2019 - VRT NWS)
  John Bercow heeft voor het eerst sinds zijn ontslag als voorzitter van het Britse parlement openlijk zijn mening gegeven over de brexit. Zo noemde hij het "de grootste vergissing sinds de oorlog". In een lezing aan buitenlandse journalisten gaf Bercow aan dat hij gelooft dat het Verenigd Koninkrijk een vergissing begaat door de Europese Unie te verlaten.
  [naar artikel]
 22. Centrum voor transmigranten open, maar "absurde situaties" volgens politievakbond (13/09/2018 - VRT NWS)
  In Steenokkerzeel is het centrum voor transmigranten vanmiddag opengegaan. Daar wordt iedereen die via ons land op doortocht naar het Verenigd Koninkrijk is naartoe gebracht. De federale politie zal er hun dossiers administratief afhandelen. Een eerste bus met transmigranten is op weg, maar politievakbond NSPV klaagt over "absurde situaties" en "onveilige toestanden".
  [naar artikel]
 23. Argentijnse marine detecteert "geruis" op route van vermiste duikboot (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Argentijnse marineschepen hebben maandag onder het zeeoppervlak "een aanhoudend geluid" gehoord op de route van de ARASan Juan, de onderzeeër...
  [naar artikel]
 24. Fiscale maatregelen brengen 2,3 miljard euro te weinig op: "Een probleem? Dat is lachwekkend" (13/09/2017 - VRT NWS)
  Een aantal nieuwe fiscale maatregelen hebben vorig jaar 2,3 miljard euro minder opgebracht dan verwacht. Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Maar de rekening klopt", benadrukt minister van Begroting Johan Van Overtveldt (N-VA).
  [naar artikel]
 25. Kris Peeters: "Transmigranten kunnen voorlopig nog niet teruggestuurd worden" (09/02/2018 - VRT NWS)
  De minister Kris Peeters (CD&V) heeft in "De afspraak op vrijdag" gezegd dat er nog een regeling moet uitgewerkt worden om niet uitgeprocedeerde transmigranten terug te sturen naar Soedan.  De Soedanese transmigranten van bijvoorbeeld Maximiliaanpark in Brussel hebben geen asiel aangevraagd in ons land en kunnen voorlopig nog niet gerepatriëerd worden naar hun land van herkomst. "Om die transmigranten te repatriëren moet staatssecretaris Theo Francken nog enkele modaliteiten opstellen om ze uit te wijzen", aldus Peeters.
  [naar artikel]
 26. Burgemeester Close: "Plan voor transmigranten betekent minder migranten op Vlaamse parkings en meer in Maximiliaanpark" (17/09/2018 - VRT NWS)
  Het "negenpuntenplan" voor transmigratie zal leiden tot minder migranten op Vlaamse snelwegparkings en meer in het Brusselse Maximiliaanpark. Dat zegt Brussels PS-burgemeester Philippe Close maandag aan Bruzz. Volgens de burgemeester is er ook "een probleem" met staatssecretaris Theo Francken (N-VA), omdat die "meer op Twitter zit dan op zijn kantoor". "Maar met meneer Jambon kan ik praten, misschien ook samenwerken", zegt Close.  
  [naar artikel]
 27. 408 transmigranten onderschept op parkings sinds start actieplan (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de start van het actieplan tegen mensensmokkel werden 408 transmigranten opgepakt op snelwegparkings. Dat blijkt uit cijfers die Kamerleden...
  [naar artikel]
 28. Didier Reynders: "Brexit-onderhandelingen lopen vertraging op, wachten op nieuwe regering" (09/06/2017 - De Redactie)
  De minister van Buitenlandse Zaken noemt de uitslag van de verkiezingen in Groot-Brittannië "een zeer complexe situatie". "Europa is klaar voor de brexit-onderhandelingen, maar nu lopen we vertraging op."
  [naar artikel]
 29. Opvallend meer Algerijnse transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds begin dit jaar zijn er al 2.469 transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen. Opvallend is dat de jongste maanden het aantal Algerijnen...
  [naar artikel]
 30. Korpschef stuurt orders bij: "Stop met jagen op transmigranten" (20/08/2018 - De Morgen)
  De lokale politie van Kruibeke jaagt heel bewust niet langer actief op transmigranten. "Waarom zouden we ook?", vraagt korpschef Wim Pieteraerens. "De Dienst Vreemdelingenzaken laat ze toch bijna allemaal onmiddellijk weer vrij." Volgens hem konden zijn patrouilles door 'al dat nutteloze werk' de basiszorg niet meer garanderen. "Nu zijn we er weer voor de burgers."
  [naar artikel]
 31. Waarom laten we transmigranten niet gewoon doorreizen naar Groot-Brittannië? (26/01/2018 - VRT NWS)
  Calais, het Maximiliaanpark, de parkings van de E40... Het lot van transmigranten blijft actueel. "De wereld vandaag" op Radio 1 heeft de veel gestelde vragen over transmigranten van de luisteraars opgelijst en zocht antwoorden bij professor Hendrik Vos (UGent) en Europarlementslid Sander Loones (N-VA).
