Morgen start de nieuwe campagne van Be Vegan en vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): Try Vegan. Met de actie willen beide organisaties mensen inspireren om alle dierlijke producten van hun menu te schrappen. Want veganistisch eten is de nieuwe trend en dat merken ook de supermarkten, zo blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
De vegan trend waait in 2018 stevig door en ook de anti-suikertrend lijkt nog niet meteen uit te doven. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, waarschuwt voor deze hypes. 'Consumenten zijn te weinig geïnformeerd om de juiste keuzes te maken.' [naar artikel]
De Scandinavische trend waarbij je interieur zo clean mogelijk moet zijn, is al eventjes passé. In de plaats is de urban-junglehype gekomen. Het... [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Twintig Antwerpse zaken springen samen mee op de veganistische kar en zetten onder de noemer Een Boon Voor A een vegan gerecht op hun menukaart, hoewel ze zich normaal gezien niet specifiek op dat publiek richten. “Chefs die aandacht hebben voor vegan, trekken jongere en meer diverse groepen klanten aan”, klinkt het bij initiatiefnemers Mosquito In The Room. [naar artikel]
Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes. Benodigdheden voor twee personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elk interieur z’n eyecatcher, en dit seizoen meer dan ooit. Asymmetrisch, fel getint, uitgesproken van vorm, gedurfd qua kleurenmix, een over the top design: alle blikken zijn gericht op jouw statementstuk. [naar artikel]
Een nieuwe week. Een nieuwe wereldster in het Antwerpse straatbeeld. De Amerikaanse zangeres Billie Eilish werd donderdagavond gespot op de Troonplaats in het zuiden van de stad. Ze was er met haar broer en moeder gaan eten op de horeca-hotspot bij vegan bar en restaurant Bar d’Henri. “Ik had al een paar telefoontjes gekregen dat er een ‘very important person’ zou langskomen met haar familie. Maar Billie Eilish? Dat had ik niet zien aankomen.” [naar artikel]
Heb je trouwplannen en is een witte jurk niets voor jou? Dan hebben we een trend voor jou gespot op de catwalk in Australië. Supermodel Karlie [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
Veganisme is voor steeds meer mensen ‘the way of life’. Maar wist je dat je niet enkele dierlijke producten kan bannen uit je voeding, kleding en... [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.” [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
Op de New Yorkse catwalk is een trend gespot voor komende herfst en die toont aan dat fluweel nog een tijdje hip blijft. Veel modellen werden de catwalk opgestuurd met een sierlijke strik in velours. Elegant, in de mode en vooral heel betaalbaar. [naar artikel]
Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]
Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]
Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.