Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 June 2022
04:17 uur

Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ E17

Metro

16/12/2019 - 19:00

In Gent zullen renovatiewerken aan het viaduct E17 zowat twee jaar duren. Agentschap Wegen en Verkeer trapt vandaag een informatiecampagne af die omwonenden moet informeren over de werken. Zo komen er meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt. In april 2020 starten de ingrijpende werken voor de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge, […] Het bericht Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ E17 verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ Gentbrugge (16/12/2019 - De Standaard)
  In Gent zullen renovatiewerken aan het E17-viaduct ter hoogte van Gentbrugge zowat twee jaar duren. Er komen meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt.
  [naar artikel]
 2. Twee jaar hinder bij renovatie "brokkelviaduct" E17 (16/12/2019 - VRT NWS)
  In Gent zullen renovatiewerken aan het viaduct E17 zowat twee jaar duren. Agentschap Wegen en Verkeer trapt maandag een informatiecampagne af die omwonenden moet informeren over de werken. Zo komen er meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt.
  [naar artikel]
 3. 40 miljoen euro en maanden werk om brokkelviaduct stiller te maken, maar “lawaai is nog erger geworden” (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Omwonenden zijn teleurgesteld in de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge, het zogenaamde brokkelviaduct, dat onlangs nieuwe voegen en geluidsschermen heeft gekregen. Na een renovatie van 40 miljoen euro, is het lawaai alleen maar toegenomen, klinkt het. “De overlast is nog groter dan ervoor.”
  [naar artikel]
 4. Renovatie spoorwegbrug Draakplaats duurt twee jaar en zorgt voor hinder (23/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Spoornetbeheerder Infrabel start begin volgende jaar met de vernieuwing van het betonnen viaduct en met de renovatie van de metselwerkbogen op de Draakplaats en het Tramplein op Zurenborg. Die werken zullen heel wat impact hebben op de buurt en ongeveer twee jaar duren.
  [naar artikel]
 5. Renovatie ‘Brokkelviaduct’ E17 Gentbrugge start alsnog op 15 april (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De door het coronavirus uitgestelde renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge gaat alsnog van start vanaf woensdag 15 april, meldt Vlaams...
  [naar artikel]
 6. Renovatie van Brusselse Reyerstunnels is begonnen (08/01/2018 - VRT NWS)
  Vandaag start de renovatie van vier van de zes Reyerstunnels. Het gaat om de twee tunnels tussen de E40 en het Meiserplein én om de twee tunnels die Montgomery en de E40 verbinden. De renovatie zal een jaar duren. 
  [naar artikel]
 7. Antwerps ModeMuseum heropent volgend jaar in september: “Renovatie is afgerond, nu collectie van 30.000 stuks verhuizen” (11/09/2020 - VRT NWS)
  Het ModeMuseum in Antwerpen gaat in het eerste weekend van september 2021 opnieuw open. Het museum is al twee jaar dicht voor renovatie. De renovatie is ondertussen afgerond maar het is nog een jaartje wachten tot je het nieuwe museum kan bezoeken. De verhuis van de gigantische collectie van meer dan 30.000 kledingstukken duurt namelijk een jaar en start later deze maand.
  [naar artikel]
 8. Renovatie Boudewijnlaan gaat woensdagavond van start (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer start woensdagavond met de renovatie van een gedeelte van de Boudewijnlaan (N702) in Diepenbeek. Hierbij wordt de toplaag van het wegdek vervangen. Om de hinder te beperken wordt er gewerkt tussen 21 en 6 uur.
  [naar artikel]
 9. Renovaties aan brokkelviaduct van Gentbrugge starten op 15 april (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De werken aan het viaduct in Gentbrugge kunnen vanaf 15 april starten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Gezien er weinig verkeer is, is het veiliger werken op de werf en ondervinden minder weggebruikers hinder door wegenwerken”, zegt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). Het verkeer rijdt vanaf de start van de werken over twee rijstroken in elke richting.
  [naar artikel]
 10. Grondige renovatie Leopold II-tunnel zal drie jaar duren (24/01/2018 - Metro)
  Het consortium Circul 2020 van de partners Besix, Jan de Nul en Engie krijgt vanaf 1 mei 2018 het beheer van de Leopold II-tunnel in handen. Zij zullen instaan voor de drie jaar durende renovatie en het 25 jaar lange onderhoud van de langste tunnel van het land. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) ondertekende samen met de betrokken partijen officieel het Design Build & Maintain contract. De tunnel wordt in de zomer van 2018 een eerste keer volledig afgesloten voor de renovatie. Om de hinder tijdens de renovatiewerken zo veel mogelijk te beperken wordt de tunnel enkel tijdens de vakantiemaanden juli en augustus en tijdens het jaar in de nachten van zondag tot donderdag volledig afgesloten. Buiten de zomermaanden blijft de tunnel open tijdens de dag en op vrijdag- en zaterdagnacht. Het consortium Circul 2020 gaat de samenwerking aan via een DBM-formule waarbij de renovatie, die binnen de termijn van 39 maanden moet gebeuren, gekoppeld is aan een onderhoudsfase van 25 jaar. In totaal is het contract goed voor 462,6 miljoen euro voor de komende 28 jaar. Daarvan gaat 264,7 miljoen euro naar de renovatie, is er 13,1 miljoen euro voor de onderhoudskost tijdens de werken en 4,5 miljoen financieringskost. Voor de onderhoudsfase van 25 jaar is 180,3 miljoen euro voorzien. “Op deze manier zijn we zeker dat er kwaliteit afgeleverd wordt, aangezien Circul 2020 achteraf ook instaat voor het onderhoud”, aldus minister Smet. bron: Belga
  [naar artikel]
 11. NMBS moet besparen op nieuw Sint-Pietersstation (18/09/2018 - De Standaard)
  De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, na Brussel het drukste treinstation van het land. De tweede fase van de renovatie start pas over twee jaar en het ontwerp wordt aangepast. Zo zullen de treinen niet meer overkapt worden met een luifel, de perrons wel.
  [naar artikel]
 12. NMBS moet besparen op nieuw Sint-Pietersstation (18/09/2018 - De Standaard)
  De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, na Brussel het drukste treinstation van het land. De tweede fase van de renovatie start pas over twee jaar en het ontwerp wordt aangepast. Zo zullen de treinen niet meer overkapt worden met een luifel, de perrons wel.
  [naar artikel]
 13. De Big Bong: prijskaartje renovatie Big Ben loopt op (29/09/2017 - Metro)
  De factuur voor de renovatie van Big Ben, de bekende Londense klokkentoren, zal dubbel zo duur uitvallen als verwacht. Het parlement schuift nu een bedrag van 61 miljoen pond (69 miljoen euro) naar voor. Aanvankelijk werd nog uitgegaan van renovatiekosten ter waarde van 29 miljoen pond. Dat de factuur dubbel zo hoog uitvalt, komt doordat nu pas duidelijk is hoe omvangrijk en complex de renovatie aan het uurwerk en de Elizabeth-toren zal zijn. Big Ben, die al 158 jaar zijn klokslagen laat horen, werd in augustus omwille van de renovatie voor vier jaar het zwijgen opgelegd. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 14. Hinder op E40 vanavond (en ook de volgende twee jaar) (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een deel van de E40 gaat vanavond om 20 uur dicht voor werken tussen Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem. Dat zal forse hinder met zich meebrengen
  [naar artikel]
 15. Chauffeurs ontvluchtten Brusselse verkeerschaos door achteruit uit tunnel te rijden (28/05/2018 - De Standaard)
  De renovatie van het Reyerscomplex zorgde de hele ochtend voor ongeziene hinder in de hele omgeving. Ook de alternatieve wegen zaten muurvast. Sommige chauffeurs waren de situatie zodanig beu dat ze de tunnels achteruit probeerden uit te rijden, wat de situatie alleen nog verergerde. Wellicht zal ook de avondspits stevige hinder ondervinden.
  [naar artikel]
 16. Renovatie aan grootste landingsbaan van luchthaven Zaventem (13/07/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag beginnen de werken aan de grootste landingsbaan van Brussels Airport, de 25R/07L. De laatste renovatie dateert van 24 jaar geleden. "De renovatie is noodzakelijk om de veiligheid tijdens het landen en opstijgen te garanderen," zegt Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport.
  [naar artikel]
 17. 30 jaar oud lichaam ontdekt in kelder van landhuis in Parijs tijdens renovatie (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Franse autoriteiten openden recent een moordonderzoek nadat een 30 jaar oud lijk werd gevonden in een kelder tijdens de renovatie van een huis in...
  [naar artikel]
 18. Vrachtwagen met koekjes gaat door vangrail: hinder op E40 (19/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een ongeval met een vrachtwagen op de E40 Luik-Brussel in Bertem zorgt voor de nodige hinder. Twee van de vier rijstroken zijn er versperd en er staat even na 12 uur reeds twee kilometer file richting Brussel. De bestuurders verliezen er nu reeds een kwartier en de hinder zal nog een hele tijd duren, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum maandag.
  [naar artikel]
 19. Big Ben zal niet te horen zijn op BBC tijdens renovatie. Maar een 8-jarig meisje heeft daarvoor een oplossing bedacht (18/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Elizabeth Tower in Londen - bekend van Big Ben - gaat drie jaar dicht voor renovatie en daardoor zullen de bekende klokken een half jaar niet
  [naar artikel]
 20. Renovatie Waaslandtunnel wordt uitgesteld (16/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De renovatie van de Waaslandtunnel zal niet meer voor dit jaar zijn. De kenmerkende tegels moeten weg, die ingreep zal dus voorlopig nog even uitblijven.
  [naar artikel]
 21. Hinder op het spoor en bij De Lijn blijft vanavond al bij al beperkt (27/02/2018 - VRT NWS)
  De hinder bij het openbaar vervoer als gevolg van de staking van de ACOD duurt dinsdag voort, maar twee derde van de treinen rijden in Vlaanderen en ook bij De Lijn is de hinder al bij al beperkt. Een overzicht voor de avondspits.
  [naar artikel]
 22. Is je renovatie klaar voor de toekomst? Met een warmtepomp wel! (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De twee vragen die verbouwers over warmtepompen stellen, zijn: ‘Is een warmtepomp mogelijk bij renovatie?’ en ‘Kan ik mijn bestaande radiatoren...
  [naar artikel]
 23. Koppel vindt 60 jaar oude fastfoodmaaltijd terug in muur tijdens renovatie (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een koppel uit de Amerikaanse staat Illinois was bezig met een renovatie toen het stel een zak met frietjes van McDonald’s in de muur ontdekte. De zak zou er ruim zestig jaar geleden zijn verstopt.
  [naar artikel]
 24. Renovatie startbaan op Zaventem: Hinder blijft beperkt (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de luchthaven van Zaventem zijn grondige renovatiewerken gestart aan de start- en landingsbaan 01/19. Het asfalt wordt heraangelegd en de
  [naar artikel]
 25. Lichaam van 30 jaar oud ontdekt in kelder van landhuis in Parijs tijdens renovatie (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Franse autoriteiten openden recent een moordonderzoek nadat een lichaam van 30 jaar oud werd gevonden in een kelder tijdens de renovatie van een...
  [naar artikel]
 26. Leopold II-tunnel volledig dicht (30/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Leopold II-tunnel in Brussel is sinds zaterdagavond 22 uur volledig afgesloten voor een grondige renovatie. De komende twee maanden, tot eind augustus, blijft de tunnel dicht. De voorbereidende werken zorgden de voorbije dagen al voor heel wat hinder.
  [naar artikel]
 27. Grondige renovatie liften Sint-Annatunnel start in januari en duurt een jaar (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De twee liften van de Sint-Annatunnel worden begin januari volledig gerenoveerd. De liften worden elk op een apart moment aangepakt en elke klus duurt ongeveer vijf maanden. Eind 2022 moet de renovatie achter de rug zijn.
  [naar artikel]
 28. Na 40 jaar moet renovatie CO2-uitstoot van sporthal Kortessem sterk verminderen (24/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de reductie van CO2 gaat de gemeente Kortessem over tot de tweede fase van de duurzame renovatie van de oude sporthal.
  [naar artikel]
 29. Zo verloederd ligt Station Hasselt er ondanks start renovatie nog steeds bij (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar nadat TV Limburg het probleem aankaartte in een reeks reportages en twee jaar nadat de NMBS een grondige renovatie aankondigde, ligt het station van Hasselt er nog altijd even verloederd bij. Ook vandaag moeten mensen hun zware koffers de trap opsleuren omdat de roltrappen weer maar eens defect zijn. Reizigers noemen het station de schandvlek van Hasselt. Het station is een visitekaartje dat geen enkele centrumstad zou willen afgeven.
  [naar artikel]
 30. Zware hinder op E314 door aanrijding met twee vrachtwagens (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het verkeer op de E314 Lummen-Leuven ondervindt vanochtend ernstige hinder van een verkeersongeval in Aarschot, waar twee vrachtwagens op elkaar
  [naar artikel]
 31. Vier jaar oude gevangenis van Beveren al aan renovatie toe (12/05/2018 - Knack)
  De gevangenis van Beveren is amper vier jaar oud, maar er staat al een gigantische renovatie op het programma.
  [naar artikel]
 32. Schachtbok Thor is sluitstuk van twintig jaar renovatie Genks mijnerfgoed (08/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op een likje verf na is het gebouw rond de schachtbok van Waterschei, inclusief de Passerelle, volledig gerenoveerd. Nu volgt het herstel van de schachtbok dat meteen het sluikstuk vormt van meer dan twintig jaar renovatie van het mijnerfgoed in Genk.
  [naar artikel]
 33. Barcelona stelt renovatie van Camp Nou uit (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De renovatie van het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, zal niet in 2017 maar ten vroegste in juli 2018 starten. Dat kondigde de algemeen directeur van de club, Oscar Grau, woensdag aan tijdens een symposium in Barcelona. De renovatie hangt af van wijzigingen in het gemeentelijk ontwikkelingsplan van Barcelona.
  [naar artikel]
 34. Belg leent steeds meer voor een woning (27/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSELDe Belg leent hoe langer hoe hogere bedragen voor zijn woning. Zowel voor de aankoop van een huis, de bouw, renovatie en aankoop mét renovatie zijn de bedragen in twee jaar tijd flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).
  [naar artikel]
 35. Leopold II-tunnel vanaf vanavond volledig dicht (30/06/2018 - VRT NWS)
  De Leopold II-tunnel in Brussel gaat zaterdagavond om 22 uur volledig dicht voor een grondige renovatie. De komende twee maanden, tot eind augustus, blijft de tunnel gesloten voor alle verkeer. De voorbereidende werken zorgden de voorbije dagen al voor heel wat hinder.
  [naar artikel]
 36. Zware hinder op E314 door aanrijding met twee vrachtwagens (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het verkeer op de E314 Lummen-Leuven ondervindt maandagochtend ernstige hinder van een verkeersongeval in Aarschot. Daar zijn twee vrachtwagens om een nog onduidelijke reden op elkaar ingereden.
  [naar artikel]
 37. Groen licht voor grootschalige renovatie Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam (21/12/2018 - VRT NWS)
  De gemeenteraad van Rotterdam heeft gisteravond het licht definitief op groen gezet voor de renovatie van het Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum gaat hiervoor vanaf midden volgend jaar tot 2026 dicht. De grootschalige renovatie zal in totaal 223,5 miljoen euro kosten. 
  [naar artikel]
 38. Leopold II-tunnel vanaf zaterdagavond volledig dicht (30/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Leopold II-tunnel in Brussel gaat zaterdagavond om 22 uur volledig dicht voor een grondige renovatie. De komende twee maanden, tot eind augustus, blijft de tunnel gesloten voor alle verkeer. De voorbereidende werken veroorzaakten de voorbije dagen al heel wat hinder.
  [naar artikel]
 39. Renovatie van belabberde wandel- en fietsbrug over A12 weer uitgesteld (24/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De grondige renovatie van de wandel- en fietsbrug over de A12, die de wijk Schoonbroek naar de Bospolder verbindt, wordt opnieuw vooruitgeschoven. Enkele minpunten in de offerte van de aannemer liggen aan de basis van het uitstel. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kan nog geen nieuwe startdatum voor de renovatie van de ‘Muisbroekpasserelle’ meedelen.
  [naar artikel]
 40. Twee weekends zware hinder op E17 tussen De Pinte en Zwijnaarde (09/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op maandag 16 april begint het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van de spitsstrook op de E17 tussen De Pinte en de verkeerswisselaar Zwijnaarde. De werken duren tot 30 april. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt er tijdens de weekends en ‘s nachts doorgewerkt. Tijdens de twee weekends moet het verkeer echter rekening houden met sterke hinder en extra reistijd.
  [naar artikel]
 41. Leopold II-tunnel vanaf zaterdagavond volledig dicht (30/06/2018 - De Standaard)
  De Leopold II-tunnel in Brussel gaat zaterdagavond om 22 uur volledig dicht voor een grondige renovatie. De komende twee maanden, tot eind augustus, blijft de tunnel gesloten voor alle verkeer. De voorbereidende werken zorgden de voorbije dagen al voor heel wat hinder.
  [naar artikel]
 42. Leopold II-tunnel vanaf zaterdagavond volledig dicht (30/06/2018 - De Standaard)
  De Leopold II-tunnel in Brussel gaat zaterdagavond om 22 uur volledig dicht voor een grondige renovatie. De komende twee maanden, tot eind augustus, blijft de tunnel gesloten voor alle verkeer. De voorbereidende werken zorgden de voorbije dagen al voor heel wat hinder.
  [naar artikel]
 43. Zwembad van Schaarbeek krijgt grondige renovatie voor 60ste verjaardag (25/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Beliris, de federale bouwexpert voor Brussel, is vandaag gestart met de anderhalf jaar durende renovatie van het zwembad Neptunium in Schaarbeek....
  [naar artikel]
 44. Prijskaartje renovatie Big Ben loopt op (30/09/2017 - VRT NWS)
  De factuur voor de renovatie van Big Ben, de bekende Londense klokkentoren, zal dubbel zo duur uitvallen als verwacht.  
  [naar artikel]
 45. Hinder in Kalmthout door ongeval op Brasschaatsteenweg (28/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een ongeval met twee vrachtwagens op de Brasschaatsteenweg (N117) zorgt donderdagochtend voor hinder in Kalmthout. De bestuurder van een van de twee voertuigen is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 46. Grootse renovatie Shopping 2 in Genk met stille trom afgevoerd (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Shopping 2 staat verder dan ooit van de noodzakelijke grondige renovatie. Het vernieuwingsplan dat drie jaar geleden onder veel belangstelling werd uitgerold, is nooit verder geraakt dan wat opmerkingen en ruwe schetsen.
  [naar artikel]
 47. Opnieuw grote hinder op E40 na ongeval met vrachtwagens (06/10/2017 - VRT NWS)
  Na een ongeval met twee vrachtwagens in Aalter is er alweer grote hinder op de E40 richting Brussel. Twee van de drie rijstroken werden afgesloten. 
  [naar artikel]
 48. Burgemeester Close onderzoekt scenario’s voor renovatie van Heizelpaleizen (20/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vzw Brussels Expo en zijn voorzitter, de burgemeester van Brussel Philippe Close (PS), gaan op zoek naar partners om de renovatie van de Heizelpaleizen te bekostigen. Dat meldt De Tijd dinsdag en het bericht wordt bevestigd aan Belga. De renovatie is nodig om competitief te blijven op de markt van internationale beurzen en congressen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy