Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
03:10 uur

Volkswagen-groep zegt neen tegen CNG, verdere ontwikkeling van CNG-wagens wordt stopgezet

VRT NWS

05/03/2020 - 14:39

Autobouwer Volkswagen, die altijd een grote pleitbezorger is geweest van aardgas, verandert van strategie. De verdere ontwikkeling van CNG-wagens wordt stopgezet. De verkoopcijfers zouden te laag zijn, en er zou te weinig perspectief zijn voor de toekomst. De VW-groep wil nu volop inzetten op elektrische voertuigen op batterijen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brandend vrachtschip met 4.000 wagens van Volkswagen-groep aan boord is gezonken (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het vrachtschip met 4.000 nieuwe wagens van de groep Volkswagen aan boord, waarop bijna twee weken geleden brand uitbrak voor de kust van de Azoren, is dinsdagochtend gezonken. Dat meldt de Portugese marine.
  [naar artikel]
 2. Recordinvesteringen moeten van Volkswagen nummer één maken (11/04/2019 - De Morgen)
  Volkswagen gaat een recordbedrag van 62,4 miljard investeren in fabrieken, voertuigen en onderzoek en ontwikkeling. Met die inspanning wil de Duitse groep tegen 2018 de grootste autobouwer ter wereld worden.
  [naar artikel]
 3. Update door sjoemelsoftware geeft problemen bij auto's Volkswagen-groep (20/01/2018 - De Morgen)
  Twee jaar na het beruchte schandaal met de sjoemelsoftware heeft twee derde van de getroffen wagens van de Volkswagen-groep in ons land al een update gekregen. Maar er zijn veel problemen met de wagens.
  [naar artikel]
 4. Update door sjoemelsoftware geeft problemen bij auto's Volkswagen-groep (07/04/2019 - De Morgen)
  Twee jaar na het beruchte schandaal met de sjoemelsoftware heeft twee derde van de getroffen wagens van de Volkswagen-groep in ons land al een update gekregen. Maar er zijn veel problemen met de wagens.
  [naar artikel]
 5. Gemeenschapsonderwijs zet ontwikkeling leerplatform tijdelijk stop (27/08/2020 - De Tijd)
  17:47 De verdere ontwikkeling van GO! IXZO, het onlineleerplatform dat het gemeenschapsonderwijs uitbouwt met de Britse start-up Century Tech, wordt tijdelijk stopgezet.
  [naar artikel]
 6. Hoofdzetel Volkswagen krijgt ook een fabriek voor elektrische wagens (07/03/2022 - Express)
  De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft een bedrag van 2 miljard euro gereserveerd voor de bouw van een nieuwe fabriek waar elektrische wagens zullen worden geproduceerd. Dat heeft Volkswagen aangekondigd. De nieuwe vestiging komt naast de historische fabriek van Volkswagen in Wolfsburg en zou jaarlijks ongeveer 250.000 wagens moeten produceren. Met de investering hoopt Volkswagen zijn […]
  [naar artikel]
 7. Volkswagen stopt met de productie van Beetle (13/03/2018 - Metro)
  Volkswagen zal geen opvolger lanceren voor de retroversie van hun iconische Kever. Maar het autobedrijf blijft inzetten op retro, maar dan met een ander model: de ID Buzz. Het was Frank Welsch, hoofd van Research en Ontwikkeling bij Volkswagen, die op het autosalon van Genève aankondigde dat de productie van de Beetle deze zomer wordt stopgezet. Volgens Welsch kan je het retromodel van de Kever niet eindeloos uitmelken. De originele kever kwam in 1938 op de markt en rolde van de band tot 2003. Er werden meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht. In 1998 bracht Volkswagen de New Beetle uit en in 2011 lanceerde de autoproducent zijn opvolger, die kortweg Beetle werd genoemd. Hippiebusje Liefhebbers van retrowagens vallen niet in een zwart gat. Volkswagen werkt aan een moderne en elektrische versie van het hippiebusje, de ID Buzz. De auto wordt op de markt verwacht tegen 2022. Het eerste busje (VW T1) van Volkswagen werd in 1950 in de Verenigde Staten op de markt gebracht. RV Lees ook: Sjoemelsoftware eruit, en plots verbruikt Volkswagen meer Het bericht Volkswagen stopt met de productie van Beetle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Volkswagen schort activiteiten in Rusland op (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen, de grootste autogroep van Europa, schort wegens de oorlog in Oekraïne zijn activiteiten in Rusland op. Dat heeft de Duitse groep bekendgemaakt. Tot nader order wordt de productie van voertuigen in Rusland stopgezet. Ook de export van voertuigen naar Rusland wordt onmiddellijk gestopt.
