Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van het magazine Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die die zo veel mogelijk mensen lusten, en is de evenwichtige samenstelling van de gerechten van ondergeschikt belang. [naar artikel]
Zes op de tien scholen bieden 's middags een warme maaltijd aan voor hun leerlingen. Maar vaak is die maaltijd allesbehalve gezond. Veel kinderen krijgen geregeld worst of ander vet vlees en frieten voorgeschoteld op school, en te weinig groenten. Voor het eerst heeft de overheid samen met de leveranciers van de maaltijden richtlijnen opgesteld om de kwaliteit ervan te verbeteren. [naar artikel]
Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die die zo veel mogelijk mensen lusten, bestellen en opeten, en is […] Het bericht Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft de kwaliteit van warme maaltijden op school onderzocht. De kwaliteit van het eten is er de laatste jaren flink op vooruitgegaan. Maar genoeg groenten op het bord blijft een aandachtspunt. Ongeveer twee op de drie scholen bieden warme maaltijden aan hun leerlingen aan. De meesten laten die leveren door een traiteur. [naar artikel]
Het verplichte binnenzitten zorgt ervoor dat mensen massaal weer gaan breien, naaien en haken. Wol- en handwerkwinkels merken dat hun klanten veel meer materiaal bestellen dan anders omdat ze nu tijd hebben om creatief bezig te zijn. “Ook jongeren vinden dat leuk”, zegt Véronique Maurissen van Gaarne. [naar artikel]
Ondanks beterschap in de voorbije jaren serveren te veel scholen nog altijd ongezonde voeding. Dat blijkt uit de driejaarlijke preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven in het basis- en middelbaar onderwijs. En ook op vlak van beweging is er op school nog werk aan de winkel. [naar artikel]
Nog op zoek naar een nieuwe hobby? Begint dan te haken. Dat levert je niet alleen een mooie, warme sjaal op tegen deze gure winterdagen maar ook... [naar artikel]
Nog op zoek naar een nieuwe hobby? Begint dan te haken. Dat levert je niet alleen een mooie, warme sjaal op tegen deze gure winterdagen maar ook... [naar artikel]
Slechts 152 klanten van het Antwerpse OCMW zijn vorig jaar betrapt op sociale fraude. Dat is net geen 1% van het aantal OCMW-klanten. De cijfers komen van de administratie van het Antwerpse OCMW en werden opgevraagd door OCMW-raadslid Johan Peeters (sp.a). [naar artikel]
Door de coronacrisis beslisten scholen tijdelijk warme maaltijden te schrappen. Maar nu het weer mag, kiezen er ineens tientallen voor een definitieve stop. Jammer, vinden experts, want zo’n middagmaal is net dé manier om de gezondheid en gelijkheid te bevorderen. [naar artikel]
Door de Brexit en de aanslepende coronacrisis wordt Groot-Britannië al wekenlang geconfronteerd met lege winkelrekken. Naast de bevoorradingsproblemen zijn er ook te weinig (buitenlandse) fruitplukkers en slagers. En dat bedreigt nu ook de warme maaltijden op school. [naar artikel]
Pompoenen zijn er in alle maten, soorten en kleuren. Ze zijn niet alleen lekker in warme gerechten, maar ook om mee te bakken. Maar hoe gebruik je de groente in gebak? En zijn er nog andere groenten die je kan gebruiken in zoetere recepten? Foodstyliste en receptonwikkelaar Marta Majewska legt uit. [naar artikel]
Elke week legt Check een kookboek op de rooster. Deze week draaien we een extra portie groenten in onze desserts met het gebakboek van Vegamuze. [naar artikel]
Een week na de natuurramp ligt de focus op het ruimen van puin, het herstellen van nutsvoorzieningen en de slachtoffers ter plaatse helpen met onder meer warme maaltijden. Het officiële dodental is bijgesteld naar 37, van 6 vermiste personen is nog geen spoor. Volg het nieuws op de voet in onze blog. [naar artikel]
De dertien Vlaamse centrumsteden behandelen hun OCMW-klanten erg uiteenlopend. De steun die zij geven bovenop het leefloon, kan tot duizenden euro's verschillen. 'In tegenstelling tot wat N-VA beweert, zijn OCMW-klanten veel beter af in Antwerpen dan in Gent', berekende Groen. [naar artikel]
Het slachthuis in Izegem dat moest sluiten nadat beelden waren opgedoken van dierenmishandeling gaat vandaag dan toch niet opnieuw open. Een directielid bevestigt aan VTM NIEUWS dat te veel klanten zijn afgehaakt. "We zijn momenteel aan het overleggen met onze klanten om te kijken met wie we kunnen heropstarten." [naar artikel]
Phoe, zit je ook zo vol na al die feestelijke maaltijden? Tijd om je maag wat rust te gunnen. Dit gerecht met gestoomde kip en groenten is heerlijk... [naar artikel]
Het Rode Kruis is een gigantische operatie aan het voorbereiden om naar schatting tienduizend gezinnen in het rampgebied twee warme maaltijden per dag te bezorgen. De hulporganisatie is al op kleinere schaal gestart in de gemeente Trooz. “We hebben gisteren al 700 warme maaltijden bedeeld en dat wordt enorm geapprecieerd door de mensen daarâ€, vertelt Jan Poté, woordvoerder van Rode Kruis Vlaanderen, aan onze redactie. [naar artikel]
Er is onrust bij de maatschappelijk medewerkers van het OCMW. Die mogen binnenkort de rekeningen van hun klanten, in de meeste gevallen leefloners, niet meer beheren. En dat leidt tot grotere schulden voor deze mensen, klinkt het. De OCMW-voorzitter nuanceert. [naar artikel]
Het doortrekken van nieuwe tramlijnen, warme maaltijden op school, autoluwe binnenstad en geen hoofddoekverbod. Dit zijn enkele punten op de prioriteitenlijst die sp.a op tafel legt tijdens de onderhandelingen met N-VA en Open Vld. [naar artikel]
Dat verplichte binnenzitten zorgt ervoor dat mensen massaal weer gaan breien, naaien en haken. Wol- en handwerkwinkels merken dat hun klanten veel meer materiaal bestellen dan anders omdat ze nu tijd hebben om creatief bezig te zijn. “Ook jongeren vinden dat leuk”, zegt Véronique Maurissen van Gaarne. [naar artikel]
Ook al moest sterrenchef Axel Colonna-Cesari zijn restaurant Centpourcent sluiten, het belet hem niet om zijn klanten culinair te blijven verwennen. Net zoals tijdens de lockdown organiseert hij opnieuw een takeaway. Maaltijden die de chef en zijn team bereiden, kan je vanaf woensdag ook vinden in de delicatessenwinkel van het restaurant op de Mechelse Korenmarkt. Nog in het aanbod: seizoensproducten, vlees, verse vis en zelfs desserts. [naar artikel]
De kleine bouwbedrijven gaan met kopzorgen het nieuwe jaar in. Al bijna een op de zes zegt niet genoeg werk meer te hebben om rendabel te zijn. “Steeds meer klanten haken af.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.