Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2021
21:48 uur

Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme in drie verschillende steden

Het Laatste Nieuws

30/12/2019 - 15:48

Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dit...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dat heeft Sky News op gezag van The Metropolitan Police gemeld.
  [naar artikel]
 2. Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme (30/12/2019 - De Morgen)
  Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dit heeft Sky News op gezag van The Metropolitan Police gemeld.
  [naar artikel]
 3. Politie arresteert drugsdealers in omgeving van Meir en op het Zuid (06/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De wijkonderzoeksteams van de regio’s West en Oost van de Lokale Politie Antwerpen hebben de voorbije dagen drie drugsdealers gevat bij verschillende acties. In totaal werden vier verdachten (drie dealers en één koper) gearresteerd en voorgeleid.
  [naar artikel]
 4. Politie arresteert verschillende verdachten tijdens grootschalige actie (08/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag hield de Antwerpse politie opnieuw een Silvius-actie, waarbij de zichtbaarheid van de politie het aantal diefstallen moet inperken. Bij de actie konden verschillende verdachten gearresteerd worden. Zo werd een man meegenomen omdat hij drugs en een verboden wapen bij zich had. Twee anderen werden gearresteerd omdat er nog een bevel tot gevangenneming achter hun naam stond.
  [naar artikel]
 5. Politie Noord-Ierland pakt opnieuw vijf New IRA-verdachten op (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Noord-Ierland heeft opnieuw vijf verdachten van de splintergroep New IRA (Nieuw Iers Republikeins Leger) opgepakt voor terrorisme....
  [naar artikel]
 6. Politie arresteert drie verdachten van inbraak in dokterskabinet in Bilzen (02/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de inbraak in het dokterskabinet aan het ziekenhuis in Bilzen heeft de politie drie verdachten gevat. Tijdens een huiszoeking in Hoeselt is de gestolen koffiemachine teruggevonden. De DAB-radio is nog niet gevonden.
  [naar artikel]
 7. Politie arresteert twee verdachten voor ongeval met vlucht (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Kanton Borgloon arresteerde twee Truienaren voor het plegen van een ongeval met vluchtmisdrijf drie weken geleden. De verdachten hebben bekend.
  [naar artikel]
 8. Drie verdachten in verdenking gesteld voor aanslag op kerstmarkt in Straatsburg (02/02/2019 - Metro)
  Drie verdachten zijn formeel in verdenking gesteld vanwege de dodelijke aanslag op de kerstmarkt van Straatsburg in december. Dat zei een gerechtelijke bron in Parijs vrijdag. De drie, twee dertigers en een zeventiger, zitten in voorlopige hechtenis. Ze worden beschuldigd van wapenbezit en -handel in verband met terrorisme, en van deelname aan een terroristische organisatie, zegt de bron. volgens Franse media verdenkt de politie hen ervan dat ze dader Cherif Chekatt (29) de revolver hebben bezorgd die hij gebruikt heeft voor zijn raid, waarbij hij vijf personen ombracht. De bron bevestigde dat niet expliciet. Chekatt had een lang strafblad, met feiten die niets te maken hadden met terrorisme. De veiligheidsdiensten kenden hem wel als een extremist. De politie schoot hem op 13 december dood na een klopjacht van twee dagen. De politie vond later een video waarin hij trouw zweerde aan de extremistische organisatie IS, die de aanslag opeiste. Twee personen die samen met de drie verdachten werden opgepakt dinsdag zijn een dag later vrijgelaten. bron: Belga Het bericht Drie verdachten in verdenking gesteld voor aanslag op kerstmarkt in Straatsburg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Duitse politie bevestigt arrestatie van drie Irakezen op verdenking van terrorisme (30/01/2019 - Metro)
  Drie Irakese mannen zijn in het noorden van Duitsland gearresteerd op verdenking van terrorisme, heeft de Duitse politie vandaag bevestigd. Het trio had plannen om een aanslag te plegen. De drie verdachten zijn tussen de 23 en 26 jaar oud, en werden gearresteerd in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Volgens het tijdschrift Spiegel hebben onderzoekers ontdekt dat de mannen instructies voor het maken van een bom hadden gedownload op het internet, en waren begonnen met het verzamelen van explosief materiaal uit vuurwerk. Ze hadden ook ontstekingsapparatuur uit Groot-Brittannië besteld. Een van de verdachten had gezegd zoveel mogelijk “ongelovigen, maar geen kinderen” te willen doden. bron: Belga Het bericht Duitse politie bevestigt arrestatie van drie Irakezen op verdenking van terrorisme verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Peruviaanse politie arresteert vijf mannen na verkrachting meisje (19) met schizofrenie (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft vorige week vijf mannen gearresteerd in verband met de verkrachting van een mentaal ziek tienermeisje. Twee andere verdachten...
