Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]
Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
Vandaag verschijnt een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Wellicht wordt daarin geconcludeerd dat rood vlees kankerverwekkend is. Rood vlees zou zo terechtkomen op de zwarte lijst waarop ook alcohol, sigaretten en asbest prijken. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Veel mensen verkiezen wit vlees boven rood omdat die eerste soort minder slecht zou zijn voor je cholesterol, waardoor je je risico op hart- en... [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot verhoogde kans op kanker, hart- en vaatziekten. Die claim wordt nu betwist door een onderzoek dat deze week werd gepubliceerd. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Wetenschappers pleiten voor een taks op rood vlees, net zoals bij andere ongezonde producten zoals tabak en alcohol. Zo'n belasting zou de gezondheidszorg in veel landen ten goede komen, blijkt uit een internationaal onderzoek. [naar artikel]
Wetenschappers pleiten voor een taks op rood vlees net zoals bij andere ongezonde producten zoals tabak en alcohol. Zo’n belasting zou de gezondheidszorg in veel landen ten goede komen, blijkt uit internationaal onderzoek. [naar artikel]
Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees? [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]
22:02 In het VN-rapport over de impact van landbouw op de klimaatsverandering luidt de conclusie dat een aanpassing van het dieet kan helpen: meer groenten en minder rood vlees. [naar artikel]
Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]
Vlees- en melkproducten vermijden is veruit de beste manier om je impact op het klimaat, maar ook op landgebruik en biodiversiteit te verminderen. Dat blijkt uit een nieuw, grootschalig onderzoek in Science. [naar artikel]
De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80 procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]
FACT. Volgens een nieuwe studie hebben vrouwen die minder rood vlees en charcuterie eten, minder kans om borstkanker te krijgen. [naar artikel]
De consumptie van vlees draagt wereldwijd net zo veel bij aan de groeiende obesitasplaag als die van suiker. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van [naar artikel]
Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]
Als je stopt met rood vlees te eten, zal je voor heel wat voedingsmiddelen een andere bron moeten zoeken. Maar tegelijkertijd bespaar je je lichaam ook heel wat vet en cholesterol. In de nieuwe voedingsdriehoek heeft rood vlees ergens helemaal in een vergeethoekje een plaats gekregen. Maar is het dan zo ongezond om een dikke […] [naar artikel]
In Washington baart de opkomst van een bepaald soort teek zorgen. Eén beet van de teek kan een levenslange allergische reactie voor rood vlees veroorzaken. [naar artikel]
Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]
Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.