Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
12:06 uur

Nicolas De Vos overleefde als enige het drama waarbij vier studenten tien jaar geleden van de weg werden gemaaid

De Standaard

08/11/2019 - 03:30

Op 11 november 2009 maaide een chauffeur onder invloed van alcohol vier geneeskundestudenten van de baan in de Vijverstraat in Oosterzele.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tom (20) overleefde als enige ongeval waarbij drie vrienden het leven lieten (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tom De Bruyne (20), die als enige een dramatische verkeersongeval in Wilsele overleefde begin dit jaar, is klaar voor een nieuwe start. Eind deze
  [naar artikel]
 2. Tom (20) overleefde als enige ongeval waarbij drie vrienden het leven lieten. Nu is hij klaar voor een nieuwe start (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tom De Bruyne (20), die als enige een dramatische verkeersongeval in Wilsele overleefde begin dit jaar, is klaar voor een nieuwe start. Eind deze
  [naar artikel]
 3. Bijna vier op de tien studenten vertoont problematisch drinkgedrag (31/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het alcoholmisbruik onder studenten is op vijf jaar tijd fel toegenomen. Vandaag drinkt 37% van hen te veel alcohol, tegenover 26% vijf jaar geleden. En dat laat zich zelfs voelen op het rapport: wie te veel drinkt, haalt een jaarpercentage dat tot 11% lager ligt. “We moeten nu ingrijpen, of ook de groep verslaafde studenten zal mogelijk stijgen”, zegt professor psychiatrie Ronny Bruffaerts.
  [naar artikel]
 4. Nieuw drama: vier jaar na ongeval waarbij dochter omkwam, overlijdt nu ook zoon die zwaargewond raakte (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna vier jaar na het ongeval in Zomergem waarbij de 22-jarige Ruth Mouton om het leven kwam, is nu ook haar broer Gert overleden. Hij zat toen
  [naar artikel]
 5. Vier op de tien studenten hebben drankprobleem (31/10/2018 - De Morgen)
  Onderzoekers maken zich ongerust over het alcoholgebruik van Vlaamse studenten. Een grootschalige bevraging door de KU Leuven bij eerstejaarsstudenten leert dat 37 procent onder hen te veel alcohol drinkt. Vijf jaar geleden was dat nog 26 procent. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 6. Luchtwaardig maar toch elf doden (11/04/2019 - De Morgen)
  Een sportieve namiddag voor tien vrienden van de parachuteclub van Temploux bij Namen eindigde in een vreselijk drama. Geen van de elf inzittenden overleefde de crash. Zes maanden geleden werd het 44-jarige toestel nochtans gekeurd en luchtwaardig bevonden.
  [naar artikel]
 7. 17.000 scholieren en studenten met leefloon (04/04/2019 - De Morgen)
  Ruim 17.000 studerende jongeren krijgen een leefloon van het OCMW, vier keer meer dan tien jaar geleden. Bijna de helft zit op de middelbare school.
  [naar artikel]
 8. Hoe een roekeloze stuntpiloot twintig jaar geleden in Oostende negen toeschouwers meesleurde in de dood (26/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een roekeloze uithaal van een stuntpiloot, waarbij hij net iets te laag boven de grond vloog. Dat was het trieste slotakkoord van de jaarlijkse Airshow in Oostende. Het vliegtuig spatte uiteen en veroorzaakte een zware crash waarbij in totaal tien doden vielen. Het drama liet een diep litteken na bij de nabestaanden. Niet alleen omdat ze hun dierbaren kwijt waren, maar ook omdat het financiële moddergevecht liefst negen jaar aansleepte.
  [naar artikel]
 9. Chlamydia maakt opmars bij studenten (08/06/2018 - De Morgen)
  Studentenartsen van de KU Leuven waarschuwen voor chlamydia. Ze krijgen nu zeven keer meer studenten met de soa over de vloer dan tien jaar geleden. 
  [naar artikel]
 10. Van de weg gemaaid op Turnhoutsebaan, even in coma en toch zelf verantwoordelijk: “Onbegrijpelijk” (07/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Inge Sijtsma werd twee jaar geleden bij het oversteken van de Turnhoutsebaan in Deurne van de weg gemaaid. De 18-jarige autobestuurder had nog maar net zijn rijbewijs. De politierechter heeft haar verantwoordelijk gesteld voor het ongeval. “Onbegrijpelijk”, zegt ze.
  [naar artikel]
 11. IN BEELD. 5 jaar na busramp Sierre: zo werden de slachtoffers herdacht (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag is het dag op dag 5 jaar geleden dat er zich in het Zwitserse Sierre een drama voltrok. 28 mensen, onder wie 15 kinderen en twee begeleiders uit Lommel, stierven toen in het busongeval in de tunnel op de A9. Het gemis is groot en het drama zal altijd in het collectieve geheugen gegrift zijn. Hieronder vindt u een (foto)overzicht van de gelegenheden waarop de slachtoffers de voorbije weken en daarvoor werden herdacht.
  [naar artikel]
 12. QUIZ. Eén stad, vier vriendinnen, oneindig veel drama: hoeveel weet jij nog over ‘Sex And The City’? (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eén stad, vier vriendinnen, oneindig veel drama: dat is het recept voor ‘Sex And The City’. Het is intussen al 21 jaar geleden dat Carrie Bradshaw...
  [naar artikel]
 13. Vier op de tien uitgewezen gezinnen duiken onder (30/08/2016 - De Standaard)
  Djellza B. is lang niet de enige uitgewezen minderjarige die wegloopt uit een open terugkeerwoning en onderduikt. Tot twee jaar geleden ontsnapte één op de vier gezinnen uit zo’n woning. Sindsdien is dat aandeel gestegen tot 40 procent, meldt De Standaard.
  [naar artikel]
 14. Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaar (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement...
  [naar artikel]
 15. Oproep: senioren scheiden vier keer zoveel als tien jaar geleden (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een rapport van Statbel blijkt dat senioren vier keer zoveel scheiden als tien jaar geleden. Dat bericht La Capitale vandaag.
  [naar artikel]
 16. Studenten voor rechter na foutgelopen ‘doopfeest’: meisje in coma na drinken tien liter water (30/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Enkele studenten van de universiteit van Luik moeten voor de rechter verschijnen nadat ze een meisje tien liter water lieten drinken voor haar studentendoop drie jaar geleden. Het meisje lag drie dagen in coma. Ondertussen getuigen enkele andere studenten over het omstreden ritueel.
  [naar artikel]
 17. Vier op de tien studenten hebben drankprobleem (31/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers maken zich ongerust over het alcoholgebruik van Vlaamse studenten. Een grootschalige bevraging door de KU Leuven bij...
  [naar artikel]
 18. Slechts helft studenten haalt binnen vijf jaar bachelordiploma (12/11/2018 - De Morgen)
  Nog amper de helft van de ­studenten behaalt binnen de vijf jaar een bachelor­diploma in de richting waarin ze zijn gestart. Dat blijkt uit cijfers van de KU Leuven, en bij de andere Vlaamse universiteiten is ­dezelfde tendens merkbaar. Tien jaar geleden lagen die slaagcijfers op 60 procent. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 19. Jobstudenten strijken 815 miljoen euro salaris op (05/09/2016 - Express)
  Het voorbije jaar hebben in België 478.680 studenten minstens één dag betaalde arbeid verricht. Dat betekent een stijging met ruim 4 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Daarmee kent de studentenarbeid in België al zes jaar op rij een toename. Het voorbije jaar werden door studenten in totaal meer dan 11 miljoen werkdagen gepresteerd. Dat betekende een toename met 7 procent tegenover het jaar voordien. Tegenover vier jaar geleden, toen het systeem van de studentenarbeid werd versoepeld, is er sprake van een toename met 17 procent. Opgemerkt wordt nog dat jobstudenten het voorbije jaar gemiddeld 23 dagen hebben gewerkt. Dat is één dag meer dan het jaar voordien. Zomer Gemiddeld werd een brutosalaris van 1.703 euro uitgekeerd. Tussen vijftien en zeventien werd gemiddeld een loon van 1.078 euro ontvangen. In de leeftijdsgroep tussen eenentwintig en drieëntwintig jaar loopt de gemiddelde vergoeding echter op tot 2.027 euro. Het totale loonpakket nam met 8 procent toe tot ruim 815 miljoen euro. Tevens werd vastgesteld dat een toenemend aantal studenten het hele jaar door aan de slag is. Nog slechts 28 procent van de jobstudenten heeft alleen tijdens de zomermaanden juli, augustus en september een betaalde baan. Vier jaar geleden bedroeg dat aandeel nog 27 procent. Anderzijds kon worden vastgesteld dat 16 procent van de jobstudenten gedurende de vier kwartalen van het jaar een activiteit heeft laten optekenen, tegenover slechts 12 procent vier jaar geleden. Die trend zou zich ook dit jaar verder doorzetten. Volgend jaar worden de voorwaarden voor studentenarbeid nog verder versoepeld. The post Jobstudenten strijken 815 miljoen euro salaris op appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 20. Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaar (14/11/2018 - De Morgen)
  Het aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 21. Dubbel zoveel buitenlandse studenten in tien jaar (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal buitenlandse studenten in Vlaanderen is in minder dan tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Departement Onderwijs, schrijft De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 22. Vier op tien studenten hebben drankprobleem (02/11/2018 - Metro)
  Onderzoekers maken zich ongerust over het alcoholgebruik van Vlaamse studenten. Een grootschalige bevraging door de KU Leuven bij eerstejaarsstudenten leert dat 37% onder hen te veel alcohol drinkt. Vijf jaar geleden was dat nog 26%. Onderzoekers van de KU Leuven peilen elk jaar naar de geestelijke gezondheid van de 18- en 19-jarigen. Daarbij vragen ze ook naar het alcoholverbruik van de jongeren. Uit de cijfers van vorig academiejaar blijkt dat 37% te veel dronk. Dat is een kwart meer dan vijf jaar geleden. Een drankgedrag wordt aanzien als problematisch door rekening te houden met het aantal consumpties, het gedrag (of je bijvoorbeeld alles nog kan herinneren) en de gevolgen (of je bijvoorbeeld hebt gevochten). Punten liggen 11% lager “Bij die problematische drinkers heeft alcohol een grote impact op hun leven”, zegt Ronny Bruffaerts van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven in de krant. “Ze slapen minder goed, veroorzaken overlast op straat, komen minder naar de les, enzovoort. Zelfs hun punten lijden eronder: hun gemiddelde jaarpercentage ligt tot 11% lager.” Een eenduidige verklaring voor de stijging van het alcoholmisbruik heeft de onderzoeker niet, maar hij verwijst wel naar een normalisering van overmatig drankgebruik, schrijven de kranten van Mediahuis. Het aantal echt verslaafde studenten bleef de voorbije jaren nagenoeg stabiel, op 2 à 5%. De KU Leuven wil het probleem aanpakken. Met ludieke campagnes, zoals gratis ontbijt voor nuchtere studenten, maar ook met traject­begeleiding. Lees ook : Gentse studenten krijgen pakje friet als ze niet wildplassen Het bericht Vier op tien studenten hebben drankprobleem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Maaslandse studenten blazen traditioneel galabal nieuw leven in (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Twee jaar geleden zag Moeder Maaslandia sinds lange tijd weer het levenslicht. De studentenclub die in 1942 werd opgericht moest in 2003 haar werking stilleggen wegens een gebrek aan leden. Meer dan tien jaar later, in 2014, namen enkele enthousiaste Maaslandse studenten het initiatief om de club herop te richten. Met succes.
  [naar artikel]
 24. Een jaar na drama: eerste 50 meter gelegd van nieuwe snelwegbrug in Genua (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iets meer dan een jaar na het drama in Genua waarbij 43 mensen om het leven kwamen bij de instorting van de Morandi-brug, is vandaag een eerste...
  [naar artikel]
 25. Studenten relaxter dan ooit (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Van de studenten uit Limburg, die zowel in Limburg als daarbuiten studeren, haalt 29 procent na drie jaar - en dus op tijd - zijn academische of professionele bachelordiploma, zo blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De resterende 70 procent heeft meer tijd nodig. In koploper West-Vlaanderen is 37 procent klaar in drie jaar. Het Vlaamse gemiddelde ligt op 30 procent, tien jaar geleden was dat nog 40 procent. “De studenten zijn relaxter, misschien willen ze een betere work-life-balance”, zegt Luc De Schepper, rector van de Universiteit Hasselt.
  [naar artikel]
 26. Recordaantal van meer dan 6.000 Vlaamse studenten op Erasmus (18/07/2019 - De Standaard)
  Afgelopen academiejaar heeft een recordaantal van meer dan 6.000 Vlaamse studenten uit het hoger onderwijs via het Europese Erasmusprogramma een deel van hun studies of stage in een ander Europees land gevolgd. Dat zijn er bijna 2.800 meer dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 27. Meer dan tien asielzoekers weggestuurd nadat voedselbedeling uitmondde uit in gevecht (27/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Tien tot dertien asielzoekers moeten het asielcentrum in Zaventem per direct verlaten naar aanleiding van twee gevechten, waarbij in totaal vier personen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 28. “Soms moet ik twee weken lang toekomen met 5 euro” (04/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag kloppen er zo’n 50.000 personen meer aan bij de Voedselbanken dan tien jaar geleden. “Op twee jaar tijd krijgen we hier een derde meer mensen over de vloer”, zegt Didier Vande Cauter, die tien jaar geleden in Merksem het Stroboertje oprichtte. Vier dagen per week worden hier voedselpakketten uitgedeeld.
  [naar artikel]
 29. QUIZ. “Zonder de bal kun je niet winnen”: vier jaar geleden overleed Johan Cruijff, herken jij nog z’n beste uitspraken? (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  sport dezer dagen en dan is het altijd leuk om even weer het geheugen op te frissen. Vier jaar geleden overleed Johan Cruijff. Wij diepten tien...
  [naar artikel]
 30. Autobestuurder krijgt acht maanden cel na dodelijk ongeval op ‘Hulshout Beach’ (03/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Autobestuurder S.S. werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan 40 maanden met uitstel, nadat hij de 27-jarige Peter Bruynseels bijna vijf jaar geleden van de weg had gemaaid. Bruynseels overleed aan zijn verwondingen. S. krijgt moet ook een geldboete van 6.000 euro betalen.
  [naar artikel]
 31. Werknemers zijn 13 dagen per jaar ziek, maar vier op de tien werken het hele jaar (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belg is gemiddeld anderhalve dag langer ziek dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau SD Worx. In 2019 waren we gemiddeld 13 dagen ziek, vijf jaar geleden was dat nog 11,2 dagen. Een stijging, die vooral te wijten is aan het langdurig ziekteverzuim. Ook opvallend: bijna vier op de tien werknemers zijn het voorbije jaar níét afwezig geweest door ziekte. “Maar dat is niet per se een goede zaak”, zegt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven).
  [naar artikel]
 32. “Derde werknemers nog bij zelfde werkgever als tien jaar geleden”, stelt Acerta (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een op de drie werknemers werkt nog bij dezelfde werkgever als tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De gemiddelde anciënniteit ligt bovendien hoger dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 33. “Derde werknemers nog bij zelfde werkgever als tien jaar geleden”, stelt Acerta (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een op de drie werknemers werkt nog bij dezelfde werkgever als tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De gemiddelde anciënniteit ligt bovendien hoger dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 34. Vier op tien studenten hebben drankprobleem (31/10/2018 - Knack)
  Onderzoekers maken zich ongerust over het alcoholgebruik van Vlaamse studenten. Een grootschalige bevraging door de KU Leuven bij eerstejaarsstudenten leert dat 37 procent onder hen te veel alcohol drinkt.
  [naar artikel]
 35. Politieke impasse laat zich voelen bij vier op tien kmo’s (04/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De federale politieke impasse in ons land beïnvloedt de tewerkstellingsplannen van vier op de tien kmo’s. Dat blijkt uit een rondvraag door hr-dienstverlener SD Worx. Het gaat om een verdubbeling tegenover een half jaar geleden.
  [naar artikel]
 36. Politieke impasse laat zich voelen bij vier op tien kmo’s (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De federale politieke impasse in ons land beïnvloedt de tewerkstellingsplannen van vier op de tien kmo’s. Dat blijkt uit een rondvraag door hr-dienstverlener SD Worx. Het gaat om een verdubbeling tegenover een half jaar geleden.
  [naar artikel]
 37. Een op de drie werknemers nog bij zelfde werkgever als tien jaar geleden (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een op de drie werknemers werkt nog bij dezelfde werkgever als tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De gemiddelde anciënniteit ligt bovendien hoger dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 38. Een op de drie werknemers nog bij zelfde werkgever als tien jaar geleden (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een op de drie werknemers werkt nog bij dezelfde werkgever als tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De gemiddelde anciënniteit ligt bovendien hoger dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 39. Studenten kiezen voor Groen en N-VA (11/04/2019 - De Morgen)
  Meer dan vier op de tien studenten geven aan op 25 mei op Groen of N-VA te stemmen. De traditionele partijen laten het, op Open Vld na, afweten. Vooral sp.a scoort ronduit dramatisch.
  [naar artikel]
 40. Ruim tien jaar rijverbod voor doodrijder van Saar Gevaert (24/11/2017 - Metro)
  Tien jaar en twee maanden rijverbod: dat legt de rechtbank van Kortrijk aan Miguel V. (33) op, naast een voorwaardelijke celstraf. De man veroorzaakte een dodelijk verkeersongeval in 2015 en pleegde vluchtmisdrijf. Op 17 december 2015 werd Saar Gevaert in de Bruggesteenweg in Gits van de weg gemaaid. Het 15-jarige meisje overleefde het ongeval niet. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. Miguel V. ging zich pas uren later aangeven bij de politie. Hij had gedronken. Bovendien was zijn wagen niet verzekerd, ingeschreven of gekeurd. De dertiger zat twee maanden in voorhechtenis. Hij pleegde al eerder vluchtmisdrijf na een aanrijding, maar toen was er enkel stoffelijke schade. De politierechter legde hem een voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en een rijverbod van 43 maanden op. Zowel het Openbaar Ministerie als de ouders van Saar vonden die straf te licht en tekenden beroep aan. De straf is vandaag verzwaard tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een maand. Het rijverbod is opgetrokken tot tien jaar en twee maanden. Miguel V. moet ook 5.550 euro boete betalen. bron: Belga
  [naar artikel]
 41. Wie vindt AAP, de knuffel van Billie (4)? “Ze zijn al vier jaar onafscheidelijk” (11/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het is een klein drama voor de kleine vierjarige Billie. Enkele dagen geleden verloor ze haar vertrouwde knuffel en belangrijke houvast AAP. “Billie loopt al vier jaar rond met AAP”, zegt haar mama Julie D’hooge uit Wachtebeke.
  [naar artikel]
 42. Ingestort viaduct in Genua is nu helemaal opgeblazen, met hulp van een watergordijn (28/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wat nog overbleef van de ingestorte brug in het Italiaanse Genua, werd vrijdagochtend opgeblazen met explosieven. Duizenden inwoners werden daarvoor geëvacueerd. Tien maanden geleden kwamen bij het drama 43 mensen om het leven.
  [naar artikel]
 43. Ingestort viaduct in Genua is nu helemaal opgeblazen, met hulp van een watergordijn (28/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wat nog overbleef van de ingestorte brug in het Italiaanse Genua, werd vrijdagochtend opgeblazen met explosieven. Duizenden inwoners werden daarvoor geëvacueerd. Tien maanden geleden kwamen bij het drama 43 mensen om het leven.
  [naar artikel]
 44. Man die eerder aanslag overleefde nu toch vermoord (10/04/2019 - De Morgen)
  Twee jaar geleden overleefde hij nog twee schotwonden, maar afgelopen weekend werd de 54-jarige Mathieu Henckens uit Neeroeteren alsnog vermoord. Hij lag thuis dood in de gang.
  [naar artikel]
 45. De klas van 2014 (09/04/2019 - De Morgen)
  Aan de Mode-academie studeren dit jaar tien studenten af. In de aanloop naar de bevrijdende eindejaarsshow meten we de temperatuur op bij vier van hen.
  [naar artikel]
 46. Agenten vernederen twee studenten en dwingen één van hen om in ijskoud water te springen (19/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vier agenten van de politiezone Ukkel staan deze week terecht voor de correctionele rechtbank van Brussel. Ze moeten er zich verantwoorden voor hun gewelddadig en vernederend optreden tegen twee studenten, twee jaar geleden.
  [naar artikel]
 47. Ouders verliezen vier jaar na ongeval dochter ook zoon (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De kerk van Oostwinkel zat bomvol voor het afscheid van Gert Mouton (19). Gert raakte vier jaar geleden in coma na een ongeval, waarbij zijn zus
  [naar artikel]
 48. Kleinzoon van ‘Mozes van de Schelde’: “De Ramp van Burcht speelt nog vaak door mijn hoofd” (03/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tien opvarenden verdronken op 3 juli 1898 toen ze van Burcht naar Schelle wilden varen om naar de kermis te gaan. Slechts één dapper kereltje van vier jaar, Jozef Camerier, kon zich vastklampen aan een stuk hout: hij overleefde als enige de Ramp van Burcht. Het dramatische uitstapje is ondertussen al lang gewist uit het collectieve geheugen. Alleen een bijzondere fotoreportage van een jaar na de ramp vormt nog een tastbare herinnering, die er voor zorgt dat de ‘Mozes van de Schelde’ niet helemaal vergeten wordt.
  [naar artikel]
 49. Dit Vlaamse kasteel is te koop voor de prijs van een huis. En dat is niet het enige (14/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  In ons land staan momenteel 42 kastelen te koop. Het beste koopje is wellicht in Deurne te doen. Het Boterlaarhof werd tien jaar geleden nog op 3,5 miljoen euro geschat. Na een brand waarbij het deel van het gebouw beschadigd raakte, wordt het nu van de hand gedaan voor de prijs van een gewoon huis.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.