Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2021
22:45 uur

N-VA hekelt hypocrisie van Europees parlement tegenover Turkije

Knack

02/12/2016 - 16:58

In de Europese begroting zit 600 miljoen geraamd om de Turkse toetreding tot Europa voor te bereiden. Vorige week stemde het Europees parlement nog om die toetreding te bevriezen. 'Je verwacht toch consequentie van meer dan een week', klinkt het bij Europarlementariër Sander Loones (N-VA), die tegen stemde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europees Parlement eist opschorting toetredingsonderhandelingen met Turkije (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als in Turkije de grondwetswijzigingen die bij referendum werden goedgekeurd daadwerkelijk worden geïmplementeerd, moet de Europese Unie de toetredingsonderhandelingen met de Turken opschorten. Dat zegt het Europees Parlement, dat donderdag “het meest kritische rapport ooit” over Turkije aanneemt.
  [naar artikel]
 2. Europees Parlement wil Turkse toetredingsgesprekken stoppen (06/07/2017 - De Redactie)
  Het Europees Parlement keurde met een grote meerderheid de resolutie goed om de toetreding van Turkije tot de EU stop te zetten, als het land effectief de grondwet wijzigt. Maar Turkije wil nog steeds lid worden.
  [naar artikel]
 3. Europees Parlement wil toetredingsonderhandelingen met Turkije opschorten (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als in Turkije de voorgestelde grondwetswijzigingen doorgaan, moet de Europese Unie de toetredingsgesprekken opschorten. Dat zeggen de leden van de commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 4. Europees Parlement overweegt bevriezing toetredingsonderhandelingen met Turkije (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Parlement lijkt gewonnen voor een bevriezing van de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie. Dat bleek
  [naar artikel]
 5. EU-parlement wil toetredingsgesprekken met Turkije bevriezen (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Parlement wil dat de EU de gesprekken met Turkije over toetreding tijdelijk bevriest. Een ruime meerderheid stemde vandaag in met
  [naar artikel]
 6. Europees Parlement: 'Stop gesprekken toetreding Turkije' (24/11/2016 - Knack)
  Het Europees Parlement wil dat de onderhandelingen over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie worden bevroren tot president Recep Tayyip Erdogan een einde maakt aan zijn "disproportionele" repressie sinds de mislukte coup van juli.
  [naar artikel]
 7. Europees Parlement zet Turkije ‘on hold' (22/11/2016 - De Tijd)
  20:44 Het parlement wil de toetredingsgesprekken met Turkije tijdelijk bevriezen.
  [naar artikel]
 8. Europees Parlement wil minder geld voor Turkije (25/10/2017 - VRT NWS)
  Turkije zal vanaf volgend jaar 50 miljoen euro minder krijgen van de Europese Unie. Daarbovenop wordt nog eens 30 miljoen bevroren. Dat staat in de budgettaire plannen voor 2018 die het Europees Parlement vandaag goedkeurde in Straatsburg.
  [naar artikel]
 9. Europees Parlement wil toetreding Turkije stoppen (24/11/2016 - De Tijd)
  23:35 Het Europees Parlement laakte zo de 'disproportionele onderdrukkende maatregelen' die president Recep Tayyip Erdogan doorvoerde na de mislukte coup.
  [naar artikel]
 10. China hekelt “intimidatie en hypocrisie” van Europeanen (24/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  China heeft woensdag de “intimidatie en hypocrisie” van de Europeanen aan de kaak gesteld, nadat zijn ambassadeurs in verschillende landen waren ontboden naar aanleiding van de sancties van Peking tegen parlementsleden en organisaties.
  [naar artikel]
 11. Francken: "Hypocrisie is de vaseline van het Schumanplein" (06/06/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) geeft toe dat hij het woord "omzeilen" beter niet had gebruikt toen hij gisteren na het mislukte Europees overleg over het migratiebeleid sprak over artikel 3 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Tegelijk verwijt hij Europees commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos hypocrisie.
