Mals, feestelijk en klaar in een wip. Ja hoor, peuzelen toegestaan. Wat heb je nodig:2 lamskronen50 g boter2 el truffelpesto2 vellen bladerdeeg [naar artikel]
De recensenten bestellen de zalm als voorgerecht. Dat zorgt voor extra spanning in de keuken. Want er zit een visexpert aan tafel. [naar artikel]
Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]
Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]
In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]
Kerstdinertjes op de planning? Een soepje is een makkelijk voorgerecht, maar je wil het natuurlijk graag ook feestelijk. Een spiesje met wild... [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor een snel borrelhapje tijdens de feestdagen? Jani Kazaltzis stelt deze overheerlijke kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas voor. Simpel en snel gemaakt. [naar artikel]
Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]
Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm. [naar artikel]
19:45 Vogelgriep en een mislukte visvangst zorgen overvoor dat de prijzen van ganzenlever en zalm stijgen. [naar artikel]
12:11 Gerrit Zalm, vertrekkend CEO van de Nederlandse bank ABN Amro, gaf in twee afscheidsinterviews zijn mening over de verloning van ministers en managers. [naar artikel]
Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]
De aanplanting van miljoenen bomen langsheen de meest afgelegen rivieren en beken van Schotland moet de wilde zalm tegen de ergste effecten van de klimaatverandering beschermen. Dat hebben een aantal natuurorganisaties gezegd. Daarbij wordt opgemerkt dat de rivieren in de Schotse hooglanden tijdens de zomer al te warm zijn geworden voor de wilde Atlantische zalm […] [naar artikel]
Het kweken van zalm is nog een pak desastreuzer voor mariene ecosystemen dan we dachten, blijkt uit een nieuwe evaluatie. Het kweken van zalm zorgt voor vervuiling, parasieten en hoge vissterftecijfers die voor miljarden euros schade toebrengen. Alles bij elkaar bedroeg de schade tussen 2013 en 2019 wereldwijd ongeveer 40 miljard euro volgens een nieuw […] The post Het kweken van zalm is pak schadelijker dan we dachten, kost miljarden elk jaar aan maatschappij appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wie wat zalm uit de supermarkt of viswinkel wil, heeft het allicht ook opgemerkt: voor een kilo betaal je al snel 25 euro. De prijs is de laatste... [naar artikel]
We moesten er in het nieuwe seizoen van ‘De Ideale Wereld’ even op wachten, maar dinsdagavond was het eindelijk zover: de gesmaakte ‘woordvoerder’-rubriek maakte opnieuw haar opwachting. Tijdens de uitzending hees Lander Cobbaert zich in een CD&V-jasje om de ‘5%’-uitspraken van lijsttrekker Kris Peeters te verdedigen. “Crisis Peeters, dat ik daar nu pas op kom”, klinkt het ironisch in de sketch. [naar artikel]
Het verjaardagsalbum 30 jaar Mama’s Jasje:De jaren van verstand is er al. Nu komt Mama’s Jasje ook met een tournee naar aanleiding van hun dertigjarige bestaan. [naar artikel]
Het geheim van gezonde voeding? Gevarieerd eten. Dus vergeet even je klassiek lasagnerecept en probeer deze versie met zalm (omega 3!), spinazie... [naar artikel]
Gerookte zalm is altijd een beetje feest, en het past geweldig bij spinazie. Verras je tafelgenoten of gasten met een onvervalste 'groene' rösti [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.