Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
17:07 uur

'Kinderslavernij bij garenproductie in India' (rapport)

Knack

21/12/2016 - 23:06

Ook bij de productie van garen voor kleding van westerse merken worden kinderen gebruikt. Nieuw onderzoek door de Landelijke India Werkgroep (LIW) wijst uit dat in meer dan 90 procent van de spinnerijen in Zuid-India kinderslavernij voorkomt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Ook kinderslavernij bij garenproductie in India' (rapport) (21/12/2016 - Knack)
  Ook bij de productie van garen voor kleding van westerse merken worden kinderen gebruikt. Nieuw onderzoek door de Landelijke India Werkgroep (LIW) wijst uit dat in meer dan 90 procent van de spinnerijen in Zuid-India kinderslavernij voorkomt.
  [naar artikel]
 2. 90 procent van Indisch garen gemaakt door kindslaven (22/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de productie van garen voor kleding van westerse merken worden kinderen gebruikt. Nieuw onderzoek door de Landelijke India Werkgroep (LIW) wijst uit dat in meer dan 90 procent van de spinnerijen in Zuid-India kinderslavernij voorkomt.
  [naar artikel]
 3. Kinderlevens in ruil voor kleding: onderzoek laakt slavernij in kledingindustrie (22/12/2016 - De Redactie)
  Meer dan 30 procent van onze kleding is besmet met slavernij. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse ngo Landelijke India Werkgroep. Zij stellen vast dat in meer dan 90 % van de spinnerijen in Zuid-India kinderslavernij voorkomt.
  [naar artikel]
 4. Meisjes tussen 7 en 18 jaar misbruikt in opvangcentrum in India (28/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een opvangtehuis in Muzaffarpur, in het oosten van India, zijn 34 meisjes seksueel misbruikt. Dat blijkt uit een medisch rapport dat de politie...
  [naar artikel]
 5. Vierendertig meisjes misbruikt in opvangcentrum in India (28/07/2018 - Knack)
  In een opvangtehuis in Muzaffarpur, in het oosten van India, zijn 34 meisjes seksueel misbruikt. Dat blijkt uit een medisch rapport dat de politie heeft ontvangen, zo melden de autoriteiten zaterdag.
  [naar artikel]
 6. India krijgt binnen enkele jaren nog meer honger naar olie dan China (10/01/2020 - Express)
  Tegen het midden van dit decennium zal India een grotere verbruiker van olie worden dan China. Dat blijkt uit een rapport van het International Energy Agency (IEA). India zal de volgende jaren belangrijke investeringen in nieuwe raffinaderijen aankondigen. Drie jaar geleden haalde de Indiase vraag naar olie een niveau van 4,4 miljoen vaten per dag. […] The post India krijgt binnen enkele jaren nog meer honger naar olie dan China appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. 'Duizenden kinderen in India elke dag verkracht' (13/04/2019 - De Morgen)
  Elke dag worden in India duizenden kinderen verkracht. Human Rights Watch legde getuigenissen vast in een nieuw rapport. Ook op het politiebureau zijn slachtoffers niet veilig.
  [naar artikel]
 8. Vier nieuwe soorten minikikkers ontdekt in India (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In India zijn vier nieuwe soorten minikikkertjes ontdekt. Dat staat te lezen in een rapport, dat vandaag gepubliceerd werd in het
  [naar artikel]
 9. Luchtpersoneel Air India moet “leve India" roepen na elke mededeling (05/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij Air India heeft opdracht gegeven om alle omroepmededelingen tijdens vluchten af te sluiten met de woorden “Jai Hind”,...
  [naar artikel]
 10. Cricketfans in India slaan tv's stuk na nederlaag tegen aartstrivaal (19/06/2017 - Sporza)
  Pakistan heeft aartsrivaal India verslagen in de finale van de Champions Trophy. Dat leidde tot grote vreugdetaferelen in eigen land. In India was de verslagenheid groot.
  [naar artikel]
 11. Twee derde van de steden met de grootste luchtvervuiling ligt in India (25/02/2020 - Express)
  14 van de 20 meest vervuilde steden op de planeet liggen in India. De situatie in verschillende grote Chinese steden is de laatste jaren verbeterd. Dat plijkt uit een nieuw rapport dat microscopisch fijn stof wereldwijd meet. Verschillende Chinese steden hebben hun luchtkwaliteit dramatisch verbeterd de laatste jaren. Indiase metropolen blijven de meest vervuilde ter […] The post Twee derde van de steden met de grootste luchtvervuiling ligt in India appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. India bombardeert terreurkamp in Pakistan (26/02/2019 - VRT NWS)
  India heeft met gevechtsvliegtuigen bombardementen uitgevoerd boven Pakistan. Volgens India viseerden ze Pakistaanse terreurkampen. Pakistan bevestigt dat Indiase vliegtuigen het luchtruim geschonden hebben ter hoogte van Kashmir, maar zegt dat er geen doden of gewonden zijn gevallen. Volgens India ging het om een “preventieve aanval”.
  [naar artikel]
 13. India bombardeert trainingskamp voor islamisten in India (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  India heeft vandaag naar eigen zeggen in de vroege uurtjes op door Pakistan gecontroleerd gebied in Kasjmir een “preventieve aanval” uitgevoerd op...
  [naar artikel]
 14. India woest op Snapchat (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Snapchat ligt zwaar onder vuur in India. Volgens een oud-werknemer heeft topman Evan Spiegel ooit gezegd dat India te arm was voor de app.
  [naar artikel]
 15. Dit zijn de 50 meest vervuilde steden ter wereld. In België krijgt Oostrozebeke slechtste rapport (05/03/2019 - De Morgen)
  De 50 meest vervuilende steden ter wereld liggen op drie na allemaal in dezelfde twee landen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace en AirVisual, een bedrijf dat metingen van de luchtkwaliteit uitvoert. Grote boosdoeners zijn India en China.
  [naar artikel]
 16. Huawei niet uitgesloten van 5G in miljoenenmarkt India (02/01/2020 - Express)
  Huawei mag meedingen in de 5G-strijd in India. Bijzonder goed nieuws voor het Chinese telecombedrijf, want na China is het land de tweede grootste internetmarkt ter wereld. ‘We hebben besloten dat alle spelers in India 5G mogen testen’, liet Ravi Shankar Prasa op maandag optekenen, minister van Communicatie en Technologie van India. Na de beslissing […] The post Huawei niet uitgesloten van 5G in miljoenenmarkt India appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Herkse zanger wil doorbreken in India met liedje in Punjabi (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Onder de artiestennaam Young Jazz wil Jaskaran Sandhu uit Herk-de-Stad India veroveren. Een doorbraak in India ziet de 19-jarige student zelfs maar als een opstapje, zijn doel is om de harten van Indiërs wereldwijd te veroveren. Al vijf jaar maakt hij muziek, normaal gezien in het Engels maar om zijn doorbraak in India vooruit te helpen, doet hij het nu in het Punjabi. Die taal wordt in Noord-India gesproken.
  [naar artikel]
 18. Goed nieuws voor tijgers: aantal in India is met bijna een derde gestegen in vier jaar tijd (29/07/2019 - VRT NWS)
  Volgens een officieel rapport is de populatie van tijgers in het wild de voorbije vier jaar fors gestegen. In India zouden er nu bijna 3.000 van die dieren rondlopen en het is het land met de meeste tijgers. De voorbije jaren worden er forse inspanningen geleverd om die diersoort voor uitsterven te behoeden.
  [naar artikel]
 19. Red Lions zien op WK hockey af tegen vinnig India, maar slepen alsnog punt uit de brand (02/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op het WK hockey in India hebben de Red Lions 2-2 gelijkgespeeld tegen gastland India. De Belgische hockeymannen speelde een uitstekende eerste helft en bekroonden die al vroeg met een strafcorner. Na de pauze nam India de match in handen en in het derde quarter volgde de verdiende gelijkmaker, eveneens op strafcorner. In het laatste kwart stoomden de Indiërs door en Simranjeet scoorde de 2-1. India leek op weg naar de winst en een optie op de groepswinst, maar in de slotfase kwamen de Belgen nog langszij: 2-2. India heeft wel de beste papieren voor de groepswinst en rechtstreekse kwalificatie.
