Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:18 uur

E-commerce volgend jaar grootste kanaal van de retailsector

Express

17/01/2020 - 14:27

De greep van de e-commerce op de retailsector neemt ook de volgende jaren nog verder toe. De online handel zal de volgende jaren 60 procent van de totale groei van de retailindustrie voor zijn rekening nemen. Volgend jaar al zal e-commerce het belangrijkste retailkanaal van de wereld zijn geworden. Dat blijkt uit een rapport van […] The post E-commerce volgend jaar grootste kanaal van de retailsector appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. E-commerce boomt door corona (18/03/2020 - De Tijd)
  01:00 Nu steeds meer winkels op eigen initiatief de deuren sluiten lijkt de retailsector volledig aangewezen op e-commerce om te blijven draaien. Ook daar worden de limieten voelbaar.
  [naar artikel]
 2. “Retail gaat gebukt onder e-commerce” (01/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dat de retailsector de minst positieve cijfers voorlegt, en de groothandel (inclusief logistiek) de meest positieve, heeft volgens CEO Bart Claes van kledingketen JBC te maken met één en hetzelfde fenomeen: het succes van de e-commerce.
  [naar artikel]
 3. Zeg ne kjir oe loat'ist? 't Hof van Commerce plant nieuwe concerten (27/10/2017 - VRT NWS)
  't Hof van Commerce geeft in maart volgend jaar 4 concerten in Brugge, Leuven, Gent en Kortrijk. Dat heeft de hiphopgroep van Flip Kowlier, Buyse en DJ 4T4 op Facebook bekendgemaakt.  
  [naar artikel]
 4. Hoeveel verdien je in de retailsector? (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de retailsector worden heel wat verschillende profielen tewerkgesteld. Van winkelmedewerkers, over logistieke medewerkers en ambachtslieden, tot...
  [naar artikel]
 5. Dit zijn de salarissen in de retailsector (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de retailsector worden heel wat verschillende profielen tewerkgesteld. Van winkelmedewerkers, over logistieke medewerkers en ambachtslieden, tot...
  [naar artikel]
 6. Kan je als starter ook carrière maken in de retailsector? (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de retailsector vind je tal van jobs waarin je gemakkelijk kan instappen. Denk maar aan rekken vullen in een supermarkt of logistieke taken...
  [naar artikel]
 7. E-commerce vreet aan shoppingcenters (23/01/2017 - De Tijd)
  13:28 Het aantal bezoekers in de shoppingcenters is in 2016 met 3,56 procent gedaald. Dat is de grootste daling sinds de start van de barometer van de shoppingcenters in 2012. E-commerce lijkt nog meer een ...
  [naar artikel]
 8. Zo is het om te werken in de retailsector (volgens de werknemers zelf) (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De retailsector staat voor heel wat uitdagingen. Fysieke winkels moeten opboksen tegen online-giganten, de digitalisering is in volle ontwikkeling...
  [naar artikel]
 9. 'België is wél het Mekka van de e-commerce' (04/03/2017 - De Tijd)
  14:31 Bij logistieke bedrijven is gemor te horen over de doemberichten over e-commerce in België. ‘Wij verdubbelen elk jaar. België is wél het Mekka van de e-commerce, of kan het worden.’
  [naar artikel]
 10. Megaproject met prijskaartje van 15 miljard dollar verdeelt Turkije tot op het bot (11/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als het aan president Erdogan ligt, wordt de komende zes jaar een tweede kanaal gegraven tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. Het wordt het grootste infrastructurele project ooit in Turkije, maar het verdeelt het land tot op het bot. De grootste tegenstander is de burgemeester van Istanbul, de stad waar het kanaal moet komen.
  [naar artikel]
 11. Deze sleutelbegrippen vatten het werk in de retailsector goed samen (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De retailsector staat voor heel wat uitdagingen. Fysieke winkels moeten opboksen tegen online-giganten, de digitalisering is in volle ontwikkeling...
