Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
22:15 uur

N-VA hoopt dat Reynders aandacht schenkt aan Catalaanse zaak

Knack

11/09/2019 - 12:19

De partij N-VA vraagt dat toekomstig Eurocommissaris Didier Reynders aandacht zal schenken aan de Catalaanse zaak. Reynders krijgt binnen de nieuwe Europese Commissie de opdracht om de principes van de rechtsstaat te doen naleven in de verschillende lidstaten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. N-VA hoopt dat Reynders als Eurocommissaris aandacht schenkt aan Catalaanse zaak (11/09/2019 - Metro)
  De partij N-VA vraagt dat toekomstig Eurocommissaris Didier Reynders aandacht zal schenken aan de Catalaanse zaak. Reynders krijgt binnen de nieuwe Europese Commissie de opdracht om de principes van de rechtsstaat te doen naleven in de verschillende lidstaten. Reynders kreeg gisteren te horen welke zijn bevoegdheden zullen zijn. Naast justitie wordt hij bevoegd voor consumentenbescherming en naleving van de rechtsstaat. Wat dat laatste betreft, zei hij al dat hij een voorstel zal doen om jaarlijks een rapport te maken over de toestand van de rechtsstaat in de lidstaten. De nieuwe Europese Commissie treedt pas in november aan, als ze groen licht gekregen heeft van het Europees Parlement. Tot die tijd blijft Reynders in principe vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie. Reynders werd vandaag in de Kamer verwacht voor de commissie Landsverdediging, waar hij van meerdere parlementsleden felicitaties ontving. N-VA-Kamerlid Theo Francken schonk hem, naast zijn boek over migratie, een Catalaans lintje. Op die manier vraagt N-VA, op de Catalaanse nationale feestdag, aandacht voor de Catalaanse zaak. In Spanje worden een aantal Catalaanse leiders vervolgd voor hun aandeel in een door Spanje verboden onafhankelijkheidsreferendum, dat gevolgd werd door een onafhankelijkheidsverklaring. N-VA, die de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd genegen is, vraagt al langer dat de Europese Commissie tussenkomt in de kwestie. “We willen dat de Europese Commissie niet langer wegkijkt. Als je streng bent voor Polen en Hongarije, moet je dat ook zijn voor die politieke processen in Spanje”, zegt Francken. bron: Belga Het bericht N-VA hoopt dat Reynders als Eurocommissaris aandacht schenkt aan Catalaanse zaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Reynders grootste vis in 'Kazakh-commissie' (10/04/2019 - De Morgen)
  Er komt een parlementaire onderzoekscommissie naar Kazakhgate. De oppositie hoopt dat dit het definitieve einde betekent van de oude politieke cultuur. Maar vooral de ondervraging van vicepremier Didier Reynders (MR) over zijn rol in de zaak zal voor vuurwerk zorgen.
  [naar artikel]
 3. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici over Catalaanse kwestie (06/11/2017 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis 'terwijl dat hun rol niet is'. 'Er bestaat ophef over dat dossier die in België de grenzen van het redelijke overschrijdt', verklaarde minister Reynders maandagochtend op de Franstalige omroep Bel-RTL.
  [naar artikel]
 4. Jambon richt zich tot Michel en Reynders: 'Catalaanse politieke gevangenen brengen derde kerst door in cel' (30/11/2019 - Knack)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kijkt naar de MR-excellenties in Europa om de 'Europese waarden en normen' te respecteren en hun ogen niet te sluiten voor de Catalaanse zaak.
  [naar artikel]
 5. Reynders hoopt op uitweg om atoomakkoord met Iran “nog een kans te geven” (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) hoopt dat hij samen met zijn Europese ambtgenoten en de Amerikaanse minister Mike Pompeo een...
  [naar artikel]
 6. Klokkenluider zaak-Reynders stapt naar federaal parket (30/09/2019 - Apache)
  De ex-inspecteur van de Staatsveiligheid die zware beschuldigingen uitte over corruptie aan het adres van Didier Reynders (MR) klaagt bij het parket over doodsbedreigingen door vertrouwelingen van Reynders binnen het Comité I.