  [naar artikel]
 9. Volkswagen roept 9.000 wagens terug in België (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem...
  [naar artikel]
 10. Dievenbende viseert Volkswagen Caddy’s: middenconsole met bruut geweld uit vijf wagens gehaald (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Eppegem heeft een dievenbende in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in maar liefst zes wagens. Opvallend: bij vijf gevallen ging het om een Volkswagen Caddy. Met bruut geweld braken de inbrekers de middenconsoles uit de wagens. Uit een Volkswagen Golf werden dan weer waardevolle spullen gestolen.
  [naar artikel]
 11. Volkswagen roept 9000 wagens terug in België (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem...
  [naar artikel]
 12. Volkswagen plant in Duitsland een gloednieuwe fabriek voor elektrische wagens (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen plant in Duitsland een gloednieuwe fabriek voor elektrische wagens De Duitse autofabrikant Volkswagen koestert plannen om in de buurt van zijn hoofdkwartier in Wolfsburg een nieuwe, ultramoderne fabriek voor de bouw van elektrische wagens op te trekken. Daarmee wil de Duitse constructeur de tegenaanval lanceren tegen zijn Amerikaanse rivaal Tesla, die binnenkort in de buurt van Berlijn zijn eerste Europese gigafactory in gebruik zal […] Lees dit artikel: Volkswagen plant in Duitsland een gloednieuwe fabriek voor elektrische wagens
  [naar artikel]
 13. Volkswagen-baas verwacht binnen vijf à tien jaar zelfrijdende wagens (06/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zal vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto's op de markt komen. Dat verwacht althans Herbert Diess, topman van het Duitse autoconcern Volkswagen. In een interview zegt hij dat de ontwikkeling van chips voor auto's zodanig snel gaat, dat zelfstandig sturende auto's niet langer verre toekomstmuziek zijn.
  [naar artikel]
 14. Volkswagen-baas verwacht binnen vijf à tien jaar zelfrijdende wagens (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het zal vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto’s op de markt komen. Dat verwacht althans Herbert Diess, topman van het Duitse autoconcern Volkswagen. In een interview zegt hij dat de ontwikkeling van chips voor auto’s zodanig snel gaat, dat zelfstandig sturende auto’s niet langer verre toekomstmuziek zijn.
  [naar artikel]
 15. Volkswagen stopt tegen 2035 met verbrandingsmotoren in Europa (27/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het automerk Volkswagen wil tegen 2035 de verkoop van wagens met verbrandingsmotoren stopzetten in Europa, om volledig over te schakelen op elektrische voertuigen. Dat heeft een van de topmannen van de Volkswagen Group meegedeeld.
  [naar artikel]
 16. Automerk Volkswagen wil tegen 2035 afscheid nemen van verbrandingsmotor in Europa (27/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het automerk Volkswagen wil tegen 2035 de verkoop van wagens met verbrandingsmotoren stopzetten in Europa, om volledig over te schakelen op elektrische voertuigen. Dat heeft een van de topmannen van de Volkswagen Group meegedeeld.
  [naar artikel]
 17. Volkswagen roept 9.000 wagens terug in België (12/05/2018 - De Morgen)
  Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem met de gordelsluiting. Dat heeft een woordvoerder van het autoconcern Volkswagen bekendgemaakt in Wolfsburg. In België gaat het naar schatting om ruim 6.000 Volkswagens en ruim 3.000 Seats, zo is vernomen bij invoerder D'Ieteren.
  [naar artikel]
 18. Volkswagen gaat elektrische auto’s bouwen in VS (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse autobouwer wil er vanaf 2021 elektrische wagens bouwen, als onderdeel van een plan om jaarlijks een miljoen elektrische wagens te verkopen tegen 2025. “Volkswagen moet in Noord-Amerika van een niche-aanbieder evolueren tot een relevante en winstgevende volumefabrikant”, verklaarde VW-topman Herbert Diess.