  [naar artikel]
 12. Grootste chipfabrikant ter wereld verwacht ook volgend jaar tekorten (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Taiwanese bedrijf TSMC, de grootste fabrikant van computerchips ter wereld, verwacht ook volgend jaar nog een capaciteitstekort in de sector. De vraag naar halfgeleiders blijft ongezien hoog, klinkt het in de marge van de kwartaalresultaten.
  [naar artikel]
 13. Noodkreet VBO aan regering-De Croo: 'Haal barrières voor e-commerce weg' (08/10/2021 - Knack)
  Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, doet in Trends Talk op Kanaal Z een ultieme oproep aan de regeringspartijen om de barrières voor e-commerce op te heffen. De regels voor flexibele en nachtarbeid zijn in ons land strenger dan in de buurlanden, waardoor grote onlineretailers zich steevast net over de grens vestigen, in Nederland of in Duitsland. "Dat heeft ons land al tienduize...
  [naar artikel]
 14. Onlineverkoop voeding stuwt e-commerce verder omhoog (02/03/2017 - De Redactie)
  Dat voorspelt Comeos, de federatie die de handel en diensten in ons land vertegenwoordigt. Vorig jaar kende de e-commerce een groei van 15 procent, voor dit jaar kan dat 20 procent zijn.
  [naar artikel]
 15. Retailsector stelt hamsteraars gerust: 'Alle magazijnen in België bevoorraad' (14/03/2020 - De Standaard)
  De retailsector wil de Belgische bevolking laten zien dat er nergens in België warenhuizen zijn met een te kleine voorraad. Premier Sophie Wilmès ging zelf kijken in een winkelmagazijn in het Waalse Aat.
  [naar artikel]
 16. Hoe een bochtig kanaal met 16 sluizen omgebouwd werd tot 1 indrukwekkende scheepslift: 50 jaar hellend vlak van Ronquières (01/04/2018 - VRT NWS)
  Het hellend vlak van Ronquières - een naam die iedereen bekend in de oren klinkt - bestaat 50 jaar. De scheepslift op het kanaal Brussel-Charleroi was bij de bouw de grootste scheepslift ter wereld, het tot stand komen van de indrukwekkende constructie was dan ook een titanenwerk. Bekijk hier de "making of", of hoe een bochtig kanaal met 16 sluizen werd omgetoverd tot 1 grote scheepslift. 
  [naar artikel]
 17. ‘In België kun je perfect e-commerce organiseren' (29/12/2017 - De Tijd)
  11:13 Sinds vier jaar doet het kleine bedrijf BME succesvol aan e-commerce vanuit Genk. ‘Dat België achterloopt met webverkoop is vooral te wijten aan conservatieve ondernemers.’
  [naar artikel]
 18. Ikea blijft de grootste online retailer van Europa (12/04/2021 - Express)
  Het voorbije jaar heeft de Europese online retail voor 146 miljard euro grensoverschrijdende transacties laten optekenen. Dat betekende een stijging met 35 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van Cross-Border Commerce Europe, Worldline en Fedex Express, gebaseerd op een analyse van de verkopen, reizen uitgezonderd, van de vijfhonderd grootste online retailers […] The post Ikea blijft de grootste online retailer van Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Staal zit in grootste dip in tien jaar (20/11/2019 - De Tijd)
  14:00 De Europese staalsector zit in de grootste malaise sinds de financiële crisis in 2008. Beterschap is niet meteen voor volgend jaar.
  [naar artikel]
 20. Vlaams bedrijf wapent winkelstraat tegen e-commerce met augmented reality (30/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaamse bedrijf Tropos AR heeft een reclameplatform ontwikkeld om de winkelstraat of het shoppingcentrum te pimpen via augmented reality. Shoppen 3.0, zeg maar. Het wil daarmee de fysieke winkels wapenen tegen de e-commerce die momenteel geregisseerd wordt door ’s werelds grootste techbedrijven.
  [naar artikel]
 21. 't Hof Van Commerce viert twintigste verjaardag met een film (12/02/2018 - VRT NWS)
  In april verschijnt een film over de Vlaamse hiphopgroep ’t Hof Van Commerce. Dat maakte de band van Flip Kowlier deze ochtend bekend bij Studio Brussel. De film komt er ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van 't Hof en zal “Wien is ’t Hof Van Commerce?” heten. 
  [naar artikel]
 22. N-VA'ster wil taks op e-commerce (12/04/2017 - De Tijd)
  19:47 N-VA-parlementslid Grete Remen pleit voor een belasting op e-commerce.
  [naar artikel]
 23. ‘Ik heb de hel gezien' (27/04/2019 - De Tijd)
  04:25 Twee jaar lang heeft Caroline Van Marcke - ‘samen met de 1.600 andere Van Marckes’ - bloed, zweet en tranen gelaten om het grootste sanitairbedrijf van de Benelux klaar te maken voor e-commerce en de ...
  [naar artikel]
 24. Lokale lijst Liever Leuven wil dat stad inzet op e-commerce (21/09/2018 - De Standaard)
  De stadslijst Liever Leuven heeft een totaalplan voor Leuvense e-commerce voorgesteld. Volgens de partij hoeft e-commerce niet langer een bedreiging te zijn, maar kan het een troef worden voor de lokale handelaars.
  [naar artikel]
 25. E-commerce brengt 20 procent meer op dan jaar geleden (27/04/2020 - Express)
  Het is geen verrassing, maar de lockdown heeft een stevig effect op ons winkelgedrag. In het eerste kwartaal van 2020... The post E-commerce brengt 20 procent meer op dan jaar geleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Commerce op de cté (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog tot zondag 15 september kan je in het Casino terecht voor de tentoonstelling 'Commerce op de cité' van de erfgoedvereniging Citévolk Spreekt.
  [naar artikel]
 27. Minitournee voor twintigste verjaardag ’t Hof Van Commerce stopt niet in 'hometown' Izegem (28/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  't Hof van Commerce bestaat twintig jaar. Dat viert de band met een kleine tournee, maar die passeert niet langs Izegem, waar het allemaal begon.
  [naar artikel]
 28. Veel meer klachten over e-commerce (16/10/2017 - VRT NWS)
  Het aantal klachten over online aankopen is vorig jaar fors gestegen. Dat komt omdat e-commerce alsmaar populairder wordt. Maar ook omdat gedupeerden sneller problemen melden via het meldpunt.
  [naar artikel]
 29. ‘Rockster van e-commerce’ moet Zalando en co. voor blijven (23/10/2021 - De Tijd)
  02:00 Jacques-Antoine Granjon is een pionier van de e-commerce. Twintig jaar geleden verkocht hij al kleding online. Nu wordt zijn bedrijf Veepee uitgedaagd door e-commercereuzen. ‘Er is een verschil’, zegt...
  [naar artikel]
 30. Het non-beleid over e-commerce is symptomatisch voor het gebrek aan hervormingen (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het non-beleid over e-commerce is symptomatisch voor het gebrek aan hervormingen De coronacrisis zorgde voor een grotere populariteit van e-commerce in ons land. Er kwamen in 2020 maar liefst 20.000 webshops bij in België, wat het totaal in maart op 48.000 online winkels bracht, bijna een verdubbeling dus. Het totale aantal transacties steeg tot 107 miljoen, wat een stijging is met iets meer dan een kwart […] Lees dit artikel: Het non-beleid over e-commerce is symptomatisch voor het gebrek aan hervormingen
  [naar artikel]
 31. 't Hof van Commerce: "Zonder het te weten hebben we de West-Vlamingen verenigd" (01/04/2018 - VRT NWS)
  't Hof van Commerce werkt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de band een uitverkochte tournee af. "Toen 't Hof van Commerce begonnen is twintig jaar geleden, was er niet echt iets dat de West-Vlamingen verenigde. De band heeft iets gecreëerd waarvan we niet bewust waren. Nu merken we dat het echt iets betekend heeft voor de mensen. Dat is zalig", zegt Flip Kowlier.