  [naar artikel]
 7. Guardiola beboet voor steun aan Catalaanse zaak (09/03/2018 - De Tijd)
  17:54 De Engelse voetbalbond heeft de Spaanse toptrainer Pep Guardiola een boet van 20.000 pond (22.500 euro) gegeven wegens zijn openlijke steun aan de Catalaanse zaak.
  [naar artikel]
 8. Toch een link tussen Reynders en adviseur van Elysée? (23/11/2016 - De Standaard)
  Jean-Claude Fontinoy, rechterhand van minister van buitenlandse zaken Didier Reynders (MR), had in een ander dossier dan de zaak-Chodiev wel degelijk contact met Jean-François des Rosaies, de Franse cabinetard die de zaak-Chodiev regelde. Dat vernamen De Standaard en Le Vif.
  [naar artikel]
 9. Puigdemont terug in België: 'Van hieruit zal ik door Europa reizen om de Catalaanse zaak te verdedigen' (28/07/2018 - Knack)
  De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft Duitsland verlaten en bevindt zich inmiddels weer in Brussel. Zowel Puigdemont als de huidige minister-president Quim Torra benadrukten het belang van een Europese strategie. "We willen de Catalaanse zaak zoveel mogelijk internationaliseren"
  [naar artikel]
 10. Reynders wilde geld Khadafi helpen vrijmaken (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. Hij maakte aan de Kamer...
  [naar artikel]
 11. Het ondernemersbloed van topvoetballer Gerard Piqué (22/11/2019 - De Tijd)
  22:45 Voetbalster, ‘meneer’ Shakira, pleitbezorger van de Catalaanse zaak. Gerard Piqué is het allemaal. Toch hoopt de dertiger vooral faam te verwerven als zakenman en bezieler van de Davis Cup 2.0.
  [naar artikel]
 12. Reynders verwelkomt historische Koreaanse ontmoeting, maar hoopt op concrete actie (27/04/2018 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verwelkomt de “historische” ontmoeting tussen de leiders van Zuid- en Noord-Korea, die zich ertoe hebben geëngageerd te willen werken aan een denuclearisering van het schiereiland. “Het is een stap in een proces waarvan we mogen hopen dat het de komende maanden positief zal blijken”, zei minister Reynders in de marge van een vergadering met zijn 28 collega’s van de Navo. Ik hoop dat het een vervolgstuk krijgt, zoals aangekondigd, door een ontmoeting tussen de Amerikaanse president (Donald Trump) en de Noord-Koreaanse president (Kim Jong Un), ging Reynders voort. Toch benadrukt hij de noodzaak om een concreet actieplan op te maken en “vooral uit te voeren”. Volgens Reynders mag een ontmoeting tussen beide Koreaanse leiders als “historisch” worden beschouwd, met de start van een proces. bron: Belga Het bericht Reynders verwelkomt historische Koreaanse ontmoeting, maar hoopt op concrete actie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici (06/11/2017 - De Standaard)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis 'terwijl dat hun rol niet is'.
  [naar artikel]
 14. Reynders dringt aan op consulaire bijstand voor gearresteerde Belgische studente in Nicaragua (29/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York de zaak...
  [naar artikel]
 15. Reynders altijd in beeld (28/03/2019 - De Morgen)
  De zaak Arnault illustreert ook de nauwe banden en netwerken tussen de Franse en Belgische wereld. Baron Albert Frère en Didier Reynders komen in beeld.
  [naar artikel]
 16. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis "terwijl dat hun rol niet is".
  [naar artikel]
 17. Tubeke hoopt in 1B te blijven en moeit zich in zaak van Lierse voor BAS (14/04/2018 - Sporza)
  Tubeke trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) als tussenkomende partij in de zaak rond de licentie van Lierse. Zo hoopt het zelf in 1B te kunnen blijven.
