Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
12:54 uur

Bestuurder rijdt meer dan 100 kilometer per uur te snel

Het Nieuwsblad

30/08/2019 - 17:12

Tijdens een snelheidscontrole op de Scheldelaan, in het Antwerpse havengebied, heeft de verkeerspolitie donderdag een bestuurder gevat die maar liefst 172 kilometer per uur reed, terwijl daar slechts 70 per uur toegelaten is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politie flitst bestuurder die meer dan 100 kilometer per uur te snel rijdt in Mechelen (20/09/2021 - VRT NWS)
  De politie heeft het voorbije weekend verschillende snelheidsduivels betrapt in Mechelen. De uitschieter was een bestuurder op de Blarenberglaan die 165 kilometer per uur reed, terwijl je er maar 50 km/u mag rijden. Enkele minuten later werd de bestuurder opnieuw geflitst in de andere rijrichting.
  [naar artikel]
 2. Bestuurder rijdt meer dan 120 kilometer per uur in zone 70 (30/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie Noordoost-Limburg controleerde gisteren op verschillende plaatsen op overdreven snelheid. 14 % van de gecontroleerde voertuigen reed te snel.
  [naar artikel]
 3. Overdreven snelheid: minder pakkans, wel hogere boetes (04/09/2017 - Express)
  De verkeerspolitie gaat bij flitscontroles een grotere marge hanteren. Automobilisten die te snel rijden zullen in de toekomst minder snel geflitst worden dan voordien. Maar er is ook een keerzijde: wie wel bekeurd wordt voor overdreven snelheid, moet meer betalen. Uit een omzendbrief van het college van procureurs-generaal blijkt dat de verkeerspolitie minder streng wordt. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Wie minder dan 7 kilometer per uur te snel rijdt op gewone wegen wordt binnenkort niet meer geflitst. Op snelwegen zal de politie pas flitsen als je 129 kilometer per uur of sneller rijdt. De politie zal dus meer door de vingers zien, maar wie betrapt wordt, moet wel onmiddellijk 53 euro in plaats van 50 euro betalen. Hoe ernstiger de overtreding, hoe hoger de boete Deze regel blijft wél gelden: hoe ernstiger de overtreding, hoe hoger de boete. wie bijvoorbeeld 48 kilometer per uur in een zone 30 rijdt, krijgt een boete van 75 euro. Maar wie 60 kilometer per uur in een zone 30 rijdt, riskeert zijn rijbewijs kwijt te spelen en een boete tot 207 euro. Zo kan een rijbewijs meteen ingetrokken worden wanneer men meer dan 20 kilometer per uur te snel rijdt in de bebouwde kom, zone 30 of een schoolomgeving. Op gewone wegen gebeurt dat wanneer men 30 kilometer per uur of meer te snel rijdt. The post Overdreven snelheid: minder pakkans, wel hogere boetes appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 4. Alweer elektrische step die 100 kilometer per uur rijdt uit verkeer gehaald: bestuurder gevat nadat hij politie voorbij raast (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat eerder al in Brussel en Mechelen elektrische steps die meer dan 100 kilometer per uur haalden in beslag genomen werden, was het donderdag in het Vlaams-Brabantse Meise opnieuw prijs. Daar onderschepte de politie een bestuurder op een step die 99 kilometer per uur haalde.
  [naar artikel]
 5. Toch geen boete als je 1 kilometer per uur te snel rijdt (07/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het is niet waar dat u binnenkort wordt geflitst wanneer u maar één kilometer per uur te snel rijdt”, beklemtoont de FOD Justitie. De verduidelijking was nodig na de sterke taal van minister van Justitie Van Quickenborne enkele weken geleden.
  [naar artikel]
 6. Geen tolerantiemarge meer: op deze zeven snelwegen word je voortaan sneller geflitst (20/10/2021 - VRT NWS)
  Op zeven snelwegen in ons land gaan de verkeerscamera's voortaan sneller flitsen wanneer een bestuurder te snel rijdt. Het is het eerste proefproject na de beslissing van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in juli om de verkeersveiligheid te verhogen. Hij wil dat doen door flitscamera's en trajectcontroles altijd actief te maken, en door tolerantiemarges voor boetes af te schaffen. Wie 129 kilometer per uur of meer rijdt, krijgt een boete.