  [naar artikel]
 32. Van "België gaat plat" tot "schokbehandeling": dit koppen de Belgische kranten (13/03/2020 - VRT NWS)
  "Drie weken alles lam", "België in quarantaine" en "Het land valt stil": dit zijn de voorpagina's van de kranten, de ochtend na de aankondiging van nieuwe drastische maatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.
  [naar artikel]
 33. Barbara Pas (VB) open over besproken "maatregelen" met N-VA: "Kijken hoe achterban Open VLD en CD&V reageert" (26/06/2019 - VRT NWS)
  Volgens Kamerfractieleider Barbara Pas hebben Vlaams Belang en N-VA al concrete maatregelen uitgewerkt rond "welzijn, inburgering, het communautaire en onderwijs" aan de onderhandelingstafel voor een nieuwe Vlaamse regering. "Ik kijk nu vooral naar Open VLD en CD&V", zegt Pas in "De ochtend". "Ik vraag me af hoe ze het cordon sanitaire gaan blijven verdedigen bij hun achterban." Pas is van oordeel dat er "voldoende raakvlakken kunnen gevonden worden om een degelijk beleid te voeren". 
  [naar artikel]
 34. Bart De Wever (N-VA): "Durven doorpakken in het probleem van de transmigratie" (20/09/2018 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever houdt vol dat je illegale transmigranten wel degelijk juridisch moet aanpakken, want alleen zo zal ons land volgens hem het probleem van de transmigratie onder controle krijgen, of zelfs kunnen oplossen. Doortastende maatregelen zijn volgens hem de enig mogelijke manier, al zegt hij te beseffen dat die maatregelen "niet sympathiek" zijn. 
  [naar artikel]
 35. Vlaamse "brexit taskforce" zet zich schrap: "Dit gaat sowieso een impact hebben" (21/10/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering wil de ontwikkelingen rond de brexit zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom zijn de bevoegde Vlaamse ministers en vertegenwoordigers van enkele economische sectoren vanochtend bijeengekomen in de "brexit taskforce" om een stand van zaken op te maken. "We moeten alert zijn."
  [naar artikel]
 36. Bijna 2.000 transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen tijdens zomervakantie (11/09/2018 - Metro)
  In juli en augustus zijn er ruim 1.750 transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen. Dat is gevoelig meer dan vorig jaar en goed voor ruim een derde van de totaalcijfers in 2018. Die informatie kreeg provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van provinciegouverneur Carl Decaluwé. De nieuwe golf transmigranten aan de kust wordt nu ook gestaafd met cijfers. “In juli werden er meer dan 750 transmigranten opgepakt, in augustus waren er dat 1.000. Dat is een opmerkelijke stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen werden er respectievelijk 507 en 607 onregelmatige vreemdelingen geïntercepteerd”, zegt Himpe. “Tot en met augustus werden in 2018 al 5.051 transmigranten opgepakt.” Dat aantal zal nog fiks oplopen, want de jongste weken alleen al werden honderden transmigranten opgepakt in de provincie. Gisteravond werden nog 97 vluchtelingen gevat. Het gaat vooral om mensen uit Eritrea, Irak en Algerije. het parket in West-Vlaanderen startte tijdens de zomermaanden ook elf nieuwe dossiers voor mensensmokkel op. Voor 2018 staat de teller al op 44 nieuwe geopende onderzoeken. “In West-Vlaanderen wordt de problematiek van de transmigranten zeer nauw opgevolgd, doordat veel transmigranten de oversteek wagen naar Groot-Brittannië. Daardoor komen ze in onze provincie terecht en vooral langs de snelwegparkings en de havenbuurten is men zeer waakzaam”, zegt Himpe, die tevreden is met de bijkomende maatregelen die genomen worden door federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Bron: Belga   Het bericht Bijna 2.000 transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen tijdens zomervakantie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Is België voorbereid op de nakende brexit? "We zijn klaar in de mate van het mogelijke" (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Om de gevolgen van de brexit zo goed als mogelijk op te vangen, heeft de federale regering de voorbij maanden tal van maatregelen genomen. Er zijn...
  [naar artikel]
 38. Verkoop van vastgoed daalt tijdens coronacrisis, ING verwacht prijsdaling van 2 procent (14/04/2020 - VRT NWS)
  Sinds er in ons land strenge maatregelen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt er opvallend minder vastgoed gekocht en verkocht. Dat blijkt uit een studie van de bank ING. Ook de interesse in vastgoed lijkt sterk gedaald: Belgen zoeken de helft minder vastgoedwebsites op online sinds het begin van de maatregelen. Aan de prijzen zullen we dat ook merken, of toch voor even. "Voor het hele jaar 2020 verwachten we een prijsdaling van zo'n 2 procent", zegt econoom Steven Trysteen van ING.
  [naar artikel]
 39. Brexit-minister Raab: "Britten in de EU kunnen toegang tot Britse bankrekeningen verliezen" (23/08/2018 - VRT NWS)
  Brexit-minister Dominic Raab heeft 24 "technische opmerkingen" aangekondigd die kunnen voorvallen indien geen overeenkomst over de brexit wordt bereikt. Toch blijft de man geloven dat "een goede deal in zicht is."