  [naar artikel]
 18. Ambassadeur bij Vaticaan waarschuwde kabinet Reynders in zaak-Kazachgate (15/05/2017 - De Standaard)
  Charles Ghislain, de toenmalige ambassadeur bij de Heilige Stoel, heeft in november 2013 de rechterhand van vicepremier Didier Reynders gewaarschuwd over de rol die de Franse ambtenaar Jean-François Etienne des Rosaies speelde in de zaak-Chodiev. Dat heeft Ghislain maandag verklaard in de onderzoekscommissie Kazachgate, waarin de Oezbeeks-Belgische miljardair Chodiev en twee zakenpartners centraal staan.
  [naar artikel]
 19. Didier Reynders verhoord over Kazachgate (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier Didier Reynders is ruim een maand geleden ondervraagd in de zaak rond Kazachgate. Uit het verhoor zou niets naar voren zijn gekomen
  [naar artikel]
 20. Catalaanse minister-president Torra: "We willen de Catalaanse zaak zoveel mogelijk internationaliseren" (28/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is geen gemakkelijke reis geweest, geen korte reis, geen reis zoals ik verwacht had, maar ik ben tenminste terug op Catalaanse bodem", zei de...
  [naar artikel]
 21. Reynders mikt alsnog op akkoord Canadees vrijhandelsverdrag (18/10/2016 - De Tijd)
  11:21 Ondanks het Waalse njet tegen CETA, het vrijhandelsakkoord tussen Europa en Canada, hoopt federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders tegen donderdag alsnog het akkoord te kunnen ondertek...
  [naar artikel]
 22. Provincie neemt afscheid van gouverneur Reynders met eremedaille en leerstoel (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag is er in het provinciehuis afscheid genomen van gouverneur Herman Reynders tijdens een huldezitting. De gouverneur schenkt bij zijn afscheid 120 bomen weg en krijgt een leerstoel aan de Universiteit Hasselt die zijn naam draagt. Hij kreeg ook de eremedaille van de provincie Limburg.
  [naar artikel]
 23. Reynders hoopt dat aansprakelijkstelling Rusland leidt tot medewerking alle landen (25/05/2018 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) hoopt dat de beslissing van Nederland en Australië om Rusland aansprakelijk te stellen, ertoe kan bijdragen dat de verantwoordelijken voor het neerhalen van de vlucht MH17 in 2014 verantwoording afleggen en dat alle landen daaraan meewerken. Dat heeft de liberale vicepremier via twitter verklaard. “België hoopt dat de beslissing van Nederland en Australië om Rusland aansprakelijk te stellen voor zijn rol in het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysian Airlines in 2014 constructief kan bijdragen en leiden tot de uitvoering van resolutie 2166 van de VN-Veiligheidsraad. Die VN-resolutie van 21 juli 2014 bepaalt dat de verantwoordelijken verantwoording moeten afleggen en dat alle landen daaraan hun volledige medewerking moeten verlenen”, schrijft minister Reynders op de microblogsite. Eerder op de dag raakte bekend dat Nederland en Australie Rusland aansprakelijk stellen voor het neerhalen van de vlucht op 17 juli 2014 boven het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onder hen waren 196 Nederlanders en 6 Belgen. Met die formele stap hoopt de Nederlandse regering af te dwingen, desnoods via tussenkomst van een rechter of internationale organisatie, dat Rusland meewerkt aan het onderzoek. bron: Belga Het bericht Reynders hoopt dat aansprakelijkstelling Rusland leidt tot medewerking alle landen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Ook kopstukken van Catalaanse burgerbewegingen opgesloten: “Alsof ik in het rijtje van Hitler, Mussolini en Franco thuishoor” (12/02/2019 - De Morgen)
  Bijna 1,5 jaar na de eenzijdige afscheiding van Spanje begint in Madrid de zaak tegen de Catalaanse separatisten. Jordi Cuixart van burgerorganisatie Òmnium Cultural is een van hen.
  [naar artikel]
 25. Catalaanse politici willen “partijdige” rechter wraken (03/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  BARCELONA/BRUSSEL De vijf Catalaanse politici die in Spanje gezocht worden voor rebellie en op de vlucht zijn voor het gerecht, eisen een symbolische euro schadevergoeding, omdat ze vinden dat de onderzoeksrechter die hun zaak behartigt, bevooroordeeld is. Als de Belgische rechtbank deze redenering zou volgen, kunnen de advocaten van de Catalaanse politici de wraking van de Spaanse rechter vragen.
  [naar artikel]
 26. Kazachgate: Ambassadeur van Vaticaan waarschuwde rechterhand van Reynders (15/05/2017 - Knack)
  Charles Ghislain, de toenmalige ambassadeur bij de Heilige Stoel, heeft in november 2013 de rechterhand van vicepremier Didier Reynders gewaarschuwd over de rol van de Franse cabinetard Jean-François Etienne des Rosaies in de zaak-Chodiev.
  [naar artikel]
 27. Reynders: ‘Strijd tegen ontbossing moet ook in Afrika worden gevoerd’ (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nu de discussie over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied oplaait, moet er ook aandacht zijn voor de ontbossing in Afrika. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in Helsinki, tijdens een gesprek met zijn Europese ambtgenoten.
  [naar artikel]
 28. Crombez: "Reynders en Michel moeten zelf conclusie trekken" (30/04/2017 - De Redactie)
  Volgens de SP.A-voorzitter hebben ofwel Reynders ofwel Michel gelogen over de zaak van de ja-stem van België voor de opname van Saudi-Arabië in de VN-vrouwenrechtencommissie.
  [naar artikel]
 29. Reynders betreurt commentaren van Belgische politici over Catalonië (06/11/2017 - Metro)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat Belgische politici uitspraken doen over de Catalaanse crisis “terwijl dat hun rol niet is”. “Er bestaat ophef over dat dossier die in België de grenzen van het redelijke overschrijdt”, verklaarde minister Reynders vanochtend op de Franstalige omroep Bel-RTL. Vicepremier Jan Jambon (N-VA) en PS-voorzitter Elio Di Rupo deden afgelopen weekend opmerkelijke uitspraken over de situatie in Catalonië. Het leverde hun scherpe kritiek op van de Partido Popular, de partij van de Spaanse premier Mariano Rajoy. Intussen zijn de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en vier van zijn ex-ministers vrijgelaten onder voorwaarden in afwachting van hun verschijning voor de raadkamer. Minister Reynders meent dat het “een dossier is dat voor alles Spanje aangaat” en dat men dus “Justitie haar werk moet laten doen” en haar beslissing afwachten. “Ik denk dat we in de eerste plaats de dialoog met Spanje moeten behouden”, aldus nog de chef van de Belgische diplomatie. bron: Belga
  [naar artikel]
 30. Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met Libiërs (20/02/2019 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen.
  [naar artikel]
 31. Catalaanse politici in de cel in Spanje: ondemocratisch of zaak van het gerecht? (03/11/2017 - VRT NWS)
  Verschillende Europese leiders worstelen met de beslissing van het Spaanse gerecht om een aantal ministers van de afgezette Catalaanse regering gevangen te zetten en een Europees aanhoudingsbevel voor de afgezette minister-president Carles Puigdemont uit te vaardigen. De Schotse premier Nicola Sturgeon hekelt het opsluiten van verkozen politici, terwijl de Europese Commissie en Duitsland de hele kwestie in de eerste plaats een zaak van het Spaanse gerecht vinden.
  [naar artikel]
 32. Spaanse premier hoopt tijdens eerste ontmoeting op betere verstandhouding met Catalaanse minister-president (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse socialistische premier Pedro Sanchez en de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra hebben elkaar vandaag voor het eerst...
  [naar artikel]
 33. Reynders zet eindsprint in richting stemming over zitje in Veiligheidsraad (07/06/2018 - De Morgen)
  Met een reeks recepties, bilaterale contacten en events zet minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders dezer dagen de eindsprint in naar de stemming over een zitje voor ons land in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De minister hoopt dat België "een zo groot mogelijk mandaat krijgt" om deel uit te maken van die club van vijftien landen. Dat lidmaatschap dient "niet alleen voor het prestige", verzekert Reynders, "maar om meer te doen in de hele wereld".
  [naar artikel]
 34. Reynders: ‘Ik was niet op de hoogte van demarche De Decker’ (14/07/2017 - De Standaard)
  MR-vicepremier Didier Reynders houdt vol dat hij niets afwist van het lobbywerk van zijn partijgenoot Armand De Decker in de zogenaamde Kazachgate. Wél geeft hij toe dat De Decker hem eenmalig in contact bracht met de Franse advocate Catherine Degoul. Reynders valt De Decker niet af, na enig aandringen zei hij vanmiddag ex-premier Yves Leterme (CD&V) te volgen in diens oordeel over de zaak. Leterme nam het woord ‘verwerpelijk’ in de mond voor de Franse inmenging. Alvast zijn eigen getuigenis brengt hem niet aan het wankelen.
  [naar artikel]
 35. "Catalaanse en Spaanse politiediensten delen te weinig informatie" (19/08/2017 - De Redactie)
  Hoewel de Spanjaarden zich verenigd tonen in de rouw na de aanslagen begint de zaak toch ook een communautaire tint te krijgen. Er schort wat aan de uitwisseling van inlichtingen tussen de Catalaanse en de nationale politiediensten, zo luidt een kritiek.
  [naar artikel]
 36. Crombez: 'Heeft Reynders gelogen tegen Michel of heeft Michel gelogen in het parlement?' (30/04/2017 - Knack)
  Volgens SP.A-voorzitter John Crombez moeten Reynders en Michel hun verantwoordelijkheid nemen in de zaak van het Saoedisch zitje in de VN-vrouwenrechtencommisie.
  [naar artikel]
 37. Reynders erkent: Fortis is hoofdbetrokkene in btw-zaak (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Reynders op weg naar internationale topjob (07/01/2019 - De Tijd)
  17:19 Minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (MR), is kandidaat om topman van de Raad van Europa te worden. Als hij het wordt, betekent dat de exit van Reynders uit de nationale politiek.
  [naar artikel]
 39. België wil operatie om kinderen van IS-strijders te repatriëren opstarten (12/06/2019 - De Morgen)
  België heeft een principeakkoord met de Koerdische autoriteiten in Irak om de kinderen van Belgische IS-strijders te repatriëren. Dat meldt VRT NWS en bevestigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Reynders hoopt de operatie ‘in de komende dagen of weken’ te kunnen opstarten, al is nog overleg nodig met zijn Iraakse ambtgenoot.
  [naar artikel]
 40. Gouverneur tikt burgemeester en gemeenteraadsvoorzitter op de vingers (26/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het debat over de ontoegankelijkheid van het politiekantoor vindt gouverneur Herman Reynders dat burgemeester Raskin zich “niet beperkte tot de kern van de zaak”. Reynders tikt Raskin en de raadsvoorzitter op de vingers.
  [naar artikel]
 41. België wil kinderen van IS-strijders ‘de komende dagen of weken’ terughalen (12/06/2019 - De Morgen)
  België heeft een principeakkoord met de Koerdische autoriteiten in Irak om de kinderen van Belgische IS-strijders te repatriëren. Dat meldt VRT NWS en bevestigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Reynders hoopt de operatie ‘in de komende dagen of weken’ te kunnen opstarten, al is nog overleg nodig met zijn Iraakse ambtgenoot.
  [naar artikel]
 42. Ex-geheim agent getuigt over aantijgingen tegen Reynders (18/09/2019 - De Tijd)
  19:41 Nicolas Ullens, de ex-medewerker van de Staatsveiligheid die vicepremier Didier Reynders (MR) beschuldigt van corruptie, treedt uit de schaduw. ‘Reynders als Europees commissaris voor Justitie is als ...
  [naar artikel]
 43. Spaanse koning hoopt dat Catalaanse verkozenen ‘nieuwe confrontatie vermijden’ (24/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse koning Felipe heeft zondag in zijn kersttoespraak aan de nieuwe verkozen Catalaanse parlementsleden gevraagd om een nieuwe ‘confrontatie’ te vermijden.
  [naar artikel]
 44. Spaanse koning hoopt dat Catalaanse verkozenen ‘nieuwe confrontatie vermijden’ (25/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Spaanse koning Felipe heeft zondag in zijn kersttoespraak aan de nieuwe verkozen Catalaanse parlementsleden gevraagd om een nieuwe ‘confrontatie’ te vermijden.