  [naar artikel]
 20. India is het nieuwe internetslagveld (01/06/2017 - Express)
  India telde vorig jaar al 355 miljoen internetgebruikers. Dat betekende een stijging met 40 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Mary Meeker. Daarmee is India de tweede grootste internet-markt van de hele wereld geworden. Alleen China telt nog een grotere online populatie. Anderzijds moet volgens het rapport worden opgemerkt dat het medium in India nog altijd slechts een penetratie van amper 27 procent heeft. Er is dan ook nog een bijzonder grote groeimarge, al zal het volgens Mary Meeker nog geruime tijd vergen vooraleer zelfs nog maar een penetratie van 50 procent kan worden bereikt. “Het internet verandert de manier waarop de Indiase bevolking leeft,” benadrukt Mary Meeker. Mobiel Inmiddels is 72 procent van de Indiase online bevolking jonger dan vijfendertig jaar. Meer dan 35 procent bevindt zich in de leeftijdsgroep tussen vijftien en vierentwintig jaar. Verder werd vastgesteld dat ongeveer 80 procent van de Indiase internet-trafieken op smartphones verlopen, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 50 procent. Tevens werd gemeld dat 45 procent van de mobiele tijd wordt besteed aan entertainment, gevolgd door zoekopdrachten en sociale media (34 procent). De onderzoekers konden ook optekenen dat in India 46 procent van de online populatie vooral op lokale talen beroep doet. De sterke groei van de Indiase mobiele sector is volgens het rapport vooral te danken aan de dalende datakosten die voortvloeien uit de verhoogde concurrentie, die ook voor een betere toegankelijkheid zorgt. Er wordt aan toegevoegd dat India voor een aantal grote internetbedrijven dan ook een bijzonder aantrekkelijk gebied is om hun gebruikersgroep verder uit te breiden en hun inkomsten op te drijven. Inmiddels besteden Indiase mediagebruikers gemiddeld 28 uur per week aan mobiele platformen, tegenover slechts vier uur aan televisie en twee uur aan gedrukte media. India is na China wereldwijd bovendien de grootste markt voor Android-smartphones. (mah) The post India is het nieuwe internetslagveld appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 21. "India wil groot belang Air India verkopen" (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Indiase overheid wil een meerderheidsbelang in de nationale luchtvaartmaatschappij Air India verkopen aan een strategische partner. Dat meldde
  [naar artikel]
 22. Met Filip en Mathilde op staatsbezoek naar India, in vijf vragen (05/11/2017 - VRT NWS)
  Ons koningspaar is op staatsbezoek naar India. Iets over 8 uur vertrok het regeringsvliegtuig, een Airbus A330, van op Melsbroek naar New Delhi. Met aan boord een delegatie van 174 deelnemers, inclusief onze ploeg. Wat gaan Filip en Mathilde doen in India? Wie mag er mee? Mag je er gaan en staan waar je wil? En waarom India?
  [naar artikel]
 23. IOC wil voorlopig geen sportevenementen meer in India (22/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil voorlopig geen grote sportevenementen in India laten plaatsvinden. Het IOC neemt aanvragen van India om evenementen te organiseren niet in behandeling en heeft de internationale sportbonden opgeroepen om geen wedstrijden in het land te houden. Aanleiding daarvoor is de weigering van India om twee pistoolschutters uit Pakistan toe te laten tot de wereldbeker in New Delhi.
  [naar artikel]
 24. V.G. Siddhartha, de man die het aan thee verknochte India aan de koffie kreeg, dood teruggevonden in rivier (02/08/2019 - De Morgen)
  V.G. Siddhartha was de man die het aan thee verknochte India aan de koffie wist te krijgen. Zijn keten Café Coffee Day is in India even alomtegenwoordig als Starbucks hier. Maandag verdween hij in Zuid-India. Woensdag werd zijn lichaam gevonden in een rivier.
  [naar artikel]
 25. Huiszoekingen bij bierbrouwers AB InBev, Carlsberg en Kingfisher in India (11/10/2018 - VRT NWS)
  In India is het gerecht binnengevallen in de kantoren van de Leuvense bierbrouwer AB InBev. Dat gebeurde ook bij Carlsberg en United Breweries. De drie bedrijven zouden in India illegale prijsafspraken hebben gemaakt.