  [naar artikel]
 7. Triest: bestuurder rijdt gezinshondje dood en rijdt gewoon verder (17/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De familie Roose - Gunst uit Leisele zagen zondagochtend hun hondje Foxy overreden worden. “Mijn kinderen nemen de schuld op zich, hopelijk komt de bestuurder hen zeggen dat hij fout was door zo snel te rijden.”
  [naar artikel]
 8. Chauffeur rijdt kilometer met agent op motorkap (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit China komen opmerkelijke beelden van een agent die zich meer dan een kilometer ver vastklampte aan de motorkap van een wagen.De bestuurder
  [naar artikel]
 9. Spooktrein rijdt 10 kilometer lang zonder bestuurder (09/04/2018 - Metro)
  Een Indiase trein heeft een ritje gemaakt zonder bestuurder. Aan boord zaten meer dan 1.000 passagiers, die er gelukkig zonder kleerscheuren van afgekomen zijn. Het incident vond plaats in de deelstaat Odisha in het oosten van India. Door een menselijke fout werd de trein per ongeluk losgekoppeld van de locomotief, waarna het gevaarte bergafwaarts achteruit begon te rijden. Pas tien kilometer verder werd het voertuig met 22 coupés tot stilstand gebracht door rotsblokken op de rails te plaatsen. Het ministerie van transport  spreekt van een “afgrijselijk voorval” en heeft een onderzoek gestart. Ondertussen zijn ook zeven spoormedewerkers geschorst omdat ze niet genoeg rekening hadden gehouden met de verplichte veiligheidsmaatregelen.  Lees ook: VIDEO. Spooktrein brengt internet in de war Het bericht Spooktrein rijdt 10 kilometer lang zonder bestuurder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Bestuurder raast met 107 kilometer per uur door Gent (06/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van Gent heeft zondagochtend het rijbewijs ingetrokken van een bestuurder die met 107 kilometer per uur werd geflitst op de Gustaaf Carllierlaan en Franklin Rooseveltlaan. Daar is de toegelaten snelheid 50 km/u. Van de 93 gecontroleerde wagens reden er 21 te snel op die locatie, bijna één op de vijf.
  [naar artikel]
 11. ‘Spooktrein’ rijdt 12 kilometer zonder bestuurder (25/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een menselijke fout maakte het mogelijk dat een lege reizigerstrein op 18 februari zonder bestuurder van Landen naar Tienen in Vlaams-Brabant reed, een afstand van 12 kilometer. De bestuurder vergat immers de remmen in te schakelen, toen hij zijn trein verliet om naar de oorzaak van een probleem te gaan zoeken. Toen hij het euvel had opgelost, kon de trein vanzelf beginnen rijden. Dat staat in een rapport van het Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten op het Spoor.
  [naar artikel]
 12. Bestuurder rijdt 172 per uur waar hij maar 70 mag (30/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een snelheidscontrole op de Scheldelaan, in het Antwerpse havengebied, heeft de verkeerspolitie donderdag een bestuurder gevat die maar liefst 172 kilometer per uur reed, terwijl daar slechts 70 per uur toegelaten is.
  [naar artikel]
 13. Snelheidsduivel rijdt in Beringen bijna dubbel zo snel als toegelaten (16/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond heeft de interventieploeg in Beringen een laagvlieger onderschept. De bestuurder reed 122 km/uur waar de maximum toegestane snelheid 70 km/uur bedroeg. In een zone 50 reed de bestuurder 105 km/uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
  [naar artikel]
 14. Beginnende bestuurder rijdt 130 km/uur in een zone 70 (04/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft maandag snelheidscontroles georganiseerd. 105 van de 490 gecontroleerde chauffeurs reden te snel. Een beginnende bestuurder verloor zijn rijbewijs.
  [naar artikel]
 15. Bestuurder profiteert van lockdown om met 370 km/u over lege snelweg te scheuren (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een bestuurder van een Ferrari heeft met een zelfgemaakt filmpje getoond hoe snel hij met zijn voertuig kan rijden. Op een zo goed als lege snelweg door de lockdownmaatregelen rijdt de bestuurder tot wel 370 km/uur. En het gekke aan heel de situatie? Hij doet niet eens iets illegaal want op die plaats geldt er geen snelheidsbeperking.
