Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Bij bakker Jef kost een brood of een boterkoek 116 euro... als je voor de deur parkeert

30/11/2019 - 06:25
"In Lubbeek Sint-Bernard, en dan vooral in de buurt van bakkerij Dauw, heerst er bijzonder veel wrevel. Na een eeuwigheid mogen klanten niet meer voor de deur van de bakker parkeren. Een agent beboet de bestuurders met 116 euro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Deze bakker stuurt uw brood gewoon op via de post (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]


2. Onbegrip nadat poetsdienst administratieve kost verhoogt van 7… naar 100 euro: “Alsof de bakker plots 40 euro vraagt voor een brood” (10/08/2022 - Het Nieuwsblad)

De Beringse poetsdienst vzw Extranet verhoogt de administratieve kosten van 7 naar 100 euro per jaar. Dat schiet bij klanten in het verkeerde keelgat. “Ik kan prijsaanpassingen aanvaarden, maar niet in die mate. Dat is alsof een bakker plots 39,99 euro zou vragen voor een brood”, zegt een misnoegde klant. [naar artikel]


3. Waarom brood bij de bakker niet goedkoper wordt, zelfs al zijn energieprijzen gedaald (29/01/2024 - VRT NWS)

Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]


4. BEKIJK - Naar de bakker op zondag, waar prijs van brood blijft stijgen: "Ik ga nu vaker naar de supermarkt" (22/05/2022 - VRT NWS)

De tarweprijzen blijven stijgen en bakkers slaan de prijzen van het brood op. Drie maanden geleden kostte een ton tarwe nog 245 euro, nu kost een ton 366 euro. Dat is een stijging met 49 procent. Ook door de stijgende energieprijzen lopen de kosten voor bakkers op. "Het journaal" ging langs bakkerij 't Pistoléke in Schoten en sprokkelde reacties bij bakker Mario en zijn klanten. [naar artikel]


5. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


6. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


7. 30 euro in plaats van 300: kan je met deze goedkope broodbakbol van Aldi even lekker brood bakken als met een duurder model? (05/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zaterdag koop je bij Aldi een broodbakbol van Crofton voor 29,99 euro. Bij de Britten was de keukentool op amper één dag uitverkocht, want je zou er binnen een uur tijd even krokant brood mee bakken zoals een warme bakker dat doet. Normaal kost dat veel meer, heb je voor deze toegankelijke prijs iets degelijks? Bakker Toon de Klerck test het product voor ons uit: “Het materiaal van de bol valt me meteen op.” [naar artikel]


8. "De kleur van een brood zegt niets over de voedingsstoffen die erin zitten": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


9. Koop jij je brood nog bij de bakker? Supermarkten grijpen de macht (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]


10. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


11. Niet het goedkoopste brood, wél het lekkerste: wat is het populaire briochebrood? (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van Hof van Cleve tot Zilte en Bozar: overal duikt bij sterrenchefs tegenwoordig briochebrood op. “Eens het wildseizoen is geopend, piekt de vraag naar briochebrood. Voor een goede brioche moet je bij een artisanale bakker zijn”, vertelt bakker Toon De Klerck. Hoe herken je zo’n brood? Wat maakt het speciaal en hoeveel kost het? [naar artikel]


12. 29,99 euro waard of niet? Bakker test ‘broodbakbol’ van Aldi die op een dag uitverkocht was in UK: “Zo krijg je een knapperige korst (05/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zaterdag koop je bij Aldi een broodbakbol van Crofton voor 29,99 euro. Bij de Britten was de keukentool op amper één dag uitverkocht, want je zou er binnen een uur tijd even krokant brood mee bakken zoals een warme bakker dat doet. Normaal kost dat veel meer, heb je voor deze toegankelijke prijs iets degelijks? Bakker Toon de Klerck test het product voor ons uit: “Het materiaal van de bol valt me meteen op.” [naar artikel]


13. "Broden die op een correcte manier gemaakt worden, zijn wel degelijk voedzaam": bakker én diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


14. Brood 10 tot 20 cent duurder tegenover vorige maand (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Als u dit weekend naar de bakker gaat, zal u misschien merken dat uw brood iets meer kost dan gewoonlijk. Dat komt omdat een brood ruim 10 procent duurder wordt door de stijging van de prijs van de bloem, dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. En ook de energieprijzen zitten er voor iets tussen. [naar artikel]


15. Het favoriete brood van de sterrenchefs duikt tijdens de feestdagen overal op: wat is briochebrood? En waar vind je het? (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van Hof van Cleve tot Zilte en Bozar: overal duikt bij sterrenchefs tegenwoordig briochebrood op. “Eens het wildseizoen is geopend, piekt de vraag naar briochebrood. Voor een goede brioche moet je bij een artisanale bakker zijn”, vertelt bakker Toon De Klerck. Hoe herken je zo’n brood? Wat maakt het speciaal en hoeveel kost het? [naar artikel]


16. Antwerpse bakker neemt het in boek op voor zijn stiel: “Brood is niet slecht” (23/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]


17. Bakkers rekenen duurdere grondstoffen en stroom door: “2,5 euro voor een brood, dat is schappelijk” (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een gewoon wit brood van 800 gram kost bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro. Dat is 10 tot 20 cent meer dan vorige maand. Een brood wordt dus ruim 10% duurder. Dat lijkt redelijk, want bloem, toch het belangrijkste ingrediënt, werd het voorbije jaar 30% duurder. Ook andere bakkerijgrondstoffen zijn schaars en bijgevolg prijzig en dan moet de elektriciteitsafrekening nog komen. “Tot een half jaar geleden betaalde ik 1.400 euro per maand aan elektriciteit, als daar straks 20% bijkomt, dan moet ik dat natuurlijk op een of andere manier kunnen compenseren”, zegt een bakker uit Schoten. [naar artikel]


18. Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoeken en pistolets” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen uit de pan”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”. [naar artikel]


19. Peperdure energie én grondstoffen, bakkers zitten met de handen in het haar: “5 euro voor een brood? Dat zit eraan te komen” (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Betalen we binnenkort 5 euro voor een brood? Een verdubbeling van de gemiddelde broodprijs is niet eens ondenkbaar: de wereldwijde tarweprijs schoot vorige week even door de grens van 400 euro per ton, een stijging van 41 procent. Na de waanzinnige energieprijzen zien bakkers ook de grondstofprijzen pijlsnel de hoogte ingaan en vroeg of laat betaalt de consument de rekening. “5 euro is een verantwoorde prijs, maar dat durft geen enkele bakker aan”, zegt bakker Alain Verleysen (53), die negen winkels telt in de Denderstreek. [naar artikel]


20. Bakker stort zich op desembroden: “Onze boterham verdient eerherstel” (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

We proeven vandaag brood. Droog brood zelfs. Voor de ene kan dat klinken alsof hij getrakteerd wordt op gevangeniskost. Voor bakker Bert Van Rompay van Het Broodhuys uit Beerzel (Putte) is het dat allerminst. Hij is fier op zijn brood, niet in het minst op zijn paradepaardjes: de desembroden. En dat wil hij dit weekend graag laten proeven tijdens een broodfestival. [naar artikel]


21. Bakker schenkt Stefanie uit ‘Zorgen voor Mama’ jaar lang gratis brood (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Het verhaal van Stefanie, de Beringse mama van drie die moet rondkomen met 600 euro per maand, weekt heel wat emoties los. Bakker Kenneth Van Hoesen uit Helchteren schenkt haar zelfs een jaar lang gratis brood. “Omdat ik weet wat armoede is.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!