  [naar artikel]
 40. Rutten: "De premier zet de puntjes op de i in het dossier rond transmigranten" (18/09/2018 - VRT NWS)
  Open VDL-voorzitter Gwendolyn Rutten vindt het goed dat premier Michel ingrijpt in het dossier rond de transmigranten. "Hij zet de puntjes op de i", zegt ze in "Terzake". 
  [naar artikel]
 41. “Transmigranten weten dat ze na een paar dagen opsluiting weer vrij komen” (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Brussel Veel transmigranten proberen niet meer weg te lopen zodra ze in handen van de politie dreigen te vallen, zo klinkt het in kringen van mensen die met transmigranten werken. De transmigranten weten wat oppakken betekent: een paar dagen eten, een bed een douche. Dat hebben ze gehoord van andere transmigranten of dat weten ze gewoon van de vorige keer dat ze zelf werden opgepakt. Want na een paar dagen in een gesloten centrum, belanden de meesten toch weer op straat om plaats te maken voor nieuwe transmigranten.
  [naar artikel]
 42. Michiel Hendryckx toont lievelingswerk op "En route" (22/08/2018 - VRT NWS)
  De bekende fotograaf Michiel Hendryckx mag dan al met pensioen zijn, hij maakt nog altijd graag foto's. Tot eind september loopt in het casino van Blankenberge "En route", een tentoonstelling met een selectie uit zijn persoonlijke oeuvre.
  [naar artikel]
 43. Francken: "Op korte termijn is probleem van transmigranten onoplosbaar" (24/08/2018 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft op Terzake toegegeven dat "er geen wonderoplossingen" zijn om het probleem van de transmigratie op te lossen. "Op korte termijn is dit probleem onoplosbaar", zei hij. Begin deze maand geleden verklaarde de staatssecretaris dat hij, moest hij burgemeester van Brussel zijn, het probleem van de transmigranten in het Maximiliaanpark op "twee weken" zou oplossen.
  [naar artikel]
 44. Hans Bonte (SP.A) boos over transmigranten op snelwegparking Peutie: "Probleem heeft zich verplaatst" (27/06/2019 - VRT NWS)
  De burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) is furieus nadat gisteren alweer tien transmigranten zijn opgepakt op de snelwegparking in Peutie. “Tien maanden na beloftes over betere beveiliging is de Vlaamse regering er nog niet in geslaagd om een deftige omheining te voorzien”, zegt Bonte.
  [naar artikel]
 45. VK tekent eerste handelsakkoord na brexit met Japan: "In land van rijzende zon breekt nieuw tijdperk van vrijhandel aan" (23/10/2020 - VRT NWS)
  Het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben een vrijhandelsakkoord ondertekend. Het is het eerste nieuwe vrijhandelsakkoord dat de Britten sluiten sinds de brexit, de uitstap uit de Europese Unie.
  [naar artikel]
 46. Britse brexit-minister: "Europese Commissie koeioneert Britse volk" (05/05/2017 - De Redactie)
  Wat Davis met name hoog zit, is het nieuws dat de EU de Britten een "brexit-rekening" zou willen voorschotelen die tot 100 miljard euro kan oplopen. Daarmee is wat hem betreft "een lijn overschreden".
  [naar artikel]
 47. Wat riskeert u als u zich niet aan de maatregelen houdt? "Niet alleen moreel onaanvaardbaar, het is ook een misdrijf"   (18/03/2020 - VRT NWS)
  De overheid kwam gisteren met drastische maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert een straf. De parketten hebben een uniforme aanpak afgesproken en beschouwen de handhaving van de maatregelen als een prioriteit. Dat vertelde procureur des konings Ine Van Wymersch in "De Ochtend" op Radio 1. "Want wie de maatregelen niet naleeft, brengt de volksgezondheid ernstig in gevaar."
  [naar artikel]
 48. De Grauwe over brexit: "Ongezien hoe een land zichzelf zo veel schade toebrengt" (15/11/2018 - VRT NWS)
  De chaos en de onzekerheid over de brexit doet de Britse economie weinig goed. "De markten zijn buitengewoon zenuwachtig", zegt econoom Paul De Grauwe in "De wereld vandaag" op Radio 1. "De polarisering is zo groot dat niemand tevreden kan zijn."
  [naar artikel]
 49. Britse kranten zie Theresa May zich opofferen voor "haar" brexit en horen een "no no no no no no no no" (28/03/2019 - VRT NWS)
  De chaos is compleet sinds gisteren het Britse parlement de acht voorstellen heeft weggestemd voor een alternatieve aanpak voor de brexit. Maar de Britse kranten onthouden vooral dat premier Theresa May bereid is zichzelf op te offeren. Voorwaarde is wél dat er alsnog in het parlement een meerderheid komt voor haar brexitdeal. Of woensdagavond voor u samengevat: "No no no no no no no no" én "Back me and sack me" (Steun me en ontsla me, red.).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.