  [naar artikel]
 32. 'Nieuwe nachtwerkwet vergroot handicap Belgische e-commerce' (27/10/2016 - De Tijd)
  14:17 De in België actieve winkelketens zijn niet te spreken over de wijziging die de regering doorvoert in de wet rond nachtwerk voor e-commerce.
  [naar artikel]
 33. Grootste loonstijging in vijf jaar door hoge inflatie (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische werknemers kunnen volgend jaar een gemiddelde salarisstijging verwachten van 2,8 procent. Dat is de grootste loonstijging in vijf
  [naar artikel]
 34. Meer dan 400 migranten steken in één dag Kanaal over naar VK (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minstens 409 migranten hebben woensdag in kleine bootjes het Kanaal overgestoken naar Groot-Brittannië. Volgens de statistieken van het Britse persbureau PA gaat het om het grootste aantal ooit op één dag. Het vorige dagrecord bedroeg 235.
  [naar artikel]
 35. Toch één retailsector blijft gespaard van het Amazon-bloedbad (17/05/2017 - Express)
  De fitnessindustrie is een van de weinige in de retailsector die in tegenstelling tot andere fysieke winkels geen hinder ondervindt van Amazon en consorten. Klanten kunnen niet online gaan om daar gelijkaardige diensten te kopen. De fitnessindustrie ontsnapt daardoor aan de sluitingen en faillissementen die de retailsector teisteren. In de Verenigde Staten boekt Planet Fitness, dat abonnementen à 20 dollar per maand aanbiedt, nu al 10 jaar een onafgebroken omzetstijging indien men de kwartaalverkopen in dezelfde locaties vergelijkt. Verder is er nog een enorm potentieel, want amper 19% van de Amerikanen ouder dan zes is lid bij een fitnessclub. Basic-Fit De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit – die naast Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje ook met meer dan 150 zaken actief is in ons land – maakte recent bekend in het eerste kwartaal van 2017 meer omzet te hebben geboekt, nadat het aantal clubs en leden groeide. Basic-Fit gaat dit jaar nog eens 100 nieuwe fitnessclubs zal openen. Ook hier kunnen klanten voor 19,99 euro per maand aan de slag. In onze contreien is het potentieel zo mogelijk nog groter dan in de VS. 16,4% van de Nederlanders was in 2015 lid van een fitnesszaak, tegen amper 6,8 % Belgen. Zo zouden 750.000 Belgen een abonnement in een fitnessclub hebben. The post Toch één retailsector blijft gespaard van het Amazon-bloedbad appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 36. Bpost: king of e-commerce? (09/10/2017 - De Tijd)
  13:46 Met de overname van Radial stort Bpost zich op twee grote beloftes: de Amerikaanse markt én de e-commerce.
  [naar artikel]
 37. Halle heeft na 80 jaar een nieuwe en snellere voetgangersbrug over het kanaal Brussel-Charleroi (07/04/2021 - VRT NWS)
  In Halle loopt er na 80 jaar een nieuwe voetgangersbrug over het kanaal Brussel-Charleroi. De Klarabrug is deze week geopend en maakt het nog sneller om het kanaal over te steken.
  [naar artikel]
 38. Assisenproces rond aanslagen 22/3 is voor volgend jaar (18/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het assisenproces over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek, komt er volgend jaar. Dat zegt federaal procureur Fédéric Van Leeuw aan VTM Nieuws. Het wordt het grootste assisenproces dat ons land ooit gezien heeft.
  [naar artikel]
 39. Wall Street: Nike weegt op Dow (22/03/2017 - De Tijd)
  17:09 De opmars van e-commerce jaagt Nike op kosten, terwijl de miljardeninvesteringen in e-commerce bij FedEx net beginnen te renderen.
