Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Lidl zet in op vegan en vegetarisch aanbod: Belg eet steeds minder vlees

06/03/2020 - 07:50
"Bij Lidl ligt tegenwoordig ‘Next Level Meat’ in de rekken, een eigen gloednieuw assortiment met burgers en gehakt zonder vlees. Dankzij tarwe-,..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerpse studentenrestaurants serveren binnenkort geen rood vlees meer, 80 procent van maaltijden moet vegetarisch zijn (09/08/2023 - Het Nieuwsblad)

De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80  procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]


2. UGent vermindert vegetarisch aanbod in restaurants, omdat studenten meer vlees en vis willen (18/08/2023 - VRT NWS)

De Universiteit Gent gaat minder vegetarische maaltijden aanbieden in de studentenrestaurants. Tot nu was de helft van het aanbod vegetarisch, maar vanaf het komende academiejaar zal dat nog maar een kwart zijn. De meeste studenten bleven voor vlees en vis gaan, en daardoor moesten de restaurants te veel voedsel weggooien en kregen ze het financieel nog moeilijker dan al het geval was. Ze willen nu het aanbod beter afstemmen op de vraag. [naar artikel]


3. Antwerpse studentenrestaurants serveren binnenkort geen rood vlees meer (09/08/2023 - De Standaard)

De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80  procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]


4. Probeer eens vegan te eten in april (29/03/2019 - Metro)

Nieuwe maand, nieuwe kansen. Voor de vierde keer zetten EVA vzw en Be Vegan dit jaar de ‘Try Vegan’-campagne op poten. Vanaf 1 april krijgen deelnemers recepten, vegan adresjes en andere nuttige tips in hun mailbox. Op die manier willen ze aantonen dat veganistisch eten makkelijker is dan je misschien zou denken. De actie ‘Dagen […] Het bericht Probeer eens vegan te eten in april verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Lidl legt vleesvervangers pal naast echt vlees om koper te verleiden tot vegetarisch (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lidl gaat in Nederland vleesvervangers direct naast het vlees leggen, om de verkoop van vegetarische alternatieven te stimuleren. De supermarktketen wil dat in 2030 “de helft” van de verkochte eiwitten plantaardig is. Met een pilootproject in 70 Nederlandse filialen onderzoekt Lidl wat het doet met de verkoop als vlees en vleesvervanger bij elkaar liggen. Worden zo ook de klanten die normaal het vegetarische schap straal voorbijlopen verleid om vaker voor plantaardig te kiezen? Misschien wel. [naar artikel]


6. ‘We kunnen de natuur alleen beschermen tegen nog meer vernieling als we minder vlees gaan eten’ (03/03/2022 - De Morgen)

Iedereen heeft zo zijn eigen reden(en) om vaker vegetarisch of zelfs vegan te eten, maar vooral gezondheid, dierenwelzijn en bekommernis om klimaat en milieu keren steeds terug. Drie getuigenissen. [naar artikel]


7. McDonald’s maakt menukaart een stuk vegetarischer (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)

We eten collectief steeds minder vlees en dat is ook de grote fastfoodketens niet ontgaan. McDonald’s heeft nu bekendgemaakt dat het zijn vegetarisch aanbod nog een stuk verder zal uitbreiden. [naar artikel]


8. De Belg eet steeds minder vlees: dit moet de slager doen om te overleven (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)

Elke week sluit ergens in België een slagerij. En dat valt niet te verwonderen, want in 13 jaar tijd eten we een kwart minder vlees. Voor de resterende slagers zit er dan ook niets anders op dan het aanbod uit te breiden. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


9. RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes (15/03/2023 - Gezond.be)

Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes. Benodigdheden voor twee personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


10. De Belg eet steeds minder vlees (13/09/2017 - VRT NWS)

Ieder jaar eet de Belg gemiddeld 1,3 kilogram minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Volgens Patrick Mullie, voedingsexpert aan de Vrije Universiteit Brussel, heeft de daling onder meer te maken met de schandalen in de slachthuizen. [naar artikel]


11. Veggie, vegan of lokaal: hoe eet je duurzaam? (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]


12. OPROEP. Eet uw kind vegetarisch? (12/07/2016 - Gazet van Antwerpen)

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om hun kinderen vegetarisch op te voeden. Vlees en vaak ook vis komen niet op tafel. [naar artikel]


13. Soja is ook stoer. Sportieve ‘vegan bros’ willen bewijzen dat plantaardige voeding wél mannelijk is (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Echte mannen eten vlees, en dan liefst een rode, bloederige biefstuk.” Het is een idee dat nog steeds leeft: wereldwijd eten aanzienlijk minder mannen vegetarisch of veganistisch in vergelijking met vrouwen. Al lijkt er stilaan een kentering te komen. ‘Soy boys’ en ‘vegan bros’, waar ook zanger Tijs Delbeke (37) en topsporter Frans Claes (38) toe behoren, willen (seksistische) stereotypen over plantaardige voeding de wereld uitschoppen. [naar artikel]


14. World Vegan Day | 5 Belgische topwinkels voor vegan producten (01/11/2023 - De Tijd)

07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]


15. RECEPT Eiwrap met vegan tonijn (10/06/2023 - Gezond.be)

Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: eiwrap met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Eiwrap met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


16. Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen. [naar artikel]


17. Zo maak je tofu, seitan en tempé lekker klaar (12/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Belg eet dan wel alsmaar minder vlees, dat wil nog niet zeggen dat iedereen weet hoe je lekker vegetarisch kookt. Zeker met de oer klassieke... [naar artikel]


18. ‘Pjeirefretters’ moeten steeds harder zoeken naar hun lievelingssteak (07/12/2017 - Het Nieuwsblad)

De Belg eet steeds minder vlees en dat is meteen een reden om volgend jaar geen Dagen Zonder Vlees te organiseren. Vooral de consumptie van paardenvlees daalde, maar niet in Vilvoorde. Al merken ook de ‘Pjeirefretters’ dat hun steak steeds moeilijker te vinden is. [naar artikel]


19. RECEPT Poke bowl met vegan tonijn (22/06/2023 - Gezond.be)

Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: poke bowl met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Poke bowl met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


20. Vegetarisch eten wordt de norm: stadhuis in Nederland zet geen vlees meer op het menu (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Op het stadhuis van het Nederlandse Arnhem stappen ze over op vegetarisch eten. Vlees komt er alleen nog als er uitdrukkelijk om is gevraagd. Dat meldt De gelderlander. [naar artikel]


21. Mijn kind eet vegetarisch (en dat is prima) (06/01/2017 - Knack)

Je tiener besluit geen vlees meer te eten. Je kleinkinderen worden vegetarisch opgevoed. Redenen tot bezorgdheid? Nee hoor, gezond vegetarisch eten is perfect mogelijk, ook voor kinderen. [naar artikel]


22. “Vrouwen en jongeren eten steeds minder vlees” (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Vrouwen, Brusselaars en Belgen jonger dan 34 eten steeds vaker vegetarisch. Dat heeft een onderzoek van de vegetarische organisatie EVA uitgewezen. Voor het eerst lijkt het percentage vegetariërs in België dan ook te stijgen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!