Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
10:37 uur

Vietnamese politie start onderzoek naar mensensmokkel

Het Belang van Limburg

31/10/2019 - 11:59

De Centraal-Vietnamese politie heeft een onderzoek naar mensensmokkel gestart in provincie Ha Tinh, waar tien gezinnen hun kinderen als vermist opgegeven hebben, melden de Vietnamese staatsmedia donderdag. Het onderzoek komt er na de ontdekking van 39 lichamen in een vrachtwagencontainer in het Verenigd Koninkrijk, die het land binnenkwam via Zeebrugge.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vietnamese politie start onderzoek naar mensensmokkel na drama in Essex (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Centraal-Vietnamese politie heeft een onderzoek naar mensensmokkel gestart in provincie Ha Tinh, waar tien gezinnen hun kinderen als vermist...
  [naar artikel]
 2. Inval bij Vietnamese mensensmokkelaars die zelfde scenario gebruiken als voor 39 doden in koelwagen (26/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) is met zo’n 100 agenten binnengevallen bij een tiental verdachten van mensensmokkel, meestal Vietnamezen of Belgen van Vietnamese origine. De bende ging op dezelfde manier tewerk als voor het transport van de 39 Vietnamese transmigranten die in 2019 in Engeland dood werden teruggevonden in een koelwagen in Engeland.
  [naar artikel]
 3. 33 verdachten opgepakt in een onderzoek naar mensensmokkel (11/10/2018 - De Standaard)
  De Brusselse federale politie heeft 33 verdachten opgepakt in een onderzoek naar valse documenten en mensensmokkel. Dat meldt het parket.
  [naar artikel]
 4. 33 verdachten opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel (11/10/2018 - De Standaard)
  De Brussels federale gerechtelijke politie heeft een grote criminele organisatie ontmanteld die actief was in de handel in valse identiteitsdocumenten en mensensmokkel.
  [naar artikel]
 5. Vier verdachten opgepakt in internationaal onderzoek naar mensensmokkel richting Europa (15/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft in een onderzoek naar mensensmokkel vier verdachten kunnen (laten) oppakken. Eén man uit Zelzate werd gearresteerd, tegelijkertijd werden ook in Oostenrijk en in Roemenië opgepakt.
  [naar artikel]
 6. Invallen in Brussel bij Vietnamese mensensmokkelaars (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft tien mensen opgepakt die verdacht worden van mensensmokkel. Ze zouden deel uitmaken van een bende Vietnamese mensensmokkelaars. Acht van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 7. Politie pakt 33 verdachten op voor valse documenten en mensensmokkel (11/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse federale politie heeft 33 verdachten opgepakt in een onderzoek naar valse documenten en mensensmokkel. Dat meldt het parket
  [naar artikel]
 8. Belgische en Engelse politie pakken 15 verdachten van mensensmokkel op (27/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische en Engelse politie hebben op 23, 24 en 25 september 15 verdachten van mensensmokkel opgepakt. De arrestaties vormen het sluitstuk van een intensief onderzoek naar een bende mensensmokkelaars die Albanezen overbracht naar het Verenigd Koninkrijk via verborgen plaatsen in wagens of in afspraak met vrachtwagenbestuurders. In België werden 12 verdachten opgepakt, in Engeland 2 en in Duitsland 1, meldt de federale politie vrijdag.
  [naar artikel]
 9. Belgische en Engelse politie pakken 15 verdachten van mensensmokkel op (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische en Engelse politie hebben op 23, 24 en 25 september 15 verdachten van mensensmokkel opgepakt. De arrestaties vormen het sluitstuk van een intensief onderzoek naar een bende mensensmokkelaars die Albanezen overbracht naar het Verenigd Koninkrijk via verborgen plaatsen in wagens of in afspraak met vrachtwagenbestuurders. In België werden 12 verdachten opgepakt, in Engeland 2 en in Duitsland 1, meldt de federale politie vrijdag.
  [naar artikel]
 10. Ontknoping van een fatale mensensmokkel: vanochtend uitspraak in proces van overleden 39 Vietnamese migranten (19/01/2022 - De Morgen)
  Eind 2019 stierven 39 Vietnamese migranten achter in een koelcontainer op weg naar Engeland. Liefst 23 mensen - van taxichauffeurs, de eigenaars van illegale safehouses tot de vermoedelijke bendeleider - staan in ons land terecht voor hun rol in het drama. Vandaag kennen ze hun straf.
