Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat ontdekken we pas op 1 oktober, nadat onze lezers hun stem hebben uitgebracht. Wat we nú willen weten: hoe belandde die heerlijke pizza precies in Limburg? En welke pizzeria was de allereerste? “Het verhaal van de pizza in Limburg begon niét in een pizzeria.” [naar artikel]
Omdat Vlaanderen amper geschoolde pizzabakkers telt, biedt Syntra-Limburg deze week een opleiding tot professioneel ‘pizzaiolo’ aan. “Broodnodig, want in België is het vaak tevergeefs zoeken naar een fatsoenlijke pizza”, zegt docent en pizzabakker Aroldo Lacomellia van het Maasmechelse restaurant Il Destino. Samen met de Italiaanse pizzalegende Massimo Quondamatteo toont hij ons hoe je de perfecte pizza bakt. [naar artikel]
Pizzalovers, wees op uw hoede! Het cosmeticabedrijf Glamlite heeft een smakelijk oogschaduwpalet op de markt gebracht. Het ‘Pizza Palette’ bevat achttien hippe kleuren en ziet eruit zoals (ja, je raadt het goed) een pizza. Het product heeft niet alleen de vorm van een pizza maar is ook, net zoals de Italiaanse lekkernij, opgedeeld in verschillende […] Het bericht ‘Pizza Palette’: make-up om van te smullen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
20:02 De hoge inflatie en dure olijfolie hebben de kosten bij de bereiding van een klassieke Italiaanse pizza margherita in een jaar 14 procent de hoogte ingejaagd. [naar artikel]
Sinds kort kan je aan het tankstation Total in Tongeren pizza’s eten uit de eerste pizza-automaat in Limburg. Twee vrienden uit de buurt kwamen met het idee en sinds kort zijn ze trotse eigenaars van hun eerste PizzaGuys-automaat. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen.” [naar artikel]
Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]
Agostino Lombardi was een man van tradities, maar ook van eigen wijsheden. Een pizza belegd met veel ingrediënten weigerde hij zijn klanten te serveren – de traditie vraagt om eenvoud. Ananas op een pizza, wat in Italië neerkomt op heiligschennis, kon dan weer wel. ‘Italianen leggen zelfs Zwanworsten op hun pizza’s.’ [naar artikel]
Is de pizza in jouw favoriete zaakje écht buonissimo? Samen met jou gaat Goesting op zoek naar de lekkerste pizza van Limburg. Stem mee via de gratis HBVL-nieuwsapp en maak kans op één jaar lang gratis pizza in jouw favoriete pizzeria. [naar artikel]
Voor de beste pizza’s van ons land moet je blijkbaar in Brussel zijn. Of dat is toch de mening van de Italiaanse website 50toppizza. Zowel La Pizza è Bella als La Piola Pizza haalt die ranglijst. [naar artikel]
Wie maakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Emanuele van Pizza da Manu in Overpelt kunnen zijn. Nadat hij jarenlang pizza’s bakte in een succesvolle foodtruck, begon hij een ‘trattoria’ in de broodjeszaak van zijn vrouw. “Nathalie heeft me het laatste duwtje in de rug gegeven.” [naar artikel]
Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Maria Ricceri kunnen zijn, de Italiaanse kokkin uit Maaseik die zes jaar geleden haar job verloor en dan maar een pizzeria begon. “Dankzij mijn echtgenoot durfde ik van hobby mijn beroep maken.” [naar artikel]
New York Pizza, de Nederlandse keten waar u pizza per stuk kunt kopen, opende vorige week zijn eerste Belgische vestiging... The post Nederlandse pizzaketen New York Pizza opent eerste zaak in België appeared first on Business AM. [naar artikel]
De edele kunst van pizza’s maken zoals dat in Napels gebeurt, is toegevoegd aan de Unesco-lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dat heeft de Italiaanse minister van Landbouw Maurizio Martina donderdag via Twitter laten weten. Pizza is wereldwijd populair, maar algemeen wordt aangenomen dat de Zuid-Italiaanse stad Napels de bakermat is van de originele versie. [naar artikel]
Niet voor stijve harken: in het hippe zaakje Olio Pepe Sale op de Hasseltse Havermarkt geniet je van simpele, maar lekkere Italiaanse kost in de gecontroleerde chaos van chef Marzia en gastvrouw Karen. “Nonna heeft me leren koken”, vertelt Marzia. “Mijn keuken is een eerbetoon aan haar.” [naar artikel]
Meer dan tienduizend pizzafans brachten een stem uit voor de horecazaak met de - volgens hen - Lekkerste Pizza van Limburg. Deze vijf artisanale pizzeria’s scoorden het best en krijgen onze jury op bezoek voor een kaasovergoten ‘pizza margherita’-strijd. Mamma mia! [naar artikel]
In de ruïnes van de oude Romeinse stad Pompeii is een fresco gevonden dat mogelijk een voorouder van de Italiaanse pizza voorstelt, aldus het Italiaanse ministerie van Cultuur vandaag. Technisch gezien is het geen pizza, want klassieke ingrediënten zoals tomaat en mozzarella ontbreken, maar volgens het ministerie kan het “een verre verwant zijn van het moderne gerecht”. [naar artikel]
Het recept van de traditionele Italiaanse pizza wordt overal ter wereld gretig gekopieerd en nagemaakt. Mét resultaat, want bij de uitreiking van de nieuwste World 50 Top Pizza Awards krijgt geen Italiaanse, maar wel een Engelse chef de ultieme titel van beste pizzachef toebedeeld dit jaar. Vanuit eigen land vinden we dan weer twee pizzazaken terug in de top 100. Waar maak je op vakantie graag een omweg voor een pizza? En waar boek je in eigen land graag een tafel? [naar artikel]
Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Rocco Cagliostro kunnen zijn, de pizzaiolo die er als kind al van droomde om pizzabakker te worden. “Ooit wil ik het wereldkampioenschap pizza bakken winnen.” [naar artikel]
Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Mirco Polo van Il Sotterreaneo in Genk kunnen zijn, de student-ondernemer die samen met zijn team heerlijke pizza’s bakt in de kelder van zijn ouderlijk huis. “We hadden nooit verwacht in de top vijf te belanden.” [naar artikel]
De Amerikaanse pizza-keten Domino’s Pizza opent deze maand nog de deuren in Tessenderlo. Dat heeft woordvoerster Marianne Kemps bevestigd. [naar artikel]
Volgens een Italiaanse chef-kok eten we pizza totaal verkeerd. Er is namelijk een truc waardoor je toppings niet van je pizza glijden, als je met je handen eet. Stefano Cirene legt de correcte methode uit om pizza te eten. De man is eigenaar van Verace Pizzeria in Sydney. Zijn restaurant viel vorig jaar in de […] Het bericht We eten pizza al ons hele leven verkeerd. Dit is de juiste manier verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vrijdagnamiddag omstreeks 17 uur heeft de voorjaarsstorm het overzetdak van de kantine van de Vereniging voor Duitse Herders in Genoelselderen losgerukt en weggeblazen naar de aanpalende boomgaard. De brandweer Oost-Limburg kwam ter plaatse om voorlopige herstellingen uit te voeren. [naar artikel]
Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat wil de redactie van ons weekendmagazine Goesting graag weten. Wil je kans maken op een jaar lang gratis pizza in je geliefde pizzeria, dan kan je op de valreep nog stemmen op jouw favoriet. “Waar ik streng op ga toekijken? Of de onderkant van het deeg niet is aangebrand”, stelt jurylid en kok Pino Guarraci. [naar artikel]
Niet pizza op een traditionele Italiaanse bodem kaapt de medaille voor populairste pizza op Pinterest weg, maar wel die op naan. Die typische Aziatische platte broden, in dit geval rijkelijk belegd met kaas, tomatensaus en ander lekkers, werden het vaakst gepind in 2016. [naar artikel]
De negen overblijvende duo’s van ‘Grillmasters’ strijken in de derde aflevering neer in Genk voor een proef pizza’s bakken op de grill. De voetballers van Sporting Calcio Genk (3de Provinciale B) mogen in hun kantine proeven en de bekende pizzaiolo Rocco Cagliostro is gastjurylid.“De programmamakers wilden er een Italiaanse aflevering van maken. Ze hebben een grote tent neergepoot en negen barbecuestellen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.