  [naar artikel]
 40. 'Tot 15.000 jobs kwijt in e-commerce' (06/07/2017 - De Tijd)
  07:36 Doordat klanten vaak kiezen voor buitenlandse webshops, verliest België meer dan de helft van de omzet in e-commerce aan zijn buurlanden', stelt handelsfederatie Comeos.
  [naar artikel]
 41. Bpost plant in Boom pakjescentrum voor e-commerce (30/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bpost gaat in het Antwerpse Boom in de loop van volgend jaar een nieuw logistiek e-commercecentrum openen van waaruit kmo's hun producten kunnen laten inpakken en verzenden. In het centrum van 8.000 vierkante meter zal het postbedrijf robots inzetten.
  [naar artikel]
 42. Boerensyndicaat voert actie aan supermarkten: “Retailsector handelt als hedendaagse slavenhandelaar” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan verschillende grootwarenhuizen en distributiecentra in Oost- en West-Vlaanderen voeren leden van het algemeen boerensyndicaat ABS vanmiddag actie. De vakbond is het beu dat de retailsector handelt als een “hedendaagse slavenhandelaar” in de omgang met de Vlaamse landbouwers.
  [naar artikel]
 43. Bezorgt nachtraaf Martínez België volgend jaar de cup? Onze bondscoach heeft er alleszins alles voor over (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  En of ze Roberto Martínez over het Kanaal nog kennen. Eén jaar na zijn aanstelling als bondscoach der Belgen wordt hij er vandaag opgevoerd in
  [naar artikel]
 44. "E-commerce kan boost geven" (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kris Peeters (CD&V) pleit in VTM NIEUWS voor een verlaging van de loonkost in de e-commerce. Ons land verliest in die sector veel jobs aan het
  [naar artikel]
 45. Nieuwe erfenisregels vanaf volgend jaar: 'Dit is de grootste omwenteling in 200 jaar' (21/09/2017 - Knack)
  Ruzies over de waarde van een appartement dat twintig jaar geleden werd weggeschonken? Kinderen die hun huis moeten verkopen omdat broer of zus dat wil? Partners die met bijna lege handen achterblijven? Het zijn allemaal scenario's die vanaf volgend jaar minder zullen voorkomen: er komen nieuwe erfenisregels. Knack licht de vier grote thema's door.
  [naar artikel]
 46. E-commerce, de Frankenstein van de handel? (10/11/2018 - De Tijd)
  06:45 Webwinkels en postbedrijven kreunen onder de torenhoge kosten van pakjes die klanten ‘gratis’ terugsturen. ‘E-commerce kent maar één winnaar: de klant. Er is geen weg terug. Er zullen nog veel bedrijv...
  [naar artikel]
 47. De tweede grootste wijngaard ter wereld (07/11/2020 - De Tijd)
  01:00 China ontwikkelt zich tot een wijnland. Volgend jaar is het naar verwachting de op een na grootste wijnconsument. De overheid wil er snel geld maken, maar investeert soms onverantwoord, zeggen lokale ...
  [naar artikel]
 48. Twee grootste spelers dreigen af te haken voor grootste beurs van België: valt het doek definitief over het Autosalon? (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dit jaar ging het niet door omwille van de coronacrisis en ook volgend jaar dreigt het Autosalon te worden geannuleerd. Deze keer omdat D’Ieteren en Stellantis, de twee grootste autogroepen, mogelijk allebei afhaken, zo melden De Tijd en La Libre Belgique woensdag. Een nieuwe annulatie zou volgens kenners het definitieve einde betekenen van de grootste beurs van België.
  [naar artikel]
 49. Smartphone en mobiele betalingsapps boven bij e-commerce (14/06/2018 - De Tijd)
  16:47 E-commerce boomt in België. Computers en laptops verliezen aan populariteit, het aantal mensen dat aankopen doet via smartphone of tablet is met 60 procent gestegen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.