  [naar artikel]
 26. Force India showt VJM10 met opvallende bult (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Force India is de vierde renstal in het rijtje Formule 1-teams dat de auto, de VJM10, aan de wereld toont. Sauber en Renault gingen Force India
  [naar artikel]
 27. Wat schuilt er achter het grote geld van de Hockey India League? (24/01/2017 - Sporza)
  Terwijl China de geldbeugel opentrekt in het voetbal, doet India momenteel hetzelfde in het hockey. Wat moet u weten van de Hockey India League?
  [naar artikel]
 28. President Obama roept in India op tot dialoog met aartsvijand Pakistan (13/04/2019 - De Morgen)
  Obama’s bezoek aan India legde het Amerikaanse zakenleven alvast geen windeieren. De VS sloten al voor zo’n 10 miljard dollar aan handelsovereenkomsten met India, goed voor zo’n 50.000 nieuwe jobs in Amerika.
  [naar artikel]
 29. OUT OF INDIA (26/08/2017 - De Morgen)
  India viert dezer dagen de zeventigste verjaardag van zijn onafhankelijkheid. Maar wat miljoenen moslims, sikhs en hindoes in de zomer van 1947 meemaakten, tart elke verbeelding. Zes ooggetuigen van de moordpartijen ten tijde van de 'partition', de opdeling van Brits-Indië in de landen India en Pakistan, doen hun onvoorstelbare verhaal.
  [naar artikel]
 30. OUT OF INDIA (14/04/2019 - De Morgen)
  India viert dezer dagen de zeventigste verjaardag van zijn onafhankelijkheid. Maar wat miljoenen moslims, sikhs en hindoes in de zomer van 1947 meemaakten, tart elke verbeelding. Zes ooggetuigen van de moordpartijen ten tijde van de 'partition', de opdeling van Brits-Indië in de landen India en Pakistan, doen hun onvoorstelbare verhaal.
  [naar artikel]
 31. Water als oorlogswapen tussen Pakistan en India (19/04/2019 - De Tijd)
  08:18 Tussen de aartsrivalen India en Pakistan dreigt opnieuw een crisis. Volgens Pakistan schendt India de waterverdragen door dammen te bouwen in rivieren die beide landen delen. Als antwoord bouwt Pakist...
  [naar artikel]
 32. India en China bekvechten over grens in Himalaya (13/04/2019 - De Morgen)
  Een ogenschijnlijk klein grensgeschil in de Himalaya leidt tot oplopende spanningen tussen China en India. Volgens India zijn zo'n vijftig Chinezen een kilometer of twintig op Indiaas grondgebied doorgedrongen. Verzoeken tot terugtrekking hebben nergens toe geleid.
  [naar artikel]
 33. Spanning tussen China en India over grensgebied loopt verder op (04/08/2017 - De Redactie)
  China wil dat India soldaten weghaalt uit een grensgebied. India ontkent dat het soldaten stuurt naar het omstreden gebied.
  [naar artikel]
 34. 600 miljoen Indiërs lijden onder waterschaarste (15/06/2018 - Metro)
  Waterschaarste en een slechte waterkwaliteit bedreigen miljoenen levens in India. Vandaag lijden 600 miljoen Indiërs onder een hoog tot extreem watertekort. Dat zegt Niti Aayog, de denktank van de Indiase overheid. Ongeveer 200.000 Indiërs sterven elk jaar, omdat ze geen toegang tot zuiver water hebben. Tegen 2030 zouden de watervoorraden in India nog maar de helft van de behoefte dekken. En reeds tegen 2020 zouden 21 grootsteden zonder water komen te zitten wegens het zakkende grondwaterpeil. Dat zou de ergste watercrisis zijn in de geschiedenis van India. De meeste deelstaten krijgen een slecht rapport van Niti Aayog. De landbouw krijgt een veeg uit de pan omdat de sector niet duurzaam omgaat met water. Zo’n 80 procent van het water wordt in de landbouw verbruikt. India telt ongeveer 1,3 miljard inwoners. Bron: Belga   Het bericht 600 miljoen Indiërs lijden onder waterschaarste verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Medisch toerisme is voor India een belangrijke groeimarkt (03/08/2017 - Express)
  India is voor het medisch toerisme een bijzonder sterke groeimarkt. Het voorbije jaar werden in het land immers 361.060 buitenlandse patiënten voor de medische behandeling geregistreerd. Dat betekende een stijging met 54,3 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft Mahesh Sharma, de Indiase minister van toerisme en cultuur, bekend gemaakt. Tegenover drie jaar geleden kan er zelfs gewag worden gemaakt van een toename met 95,9 procent. De meerderheid van de patiënten zijn afkomstig uit het Midden-Oosten, Afrika, Bangladesh, Afghanistan, Malediven, Pakistan, Bhutan en Sri Lanka. Geraamd wordt dat het medisch toerisme in India eind dit decennium een jaaromzet van 8 miljard dollar zal halen. Exportproduct Wellness en medische behandelingen zijn door het Indiase ministerie van toerisme als een belangrijke nichemarkt aangestipt. In een rapport van van de Confederation of Indian Industry wordt benadrukt dat de aanwezigheid van ziekenhuizen van wereldklasse en hoogopgeleide medici de positie van het land als een geprefereerde bestemming voor medisch toerisme heeft versterkt. “Een behandeling voor grote medische ingrepen kost in India slechts een fractie van de bedragen die in de ontwikkelde landen moeten worden betaald,” wordt in het rapport benadrukt. In sommige gevallen zouden de kosten in India tien keer lager liggen dan in de geïndustrialiseerde wereld. Dit concurrerende kostenvoordeel zal er volgens het rapport tevens toe leiden dat India binnenkort ook een groter aantal medische toeristen uit de Verenigde Staten en Europa zal kunnen ontvangen. Het land, dat nu voor medische doeleinden een visum voor drie bezoeken per jaar aanbiedt, wil de toegang tot zijn medische diensten voor buitenlandse patiënten nog verder versoepelen. De onderzoekers wijzen er ook op dat de Indiase medische knowhow steeds meer een waardevol exportproduct worden. Daarbij wordt onder meer gewezen naar de toenemende vraag vanuit een aantal Afrikaanse landen, die op assistentie van Indiase partijen rekenen om onder meer ziekenhuizen te bouwen en te leiden (mah) The post Medisch toerisme is voor India een belangrijke groeimarkt appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 36. Het einde van de Indiase koffietycoon V.G. Siddhartha leest als een thriller (02/08/2019 - De Morgen)
  V.G. Siddhartha was de man die het aan thee verknochte India aan de koffie wist te krijgen. Zijn keten Café Coffee Day is in India even alomtegenwoordig als Starbucks hier. Maandag verdween hij in Zuid-India. Woensdag werd zijn lichaam gevonden in een rivier.
  [naar artikel]
 37. Zeker 17 doden bij busongeval in India (13/06/2018 - Metro)
  In India zijn bij een busongeval zeker 17 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 24 gewonden, van wie twee er erg aan toe zijn. Dat heeft de plaatselijke politie laten weten. Het ongeval gebeurde in de deelstaat Uttar Pradesh, in het noorden van India. De reisbus reed tegen een vangrail en ging over de kop. Volgens getuigen reed de bus meer dan 100 kilometer per uur. India is wereldwijd het land met de meeste verkeersdoden. Gemiddeld laten elk jaar zo’n 135.000 mensen het leven op de Indiase wegen. Oorzaak is vaak de slechte wegen, de onveilige voertuigen en de onvoorzichtige manier van rijden. India telt ongeveer 1,3 miljard inwoners. Bron: Belga   Het bericht Zeker 17 doden bij busongeval in India verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Verkiezingsmarathon in India gaat laatste stemronde in (19/05/2019 - VRT NWS)
  In India is de laatste ronde van de parlementsverkiezingen aan de gang. Er wordt vandaag onder meer gestemd in de belangrijke deelstaat West-Bengalen. De verkiezingsstrijd in India gaat tussen de hindoenationalistische partij van premier Narendra Modi en de Congrespartij, de belangrijkste oppositiepartij. De uitslag is donderdag bekend.
  [naar artikel]
 39. China en India nieuwe heersers over wereldeconomie (29/03/2019 - De Morgen)
  De Chinese economie zal wellicht nog dit jaar die van de eurozone overtreffen. India springt dan weer over Japan. Dat is het begin van een grote machtsverschuiving. China en India zullen in 2030 groter zijn dan de VS, de eurozone en Japan samen. Dat voorspelt de internationale denktank OESO.
  [naar artikel]
 40. Trein rijdt in op een menigte feestvierders in India: zeker tientallen doden (19/10/2018 - VRT NWS)
  Bij een treinramp in het noorden van India zijn zeker 50 en mogelijk meer dan 60 doden gevallen. De trein reed om een nog onduidelijke reden in op een groep mensen die naar vuurwerk stonden te kijken. Het gaat om een van de meest dodelijke treinongelukken in India.
  [naar artikel]
 41. IOC wil voorlopig geen sportevenementen in India (22/02/2019 - Knack)
  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil voorlopig geen grote sportevenementen in India laten plaatsvinden. Aanleiding daarvoor is de weigering van India om twee pistoolschutters uit Pakistan toe te laten tot de wereldbeker in New Delhi.
  [naar artikel]
 42. IOC wil voorlopig geen sportevenementen in India (22/02/2019 - Knack)
  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil voorlopig geen grote sportevenementen in India laten plaatsvinden. Aanleiding daarvoor is de weigering van India om twee pistoolschutters uit Pakistan toe te laten tot de wereldbeker in New Delhi.
  [naar artikel]
 43. Red Lions sluiten EK-voorbereiding af met tweede zege tegen India (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeymannen (FIH-5) hebben donderdagavond hun tweede oefenwedstrijd tegen India, die kadert in de voorbereiding op het EK hockey in Amsterdam (19-27 augustus), gewonnen. Op de terreinen van Braxgata HC in Boom versloegen de Red Lions India (FIH-6) met 3-1.
  [naar artikel]
 44. Vijand nummer 1 in India: Antwerpenaar beticht van miljardenfraude (19/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  India is in de ban een gigantisch fraudeschandaal. De bekende diamantair Nirav Modi, die in Antwerpen opgroeide en hier ook familie heeft, zou ervandoor zijn met 1,42 miljard euro van de Punjab National Bank, de tweede grootste bank van India. In de straten van Mumbai worden foto’s van Modi in brand gestoken.
  [naar artikel]
 45. Zijn dichtbevolkte landen klaar voor de komst van het coronavirus? Het verhaal van India (24/03/2020 - VRT NWS)
  In India zijn er voorlopig nog geen 500 besmettingen met het coronavirus. Tien mensen zijn er overleden. Maar India vormt met 1,3 miljard inwoners en een aantal zeer dichtbevolkte steden een groot risico. De regering heeft de maatregelen er nog verstrengd.
  [naar artikel]
 46. België en India houden elkaar in evenwicht (02/12/2018 - Knack)
  De Belgische hockeymannen (FIH 3) hebben 2-2 gelijkgespeeld tegen India (FIH 5) op het WK in het Indiase Bhubaneswar.
  [naar artikel]
 47. Red Lions poetsen blazoen op en kloppen India nu wel in Hockey Pro League (09/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeymannen hebben zondag hun zesde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions (FIH 1) klopten in Bhubaneswar India (FIH 4) met 2-3. Zaterdag verloren de Belgen een eerste duel met India met 2-1. Dat was de eerste nederlaag dit seizoen in de Pro League.
  [naar artikel]
 48. Force India F1 team maakt doorstart en neemt deel aan GP van België (23/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor het voormalige Sahara Force India F1 team, de renstal kan komend weekend deelnemen aan de GP van België. De renstal zal dat wel onder een nieuwe naam doen: Racing Point Force India F1.
  [naar artikel]
 49. Asbest van Belgisch Eternit maakt nu ook slachtoffers in India (03/05/2018 - Apache)
  Toen asbest hier werd verboden, voerde het Belgische concern Eternit de productie in India op. Met desastreuze gevolgen: honderden mensen zijn ziek geworden en dit is pas het begin. Ver van miljoenensteden als Bombay en Bhopal ligt bijna midden in India Kymore, een industriestadje met 35.000 inwoners. In de brandende zon schittert de enorme beeltenis van de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.