  [naar artikel]
 19. VW wil zes batterijfabrieken bouwen in Europa (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De autogroep Volkswagen bouwt de komende jaren een eigen netwerk van batterijfabrieken uit, om minder afhankelijk te zijn van toeleveranciers voor batterijcellen voor in zijn elektrische wagens. Tegen 2020 wil Volkswagen zes batterijfabrieken hebben in Europa, zo kondigde de groep maandag aan. En hij wil samen met partners ook 18.000 snellaadpunten zetten in Europa.
  [naar artikel]
 20. CEO Volkswagen: “Overschakeling naar elektrische wagens kan ons 30.000 jobs kosten” (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: CEO Volkswagen: “Overschakeling naar elektrische wagens kan ons 30.000 jobs kosten” Herbert Diess, de CEO van Volkswagen, vreest dat er 30.000 jobs bij het bedrijf verloren kunnen gaan als de transitie naar elektrische wagens te traag verloopt. Dat zou hij volgens twee bronnen van het persagentschap Reuters gezegd hebben tijdens een bestuursvergadering. Tijdens de vergadering zou Diess gezegd hebben dat Volkswagen in Duitsland de hete adem […] Lees dit artikel: CEO Volkswagen: “Overschakeling naar elektrische wagens kan ons 30.000 jobs kosten”
  [naar artikel]
 21. Volkswagen opent nieuwe fabrieken in China (02/06/2018 - Metro)
  De Duitse autobouwer Volkswagen (VW) zal samen met zijn Chinese partner FAW drie nieuwe fabrieken openen in China. Met de productiesites in Qingdao, Tianjin en Foshan willen de autobouwers meer inzetten op elektrische wagens. Ook is de hogere productiecapaciteit bestemd voor SUV’s. Dat staat in het magazine voor VW-medewerkers “Inside”, dat het Duitse persagentschap DPA kon inkijken. Eerder was al bekendgeraakt dat Volkswagen en zijn partner in China tegen eind 2022 ongeveer 15 miljard euro willen investeren in de ontwikkeling van elektrische wagens en autonoom rijden. Daarnaast stelde VW een nieuw merk voor elektrische wagens voor, onder de naam Sol. De auto’s zullen samen met partner JAC worden geproduceerd voor de Chinese markt. China is de belangrijkste markt voor VW. Chinezen die elektrische voertuigen kopen, krijgen bovendien subsidies van de staat. Peking legde bovendien productiequota voor e-voertuigen op van 10 procent, die vanaf 2019 gelden. Bron: Belga   Het bericht Volkswagen opent nieuwe fabrieken in China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Volkswagen opent nieuwe fabrieken in China (02/06/2018 - Metro)
  De Duitse autobouwer Volkswagen (VW) zal samen met zijn Chinese partner FAW drie nieuwe fabrieken openen in China. Met de productiesites in Qingdao, Tianjin en Foshan willen de autobouwers meer inzetten op elektrische wagens. Ook is de hogere productiecapaciteit bestemd voor SUV’s. Dat staat in het magazine voor VW-medewerkers “Inside”, dat het Duitse persagentschap DPA kon inkijken. Eerder was al bekendgeraakt dat Volkswagen en zijn partner in China tegen eind 2022 ongeveer 15 miljard euro willen investeren in de ontwikkeling van elektrische wagens en autonoom rijden. Daarnaast stelde VW een nieuw merk voor elektrische wagens voor, onder de naam Sol. De auto’s zullen samen met partner JAC worden geproduceerd voor de Chinese markt. China is de belangrijkste markt voor VW. Chinezen die elektrische voertuigen kopen, krijgen bovendien subsidies van de staat. Peking legde bovendien productiequota voor e-voertuigen op van 10 procent, die vanaf 2019 gelden. Bron: Belga   Het bericht Volkswagen opent nieuwe fabrieken in China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Volkswagen verwacht forse groei in China dit jaar (20/01/2021 - Express)
  Volkswagen verwacht dit jaar in China aanzienlijke groei te boeken. Dat heeft het hoofd van de Chinese VW-activiteiten, Stephan Wöllenstein, gezegd. Momenteel komt bijna een op de vijf nieuwe wagens die in China worden verkocht, van de VW-groep. De vicevoorzitter van Volkswagen in China, Rainer Seidl, verwacht dat de Chinese automarkt dit zal groeien aan […] The post Volkswagen verwacht forse groei in China dit jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Greenpeace: “Auto-industrie produceert meer broeikasgassen dan hele Europese Unie” (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De auto-industrie is een van de drijvende krachten achter de klimaatopwarming, met de constructeurs Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota als grootste uitstoters van CO2. Dat zegt de milieuorganisatie Greenpeace in een nieuw rapport. Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graden, moet de verkoop van wagens op fossiele brandstoffen, inclusief hybrides, tegen 2028 volledig stopgezet worden, herhaalt de organisatie.