  [naar artikel]
 12. Netanyahu hekelt "hypocrisie" van VN tijdens bezoek aan Australië (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft Australië geprezen omdat het "moedig bereid is de hypocrisie van de VN te doorprikken". Netanyahu
  [naar artikel]
 13. Europees Parlement trekt 70 miljoen euro steun voor Turkije in (25/09/2018 - Metro)
  Omdat Turkije geen vooruitgang boekt bij het versterken van de rechtsstaat, de democratie, de mensenrechten en de persvrijheid, wil het Europees Parlement 70 miljoen euro aan eerder toegezegde steun opnieuw intrekken. Dat heeft de begrotingscommissie beslist. Tijdens de onderhandelingen over de Europese begroting 2018 beslisten het Europees Parlement en de Raad vorig jaar om 70 miljoen euro opzij te zetten voor de Turken. Het gaat om zogenaamde pretoetredingssteun, in het kader van de – de facto bevroren – toetredingsgesprekken met kandidaat-EU-lidstaat Turkije. Over heel de lopende begrotingsperiode 2014-2020 is voor Turkije meer dan 4 miljard euro gereserveerd. Omdat de Europese Commissie in een in april gepubliceerd rapport schrijft dat Turkije “steeds verder afdrijft van de EU” en dat vooral de rechtsstaat en de fundamentele waarden in het gedrang zijn, heeft de Commissie voorgesteld om 70 miljoen euro aan steun die reeds opzijgezet was, weer in te trekken. De begrotingscommissie van het Europees Parlement steunt dat voorstel nu. 27 parlementsleden stemden voor het amendement en 1 tegen. Vier commissieleden onthielden zich. Het geld vloeit niet terug naar de Europese begroting, maar zou nu geïnvesteerd moeten worden in migratiebeleid. Begin oktober moet het voltallige parlement zich wel nog over het amendement uitspreken. bron: Belga Het bericht Europees Parlement trekt 70 miljoen euro steun voor Turkije in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Geduld EU is op: Turkije 'on hold' (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees parlement bevriest tijdelijk de toetredingsgesprekken van Turkije tot de Europese Unie. Dat is zopas beslist in Straatsburg. De
  [naar artikel]
 15. Europees Parlement eist opschorting toetredingsonderhandelingen met Turkije (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als in Turkije de grondwetswijzigingen die bij referendum werden goedgekeurd daadwerkelijk worden geïmplementeerd, moet de Europese Unie de
  [naar artikel]
 16. GAIA hekelt “hypocriet” standpunt Boerenbond voor Europees verbod onverdoofd slachten (18/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dierenrechtenorganisatie GAIA is niet te spreken over de uitspraken van Boerenbond-voorzitster Sonja De Becker over onverdoofd slachten. De Boerenbond is zogezegd ook voor een totaalverbod op onverdoofd slachten, maar dat moet volgens de landbouwersorganisatie Europees geregeld worden. “Tegen de wil in van 85 procent van de Vlamingen wil Boerenbond geen verbod op onverdoofd slachten in Vlaanderen, tenzij zo’n verbod Europees opgelegd wordt en voor de hele EU geldt. Dat is pas hypocrisie”, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch in een persbericht.
  [naar artikel]
 17. Erdogan negeert resolutie over Afrin: 'Europees parlement heeft Turkije niets te zeggen' (15/03/2018 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de oproep van het Europees parlement om een eind te maken aan het militair offensief tegen de Koerdische militie YPG in Syrië naast zich gelegd.
  [naar artikel]
 18. Europees Parlement eist tijdelijke opschorting toetredingsgesprekken Turkije (24/11/2016 - De Redactie)
  De vergeldingsacties van de Turkse regering na de poging tot coup zijn niet in verhouding tot de gebeurde feiten, stelt het Europees Parlement dat een tijdelijke bevriezing van de toetredingsgesprekken eist.
  [naar artikel]
 19. 'Jij, lieve lezer, bent een hypocriet, en gelukkig maar' (30/08/2018 - Knack)
  Hypocrisie is overal. En iedereen wordt er boos van. Maar waarom eigenlijk? In Hypocrisie: Waarom je af en toe moet doen alsof schijnt auteur Rik Peters een nieuw licht op het fenomeen hypocrisie. Knack publiceert zijn voorwoord: 'Het is tijd dat we onze hypocrisie accepteren, omarmen en zelfs cultiveren.'
  [naar artikel]
 20. Brexit – Europees Parlement keurt brexitakkoord goed (29/01/2020 - Metro)
  Het Europees Parlement heeft het Withdrawal Agreement tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk woensdagavond goedgekeurd. Dat gebeurde met een overweldigende meerderheid van 621 stemmen voor, tegenover 49 nee-stemmen en 13 onthoudingen. Niets staat het Britse vertrek uit de Europese Unie over twee dagen nu nog in de weg. bron: Belga Het bericht Brexit – Europees Parlement keurt brexitakkoord goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Hoe zal het Europees Parlement eruitzien na de verkiezingen?  (18/02/2019 - VRT NWS)
  Het Europees Parlement heeft vanochtend de eerste voorspelling over de zetelverdelingen in het Europees Parlement uitgebracht. Die zijn gebaseerd op nationale peilingen in de verschillende lidstaten. 
  [naar artikel]
 22. Verhofstadt: 'Turkije in de EU? Laat ons stoppen met komedie' (10/04/2019 - De Morgen)
  Liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt wijst in Knack EU-lidmaatschap van Turkije van de hand. In plaats daarvan pleit hij voor een tussenoplossing.
  [naar artikel]
 23. Guy Verhofstadt: ‘Niet alleen het Lagerhuis, ook het Europees Parlement zal zijn tijd nemen’ (25/10/2019 - De Morgen)
  Guy Verhofstadt, de brexit-coördinator in het Europees Parlement, legt uit wat het Europees Parlement nog wil bereiken in gesprekken met het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 24. Bourgeois over bedenkelijke partners in Europees Parlement: 'In elke fractie heb je wel die "zatte nonkel'" (19/06/2019 - Knack)
  Ontslagnemend Vlaams minister-president en toekomstig Europees parlementslid Geert Bourgeois verdedigt de keuze van zijn partij om in het Europees Parlement bij de ECR-fractie te blijven. Zonder een fractie in het Europees Parlement gaan zetelen was geen optie. 'Dan zit je als een eunuch in dat parlement', zo zei Bourgeois woensdag in De Ochtend.
  [naar artikel]
 25. Europees Parlement wil Europese binnengrenscontroles enkel als laatste redmiddel (29/11/2018 - Knack)
  Als het van het Europees Parlement afhangt, zullen tijdelijke controles aan de Europese binnengrenzen enkel als laatste redmiddel kunnen dienen. Het parlement wil dat die binnengrenscontroles maximaal een jaar kunnen duren, tegenover twee jaar nu.
  [naar artikel]
 26. Milieucommissie Europees Parlement vraagt uitstootreductie van 60 procent (11/09/2020 - Express)
  De uitstoot van de Europese Unie moet tegen eind dit decennium met 60 procent worden teruggeschroefd tegenover de niveaus die... The post Milieucommissie Europees Parlement vraagt uitstootreductie van 60 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Europees Parlement geeft Puigdemont toegangsbadge (20/12/2019 - Knack)
  De Catalaanse politici Carles Puigdemont en Antoni Comin hebben toelating gekregen om zich te accrediteren bij het Europees Parlement. Zo zouden ze vanaf januari volgend jaar hun zetel in het Europees Parlement kunnen opnemen.
  [naar artikel]
 28. Is Europa bang van Turkije? - Hendrik Vos (28/11/2016 - De Redactie)
  Het Europees parlement rolt met de spierballen en wil dat de onderhandelingen over de toetreding van Turkije worden stopgezet. Zullen de regeringen luisteren of zwichten ze voor het dreigement van de Turkse president Erdogan dat hij de grenzen opnieuw zal openen voor bootvluchtelingen?
  [naar artikel]
 29. Europees Parlement stuurt aan op bevriezing toetredingsonderhandelingen Turkije (22/11/2016 - De Redactie)
  Tijdens een debat in Straatsburg over het hardhandige antwoord van president Erdogan op de mislukte coup van deze zomer bleek dat een meerderheid in het parlement gewonnen lijkt om de toetredingsgesprekken met de Turken on hold te zetten.
  [naar artikel]
 30. Zoveel verdient een Europees parlementslid (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vond de eerste vergadering van het nieuwe Europees Parlement plaats. In het Europees Parlement zetelen 751 parlementsleden, waarvan 21...
  [naar artikel]
 31. Europees Parlement heft immuniteit Puigdemont op (09/03/2021 - Express)
  Het Europees parlement heeft met een ruime meerderheid de onschendbaarheid van de Catalaanse Europarlementsleden Carles Puigdemont, Toni Comin en Clara Ponsati opgeheven. 400 volksvertegenwoordigers gingen akkoord met de opheffing van de immuniteit, 248 stemden tegen en 45 anderen onthielden zich. Met de opheffing gaat het Europees parlement in op de vraag van de Spaanse justitie […] The post Europees Parlement heft immuniteit Puigdemont op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Eén jaar noodtoestand in Turkije: is er nog een plaats voor Erdogan in Europa? (20/07/2017 - Knack)
  Het Europees Parlement heeft het gehad met Turkije en zijn premier Recep Tayyip Erdogan. 'Hoe krijg je uitgelegd dat elke min op je pensioen een plus is voor Erdogan?'
  [naar artikel]
 33. Europees parlement in lockdown na schietpartij in Straatsburg (11/12/2018 - Metro)
  Een lid van het Europees Parlement zegt dat de wetgevende instantie momenteel in lockdown is na een schietpartij in de Franse stad Straatsburg. “Het Europees Parlement heeft het noodprotocol geactiveerd en is momenteel in lockdown [sic] om de parlementsleden te beschermen. Blijf veilig en binnen”, schreef de Griekse Eva Kaili op Twitter. bron: Belga Het bericht Europees parlement in lockdown na schietpartij in Straatsburg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Turkije schort Europees mensenrechtenverdrag tijdelijk op (21/07/2016 - Knack)
  Turkije wil tijdelijk - tijdens de noodtoestand in het land - afwijken van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus donderdag bekendgemaakt. Volgens Kurtulmus volgt Turkije daarmee het voorbeeld van Frankrijk.
  [naar artikel]
 35. EU-rapport: Turkije zwaar onder vuur (10/04/2019 - De Morgen)
  Het Europees Parlement bespreekt vandaag een erg kritisch rapport over de handel en wandel van de Turkse regering. Dat komt er op een moment dat Turkije van alle kanten onder vuur ligt.
  [naar artikel]
 36. Europees Parlement keurt brexitakkoord goed met overweldigende meerderheid (29/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Parlement heeft het brexitakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk woensdagavond goedgekeurd. Dat gebeurde met een overweldigende meerderheid van 621 stemmen voor, tegenover 49 nee-stemmen en 13 onthoudingen. Niets staat het Britse vertrek uit de Europese Unie over twee dagen nu nog in de weg.
  [naar artikel]
 37. Extreemrechts breekt door cordon in Europees Parlement (25/03/2021 - De Tijd)
  21:25 Voor het eerst krijgt een Europees Parlementslid van de extreemrechtse ID-fractie in het Europees Parlement de leiding over wetgevend werk. Maar een democratisch front maakt de doorbraak van het cordo...
  [naar artikel]
 38. Coronanoodfonds stap dichter bij fiat Europees Parlement (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het miljardenfonds van de Europese Unie om de EU-landen door de coronacrisis te helpen is dicht bij de vereiste zegen van het Europees Parlement. De financieel specialisten van het parlement hebben vandaag ingestemd.
  [naar artikel]
 39. Turkije schort Europees mensenrechtenverdrag tijdelijk op (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije wil tijdelijk - tijdens de noodtoestand in het land - afwijken van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft de
  [naar artikel]
 40. Martin Schulz (SPD): 'De houding van Duitsland tegenover Europa moet veranderen' (05/12/2017 - Knack)
  'We hebben een Europees minimumbelastingtarief en een Europese minister van Financiën nodig', vindt Martin Schulz, de leider van de Duitse sociaaldemocratische SPD en de voormalige voorzitter van het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 41. Guy Verhofstadt: ‘Sommigen dachten dat het Europees Parlement de nieuwe deal meteen zou goedkeuren. No Way’ (25/10/2019 - De Morgen)
  Guy Verhofstadt, de brexit-coördinator in het Europees Parlement, legt uit wat dat parlement nog wil bereiken in gesprekken met het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 42. Klimaatjongeren zetten tenten op aan Europees Parlement (25/05/2019 - VRT NWS)
  Een tachtigtal studenten van Occupy for Climate hebben vanmorgen hun tenten opgezet op het plein voor het Europees Parlement in Brussel om er te overnachten. Ze eisen een ambitieuzer Europees klimaatbeleid. 
  [naar artikel]
 43. Europees Parlement keurt hervorming auteursrecht goed (12/09/2018 - De Morgen)
  Het Europees Parlement heeft het omstreden artikel 13, dat internetbedrijven verplicht om de geüploade content van hun gebruikers te filteren, goedgekeurd. Zo wil het parlement het auteursrecht aanpassen aan het digitale tijdperk.
  [naar artikel]
 44. Europees Parlement zet Catalaanse kwestie dan toch op agenda (02/10/2017 - Knack)
  Het Europees Parlement houdt woensdagmiddag een plenair debat over de situatie in Catalonië, zo werd vandaag beslist. Vorige week weigerde het Parlement nog om het op de agenda te plaatsen.
  [naar artikel]
 45. Kiest het Europees Parlement voor winter- of zomertijd? (08/02/2018 - VRT NWS)
  Het Europees parlement stemt vandaag over de afschaffing van de winter- en zomertijd. Maar welke tijd er uiteindelijk zal gekozen worden bij de afschaffing, is nog niet duidelijk. Want daarover zijn de leden van het Europees Parlement het nog niet eens.
  [naar artikel]
 46. Europees parlement verwerpt internetfilter (05/07/2018 - Knack)
  Het Europees parlement heeft het voorstel om internetplatformen als Facebook en YouTube auteursrechten te laten betalen voor video's, foto's of muziek verworpen. Het parlement kan nu nog amendementen indienen op de tekst, waardoor de herziening op de lange baan wordt geschoven.
  [naar artikel]
 47. LIVE: Speech van de waarheid voor Ursula von der Leyen, kan ze het Europees parlement overtuigen? (16/07/2019 - VRT NWS)
  Ursula von der Leyen houdt momenteel een speecht in het Europees parlement in Straatsburg. Vanavond stemt het parlement over haar als mogelijk toekomstig Europees Commissievoorzitter. Maar het kan nog spannend worden. Volg de speech hier live.
  [naar artikel]
 48. Europees Parlement dreigt ermee tegen brexit te stemmen (10/07/2017 - Knack)
  De leiders van de fracties in het Europees Parlement, waaronder Guy Verhofstadt, en enkele brexit-specialisten roepen het Verenigd Koninkrijk in een open brief op om meer rekening te houden met rechten van de burgers van de Europese Unie. Indien dat niet gebeurt, schrijven ze, zal het Europees Parlement tegen de brexit stemmen.
  [naar artikel]
 49. Europees Parlement roept klimaatnoodtoestand uit (28/11/2019 - De Morgen)
  Het Europees Parlement heeft de noodtoestand over het klimaat uitgeroepen. In een resolutie die met 429 stemmen voor en 225 tegen in Straatsburg is aangenomen, eist het parlement dat er dringend ambitieuzere maatregelen moeten komen voor de bestrijding van de klimaatverandering.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.