07:00 Sterrenrestaurants hoeven niet onbetaalbaar te zijn. Dat bewijzen zaken als Hof van Cleve 2.0 (**), Philippe Meyers (*) en La Table de Manon (*). [naar artikel]
Het is niet de Italiaanse, noch de Griekse, Spaanse, Indische, Mexicaanse of zelfs de hoogstaande Franse keuken die vandaag de dag de wereld van de Michelin-sterrenrestaurants domineert. Het is namelijk een andere keuken, of eerder land, dat met die eer gaan lopen is. De helft van de tien duurste Michelin-sterrenrestaurants is gesitueerd in Japan, zo […] [naar artikel]
Voor een etentje bij een sterrenrestaurant moet u vaak een serieuze duit ophoesten, al kosten ze u niet allemaal een rib uit het lijf. Het besparingsplatform Flipit zocht uit welke Belgische sterrenrestaurants verhoudingsgewijs het voordeligst zijn. [naar artikel]
‘Wie afhaalmaaltijden levert, mag daarbij een fles wijn meegeven tot 20 uur.’ Dat laat het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) weten, nadat er flink wat commotie was ontstaan over het ministerieel besluit van 18 oktober, waarin de verplichte sluiting van de horeca werd opgenomen. [naar artikel]
Sterrenrestaurants en take-away: het lijkt een vreemd huwelijk. Toch springen steeds meer sterrenchefs op de afhaalkar. “In tien jaar tijd hebben we nooit zoveel leuke complimenten gekregen”, zegt Koen Verjans van Innesto. [naar artikel]
In Flanders Expo in Gent werden vandaag de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. Dit zijn alle sterrenrestaurants van België in 2018. [naar artikel]
“Wie afhaalmaaltijden levert, mag daarbij een fles wijn meegeven tot 20 uur. ” Dat zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken nadat er flink wat commotie was ontstaan over het ministerieel besluit van 18 oktober, waarin de verplichte sluiting van de horeca werd opgenomen. [naar artikel]
‘Wie afhaalmaaltijden levert, mag daarbij een fles wijn meegeven tot 20 uur.’ Dat laat het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) weten, nadat er flink wat commotie was ontstaan over het ministerieel besluit van 18 oktober, waarin de verplichte sluiting van de horeca werd opgenomen. [naar artikel]
Een kerstman en enkele knechten zullen op 24 en 25 december afhaalmaaltijden bezorgen aan de bezoekers van het Mechels dienstencentrum “De Diegem". Normaal wordt daar naar jaarlijkse gewoonte een gezamenlijk kerstdiner georganiseerd, maar door corona kan dat niet. [naar artikel]
Oudejaar vieren op restaurant zal er deze keer niet bij zijn. En dus staan de mensen aan te schuiven bij de traiteurs, viswinkels en andere zaken die afhaalmaaltijden verkopen. Het mag ook wat kosten: de vraag naar luxeproducten is opvallend groot. Alsof we ons op de allerlaatste dag van dit bizarre jaar nog eens goed willen laten verwennen. [naar artikel]
‘Wie afhaalmaaltijden levert, mag daarbij een fles wijn meegeven tot 20 uur.’ Dat laat het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) weten, nadat er flink wat commotie was ontstaan over het ministerieel besluit van 18 oktober, waarin de verplichte sluiting van de horeca werd opgenomen. [naar artikel]
‘Gent heeft het allemaal’, prees National Geographic onlangs. Via duizenden afhaalmaaltijden maakt La Grande Bouffe duidelijk dat er naast de mooie waterwegen en het bruisende culturele leven nog iets anders te ontdekken valt in de stad: veel armoede. [naar artikel]
Antwerpen telt sinds maandag twee nieuwe sterrenrestaurants en dat zal de metropool geweten hebben. De telefoons van zowel Franq als Nathan staan roodgloeiend. “Ik zag mijn familie al maar vijf keer per maand. Nu gaan ze moeten komen eten om me nog te zien.” [naar artikel]
Ook de buurtrestaurants springen op de kar van de afhaalmaaltijden. Op buurtopjebord.be kunt u bij hen een feestmenu bestellen. Betaalbaar, lekker en u steunt ook nog eens de sociale tewerkstelling. [naar artikel]
Vanaf vandaag moeten restaurants en cafés de deuren sluiten. En dat een maand lang. Restauranthouders mogen wel nog afhaalmaaltijden verkopen. Een populair alternatief. De verkoop van afhaalmaaltijden is sinds de lockdown in maart enorm gestegen. Dat merken ook de Antwerpse zaakvoerders van Otomat. Omdat het bijna onmogelijk was om de bestellingen in het restaurant bij te houden, openden ze een extra vestiging waar je enkel kan afhalen. [naar artikel]
Afhaalmaaltijden hebben vorige maand nog niet de helft van de verloren omzet kunnen compenseren voor de Belgische horeca. Dat besluit Belfius, dat als grootbank de inkomsten van haar klanten overal te lande kan volgen. "Een snelle en duurzame heropening is essentieel." [naar artikel]
Afranselingen, vernederingen, wreedheid en brandwonden: chefs van sterrenrestaurants vinden dat pijn en extreem lijden in hun elitekeukens noodzakelijk zijn om karakter te kweken en om respect af te dwingen bij collega’s. Dat blijkt uit langdurig universitair onderzoek bij 62 toprestaurants in elf landen, waaronder ook België. [naar artikel]
De Michelinsterren zijn uitgedeeld: België telt nu 3 restaurants met 3 sterren, 22 restaurants met 2 sterren en 124 restaurants met één ster. Op dit kaartje vindt u welke sterrenrestaurants in uw buurt liggen. Smakelijk! [naar artikel]
Het coronajaar 2020 heeft het uitgavenpatroon van de Belg ingrijpend veranderd. De aankoop van alcohol steeg gemiddeld met 10 procent en we gaven drie keer zo veel uit aan afhaalmaaltijden als in 2018. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel die Knack-journalist Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroek publiceren in hun boek ‘Investeren in de eerste helft van je leven’. [naar artikel]
Ons land telt meer sterrenrestaurants dan ooit tevoren. En zo is er dus ook meer kans voor jou en mij om eens in een sterrenrestaurant te gaan eten. Al kan dat doorgaans niet voor een appel en ei, letterlijk en figuurlijk. Of toch? Wij verzamelden de prijzen van alle bekroonde Vlaamse en Brusselse restaurants en verklappen tips voor een goedkoper etentje. [naar artikel]
Gisteren vond de uitreiking van de Michelinsterren 2023 plaats. Die restaurants komen bij veel mensen op de verlanglijst te staan om er eens reserveren, al ben je er vaak honderden euro’s aan kwijt. Onze journaliste ging daarom op zoek naar de 10 goedkoopste sterrenrestaurants van Vlaanderen, waarbij die rekening mooi onder die 100 euro blijft. [naar artikel]
Gisteren vond de uitreiking van de Michelinsterren 2023 plaats. Die restaurants komen bij veel mensen op de verlanglijst te staan om er eens reserveren, al ben je er vaak honderden euro’s aan kwijt. Onze journaliste ging daarom op zoek naar de 10 goedkoopste sterrenrestaurants van ons land, waarbij die rekening mooi onder die 100 euro blijft. [naar artikel]
Het coronajaar 2020 heeft het uitgavenpatroon van de Belg ingrijpend veranderd. De aankoop van alcohol steeg gemiddeld met 10 procent en we gaven drie keer zoveel uit aan afhaalmaaltijden als in 2018. De uitgaven voor vrije tijd, zoals een bioscoopbezoek, kelderden dan weer door de lockdown. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.