  [naar artikel]
 25. Volkswagen rust Londense taxivloot uit met elektrische wagens (22/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen rust Londense taxivloot uit met elektrische wagens Het Britse taxibedrijf Addison Lee heeft bij de Duitse autofabrikant Volkswagen tweehonderd exemplaren van het volledig elektrische model ID4 besteld. De beslissing moet bij Addison Lee, het grootste particuliere taxibedrijf van Londen, de overstap naar een zuiver elektrische service versnellen. De onderneming beschikt momenteel over een vloot van tweeduizend voertuigen. Tot nu zijn zeshonderd exemplaren […] Lees dit artikel: Volkswagen rust Londense taxivloot uit met elektrische wagens
  [naar artikel]
 26. Volkswagen vertrouwt technische leiding toe aan Audi (29/02/2020 - Express)
  Autobouwer Audi krijgt binnen de Volkswagen Group de leiding over ontwikkeling en onderzoek. Dat heeft Herbert Diess, de topman van Volkswagen, aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. In dat kader zal Volkswagen volgens Diess ook een uitrookbod doen op de aandelen van Audi die op de beurs zijn genoteerd. Volkswagen heeft […] The post Volkswagen vertrouwt technische leiding toe aan Audi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Volkswagen koestert grote ambities op wereldwijde markt elektrische wagens (07/09/2020 - Express)
  De Duitse autoconstructeur Volkswagen Group heeft alle troeven in handen om zijn Amerikaanse concurrent Tesla snel in te halen als... The post Volkswagen koestert grote ambities op wereldwijde markt elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Volkswagen roept in België 232 wagens terug wegens mogelijk probleem met rempedaal (16/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volkswagen moet wegens een mogelijk probleem met het rempedaal wereldwijd 38.100 nieuwe auto’s terugroepen. Het gaat om auto’s van het type Golf, Tiguan, Touran en T-Roc met modeljaar 2020. In België gaat het om 232 wagens, zegt VW-importeur D’Ieteren.
  [naar artikel]
 29. Topman Volkswagen: “Robocars veranderen autosector veel meer dan elektrische wagens” (06/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Topman Volkswagen: “Robocars veranderen autosector veel meer dan elektrische wagens” Niet de elektrische auto, maar wel de autonome wagen zal binnen de autosector tot een fundamentele verschuiving leiden. Dat heeft Herbert Diess, topman van de Volkswagen Group, gezegd ter gelegenheid van de opening van de Automobilmesse München. Volgens hem wordt de intrede van de autonome wagen mogelijk de grootste vernieuwing in de geschiedenis van de […] Lees dit artikel: Topman Volkswagen: “Robocars veranderen autosector veel meer dan elektrische wagens”
  [naar artikel]
 30. Volkswagen investeert tegen 2024 60 miljard euro in elektrische en zelfrijdende wagens (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende vijf...
  [naar artikel]
 31. VW wil zes batterijfabrieken bouwen in Europa (15/03/2021 - Express)
  De autogroep Volkswagen bouwt de komende jaren een eigen netwerk van batterijfabrieken uit, om minder afhankelijk te zijn van toeleveranciers voor batterijcellen voor in zijn elektrische wagens. Tegen 2020 wil Volkswagen zes batterijfabrieken hebben in Europa, zo kondigde de groep maandag aan. En hij wil samen met partners ook 18.000 snellaadpunten zetten in Europa. Het […] The post VW wil zes batterijfabrieken bouwen in Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Volkswagen en partners roepen meer dan 1,8 miljoen wagens terug in China (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen en twee Chinese partners gaan 1,82 miljoen wagens terugroepen in China. De brandstofpomp van de voertuigen moet
  [naar artikel]
 33. Volkswagen verkoopt Bugatti aan Rimac; Porsche wordt minderheidsaandeelhouder (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen verkoopt Bugatti aan Rimac; Porsche wordt minderheidsaandeelhouder De Duitse sportwagenbouwer Porsche, onderdeel van de groep Volkswagen, start met zijn Kroatische sectorgenoot Rimac Automobili een joint venture die eigenaar wordt van het Franse merk Bugatti. Dat heeft Oliver Blume, topman van Porsche gemeld. Bugatti is tot nu toe eigendom van de Volkswagen Group, die een belang van 55 procent in het Italiaanse merk […] Lees dit artikel: Volkswagen verkoopt Bugatti aan Rimac; Porsche wordt minderheidsaandeelhouder
  [naar artikel]
 34. Test-Aankoop ook begonnen met individuele procedures tegen VW en D’Ieteren (09/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft enkele dagen geleden ook een individuele procedure opgestart tegen de Duitse autobouwer Volkswagen en de Belgische verdeler D’Ieteren. Er liep al een collectieve procedure tegen de Volkswagen-groep, maar de wet laat niet toe dat mensen die voor 1 september 2014 een sjoemelauto kochten zich daarbij aansluiten. Daarom is eerder deze week, met een dagvaarding tegen de Volkswagen-groep en D’Ieteren, een individuele procedure opgestart. De consumentenorganisatie beschikt daarvoor al over goed dertig volledige dossiers.
  [naar artikel]
 35. Volkswagen omzeilt CO2-boetes via Europese emissiepool met Chinese e-wagens (21/09/2020 - Express)
  Het Duitse autoconcern Volkswagen Group zal voor de berekening van zijn Europese emissies een samenwerking opzetten met zijn Chinese partner... The post Volkswagen omzeilt CO2-boetes via Europese emissiepool met Chinese e-wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Volkswagen wil sneller met elektrische wagens komen dan gepland (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen versnelt zijn plannen om elektrische auto's te maken. De Duitse autobouwer mikt op 1 miljoen stuks tegen eind 2023, twee jaar eerder dan...
  [naar artikel]
 37. Volkswagen wil dat tegen 2030 helft van verkochte wagens elektrisch is (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen wil dat tegen 2030 de helft van de modellen elektrisch zijn. Dat blijkt uit de nieuwe strategie, die het bedrijf dinsdag bekendmaakte.
  [naar artikel]
 38. Volkswagen gaat nu zélf schade claimen vanwege het dieselschandaal, bij ex-topmannen (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen is de afgelopen jaren door tal van consumenten en beleggers aangeklaagd vanwege de sjoemelsoftware in dieselauto's. Nu draait de autofabrikant de rollen om en dient zélf een schadeclaim in. Dit tegen twee ex-topmannen van de Volkswagen Groep.
  [naar artikel]
 39. Volkswagen wil in 2035 afscheid nemen van de verbrandingsmotor in Europa (27/06/2021 - De Tijd)
  15:39 Autoproducent Volkswagen wil tegen 2035 de verkoop van wagens met verbrandingsmotoren stopzetten in Europa, om volledig over te schakelen op elektrische voertuigen. Dat heeft een van de topmannen van ...
  [naar artikel]
 40. India zegt ‘neen’ tegen zelfrijdende wagen (26/07/2017 - Express)
  India neemt maatregelen om te vermijden dat autonome voertuigen er hun opwachting maken in het straatbeeld. “We zullen geen zelfrijdende wagens in India toelaten. Ik wil daarover zeer duidelijk zijn. We zullen geen technologie toelaten die jobs wegneemt. In een land waar werkloosheid heerst kan geen technologie worden toegelaten die uiteindelijk het werk van mensen afpakt.” Dat heeft de Indiase minister van wegtransport Nitin Gadkari gezegd in een interview met de Hindustan Times. India heeft een bevolking van 1,3 miljard mensen en het land vormt daardoor een interessant doelwit voor producenten van zelfrijdende wagens en technologiebedrijven die actief zijn in software die door autonome wagens wordt gebruikt. Maar Gadkari ging nog verder en kondigde aan dat er snel 100 nieuwe opleidingscentra voor chauffeurs in het land zullen worden geopend, met als doel 500.000 nieuwe jobs te creëren voor chauffeurs. The post India zegt ‘neen’ tegen zelfrijdende wagen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 41. Volkswagen roept duizenden auto's terug vanwege slechte gordelsluiting (12/05/2018 - VRT NWS)
  Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem met de gordelsluiting. Dat heeft een woordvoerder van het autoconcern Volkswagen vrijdag bekendgemaakt in Wolfsburg.
  [naar artikel]
 42. Volkswagen maakt populairste automodel in België (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Volkswagen Golf was tijdens het eerste semester van dit jaar het populairste automodel bij de Belgen. Er werden 9.080 nieuwe wagens van het model ingeschreven, gevolgd door de Renault Clio (7.145), Fiat 500 (7.095), Citroën C3 (6.255) en Volkswagen Tiguan (6.115). Dat blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac.
  [naar artikel]
 43. Volkswagen verwacht dat de helft van zijn voertuigen elektrisch zal zijn tegen het einde van het decennium (13/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen verwacht dat de helft van zijn voertuigen elektrisch zal zijn tegen het einde van het decennium De Duitse autofabrikant Volkswagen wil het aandeel elektrische voertuigen verhogen tot 50 procent in 2030, zo blijkt uit de nieuwe strategie van het concern die dinsdag is gepresenteerd. Tegen 2040 moeten echter bijna alle nieuwe voertuigen van de groep op belangrijke markten emissievrij zijn. En uiterlijk tegen 2050 wil Volkswagen volledig klimaatneutraal werken, aldus het […] Lees dit artikel: Volkswagen verwacht dat de helft van zijn voertuigen elektrisch zal zijn tegen het einde van het decennium
  [naar artikel]
 44. Volkswagen op het autosalon: 'Stroomversnelling is ingezet en niet meer te stoppen' (10/01/2020 - Knack)
  De vrees bestond dat dieselgate de toekomst van de Duitse Volkswagen-groep zwaar zou hypothekeren. Vijf jaar later lijkt de hemel helemaal opgeklaard en wil Volkswagen ook nummer één worden op het vlak van elektrische aandrijving.
  [naar artikel]
 45. Volkswagen gaat strijd aan met Tesla en geeft meer uit aan ontwikkeling elektrische auto's (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen gaat een groter deel van het onderzoeksbudget besteden aan de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's. Zo wil de autofabrikant de strijd aangaan met Tesla, op dit moment de belangrijkste fabrikant van elektrische auto's.
  [naar artikel]
 46. Sterke decembermaand doet Volkswagen dieselgate vergeten (09/01/2017 - De Tijd)
  11:02 De autobouwer Volkswagen hoort bij de sterkste stijgers op de Europese beurzen. Het concern verkocht vorig jaar 2,8 procent meer wagens met het VW-merk.
  [naar artikel]
 47. Volkswagen is niet langer de grootste autobouwer van de wereld (01/02/2021 - Express)
  De Japanse autobouwer Toyota is het voorbije jaar opnieuw wereldwijd marktleider geworden. Voor de eerste keer in drie jaar tijd kon de Japanse groep immers meer wagens verkopen dan zijn Duitse concurrent Volkswagen. Beide concerns moesten het voorbije jaar, onder druk van de coronacrisis, nochtans een verlies aan afzet melden. Onder meer door een sterkere […] The post Volkswagen is niet langer de grootste autobouwer van de wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Volkswagen wil alle auto’s in orde brengen tegen herfst 2017 (22/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Volkswagen heeft de Europese Commissie een actieplan beloofd om de dieselauto’s met sjoemelsoftware in overeenstemming te brengen met de Europese regels. Tegen de herfst van volgend jaar wil de autobouwer bij alle wagens de nodige aanpassingen verrichten, zo verluidde donderdag bij de Commissie.
  [naar artikel]
 49. Volkswagen wil alle auto’s in orde brengen tegen herfst 2017 (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Volkswagen heeft de Europese Commissie een actieplan beloofd om de dieselauto’s met sjoemelsoftware in overeenstemming te brengen met de Europese regels. Tegen de herfst van volgend jaar wil de autobouwer bij alle wagens de nodige aanpassingen verrichten, zo verluidde donderdag bij de Commissie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy