Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
01:24 uur

Standhouders voor de kerstmarkt gezocht

Het Belang van Limburg

06/11/2019 - 09:55

Zaterdag 14 december vanaf 16 uur gaat er in Oud-Rekem een kerstmarkt door en de organisatoren zijn nog op zoek naar enkele handelaars of verenigingen die originele kerst- en eindejaarsgeschenken of culinaire winterhapjes aanbieden. Wil jij je hiervoor ook inschrijven of gewoon wat meer informatie? Dat kan op het volgend e-mailadres; [email protected]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Allereerste keer kerstmarkt, en die wordt al meteen hermetisch afgesloten (21/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De eerste kerstmarkt in het centrum van Boortmeerbeek zal meteen extra beveiligd zijn, door de recente terreur in Berlijn. Voor de markt, die donderdag plaatsvindt, schreven 92 standhouders in.
  [naar artikel]
 2. Geen kerstmarkt en eindejaarsvuurwerk in Antwerpen door zorgwekkende coronacijfers (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Winter in Antwerpen gaat door, maar zonder kerstmarkt, eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsreceptie. Dat er geen kerstmarkt is, komt omdat belangrijke standhouders lieten weten dat ze niet zouden komen. Voor het eindejaarsvuurwerk is het onmogelijk om een veilige omgeving te creëren met controle op de coronapas.
  [naar artikel]
 3. Gemeentebestuur stopt kerstmarkt wegens stormgevaar (10/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De kerstmarkt op het Rondplein en de Corbiestraat is stopgezet, omdat er in de namiddag een hevige storm wordt verwacht. Standhouders moeten hun activiteiten opruimen en bezoekers moeten de marktzone verlaten.
  [naar artikel]
 4. Overdekte kerstmarkt in ruiterhal Damburg (09/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagmiddag opende de kerstmarkt in de ruiterhal op de Damburg. Een vijftigtal standhouders uit Bocholt en omstreken verkoopt er nog tot en met vanavond diverse cadeautjes. Er is ook een middenplein met een draai- en kermismolen. Terwijl de kinderen genieten kunnen hun ouders terecht bij heel wat eet- en drankstandjes.
  [naar artikel]
 5. Standhouders avondmarkt 2017 gezocht (02/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op vrijdag 5 mei 2017 organiseert de Limburgse marktkramersbond een avondmarkt in de Leonardstraat. Diezelfde dag organiseren de handelaars van het centrum van Leopoldsburg een avondmarkt in de Maarschalk Fochstraat. Hiervoor wordt er gezocht naar geïnteresseerde standhouders (handelaars of verenigingen) met originele geschenken of culinaire hapjes. Voor inschrijvingen en bijkomende informatie kan je tot 25 april terecht bij Claire Carmans - Bijouterie Claire, Maarschalk Fochstraat 21, Leopoldsburg, 011 39 18 01, [email protected] Schrijf snel in, de plaatsen zijn beperkt!
  [naar artikel]
 6. "Een klets in ons gezicht": standhouders reageren op afgelasting Antwerpse kerstmarkt (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de coronacijfers al een tijdlang de verkeerde richting uitgaan en het Overlegcomité gisteren met extra maatregelen kwam, besloot de stad Antwerpen om het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk en de nieuwjaarsreceptie af te gelasten. De schaatspiste en -bar, het reuzenrad en de Winterfoor zullen er deze winter wél zijn. “Dit is een ramp voor ons, het zullen enkele moeilijke maanden worden”, reageren de standhouders van de kerstchalets.
  [naar artikel]
 7. Kerstmarkt Mol stopgezet wegens stormweer, ook Antwerps reuzenrad vroeger dicht (10/12/2017 - Metro)
  In Mol in de Antwerpse Kempen is de kerstmarkt die zondag zou plaatsvinden op het Rondplein ’s middags stopgezet. Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) heeft die beslissing naar eigen zeggen genomen na advies van de hulpdiensten en de aankondiging van de storm van zondagnamiddag met windsnelheden tot 85 kilometer per uur. Alle standhouders kregen het verzoek om hun activiteiten meteen te staken en op te ruimen en bezoekers werden gevraagd om de marktzone te verlaten. De kerstmarkt van Mol bestaat uit talrijke kleinere tenten en één grotere tent en de situatie was in de voorspelde weersomstandigheden volgens de brandweer niet veilig om de talrijke bezoekers te ontvangen. “Het gaat hier om een voorzorgsmaatregel waarbij de veiligheid van standhouders en bezoekers primeert”, aldus de gemeente. In Antwerpen ging de kerstmarkt van het stadsfestival Winter In Antwerpen wel gewoon door. Het reuzenrad werd er wel vroeger dan voorzien uit voorzorg gesloten omdat de rukwinden te hevig werden. De Antwerpse brandweer kreeg ook een zestigtal oproepen die gerelateerd waren aan het stormweer, zoals omgewaaide hekken en weggewaaide dakpannen. bron: Belga
  [naar artikel]
 8. Kerstmis in het woonzorgcentrum Gerkenberg (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 16 december mochten we weer heel wat bezoekers ontvangen op de kleinschalige maar heel gezellige kerstmarkt van het woonzorgcentrum Gerkenberg. De standhouders waren tevreden en ook de kersttombola was een succes. De vrijwilligers baatten voor de gelegenheid het cafetaria uit en bakten heerlijke boekweitkoeken. Met de opbrengst worden weer tal van andere leuke animatie activiteiten georganiseerd. De kerstmarkt was de aanzet van een volle week kerstsfeer in het woonzorgcentrum.
  [naar artikel]
 9. Kerstmarkt Leopoldsburg afgelast (06/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De kerstmarkt in Leopoldsburg is al jaren een echte publiekstrekker. Ook dit jaar verwachtte de organisator ( Adviesraad Lokale Economie) een gezellige drukte. Door de hoge coronacijfers vinden zij het echter geen goed idee om zoveel mensen op zo’n kleine oppervlakte samen te brengen. Bovendien zien ze het praktisch onhaalbaar om met het Covid Safe Ticket te gaan werken. De organisatie heeft daarom beslist om de kerstmarkt dit jaar niet te laten doorgaan. “Het was uiteraard geen gemakkelijke beslissing, maar de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers en standhouders komt nog altijd op de eerste plaats”, wordt door hen gemeld.
  [naar artikel]
 10. Antwerpen schrapt kerstmarkt en eindejaarsvuurwerk. Winterfoor en schaatspiste blijven overeind: “Stijgende curve laat ons weinig keuze” (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Winter in Antwerpen gaat door vanaf 4 december, maar de stad schrapt het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk én de nieuwjaarsreceptie. Een aantal belangrijke standhouders van de kerstmarkt hadden zelf aan de stedelijke crisiscel gevraagd om de chalets te annuleren. Ook op de Meir gelden extra maatregelen nu de coronacijfers de slechte kant blijven opgaan.
  [naar artikel]
 11. Kerstmarkt steeds strenger: Chalet te laat dicht? 500 euro boete (23/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Voor de vierde keer dompelt FIK Kortrijk onder in de gezellige kerstsfeer. Dit jaar zet de organisatie nog meer in op de beleving. Ook voert het een strenger beleid om zo te vermijden dat standhouders te laat openblijven.
  [naar artikel]
 12. Wintermagie in Sint-Truiden (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Shop & The City opent ook dit jaar weer een kerstmarkt op de Groenmarkt. Naar jaarlijkse traditie kan je er de schaatsen aanbinden, flaneer je langs de standhouders en hou je halt aan de parasolbar of warm je even op in de kerstlounge. Op de eerste verdieping van de tent komt er een uniek winterrestaurant: De Warmste Tafel.
  [naar artikel]
 13. Standhouders gezocht voor oogstfeesten (10/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 22 september staan de jaarlijkse oogstfeesten op het programma. In deelgemeente Batsheers zijn er die dag weer heel wat activiteiten voor jong en oud gepland.
  [naar artikel]
 14. Standhouders gezocht voor oogstfeesten (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 24 september staan de jaarlijkse oogstfeesten op het programma. In deelgemeente Batsheers zijn er die dag weer heel wat activiteiten voor jong en oud gepland.
  [naar artikel]
 15. Standhouders gezocht voor oogstfeesten (22/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 23 september staan de jaarlijkse oogstfeesten op het programma. In deelgemeente Batsheers zijn er die dag weer heel wat activiteiten voor jong en oud gepland.
  [naar artikel]
 16. Domper op de feestvreugde: kerstmarkt heeft te weinig kramen en wordt afgelast (04/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Geen kerstmarkten dit jaar in Hofstade en Zemst. Organisator Hans Van Gool zag zich een week voor de aanvang genoodzaakt om de stekker eruit te trekken. “We konden niet voldoende standhouders vinden”, zegt een enorm teleurgestelde Van Gool.
  [naar artikel]
 17. Kerstmarkt in Bocholt (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Rijhal De Damburg kan je nog de hele dag terecht voor kerstaankopen. Met meer dan 50 standhouders is de verwarmde rijhal volzet gevuld met feeërieke standjes, een paardenmolen voor de kinderen en natuurlijk de Kerstman mag niet ontbreken. Eetstandjes en een drupke drinken, het kan allemaal. In de loop van deze namiddag is nog een optreden van Danny Fabry en Salim Seghers.
  [naar artikel]
 18. Verrassing: Gent schrapt eerste week Winterfeesten, hoewel na Kerstmis “sfeer compleet weg” is (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgend jaar beginnen de Gentse Winterfeesten een week later, zegt schepen van Feestelijkheden Annelies Storms (SP.A). De kerstmarkt zal dan tot het eind van de kerstvakantie duren. Nochtans hadden de standhouders en de ­organisator ervoor gepleit om net die laatste week af te schaffen.
  [naar artikel]
 19. Zaterdag opent grootste kermis van Limburg met 170 standhouders (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf zaterdag tot en met zondag 29 september draait de Hasseltse septemberfoor weer op volle toeren. Met 170 standhouders, vier nieuwe attracties en liefst veertig eetkramen met lekkersuit de hele wereld.
  [naar artikel]
 20. Klopjacht op Anis Amri duurt voort (22/12/2016 - Knack)
  In Duitsland en Denemarken wordt gezocht naar de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.
  [naar artikel]
 21. Standhouders gezocht voor versmarkt in Shopping 1: “We staan open voor elk idee” (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het open binnenplein op de eerste verdieping van Shopping 1 wordt een versmarkt. Tenminste als Wereldhave België voldoende kandidaten vindt.
  [naar artikel]
 22. Kerstmarkt van Nice geëvacueerd na dreigement van man (21/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kerstmarkt van Nice is zaterdagnamiddag ontruimd nadat een man er op de markt mee had gedreigd “alles op te blazen”, zo heeft het stadsbestuur gemeld. De man kon worden opgepakt en twee uur na de ontruiming ging de kerstmarkt van de Zuid-Franse stad weer open.
  [naar artikel]
 23. Klopjacht op Anis Amri duurt voort, nu ook vingerafdrukken gevonden (22/12/2016 - Knack)
  In Duitsland en Denemarken wordt gezocht naar de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.
  [naar artikel]
 24. Kerstmarkt Methodeschool Ondersteboven gaat online (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Methodeschool Ondersteboven een gezellige kerstmarkt, maar ook daar stak het coronavirus een stokje voor. Daarom organiseerde de school dit jaar een 'online kerstmarkt'.
  [naar artikel]
 25. Avondmarkt afgelast bij gebrek aan standhouders (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De geplande avondmarkt in het centrum van Peer op vrijdag 17 september gaat niet door. Dit door een gebrek aan standhouders.
  [naar artikel]
 26. Houten chalets op Brugse kerstmarkt ruimen plaats voor moderne, zwarte containers: “De combinatie met de historische binnenstad zal breed publiek aanspreken” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brugge neemt afscheid van de traditionele kerstchalets. De kerstmarkt ondergaat dit jaar een transformatie en daar horen nieuwe kraampjes bij. De zwarte chalets moeten de kerstmarkt een moderne look geven. “We willen een kerstmarkt creëren die anders is dan op andere plaatsen in binnen- en buitenland", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Daarnaast breidt de kerstmarkt ook uit naar ’t Zand. In combinatie met de lichtwandeling in een nieuw jasje, lijkt Brugge helemaal klaar voor de kerstperiode.
  [naar artikel]
 27. Wintermarkt wordt opnieuw Kerstmarkt in Blankenberge (21/11/2019 - De Standaard)
  Brugge en Gent wilden af van de naam ‘Kerstmarkt’, en kozen voor ‘Wintermarkt’ of ‘Gentse Winterfeesten’. In Blankenberge was er zoveel commotie om de naam Wintermarkt, dat de organisatie toch koos voor Kerstmarkt.
  [naar artikel]
 28. Stomme zet of bewust papieren vergeten? (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland wordt nog steeds met man en macht gezocht naar Anis Amri, de dader van de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt. De politie vond zijn
  [naar artikel]
 29. Kerstmarkt deels vegan (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondagnamiddag 16 december organiseert vzw van't Kamp op het Kon Astridplein een kerstmarkt . Samen met EVA Limburg vzw en de Gastvrijheid wordt ervoor gezorgd dat een deel van de kerstmarkt vegan is. Vandaar de vegan foodtrucks, kledij, verzorgingsproducten, boeken, hebbedingen, infostanden en animatie. Uiteraard worden er ook duurzame kerstcadeaus aangeboden.
  [naar artikel]
 30. Geen kerstmarkt in Zoutleeuw dit jaar (30/09/2020 - VRT NWS)
  In Zoutleeuw heeft het stadsbestuur beslist dat er dit jaar geen kerstmarkt komt. De burgemeester wil het risico niet nemen. Omwille van de kleine straatjes in Zoutleeuw kan er moeilijk een coronaveilige kerstmarkt georganiseerd worden.
  [naar artikel]
 31. Ook dit jaar zal er geen kerstmarkt doorgaan in Leuven (10/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In tegenstelling tot Hasselt zal er ook dit jaar geen kerstmarkt doorgaan in Leuven. Via de website van de organisatie laten ze weten dat ze de plannen voor de kerstmarkt uitstellen naar volgend jaar: “We kunnen maar beter voorzichtig zijn!”
  [naar artikel]
 32. Kinderkoor blikvanger op vernieuwde kerstmarkt in Wellen (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er staat dit jaar opnieuw een kerstmarkt in het centrum van Wellen. De Wellense middenstand heeft hiervoor dinsdagavond het licht op groen gezet. De kerstmarkt heeft plaats op zaterdag 9 en zondag 10 december. Hoofdact is een kerstconcert met het wereldberoemd Zuid-Afrikaans kinderkoor Bloemfontein.
  [naar artikel]
 33. Groep jongeren valt bezoekers van Duitse kerstmarkt aan: brandweerman (49) overleden (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Duitse stad Augsburg is een 49-jarige brandweerman overleden nadat een bende jongeren hem had aangevallen op de kerstmarkt. De man had de kerstmarkt bezocht met zijn vrouw en een bevriend koppel.
  [naar artikel]
 34. De kerstmarkt in Leuven gaat ook dit jaar niet door (10/11/2021 - VRT NWS)
  Leuven zal het ook dit jaar zonder kerstmarkt moeten stellen. De organisatie heeft beslist om de kerstmarkt dit jaar niet te laten plaatsvinden vanwege de coronapandemie. Dat is al het tweede jaar op rij.
  [naar artikel]
 35. Standhouders nemen met pijn in het hart afscheid van Zwarte Markt (31/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Veel drukte woensdagnamiddag in de hallen van de Zwarte Markt in Tessenderlo, waar tal van standhouders bezig waren met opruimen. Het nieuws dat de markt de deuren sluit is hard aangekomen. Sommigen vrezen ook dat ze de betaalde standgelden niet zullen terugkrijgen, al wordt dat door de eigenaars tegengesproken.
  [naar artikel]
 36. Organisator afgelaste kerstmarkt Gent wijst beschuldigend naar de regering: "Steden worden tegen elkaar uitgespeeld" (22/11/2021 - VRT NWS)
  De Oostendse organisator van de kerstmarkt in Gent is boos op de regering, nadat het Gentse stadsbestuur besliste om de kerstmarkt op het laatste nippertje af te lassen.
  [naar artikel]
 37. Na kerstmarkt Keulen wordt ook die in Fluweelengrot Valkenburg afgelast (28/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kerstmarkt in de Valkenburgse Fluweelengrot gaat dit jaar niet door. Door de coronamaatregelen zou het evenement de organisatie een verlies van ruim 200.000 euro opleveren. In Keulen werd donderdag ook al beslist de kerstmarkt niet te laten plaatsvinden.
  [naar artikel]
 38. Kerstmarkt Leuven gaat sowieso door: "Openluchtfoodmarkt en een apart plein voor kerstshopping" (22/09/2020 - VRT NWS)
  De 33ste editie van de Leuvense kerstmarkt gaat dit jaar door, ondanks corona. Er zal een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden. En de kerstmarkt wordt opgedeeld in een horecagedeelte en een apart plein voor de kerstshopping.
  [naar artikel]
 39. Gent schrapt kerstmarkt, organisator slaakt noodkreet: “Zonder steun is het boeken dicht” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De overheid claimt dat alles open blijft, maar - sorry voor mijn woorden - dat is de grootste bullshit die ik de laatste 20 maanden heb gehoord.” Quinten Goekint (33) van city eventorganisator Look I Like trekt aan de alarmbel nu de stad Gent een hele reeks eindejaarsevenmenten schrapt. “Zonder steun redden we het niet. Voor de 150 standhouders is dit een echt drama.”
  [naar artikel]
 40. Handelaars en standhouders op Antwerpse kerstmarkten slachtoffer van deze gewiekste wisseltruc (11/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Oplichting via wisseltrucs is een fenomeen dat vooral in de eindejaarsperiode opduikt”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. “De daders – vaak zeer geoefende oplichters – profiteren van de drukte om snel toe te slaan.” Niet alleen handelaars, ook standhouders op kerstmarkten zijn slachtoffer.
  [naar artikel]
 41. Warme driedaagse kerstmarkt in De Botermijn (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt kon men naast de mooie geschenkjes in kerstsfeer ook nog genieten van een lekker drankje.
  [naar artikel]
 42. Sfeervolle kerstmarkt aan KSA-lokalen (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nu zaterdag (15 december) organiseert KSA Habiba Heers voor het 12de jaar op rij een hartverwarmende kerstmarkt aan de KSA-lokalen.
  [naar artikel]
 43. Sfeervolle kerstmarkt in Leopoldsburg (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag werd het centrum van Leopoldsburg overrompeld door een groot aantal bezoekers voor de kerstmarkt.
  [naar artikel]
 44. In beeld: kerstmarkt Berlijn heropent met grote veiligheidsmaatregelen (22/12/2016 - Knack)
  Minder dan drie dagen na de dodelijke aanslag en terwijl de dader nog voortvluchtig is, is de kerstmarkt in de Duitse hoofdstad weer open voor bezoekers.
  [naar artikel]
 45. Berkenhof brengt kerstmarkt naar bewoners (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In woonzorgcentrum Berkenhof in Heers kon je vorige zaterdag voor het zesde jaar op rij de kerstsfeer opsnuiven op een eigen kerstmarkt.
  [naar artikel]
 46. Standhouders blijven thuis uit onvrede met organisator: “Heel de reputatie van de Sjachermarkt is om zeep” (18/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Sjachermarkt in Lillo is zondag uitgedraaid op een fiasco. Na een onduidelijke aanloop en een moeizame communicatie met de nieuwe organisatie, bleven veel standhouders zondag gewoon weg. En bezoekers ook. “We gaan er alles aan doen om volgend jaar opnieuw een overvolle Sjachermarkt te krijgen. Of dat met dezelfde organisator is, betwijfel ik”, zegt cultuurschepen Rudi Sempels.
  [naar artikel]
 47. Kerstmarkt op het Kapelhof (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De kerstvakantie is begonnen voor de leerlingen van basisschool De Boomhut in Brustem. Voor het zover was, organiseerden ze op woensdag 21 december nog een gezellig kerstmarkt op het Kapelhof.
  [naar artikel]
 48. Kerstmarkt van Berlijn waar drie jaar geleden dodelijke aanslag plaatsvond, geëvacueerd (22/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kerstmarkt in Berlijn is zaterdagavond laat geëvacueerd nadat twee bezoekers zich verdacht hadden gedragen. Het bleek om vals alarm te gaan. Drie jaar geleden kwamen op die kerstmarkt elf mensen om bij een aanslag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.