  [naar artikel]
 11. Berchems wijkteam arresteert verdachten nadat ze hen herkennen uit de wijk (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Berchemse wijkteam van de lokale politie van Antwerpen heeft de voorbije dagen in verschillende dossiers successen kunnen boeken. Dat laat de Antwerpse politie weten in een persbericht. Inspecteurs herkenden meermaals verdachten uit hun wijk die ze in verband konden brengen met feiten elders in de stad.
  [naar artikel]
 12. Duitse politie arresteert drie Irakezen op verdenking van plannen van zware aanslag (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van Duitsland zijn drie Irakezen opgepakt op verdenking van het beramen van terrorisme, zo hebben de politie en het parket vandaag...
  [naar artikel]
 13. Londense politie arresteert drie jonge vrouwen in terreuronderzoek (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in Londen heeft drie jonge vrouwen opgepakt die verdacht worden van terrorisme. Dat deelt Scotland Yard maandag mee. De arrestatie van
  [naar artikel]
 14. Politie in Birmingham pakt zes neonazi's op wegens terrorisme (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in het het Britse Birmingham (West Midlands Police) heeft vandaag zes mensen opgepakt op verdenking van terrorisme. Het gaat om vijf...
  [naar artikel]
 15. Politie arresteert vier verdachten voor overval in Kampse krantenwinkel (26/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie Kempenland heeft vier verdachten gearresteerd voor de overval op dagbladhandel Hilde in Leopoldsburg, ongeveer een maand geleden. Twee verdachten zitten in voorhechtenis in de gevangenis.
  [naar artikel]
 16. Britse politie arresteert opnieuw twee verdachten gelinkt aan de aanslag (27/05/2017 - De Redactie)
  De politie voerde een gecontroleerde ontploffing uit om een woning binnen te gaan en de twee te arresteren. In totaal werden al 13 mensen gearresteerd.
  [naar artikel]
 17. Verschillende terreurverdachten opgepakt in Denemarken en Duitsland (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Denemarken zijn zeven verdachten in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van terrorisme. Volgens de Deense inlichtingendienst PET zijn ze opgepakt tijdens een grote antiterreuroperatie die van zaterdag tot maandag liep. Eerder op de dag raakte al bekend dat de Deense en Duitse politie drie Syrische broers opgepakt had op verdenking van terrorisme.
  [naar artikel]
 18. Politie arresteert vijf naakte verdachten van ontvoering (08/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/u0lJY6pDWlu-uMDflUyaQ04CcGE/diocontent/114524080/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 19. Verdachten opgepakt na aanslagen in Thailand, 'geen internationaal terrorisme' (12/08/2016 - Knack)
  De Thaise politie heeft verdachten opgepakt na de bomaanslagen op verschillende plaatsen in het zuiden van het land. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. De autoriteiten wijzen naar 'lokale saboteurs'.
  [naar artikel]
 20. Britse politie arresteert twee verdachten in onderzoek naar 39 lichamen in Essex (25/10/2019 - De Morgen)
  De Britse politie heeft twee mensen gearresteerd in verband met het containerdrama waarbij woensdag 39 levenloze lichamen werden ontdekt in Essex. De man en vrouw, allebei 38, worden verdacht van mensensmokkel en doodslag. Ze werden in Warrington, in het noorden van Engeland, niet in Noord-Ierland.
  [naar artikel]
 21. Italiaanse politie arresteert drie folteraars van migranten (16/09/2019 - De Morgen)
  De Italiaanse politie heeft drie mensen gearresteerd die worden beschuldigd van foltering in Libische detentiecentra. De verdachten zouden migranten verkracht, gemarteld of vermoord hebben en hun families hebben afgeperst.
  [naar artikel]
 22. Macedonische politie vindt arsenaal aan wapens: drie verdachten opgepakt, link met terreur (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in Macedonië vond tijdens een razzia een leger aan wapens terug in een huis. In totaal werden drie verdachten opgepakt na verschillende...
  [naar artikel]
 23. Steekpartij in winkelcentrum in Manchester: vijf gewonden, verdachte aangehouden voor terrorisme (11/10/2019 - De Morgen)
  De veertiger die opgepakt werd na de steekpartij in een winkelcentrum in Manchester vrijdag wordt verdacht van terrorisme. Dat meldt de Britse politie. Bij de vermoedelijke aanslag vielen vijf gewonden. Niemand zou in levensgevaar verkeren.
  [naar artikel]
 24. Politie Amsterdam arresteert relschoppers - Noodbevel in meerdere Nederlandse steden (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meerdere Nederlandse steden, waaronder Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, hebben vanavond een noodbevel afgekondigd, dat meestal meteen ingaat. De steden vrezen voor nieuwe ongeregeldheden, omdat jongeren na drie dagen rellen elkaar op sociale media blijven ophitsen en nieuwe onlusten plannen. In Rotterdam is de politie in groten getale aanwezig in de wijk waar jongeren een dag eerder vernielingen aanrichtten en rel schopten.
  [naar artikel]
 25. Politie Kenia arresteert 9 verdachten van aanslag op hotel. 6 verdachten, onder wie Canadees, eerste keer voor rechter verschenen (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Kenia zijn negen mensen gearresteerd in verband met de aanslag op een luxehotel in de hoofdstad Nairobi eerder deze week. Zes verdachten zijn...
  [naar artikel]
 26. Vijf personen verdacht van terrorisme opgepakt bij huiszoekingen in Brussel (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft afgelopen nacht vijf verdachten opgepakt in een terreuronderzoek van het federaal parket. Het
  [naar artikel]
 27. Opnieuw drie verdachten opgepakt voor moord op Haïtiaanse president (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn vrijdag opnieuw drie verdachten gearresteerd voor de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse. Dat heeft de politie van Haïti meegedeeld. In totaal werden nu al twintig mensen opgepakt: 18 mannen uit Colombia en twee Amerikanen van Haïtiaanse afkomst. Vijf vermoedelijke aanvallers zijn volgens de politie nog altijd op de vlucht, drie verdachten werden gedood.
  [naar artikel]
 28. Britse politie arresteert 12e verdachte voor aanslag in Manchester (28/05/2017 - De Redactie)
  Het gaat om een 25-jarige man die verdacht wordt van terroristische misdrijven. In totaal zitten nu 12 verdachten voor de bloedige aanslag in Manchester in de cel.
  [naar artikel]
 29. Politie arresteert drie jonge drugsdealers (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Lanaken-Maasmechelen heeft dinsdagavond rond tien voor acht drie twintigers gearresteerd bij een verkeerscontrole aan de Koninginnelaan in Eisden. De agenten troffen in hun voertuig een hoeveelheid cannabis en cocaïne aan. De jongeren worden ervan verdacht drugsdealers te zijn. Bij een huiszoeking werd een verboden wapen en een hoeveelheid cannabis gevonden. Na verhoor mochten de drie verdachten vertrekken, maar ze moeten later voor de rechtbank verschijnen. (siol)
  [naar artikel]
 30. Politie arresteert verdachten tijdens halve marathon Berlijn (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 31. Franse politie verricht vijf arrestaties in strijd tegen terreur (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op drie plaatsen in Frankrijk heeft de politie vandaag in totaal vijf mensen opgepakt in het kader van de bestrijding van terrorisme. Dit heeft
  [naar artikel]
 32. Nieuwe arrestaties in onderzoek home invasion Zoersel (22/06/2020 - VRT NWS)
  In Nederland heeft de politie drie verdachten opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij een gewelddadige home invasion in Zoersel. Eind maart vielen vijf gewapende mannen binnen in een woning in Zoersel en ze pakten het gezin met drie kinderen hardhandig aan. Twee verdachten werden eerder al aangehouden. Het Antwerps parket vraagt nu de uitlevering van de drie verdachten uit Nederland.
  [naar artikel]
 33. Politie krijgt een databank met gegevens van haatpredikers en  terrorisme-verdachten (01/12/2017 - VRT NWS)
  Politie- en veilgheidsdiensten krijgen een databank ter beschikking met de gegevens van haatpredikers en mensen die betrokken kunnen zijn bij terrorisme. Dat heeft de ministerraad beslist.  
  [naar artikel]
 34. Limburgse politie arresteert zeven personen na vondst wietplantage (19/08/2018 - VRT NWS)
  Tijdens een politieactie in Lummen en Beverlo heeft de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) gisteravond zeven verdachten gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij cannabisteelt. Dat gebeurde nadat een teeltinstallatie werd aangetroffen met 264 cannabisplanten. De verdachten worden momenteel verhoord om na te gaan welke rol ze bij de wietteelt hadden
  [naar artikel]
 35. 39 migranten overleden in koelcontainer: drie verdachten vrijgelaten op borg (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie verdachten die opgepakt werden in het onderzoek naar de 39 overleden transmigranten, zijn vrijgelaten op borg. Dat meldt Sky News. Volgens verschillende Britse media worden nieuwe arrestaties verwacht.
  [naar artikel]
 36. Vijf jonge verdachten op borgtocht vrijgelaten na aanval op lesbisch koppel in Londen (09/06/2019 - Metro)
  De vijf tieners die vrijdag en zaterdag werden opgepakt in verband met de aanval op een lesbisch koppel eind mei op een bus in Londen, zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat meldt de Londense politie. Ze moeten zich begin juli opnieuw bij de politie aanmelden. De vijf verdachten tussen 15 en 18 jaar worden verdacht van het toebrengen van zware slagen en verwondingen en van diefstal. Twee vrouwen werden in de nacht van 29 op 30 mei aangevallen door de groep, omdat ze elkaar niet wilden zoenen. Ook werd hun tas en gsm gestolen. De vrouwen uit de VS en Uruguay moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door een van vrouwen door een foto op Facebook te plaatsen van zichzelf en haar vriendin met een bebloed gezicht. Verschillende Britse politici hebben de gewelddaad al veroordeeld. bron: Belga Het bericht Vijf jonge verdachten op borgtocht vrijgelaten na aanval op lesbisch koppel in Londen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Duitse en Britse politie voeren actie tegen aanhangers terreurgroep (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In enkele Duitse en Britse steden houden speurders sinds vanochtend huiszoekingen tegen verdachten die Syrische extremisten zouden hebben
  [naar artikel]
 38. Britse politie arresteert mensen op vissersboot uit Oostende wegens verdenking van mensensmokkel (18/11/2020 - De Standaard)
  De Britse politie heeft 72 opvarenden van een vissersboot gearresteerd voor de Britse oostkust. De bemanningsleden, een Let en twee Oekraïners, werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij illegale immigratie.
  [naar artikel]
 39. Politie arresteert drie jonge daders van gewapende overval (20/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft alle verdachten ingerekend van een overval op een elektronicawinkel eind 2016 in Lier. Twee daders van de gewapende overval worden langer aangehouden, een derde komt vrij onder voorwaarden.
  [naar artikel]
 40. Politie pakt drie verdachten van overval op (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagavond werd een handelaar overvallen in zijn zaak aan het Kolonel Slaterplein. Rond 18.30 uur kwamen drie verdachten binnen in de winkel. Eén van hen trok een wapen en sprong over de toonbank. Er ontstond een schermutseling tussen de zaakvoerder en de overvaller. Toen die eerste naar zijn familie liep, sloegen de overvallers te voet op de vlucht. De politie kon even later drie verdachten oppakken.
  [naar artikel]
 41. Hongkongse politie arresteert negen vermeende terroristen, waaronder zes middelbare scholieren (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hongkongse politie arresteert negen vermeende terroristen, waaronder zes middelbare scholieren De politie van Hongkong heeft negen mensen, die zouden ijveren voor onafhankelijkheid van China, gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een bomaanslag.  Van de vijf mannen en vier vrouwen die maandag in de boeien werden geslagen, zijn er zes middelbare scholieren, zei hoofdinspecteur Li Kwai-Wah van de nationale veiligheidsafdeling van de Hongkongse politie. De […] Lees dit artikel: Hongkongse politie arresteert negen vermeende terroristen, waaronder zes middelbare scholieren
  [naar artikel]
 42. Vijf verdachten opgepakt na steekpartij in Antwerpen, man zwaargewond aangetroffen op straat (15/05/2021 - VRT NWS)
  De politie van Antwerpen heeft vijf mensen opgepakt voor hun mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij vanmorgen in de Bisschopsstraat in Antwerpen. Daar werd een zwaargewonde man aangetroffen met verschillende steekwonden. De verdachten konden korte tijd later in de buurt worden opgepakt.
  [naar artikel]
 43. Israëlische politie arresteert 33 Palestijnen voor geweld tijdens protesten (31/07/2017 - Knack)
  Na twee weken van protesten aan de Tempelberg in Oost-Jeruzalem, heeft de Israëlische politie maandag 33 Palestijnen gearresteerd omdat ze daarbij geweld gebruikten. Ook diende de openbare aanklager aanklachten in tegen vijf verdachten omdat ze zouden aangezet hebben tot geweld.
  [naar artikel]
 44. Luchttaxi vliegt over drie tot vijf jaar boven Europese steden (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Luchttaxi vliegt over drie tot vijf jaar boven Europese steden Futuristische vliegtuigen, zoals luchttaxi’s en vliegende ambulances, zullen over drie tot vijf jaar boven de Europese steden kunnen worden ingezet. Dat heeft Patrick Ky, directeur van het European Aviation Safety Agency (Easa), gezegd. Uit een studie van het agentschap blijkt dat de meeste Europeanen de uitrol van een stedelijke luchtmobiliteit zouden verwelkomen, hoewel ook een […] Lees dit artikel: Luchttaxi vliegt over drie tot vijf jaar boven Europese steden
  [naar artikel]
 45. Duitse politie bevestigt arrestatie van drie Irakezen op verdenking van terrorisme (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie Irakese mannen zijn in het noorden van Duitsland gearresteerd op verdenking van terrorisme, heeft de Duitse politie bevestigd. Het trio had...
  [naar artikel]
 46. Drie verdachten van inbraken in cel (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Drie verdachten van inbraken in Tongeren zijn zaterdag ingerekend. De politie had al verschillende meldingen van woninginbraken gekregen. Een politiepatrouille controleerde daarop een verdachte auto met Franse nummerplaten. Daarin vonden de agenten juwelen. Die bleken gestolen uit een van de huizen in de stad. De drie inzittenden werden meegenomen voor verhoor. Het ging om twee mannen en een vrouw uit Servië. Uit onderzoek bleek dat het trio in aanmerking kwam voor een reeks woninginbraken in heel België. De Servische verdachten werden maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die liet hen opsluiten in de gevangenis.
  [naar artikel]
 47. Noord-Ierse politie arresteert negen terreurverdachten (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in Noord-Ierland heeft negen mensen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Ze zouden lid zijn van een paramilitaire...
  [naar artikel]
 48. Britse politie arresteert zes terreurverdachten (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse politie heeft zes mensen gearresteerd die ervan verdacht worden een terreurdaad te plannen. Dat heeft de commerciële zender ITV gemeld.
  [naar artikel]
 49. Nederlandse politie arresteert twee twintigers die mogelijk terroristische aanslag planden (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie heeft twee mannen van 22 en 27 jaar aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme en deelname aan een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.