  [naar artikel]
 11. Ontknoping van een fatale mensensmokkel: morgen uitspraak in proces van overleden 39 Vietnamese migranten (18/01/2022 - De Morgen)
  Eind 2019 stierven 39 Vietnamese migranten achter in een koelcontainer op weg naar Engeland. Liefst 23 mensen - van taxichauffeurs, de eigenaars van illegale safehouses tot de vermoedelijke bendeleider - staan in ons land terecht voor hun rol in het drama. Morgen kennen ze hun straf.
  [naar artikel]
 12. 33 verdachten opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel (11/10/2018 - De Morgen)
  De Brussels federale gerechtelijke politie heeft een grote criminele organisatie ontmanteld die bezig was met valse identiteitsdocumenten te vervaardigen en mensensmokkel. Bij 38 huiszoekingen in het hele land zijn 33 verdachten opgepakt. 
  [naar artikel]
 13. Huiszoekingen en arrestaties in onderzoek naar mensensmokkel (26/10/2017 - De Standaard)
  De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft donderdag, in het kader van een internationale actie tegen mensensmokkel, dertien huiszoekingen uitgevoerd en acht personen meegenomen voor verhoor. Ook in het buitenland waren arrestaties.
  [naar artikel]
 14. Grote politieactie rond mensensmokkel in Duitse vleesindustrie (23/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse politie is woensdagochtend op verschillende plaatsen binnengevallen in een onderzoek naar mogelijke mensensmokkel in de vleesindustrie. Zowat 800 agenten namen deel aan de acties in verschillende deelstaten.
  [naar artikel]
 15. Belgische en Engelse politie pakken 15 verdachten van mensensmokkel op (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische en Engelse politie hebben 15 verdachten van mensensmokkel opgepakt. De arrestaties vormen het sluitstuk van een intensief onderzoek...
  [naar artikel]
 16. Onderzoek naar 39 doden in koelwagen: Vietnamese delegatie aangekomen in Essex, trekkers en opleggers in beslag genomen (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een delegatie van Vietnamese politieagenten en functionarissen is in het Engelse Essex aangekomen. Dat gebeurt in het kader van het onderzoek naar...
  [naar artikel]
 17. Politie start onderzoek naar racisme tijdens protestactie in Oostende (01/09/2020 - VRT NWS)
  De politie start een onderzoek naar enkele deelnemers die tijdens de protestactie zondag in Oostende racistische slogans hebben geroepen. Wie beelden heeft mag die doorsturen naar de politie.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw drie mannen met Iraakse roots opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel (25/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag werden drie mannen met Iraakse roots aangehouden wegens mensensmokkel. Dat laat het Antwerpse parket weten in een persbericht. De aanhouding past in een lopend gerechtelijk onderzoek.
  [naar artikel]
 19. Containerdrama Essex: ‘Nederland vroeg België geen onderzoek te doen naar Vietnamese tieners’ (16/07/2020 - De Morgen)
  Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft België ‘uitdrukkelijk’ verzocht geen onderzoek te doen naar twee Vietnamese tieners die vorig jaar met 37 anderen omkwamen in een koelwagen in Engeland. Dat heeft justitieminister Koen Geens gisteren gezegd tegen een Kamercommissie, schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 20. 2 Afghanen aangehouden op verdenking van mensensmokkel na gezonken bootje met transmigranten in De Panne (22/01/2020 - VRT NWS)
  In de zaak rond het gezonken bootje met transmigranten in De Panne zijn 2 Afghanen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket. De federale politie is intussen een onderzoek gestart naar racisme nadat het na de zoekactie naar de transmigranten haatdragende commentaren op sociale media had geregend.
  [naar artikel]
 21. Vandaag vonnis over mensensmokkel in koelwagen die 39 Vietnamezen het leven kostte (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak van de 39 dode Vietnamese migranten zal de correctionele rechtbank van Brugge woensdagochtend een vonnis vellen. De slachtoffers werden in oktober 2019 in het Britse graafschap Essex dood aangetroffen in een koelwagen die uit Zeebrugge vertrokken was. Voor 23 beklaagden werden effectieve gevangenisstraffen van 1 tot 15 jaar gevorderd, maar ze vroegen allemaal de vrijspraak voor mensensmokkel.
  [naar artikel]
 22. Politie zet warmtecamera in tegen mensensmokkel op zee (08/06/2020 - VRT NWS)
  De politie van de zone Westkust heeft een nieuw wapen voorgesteld dat moet helpen in de strijd tegen mensensmokkel. Het gaat om een infraroodcamera met superzoom die warmtebronnen kan waarnemen tot op 5 kilometer afstand.