  [naar artikel]
 16. Bestuurder met liefst 281 kilometer per uur geflitst in zone van wegenwerken (23/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hoewel je er overdag vaak in de file staat door wegwerkzaamheden, kan je ’s nachts wel goed doorrijden op de E411 tussen Aarlen en Sterpenich. Iets te goed, zo blijkt uit de resultaten van een flitscamera ter plaatse. Eén bestuurder werd onlangs geflitst met liefst 281 kilometer per uur. Ofwel ruim 190 per uur te snel, zo meldt het parket van Luxemburg.
  [naar artikel]
 17. Voetballer Kylian Hazard rijdt meer dan 240 kilometer per uur op autosnelweg (01/08/2019 - Metro)
  Kylian, de 24-jarige broer van Eden en Thorgan Hazard is gisteren betrapt op overdreven snelheid. Hij reed meer dan 240 kilometer per uur op de E403. Hij is zijn rijbewijs kwijt. Kylian Hazard, voetballer bij Cercle Brugge, werd gisteren rond 17.50 uur in Roeselare betrapt op te snel rijden. Hij reed aan een snelheid van meer dan 240 kilometer per uur op de E403 in de richting van Doornik. Hij is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt, zo meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Cercle Brugge sloot in mei een contract met de aanvaller tot 2023. De 24-jarige Hazard kreeg zijn jeugdopleiding bij Tubeke en Lille. Nadien volgden passages bij WS Brussel, Zulte Waregem, Ujpest en Chelsea. bron: Belga Het bericht Voetballer Kylian Hazard rijdt meer dan 240 kilometer per uur op autosnelweg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Wegpiraat scheurt automobilist “als een gek voorbij” in zone 50 van Limburgse gemeente (10/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een bestuurder stak een andere weggebruiker maandagmiddag op de N717 in het Limburgse Lummen “als een gek voorbij” in een zone waar slechts 50 kilometer per uur mag worden gereden. Volgens de eigenaar van de dashcam die alles filmde, rijdt de bestuurder van de Audi “zodanig snel dat hij bijna de controle over het stuur verliest als hij de tegenligger ziet naderen”. Dat vindt de maker van de beelden “onverantwoord rijgedrag”. Ook een gevaarlijke verkeerssituatie gefilmd met een dashcam? Mail de beelden naar [email protected]
  [naar artikel]
 19. Bestuurder rijdt fietsster aan, stopt en rijdt dan toch door (20/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een ongeval op het kruispunt van de Terlindenhofstraat met de Speelpleinstraat is gisteren een vrouw van 22 gewond geraakt. De bestuurder die haar aanreed, stopte even maar bleef niet wachten op de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 20. Bijna helft Limburgers rijdt te snel (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  42 procent van de Limburgers rijdt maandelijks te snel buiten de bebouwde kom. Dat is meer dan in de andere Vlaamse provincies. De cijfers komen uit de Nationale Verkeersonveiligheidsenquête van Vias.
  [naar artikel]
 21. Jeffrey (29) bewusteloos achtergelaten na crash met Mini: “Bestuurder reed zeker 140 kilometer per uur” (06/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Jeffrey Gastmans (29) raakte eind mei betrokken in een zware crash. De jongeman had op café iemand leren kennen die pochte over zijn splinternieuwe Mini en had wel oren naar een kort ritje. Hun tocht eindigde al snel wanneer de bestuurder over de middenberm vloog en terechtkwam tegen een ondergrondse garagepoort. “Het laatste dat ik mij herinner, is dat de kilometerteller 140 kilometer per uur aangaf”, doet Jeffrey het verhaal. De bestuurder, een vijftiger, sloeg op de vlucht. “Hij liet me voor dood achter”, klinkt het bij Jeffrey.
  [naar artikel]
 22. Coronavirus doet Antwerpenaar sneller rijden (27/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dat er minder verkeer is, heeft als gevolg dat meer automobilisten te snel rijden. In de Steynstraat loopt dit zelfs op tot 83% van de chauffeurs. Ruim 20% rijdt in deze zone 30 meer dan 50 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 23. Grootste boosdoener ongevallen: smartphone (13/04/2019 - De Morgen)
  Misschien moest de zelfrijdende auto maar snel worden ingevoerd, want negen van de tien ernstige ongelukken zijn het gevolg van fouten door de bestuurder. Die rijdt te snel of is aan het whatsappen met een geliefde.
  [naar artikel]
 24. Bestuurder tikt motorrijder op de vingers die veel te snel rijdt, maar dan is het hek van de dam (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de A10 bij Amsterdam is zondag een erg gehaaste motorrijder gespot. Alhoewel er ginder een snelheidslimiet van 100 km/uur is, veegt hij daar zijn voeten aan. En wanneer een bestuurder hem daar op attent maakt, is het hek van de dam.
  [naar artikel]
 25. Bestuurder ramt twee palen, rijdt voetganger dood, crasht in bakkerij en probeert dan te vluchten (12/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een voetganger (46) is zondagnacht in Kortijk om het leven gekomen nadat hij van het voetpad gemaaid werd. De bestuurder van de wagen reed allicht veel te snel. De bestuurder probeerde te voet te vluchten, maar is opgepakt. De man was overigens ook geïntoxiceerd. Vorige week nog was de stad Kortrijk een campagne gestart tegen snelheidsduivels.
  [naar artikel]
 26. Dronken twintiger rijdt tegen 100 kilometer per uur door Doornik (06/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een 21-jarige jongeman is zondag door de politie opgepakt na een achtervolging door het centrum van Doornik. Daarbij werden snelheden gehaald van meer dan 100 kilometer per uur. De bestuurder, een Fransman, had geen geldig rijbewijs en had te veel gedronken. Hij zal zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Hij werd na verhoor wel vrijgelaten, aldus de eerste substituut van de procureur des Konings maandag.
  [naar artikel]
 27. Ouders van Verongelukte Kinderen lanceren campagne tegen sms’en achter het stuur (24/09/2018 - Metro)
  Wie een bericht met de tekst “Bijna thuis” stuurt terwijl hij 120 kilometer per uur rijdt, let 287 meter lang niet op de weg. Dat blijkt vandaag uit berekeningen van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De vereniging roept met een nieuwe campagne autobestuurders op om hun gsm niet te gebruiken achter het stuur. Voor de nieuwe campagne berekende OVK hoe lang een bestuurder precies “blind” rijdt wanneer hij een sms of WhatsApp-bericht stuurt. Een chauffeur die 1 letter of cijfer typt, let 19,75 meter niet op de weg als hij 90 kilometer per uur rijdt. Dat wordt 26,33 meter wanneer hij 120 kilometer per uur rijdt. Wie aan het thuisfront laat weten dat hij onderweg is, let op een autosnelweg dus ongeveer 395 meter lang niet op de baan. Voor langere berichten gaat het al snel om meer dan een kilometer. Dat zijn afstanden waarop veel kan gebeuren, stellen Ouders van Verongelukte Kinderen. “Eén klein moment van onoplettendheid kan al catastrofale gevolgen hebben”, klinkt het. De vereniging ontwikkelde de website blindmeters.com waarop bestuurders zelf de test kunnen doen. Op de site wordt Google Maps omgebouwd tot een text editor en kunnen gebruikers op wegen in hun buurt een berichtje typen. Bestuurders kunnen dan meteen zien welk stuk van de weg ze gemist zouden hebben. bron: Belga Het bericht Ouders van Verongelukte Kinderen lanceren campagne tegen sms’en achter het stuur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Snelheidsduivel die 200 kilometer per uur rijdt, komt met opmerkelijk excuus (11/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie hoorde afgelopen week een opmerkelijk excuus toen ze een snelheidsduivel betrapten die met meer dan 200 kilometer per uur over een snelweg scheurde. “Hij verklaarde zijn vriendin naar de rijles te brengen”, klinkt het bij de Nederlandse verkeerspolitie. De bestuurder kreeg een forse boete en moet nu zelf ook een verplichte cursus volgen voor hij weer achter het stuur mag kruipen.
  [naar artikel]
 29. Motard rijdt maar liefst 130 kilometer per uur te hard bij Gent (25/02/2019 - De Standaard)
  Aan de Industrieweg in Gent is zondag een motorrijder geflitst met een snelheid van 219 kilometer per uur. Twintig procent van de gecontroleerde bestuurders reed daar te snel, meldt de Gentse lokale politie.
  [naar artikel]
 30. Motard rijdt maar liefst 130 kilometer per uur te hard door Gent (25/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Aan de Industrieweg in Gent is zondag een motorrijder geflitst met een snelheid van 219 kilometer per uur. Twintig procent van de gecontroleerde bestuurders reed daar te snel, meldt de Gentse lokale politie.
  [naar artikel]
 31. Bestuurder rijdt tijdens rijverbod met step die 85 kilometer per uur haalt (27/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks een rijverbod trok een Antwerpenaar er zaterdag op uit met een step die liefst 85 kilometer per uur haalde. De wijkwerking van Merksem en Ekeren van de politie nam in totaal liefst zes bromfietsen en twee steps in beslag. De agenten vonden ook een luchtdrukpistool en betrapte een dealer.
  [naar artikel]
 32. Achtjarige rijdt met auto van moeder met 140 kilometer per uur over snelweg (21/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een jongen van 8 heeft met de wagen van zijn moeder 140 kilometer per uur over de snelweg gereden. Maar het kind werd al snel bang, en parkeerde het voertuig op een parkeerplaats. Mét gevarendriehoek en knipperlichten.
  [naar artikel]
 33. Eén bestuurder op twee rijdt met te lage bandenspanning (25/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Eén bestuurder op de twee rijdt rond met een te lage bandendruk. Dat doet het verbruik met ­zeven procent stijgen. Met versleten autobanden ben je ook een gevaar op de weg.
  [naar artikel]
 34. Zeventiger rijdt door rood verkeerslicht (24/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  en 70-jarige bestuurder uit Alken is naar de kant gehaald omdat hij door het rode verkeerslicht reed op het kruispunt van de Alden Biesensingel en de E313. De bestuurder botste bijna tegen een zware vrachtwagen. De man verklaarde dat hij het verkeerslicht niet had gezien. Hij kreeg een boete van 174 euro. Nog op de Alden Biesensingel is een bestuurder beboet die onverantwoord snel reed. Hij haalde 120 km/u terwijl er maximaal 90 km/u mag. De bestuurder kreeg een boete van 110 euro.
  [naar artikel]
 35. Bestuurder raast met 107 kilometer per uur door Gent (06/01/2019 - De Standaard)
  De Gentse politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingetrokken van een bestuurder die met 107 kilometer per uur werd geflitst op de Gustaaf Carllierlaan en Franklin Rooseveltlaan. Daar is de toegelaten snelheid 50 km/u.
  [naar artikel]
 36. Bestuurder ramt verlichtingspaal uit de grond, maar rijdt nog kilometer verder met wrak (30/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een bestuurder heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zijn wagen behoorlijke schade toegebracht door op een verlichtingspaal te rijden in de Van de Wervelaan in Schilde. De chauffeur probeerde de plek van het ongeval nog te ontvluchten, maar hij geraakte niet erg ver met zijn verhakkelde voertuig.
  [naar artikel]
 37. Dronken bestuurder rijdt bijna tegen politie (24/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 24-jarige bestuurder is op amper 200 meter van zijn huis gecontroleerd door de politie. De zwalpende automobilist reed ei zo na tegen een anonieme wagen van de politie Bilzen in de Tipstraat in Bilzen. De agenten konden de jonge bestuurder in Diepenbeek naar de kant halen. De bestuurder had te veel gedronken, meer dan 1,5 promille in het bloed en hij had ook nog cannabis gerookt. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij zal later voor de politierechter moeten komen.
  [naar artikel]
 38. “77 per uur? Zo snel rijdt mijn tractortje niet eens”: Lokeraar Etienne (76) krijgt absurde snelheidsboete uit Limburg in de bus (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geflitst aan 77 kilometer per uur in het Limburgse Bree, met een tractortje dat hij uitsluitend gebruikt in zijn tuin in het Oost-Vlaamse Eksaarde bij Lokeren. Dat is de absurde flitsboete die Etienne Dierick recent onder ogen kreeg. “Compleet van de pot gerukt. Het toestel rijdt hoogstens 30 kilometer per uur en ik ga er nooit mee op de baan.” Volgens de lokale politie gaat het zo goed als zeker om een authentieke brief.
  [naar artikel]
 39. Met 137 kilometer per uur over Dijleweg (27/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een snelheidscontrole op de Dijleweg in Bonheiden heeft de politie dinsdagnamiddag een bestuurder betrapt die met een snelheid van 137 kilometer per uur reed. Op de Dijleweg mag maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. De politie controleerde er de snelheid van 251 voertuigen. Tien chauffeurs reden te snel. De betrapte laagvlieger mag zich binnenkort voor de politierechtbank verantwoorden en riskeert een rijverbod en een fikse boete.
  [naar artikel]
 40. “77 per uur? Zo snel rijdt mijn tractortje niet eens”: Lokeraar Etienne (76) krijgt absurde snelheidsboete uit Limburg in de bus (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geflitst tegen 77 kilometer per uur in het Limburgse Bree, met een tractortje dat hij uitsluitend gebruikt in zijn tuin in het Oost-Vlaamse Eksaarde bij Lokeren. Dat is de absurde flitsboete die Etienne Dierick recent onder ogen kreeg. “Compleet van de pot gerukt. Het toestel rijdt hoogstens 30 kilometer per uur en ik ga er nooit mee op de baan.” Volgens de lokale politie gaat het zo goed als zeker om een authentieke brief.
  [naar artikel]
 41. Dronken bestuurder van 62 rijdt 20 km/u (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een dronken bestuurder is dinsdagavond rond 20.15 uur uit het verkeer gehaald in de Van Eycklaan in Maaseik. De bestuurder viel op omdat hij in het midden van de weg reed met een snelheid van 20 km/u. De man reed door het rode verkeerslicht. Het rijbewijs van de 62-jarige bestuurder werd ingetrokken.
  [naar artikel]
 42. 1 op 4 rijdt nog te snel aan schoolpoort (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een kwart van de mensen rijdt nog altijd te snel in de buurt van de school. Daar mag je maar dertig en dat heeft ook een reden: de kans dat een
  [naar artikel]
 43. Auto's in de remmen: "U rijdt 188 kilometer per uur" (24/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Pijpelheide (Heist-op-den-Berg) lijkt het alsof er snelheidsduivels tegen 188 kilometer per uur door het dorp razen. Al blijkt dat gelukkig niet écht het geval. Een snelheidsindicatiebord is het noorden even kwijt en geeft aan dat iedereen tegen die absurd hoge snelheid rijdt. Meer dan één verbaasde automobilist is al in de remmen gegaan bij het passeren van het oplichtende bord.
  [naar artikel]
 44. Bestuurder geflitst met 281 kilometer per uur... waar maar 90 is toegelaten (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bestuurder is geflitst met liefst 281 kilometer per uur op de E411 waar momenteel maar 90 kilometer per uur is toegestaan door werken.
  [naar artikel]
 45. Laagvlieger raast met 224 kilometer per uur politie voorbij op A12 (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie heeft vrijdag in Willebroek een bestuurder staande gehouden die 224 kilometer per uur reed op de A12. Een andere bestuurder overhandigde tijdens de verkeersactie een vals rijbewijs.
  [naar artikel]
 46. Bijna helft van de bestuurders rijdt te snel bij snelheidscontroles (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Tongeren-Herstappe heeft bij snelheidscontroles op de Elderseweg maar liefst 45 procent van de bestuurders betrapt op hardrijden. Van de 235 voertuigen reden er 105 te snel. Eén bestuurder reed met 103 km/uur door de bebouwde kom, en mag zich verantwoorden voor de politierechter.
  [naar artikel]
 47. Deze Vlaamse bestuurder heeft geen geduld als hij achter tractor rijdt (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurder van deze Audi had weinig geduld toen een tractor voor hem reed in het West-Vlaamse Diksmuide. Hij greep snel de kans om hem in te halen op een kruispunt met verkeerslichten, maar deed dat via de voorsorteerstrook.
  [naar artikel]
 48. 9 op de 10 bestuurders rijden te snel aan de schoolpoort (05/09/2016 - De Redactie)
  Uit cijfers van het BIVV blijkt dat meer dan de helft van de bestuurders 40 tot 60 kilometer per uur rijdt in plaats van de toegestane 30. De "gewone" zone 30 wordt wel vrij goed nageleefd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy