Het Retro Café, ’t Link Kieke en Bar ‘Lo zijn failliet. De uitbater van de drie horecazaken legt noodgedwongen de boeken neer en Linkeroever, waar horeca al lang niet meer dik gezaaid is, blijft achter met drie zaken en “het beste terras van ’t stad” minder. [naar artikel]
De stad Mechelen steunt horecazaken bij het aankopen van warmtedekens om op terrasstoelen te leggen. Ze kosten 90 euro per stuk en de stad betaalt de helft. Door corona willen meer klanten ook nu nog op het terras gaan zitten. De warmtedekens verwarmen met infrarood en zijn volgens het stadsbestuur duurzamer dan terrasverwarmers. [naar artikel]
In Gent heeft het stadsbestuur beslist dat horecazaken in het centrum van de stad hun terras mogen verdubbelen, indien er voldoende plaats is. Mogelijk worden daarbij parkeerplaatsen geschrapt. Schepen van Economie Sofie Bracke (Open Vld) wil de handelszaken verder steunen door tot eind september geen terrasbelasting te innen. [naar artikel]
Met temperaturen van 25 graden en meer kregen de Antwerpse horecazaken dinsdag een onvervalste zomerdag voorgeschoteld. Onnodig te zeggen dat vooral de cafés met een terras gouden zaakjes deden. “De sangria gaat met tientallen de deur uit.” [naar artikel]
Amper een week na de heropening van de terrassen moet ongeveer een kwart van de horecazaken die alweer sluiten. De boosdoener: het slechte weer. “Het is niet rendabel om een niet-overdekt terras open te houden”, klinkt het. [naar artikel]
Met vijf maatregelen wil Hasselt de ruim 275 horecazaken in de stad een stevige por in de rug geven wanneer de heropening er aankomt. “Hasselt is een bruisende horecastad. Uiteraard willen we dat zo houden”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). Opmerkelijk is dat de horecazaken die plaats hebben, hun terras, 4 maanden lang, flink kunnen uitbreiden. Op de Grote Markt is alvast een aanzet gegeven. [naar artikel]
Wegens de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn de horecazaken gesloten. Om die periode te overbruggen bieden heel wat horecazaken in Herk-de-Stad de mogelijkheid om gerechten of bereidingen af te halen. [naar artikel]
Niet alleen de eindejaarsdrukte zorgde bij de uitbaters van horecazaken Patine, Barbar en Fiasco op het Antwerpse Zuid voor de nodige stress. Een week geleden vernamen ze dat burgemeester Bart De Wever het restaurant Fiasco een sluiting oplegde voor een foute omgevingsvergunning. Afgelopen nacht reed een dronken bestuurster met haar wagen door het terras van Barbar. “Gelukkig kunnen we tegen een stootje”, zegt uitbaatster Karo. [naar artikel]
Landbouwers en fruitboeren volgen het weerbericht beroepshalve met argusogen. Voeg aan dat rijtje met weersgevoelige ambachten ook maar horecazaken met een terras toe. Heel wat uitbaters beslisten maandag om hun klanten niet letterlijk in de kou te zetten en sloten hun terras. [naar artikel]
Kun je straks in heel Eeklo het hele jaar door een terrasje doen? Als het aan gemeenteraadslid Marieke Van den Bulke (N-VA) ligt wél. Ze wil dat alle horecazaken de kans krijgen om alle vier seizoenen een terras te plaatsen. De stad is het voorstel genegen, maar wil eerst nog in overleg gaan met de sector én buurtbewoners. [naar artikel]
Een straatveegmachine van de stad heeft vrijdag het terras van café ’t Lusterke in de Molenstraat in Wervik vernield. Het terras schoof op tot tegen de gevel van de buren. “Ik stond aan mijn toog en zag heel mijn terras verschuiven”, zegt uitbater Antony Verschaeve. [naar artikel]
Na heel wat horecazaken maandag is dinsdag De Vleeshalle in Mechelen heropend. De smaakmarkt breidt vanaf vrijdag uit met een terras aan de straatkant. “Op zondag zijn we twee uurtjes langer open. De horeca heeft klanten nodig om te overleven”, zegt eigenaar Kevin Goos. [naar artikel]
De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, waarover De Zondag bericht. “Vorig jaar werd 51% van de horecazaken minstens één keer geconfronteerd met een geval van tafelschuimerij. […] Het bericht Eén op twee horecazaken heeft last van tafelschuimers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Van tevreden tot heel erg blij met richtdatum 1 mei. Er werd hier en daar zelfs een flesje op gekraakt. Maar er heerst toch ook veel ontgoocheling en er zijn vraagtekens, over die nieuwe periode van twee maanden zonder inkomsten. 30 procent van de meer dan 50.000 horecabazen flirt met het faillissement, zes op tien heeft ernstige betalingsproblemen, zo becijferde onderzoeksbureau Graydon. “Met de steunmaatregelen kunnen we net onze huur betalen. Dan snap je het wel zeker?”, vat een ondernemer het samen. Van café en restaurant tot brasserie en nachtzaak: een rondje langs 25 horecazaken, van Aalst tot Willebroek. [naar artikel]
Julien Saeys, uitbater van café Belfort in Aalst, moest vrijdagavond zijn terras sluiten. Niet in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen, zo vindt de stad, en dus moet Julien na drie weken opnieuw de deuren sluiten. “Mijn terras blijkt geen terras te zijn. Onbegrijpelijk. Op 9 juni mag ik weer heropenen, mogen mensen binnen en buiten zitten. Waarom is deze pesterij nodig na een zwaar coronajaar?”, vraagt de man zich af. [naar artikel]
4 op de 10 horecazaken in ons land hebben geen eigen financiële buffer meer om de oplaaiende energiefactuur nog langer te betalen. Dat blijkt uit berekeningen van GraydonCreditsafe. Na de klap die corona de sector al uitdeelde, wordt de horeca ook het eerste slachtoffer van deze energiecrisis. [naar artikel]
Arbeiders zijn vandaag begonnen met de afbraak van het terras van Italiaans restaurant Da Giovanni op het Eilandje. Dat moest verdwijnen van de stad omdat het terras annex veranda gebouwd was zonder vergunning. [naar artikel]
71% van de horecaondernemers in de provincie Antwerpen doet zaterdag hun terras open. Dat blijkt uit een enquête van Gazet van Antwerpen en Horeca Vlaanderen. De ruime meerderheid van die ondernemers kan zich vinden in de regels die ze moeten naleven. [naar artikel]
De zon lonkt en dan wil je natuurlijk ook fijn op je eigen terras van het mooie weer genieten. Heb je nog geen terras of is je terras aan vervanging toe? Dan kan je het zelf aanleggen. [naar artikel]
De stad Brussel heeft beslist dat er geen horecazaken meer mogen bijkomen in de voetgangerszone, in het centrum van de stad. Vooral de grote fastfoodketens zijn een doorn in het oog. Op de Anspachlaan zijn nu al zes op de tien zaken een cafés of restaurant en dat vindt de stad te veel van het goede. [naar artikel]
Voor de vechtpartij maandagavond op een terras op de Grote Markt in Hasselt zijn twee mannen uit Alken en een man uit Herk-de-Stad opgepakt. Daarbij werd een mes gebruikt. De drie betrokkenen raakten lichtgewond. [naar artikel]
Het café La Casita in Brugge moet zijn terras veranderen omdat het te kleurrijk is. Nu staan er rode, blauwe, gele en groene stoelen op het terras bij de Sint-Salvatorskathedraal, maar dat mag niet volgens de kleurencode van de stad Brugge. De horecazaak zal de stoelen nu schilderen in de gevraagde kleuren. [naar artikel]
Twee Belgische toeristen zijn maandag aangereden door een wagen toen ze op een terras zaten van een brasserie in Étaples, in het noorden van Frankrijk. [naar artikel]
Een balkon of terras verhoogt de waarde van een appartement met gemiddeld 4,7 procent. Al kan een groot terras, op een hoge verdieping én in de juiste stad de prijs nog veel meer doen stijgen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.