In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving. [naar artikel]
In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving. [naar artikel]
15:26 Internetreus Alibaba test in een KFC-restaurant technologie om klanten te laten betalen met gezichtsherkenning. [naar artikel]
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa werkt aan een nieuw plan waarbij ze klanten wil overhalen om te betalen voor inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Daarmee speelt de maatschappij in op de groeiende wens van klanten die steeds milieubewuster zijn. [naar artikel]
KBC start een proefproject waarbij 1.000 klanten contactloos kunnen betalen met een ring, armband of horloge. De bedoeling is om een nieuw betaalsysteem te ontwikkelen dat als “aanvulling" moet dienen op de bestaande mogelijkheden. [naar artikel]
In een restaurant in Jurbeke (Henegouwen) zijn 21 klanten opgestapt zonder de rekening te betalen. De uitbaters kregen er nadien nog dreigementen bovenop: als ze durfden klacht in te dienen, zouden ze op sociale media bedolven worden onder de slechte recensies. Van hun welverdiende 770 euro hebben ze voorlopig nog geen cent gezien. [naar artikel]
Perch, een populaire hotspot in Los Angeles, telt een restaurant, bar en rooftop waar je kan lunchen, dineren en genieten van lekkere drankjes. Het restaurant bevindt zich op de 10de verdieping in de buurt van Pershing Square. De zaak rekent sinds kort 4,5 procent extra ‘beveiligingskosten’ aan, tot frustratie van heel wat klanten. [naar artikel]
Een rookontwikkeling onderbrak de avondservice in restaurant De Grilloir in Fort Lapin in Brugge vrijdagavond. Het restaurant - waar op dat moment 94 mensen aan het eten waren - moest worden ontruimd. “We wilden geen risico nemen”, aldus de zaakvoerder. [naar artikel]
09:32 De staatsbank hoest geld op om geen rente te moeten betalen aan klanten, maar enkel als ze aan niemand zeggen hoeveel. [naar artikel]
Afgelopen weekend werd een 58-jarige man uit Delft betrapt terwijl hij op een ingenieuze manier probeerde te ontkomen aan het betalen van zijn rekening in een restaurant. Even later bleek dat hij in de afgelopen jaren al 127 keer een restaurant had verlaten zonder te betalen. [naar artikel]
Rosmarino in de Kloosterstraat in Beveren is onlangs failliet verklaard. Het gastronomische restaurant was nog maar sinds april open en was het geesteskind van chef Pascal Fuchs. De klanten die er gingen eten, waren tevreden en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot het restaurant af en toe onverwacht dicht bleek te zijn, waardoor klanten met een reservatie elders moesten gaan. [naar artikel]
Een van de klanten die afgelopen vrijdag het restaurant ‘Aux couleurs du monde’ in Jurbise, Henegouwen, verliet zonder de rekening van 770 euro te betalen, vertelt aan nieuwssite ‘Sudpresse’ over een avond die hij beschrijft als een “ware nachtmerrie”. [naar artikel]
Het Griekse restaurant Eos in Genk doet via Facebook een oproep tot getuigen. Het restaurant kreeg vanmiddag enkele klanten over de vloer die zonder te betalen doorgingen. Het personeel wist wel een foto van de daders te maken en postte die op Facebook. Intussen is ook de politie van de zone CARMA op de hoogte gebracht. [naar artikel]
Het Griekse restaurant Eos in Genk doet via Facebook een oproep tot getuigen. Het restaurant kreeg vanmiddag enkele klanten over de vloer die zonder te betalen doorgingen. Het personeel wist wel een foto van de daders te maken en postte die op Facebook. Intussen is ook de politie van de zone CARMA op de hoogte gebracht. [naar artikel]
Enkele klanten van het bekende Antwerpse restaurant Balls & Glory hebben gefilmd hoe ze vanmiddag een dode muis op de grond van het restaurant [naar artikel]
Hoera. Het Gentse restaurant Volta organiseert komende zomer opnieuw een Summer Pop-Up Camp. Klanten kunnen voor het eerst zélf kiezen waar. [naar artikel]
Restaurant ’t Polderhuis in Moerbeke zal eind deze week, als de terrassen weer mogen openen, met volledig nieuw servies kunnen herbeginnen dankzij een gulle schenker. Dat was nodig want klanten die meeneemschotels kwamen ophalen, brachten borden vaak niet meer terug. “Er waren ongeveer 500 borden verdwenen”, klinkt het [naar artikel]
Afgelopen weekend werd een 58-jarige man uit Delft betrapt terwijl hij op een ingenieuze manier probeerde te ontkomen aan het betalen van zijn rekening in een restaurant. Even later bleek dat hij in de afgelopen jaren al 127 keer een restaurant had verlaten zonder te betalen. [naar artikel]
Nu ook de restaurantuitbaters naar adem happen door de coronamaatregelen, laten veel zaken hun eten afhalen. Doet uw restaurant dat ook, en wilt u dat aan zo veel mogelijk klanten uit de buurt laten weten? Dan helpen wij u een handje. [naar artikel]
Blijkbaar kiezen sommige grote bedrijven zelf hoeveel belastingen ze betalen. Ze huren gewiekste accountants in die graag geld laten reizen naar paradijselijke oorden en zo de gebruikelijke belastingkanalen omzeilen. Dat is zelfs niet eens strafbaar. Ontwijken mag, ontduiken niet. Misschien is dat nog het ergste. [naar artikel]
Het was rustig voor de lunch, maandag in restaurant Jin Jiang. Opnieuw. “Sinds de uitbraak van het coronavirus blijft de helft van onze klanten weg. Dit mag niet blijven duren. Nog een paar weken en we kunnen de huur en het personeel niet meer betalen. En nochtans: hier is totaal geen gevaar.” [naar artikel]
Cafébazen die hun klanten willen laten meegenieten van voetbal dreigen daar vanaf volgend seizoen een prijs voor te betalen, schrijven de [naar artikel]
Een ludieke actie van een feestvierende Nederlandse slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote... [naar artikel]
We geven nog amper fooien op restaurant. Volgens cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) geeft slechts een kwart van de klanten nog een fooi. En het bedrag wordt ook steeds kleiner. De oorzaak is vooral te zoeken bij het elektronisch betalen. [naar artikel]
Een opvallend en gedurfd horecaproject in Mechelen. Daar heropent brouwerij Het Anker na jarenlange leegstand in oktober de bekende brasserie De Thien Gheboden op de Wollemarkt als restaurant. De rekening is er niets om je zorgen over te maken, want klanten mogen er betalen wat ze financieel aankunnen. “Iedereen moet op restaurant kunnen, ook als je het minder breed hebt”, zegt brouwer Charles Leclef (56). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.