  [naar artikel]
 45. Justitie in Spanje laat afgezette Catalaanse ‘ministers' mogelijk vrij (08/11/2017 - De Tijd)
  23:30 Het Spaanse hooggerechtshof lijkt zich op te maken om de zaak van de afgezette Catalaanse regeringsleden voor zijn rekening te nemen. Mogelijk komen de opgesloten ‘ministers’ dan vrij.
  [naar artikel]
 46. Positieve reacties bij Europarlementsleden op hoorzitting Reynders (02/10/2019 - Metro)
  Kandidaat-eurocommissaris Didier Reynders lijkt met de vingers in de neus te zullen slagen voor zijn hoorzitting in het Europees Parlement. Een officiële evaluatie moet nog volgen, maar de meeste parlementsleden hadden na afloop woorden van lof voor Reynders’ prestatie. Reynders kreeg door toekomstig Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen de bevoegdheid Justitie en Consumentenbescherming toebedeeld. Vanmorgen werd hij over zijn plannen als commissaris aan een hoorzitting onderworpen door de leden van de parlementscommissies Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE) en Juridische zaken (JURI), en van de ‘geassocieerde’ commissie Interne markt en consumentenbescherming (IMCO). Reynders maakte een positieve indruk, was de teneur na afloop. “Hij heeft het goed aangepakt”, reageerde Kris Peeters (CD&V). “Het was ook zeer slim van Reynders om de beschuldigingen aan zijn adres meteen zelf ter sprake te brengen, zo kon hij bij latere vragen steevast naar die uitleg verwijzen.” Het is voor Peeters en zijn EVP-fractie ook een goede zaak dat Reynders zei dat er wat hem betreft geen probleem is met de rechtsstaat in Spanje. “Voor mij is hij geslaagd, en wat de EVP betreft ook.” Assita Kanko (N-VA) is tevreden dat Reynders het Europees Parlement “ernstig” neemt. Ze vroeg zelf naar zijn plannen met het Europees aanhoudingsbevel (EAB), waarvan ze vindt dat het voor verbetering vatbaar is, maar zonder dat de proportionaliteit in het gedrang komt. “De huidige regelgeving rond het EAB heeft België bijvoorbeeld toegestaan om (de voormalige Catalaanse minister-president, red.) Carles Puigdemont niet aan Spanje te moeten uitleveren, wat natuurlijk een goede zaak is”, aldus Kanko. Ook Petra De Sutter (Groen), die de commissie Interne Markt voorzit, hoorde met Reynders een kandidaat-commissaris die met “kennis van zaken” sprak, “ook over consumentenzaken”. “Hij heeft inhoudelijk de juiste dingen verteld”, aldus De Sutter. Hilde Vautmans (Open Vld) tot slot, die net als Reynders deel uitmaakt van de liberale politieke familie, zag een “ijzersterke” prestatie. “Dit was een van de beste hoorzittingen tot nu toe. Ik ben vooral tevreden dat hij geen compromissen over de rechtsstaatprincipes maakt.” bron: Belga Het bericht Positieve reacties bij Europarlementsleden op hoorzitting Reynders verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Het Laatste Nieuws schenkt € 0,50 extra per verkochte Rode Neus (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Roze Neuzen Dag loopt volop. Dit jaar vestigt de hulpactie de aandacht op het mentale welzijn van jongeren op school. Als nieuwsmedium zetten we...
  [naar artikel]
 48. Het is erger dan schijnheilig als de Vlaamse regering "peulschil" van 50.000 euro schenkt aan De Warmste Week (18/12/2019 - VRT NWS)
  Publicist Mark Van de Voorde hoopt dat Vlaamse regering dit jaar aan De Warmste Week geen cheque van 50.000 euro schenkt (zoals vorig jaar). Dat bedrag noemt hij een "peulschil" omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem fors bespaart op goede doelen en initiatieven. Het gevolg is dat de minstbedeelde van vandaag wordt verplicht om in te leveren op de steun waar ze van leven moet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.