  [naar artikel]
 23. Nederlandse politie pakt man uit België op wegens mensensmokkel (13/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie heeft aan de Duits-Nederlandse grens een 28-jarige man uit België opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij vervoerde in...
  [naar artikel]
 24. Vietnamese delegatie aangekomen in Essex (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een delegatie van Vietnamese politieagenten en functionarissen is in het Engelse Essex aangekomen. Dat gebeurt in het kader van het onderzoek naar...
  [naar artikel]
 25. Politie start onderzoek naar killerclowns in Genk en As (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie MidLim is een onderzoek gestart naar enkele onbekenden, die zondagavond verkleed als killer- of horrorclown onrust
  [naar artikel]
 26. Vietnamese politie neemt 17 illegaal gekweekte tijgers in beslag (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in de Vietnamese provincie Nghe An, op de grens met Laos, heeft zeventien tijgers in beslag genomen. De dieren werden in gevangenschap en in kleine kooien gekweekt, berichtte de krant Thanh Nien.
  [naar artikel]
 27. Veertiger in de cel voor smokkel van acht transmigranten in Koksijde (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 44-jarige Belg van Vietnamese origine zit sinds vorig weekend in de cel op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van...
  [naar artikel]
 28. Federale politie pakt 33 verdachten op voor valse documenten en mensensmokkel (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Brussels federale gerechtelijke politie heeft een grote criminele organisatie ontmanteld die actief was in de handel in valse identiteitsdocumenten en mensensmokkel.
  [naar artikel]
 29. Federale politie pakt 33 verdachten op voor valse documenten en mensensmokkel (11/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Brussels federale gerechtelijke politie heeft een grote criminele organisatie ontmanteld die actief was in de handel in valse identiteitsdocumenten en mensensmokkel.
  [naar artikel]
 30. Politie vindt zeven diepgevroren tijgerwelpjes in kofferbak van Vietnamese smokkelaar (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft de politie in de kofferbak van een geparkeerde auto zeven diepgevroren tijgertjes aangetroffen. Volgens de...
  [naar artikel]
 31. 44 Vietnamese minderjarigen verdwenen in 2,5 jaar tijd (02/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije 2,5 jaar zijn 44 Vietnamese minderjarigen verdwenen uit de beschermde opvang in België. Dat bevestigt Fedasil. Volgens woordvoerster Mieke Candaele verdwenen in 2017 twaalf Vietnamese jongeren uit de Observatie en Oriëntatiecentra (OOC). In 2018 waren dat er veertien, dit jaar verdwenen liefst achttien van de negentien Vietnamese jongeren die naar een OOC gebracht werden.
  [naar artikel]
 32. Amerikaanse politie treft 90 migranten aan in huis in Houston (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse stad Houston heeft de politie meer dan 90 mensen aangetroffen in een huis. Er is een onderzoek geopend naar mensensmokkel, klinkt het.
  [naar artikel]
 33. Politie Westkust zet warmtecamera in tegen mensensmokkel op zee (08/06/2020 - VRT NWS)
  De politie van de zone Westkust heeft een nieuw wapen voorgesteld dat moet helpen in de strijd tegen mensensmokkel. Het gaat om een infraroodcamera met superzoom die warmtebronnen kan waarnemen tot op 5 kilometer afstand.
  [naar artikel]
 34. Federaal parket wil luik mensensmokkel van onderzoek naar dood Mawda (2) overnemen (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal parket wil het luik mensensmokkel van het onderzoek naar de dood van de Iraaks-Koerdische kleuter Mawda van het parket van Bergen...
  [naar artikel]
 35. Zeker 24 Vietnamese families op zoek naar vermiste kinderen, Belgische speurders nemen deel aan onderzoek (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 24 Vietnamese families zijn bang dat hun kinderen onder de 39 slachtoffers zijn die aangetroffen werden in een koelcontainer in het Britse...
  [naar artikel]
 36. Zeker 24 Vietnamese families op zoek naar vermiste kinderen, Belgen nemen deel aan Brits onderzoek (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 24 Vietnamese families zijn bang dat hun kinderen onder de 39 slachtoffers zijn die aangetroffen werden in een koelcontainer in het Britse...
  [naar artikel]
 37. 10 verdachten opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel (25/06/2020 - De Standaard)
  De politie heeft vandaag in de regio Luik 12 huiszoekingen verricht in het kader van een mensensmokkeldossier. Tien personen zijn onderschept en worden verhoord.
  [naar artikel]
 38. Duitse politie doet raids naar georganiseerde smokkel Vietnamese migranten (31/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale Duitse politie heeft vandaag tijdens een landelijke operatie in meerdere steden raids tegen de georganiseerde smokkel van Vietnamese migranten verricht. Er zijn twee arrestaties verricht.
  [naar artikel]
 39. VIDEO. Auto ’s nachts volledig uitgebrand: politie start onderzoek (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie voert verder onderzoek naar een autobrand van voorbije nacht in de Kraanveldstraat in Neeroeteren.
  [naar artikel]
 40. Politie start onderzoek naar killerclowns in ons land (17/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie MidLim is een onderzoek gestart naar enkele onbekenden, die zondagavond verkleed als killer- of horrorclown onrust veroorzaakten aan de voormalige mijnsite C-Mine in Genk en aan de Steenweg in As.
  [naar artikel]
 41. Nederlandse politie pakt Belg op voor mensensmokkel (13/02/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse politie heeft vorige week dinsdag aan de Duits-Nederlandse grens een 28-jarige man uit België opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij vervoerde in een busje een gezin uit Koeweit dat in Denemarken was uitgeprocedeerd. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.
  [naar artikel]
 42. Dierenbeul jaagt pijl door nek van eend: politie start onderzoek (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie is een onderzoek gestart naar een schrijnend geval van dierenmishandeling in Houthulst. In de Stadenstraat merkten voorbijgangers een
  [naar artikel]
 43. Dierenbeul jaagt pijl door nek van eend: politie start onderzoek (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie is een onderzoek gestart naar een schrijnend geval van dierenmishandeling in Houthulst. In de Stadenstraat merkten voorbijgangers een
  [naar artikel]
 44. Privacycommissie van politie start onderzoek naar speurdrones van Carma (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het plan van politiezone Carma om met drones naar illegale feestjes te speuren, botst op veel protest. Het controleorgaan op de politionele informatie COC start nu een onderzoek om te kijken of dit volgens de regels kan.
  [naar artikel]
 45. Vietnamese politie voert twee arrestaties uit (01/11/2019 - Metro)
  De politie in Vietnam heeft twee personen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de mensensmokkel die leidde tot het drama in Essex, waarbij 39 migranten omkwamen in een koelwagen. De twee arrestaties gebeurden in de provincie Ha Tinh, in het centrum van het land. De politie was eerder deze week een onderzoek gestart. Meer details over de verdachten zijn niet bekend. Ze werden opgepakt op verdenking van “het organiseren van illegale migratie”. In het Verenigd Koninkrijk zijn in dezelfde zaak vier verdachten opgepakt, onder wie de chauffeur van de koelwagen, afkomstig uit Noord-Ierland. De lichamen van de 39 migranten werden ontdekt in de nacht van 22 op 23 oktober, in een koelwagen op het industrieterrein van Grays in Essex. Hoe ze zijn omgekomen, is nog niet officieel meegedeeld, maar vermoedelijk stikten de slachtoffers tijdens hun illegale tocht. De koelwagen was in Zeebrugge verscheept met bestemming de haven van Purfleet. De migranten moeten ook nog officieel geïdentificeerd worden. Aanvankelijk dachten de Britse autoriteiten dat ze afkomstig waren uit China, maar berichten van ongeruste familieleden uit Vietnam doen nu vermoeden dat ze uit dat land gevlucht zijn. Een dna-test moet uitsluitsel brengen. bron: Belga Het bericht Vietnamese politie voert twee arrestaties uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Bootjes voor mensensmokkel in vizier van Belgische en Franse politie (24/06/2021 - De Standaard)
  In de nacht van 23 op 24 juni hebben de Belgische en Franse politie op verschillende plaatsen een gezamenlijke controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De actie focust op kleine bootjes die door smokkelaars gebruikt worden om transmigranten naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Het komt steeds vaker voor op de Noordzee.
  [naar artikel]
 47. Mechels gemeenteraadslid voor N-VA verdacht van mensensmokkel (15/01/2019 - De Standaard)
  Een gemeenteraadslid van de N-VA in Mechelen is dinsdag opgepakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa. Melikan Kucam wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing, meldt het parket van Antwerpen in een persbericht.
  [naar artikel]
 48. Proces wegens doodslag op 39 Vietnamese migranten in koelcontainer van start (05/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Londen begint vandaag het proces tegen de mensensmokkelaars die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van 39 Vietnamese migranten. Deze...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy