Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
03:54 uur

Renovatie ‘Brokkelviaduct’ E17 Gentbrugge start alsnog op 15 april

Het Laatste Nieuws

09/04/2020 - 11:23

De door het coronavirus uitgestelde renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge gaat alsnog van start vanaf woensdag 15 april, meldt Vlaams...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 40 miljoen euro en maanden werk om brokkelviaduct stiller te maken, maar “lawaai is nog erger geworden” (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Omwonenden zijn teleurgesteld in de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge, het zogenaamde brokkelviaduct, dat onlangs nieuwe voegen en geluidsschermen heeft gekregen. Na een renovatie van 40 miljoen euro, is het lawaai alleen maar toegenomen, klinkt het. “De overlast is nog groter dan ervoor.”
  [naar artikel]
 2. Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ Gentbrugge (16/12/2019 - De Standaard)
  In Gent zullen renovatiewerken aan het E17-viaduct ter hoogte van Gentbrugge zowat twee jaar duren. Er komen meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt.
  [naar artikel]
 3. Renovaties aan brokkelviaduct van Gentbrugge starten op 15 april (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De werken aan het viaduct in Gentbrugge kunnen vanaf 15 april starten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Gezien er weinig verkeer is, is het veiliger werken op de werf en ondervinden minder weggebruikers hinder door wegenwerken”, zegt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). Het verkeer rijdt vanaf de start van de werken over twee rijstroken in elke richting.
  [naar artikel]
 4. Pas gerenoveerd wegdek van "brokkelviaduct" in Gentbrugge al meteen aan herstelling toe (29/04/2021 - VRT NWS)
  Het pas gerenoveerd wegdek van het viaduct van de E17 in Gentbrugge is nu al beschadigd, waardoor herstellingswerken nodig zijn. Vervelend nieuws voor de buurtbewoners. Van 8 tot en met 10 mei zullen ze in het weekend en vooral 's nachts moeten afrekenen met opnieuw extra geluidshinder.
  [naar artikel]
 5. Alweer ravage voor ‘brokkelviaduct’ van Gentbrugge: vier vrachtwagens op elkaar ingereden (19/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De E17 in Destelbergen is donderdag nog maar eens afgesloten na een zwaar ongeval. Vier vrachtwagens botsten, een van de slachtoffers is in levensgevaar. De vernieuwing van het versleten viaduct van Gentbrugge eist een heel hoge tol: er gebeurden al bijna tweehonderd ongevallen op de autosnelwegen rondom de werf.
  [naar artikel]
 6. Inspecties ‘brokkelviaduct’ Gentbrugge krijgen uitgebreide veiligheidsperimeter (13/01/2019 - De Morgen)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt zich niet ongerust over de inspecties van het beruchte E17-viaduct in Gentbrugge. Vrijdag beschadigde een losgekomen stuk beton een voorbijrijdende wagen. “Voor het vervolg van de inspectie zullen we de veiligheidsperimeter uitbreiden naar beide rijstroken”, zegt woordvoerder Sylvie Syryn.
  [naar artikel]
 7. Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ E17 (16/12/2019 - Metro)
  In Gent zullen renovatiewerken aan het viaduct E17 zowat twee jaar duren. Agentschap Wegen en Verkeer trapt vandaag een informatiecampagne af die omwonenden moet informeren over de werken. Zo komen er meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt. In april 2020 starten de ingrijpende werken voor de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge, vaak omschreven als het ‘brokkelviaduct’ nadat een stuk beton er het dakvenster van een bus brak. Het krijgt een grondige onderhoudsbeurt aan de boven- en onderzijde, maar een tunnel om het verouderde bouwwerk te vervangen komt er voorlopig niet. Aan de onderzijde van het 1,6 kilometer lange viaduct wordt alle schade aan wapening en beton hersteld, en krijgt het viaduct een beschermende coating. Er zal twee keer ongeveer acht maanden gewerkt worden, telkens van april tot november. In 2020 wordt het viaduct richting Kortrijk aangepakt, het jaar erop werkt de aannemer in de richting van Antwerpen. Daarbij gaat telkens een weghelft van het viaduct dicht. Verkeer op de E17 zal twee rijstroken in elke richting hebben op de andere helft van het viaduct. In 2020 gaat de afrit vanuit Antwerpen en de oprit richting Antwerpen dicht. In 2021 is de oprit richting Antwerpen afgesloten. Het afsluiten van wegen onder het viaduct blijft beperkt. Voor fietsers en voetgangers zal er gewerkt worden met beveiligde onderdoorgangen onder het viaduct. Over de komst van een tunnel om de levenskwaliteit in de omgeving te verbeteren, een eis van omwonenden, is nog niets beslist. “In principe kan alles nog”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “We zullen een tunnel op tafel leggen, maar ook de bouw van een nieuw viaduct. We starten met een wit blad en leggen geen oplossing op tafel vanuit een ivoren toren in Brussel. Het project moet vorm krijgen vanuit de buurt.” De vervanging van het viaduct lijkt met de uitgebreide renovatie alleszins niet voor binnenkort. Het vernieuwde viaduct zou nog eens 20 jaar moeten meegaan. bron: Belga Het bericht Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ E17 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Gents stadsbouwmeester wil snel actie voor brokkelviaduct E17 Gentbrugge: “Het is een betonnen dinosaurus” (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse stadsbouwmeester wil zo snel mogelijk starten met tijdelijke ingrepen en experimenten voor een alternatieve verkeerssturing voor het afbrokkelende viaduct van de E17 in Gentbrugge. “Het momentum om het viaduct fundamenteel aan de orde te stellen en aan te pakken, is er”, schrijft Peter Vanden Abeele in zijn essay ‘Brokkelbrug’.
  [naar artikel]
 9. Gent kiest voor tunnel om 'brokkelviaduct' te vervangen (25/01/2019 - De Standaard)
  Het Gentse stadsbestuur pleit ‘onomwonden’ voor het vervangen van het E17-viaduct in Gentbrugge door een tunnel. Dat meldt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), die zo snel mogelijk een intendant wil aanstellen en consultaties start voor het project. Dat zal evenwel grotendeels betaald moeten worden door Vlaanderen.
  [naar artikel]
 10. Auto’s onder ‘brokkelviaduct’ E17 worden morgen weggesleept (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alle wagens op de park-and-ride onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge, waar woensdagmorgen een stuk beton naar beneden kwam en door het dak...
  [naar artikel]
 11. Brokstukken vallen van E17-viaduct in Gentbrugge (27/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De renovatie van het viaduct van de E17 boven Gentbrugge wordt stilaan nijpend. Dat tonen de vuistdikke brokstukken die zondag van het viaduct naar beneden kwamen.
  [naar artikel]
 12. Geparkeerde auto’s onder ‘brokkelviaduct’ E17 worden morgen weggesleept (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alle wagens op de park-and-ride onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge, waar woensdagmorgen een stuk beton naar beneden kwam en door het dak...
  [naar artikel]
 13. Afbrokkelend viaduct Gentbrugge: geen vervroegde renovatie, wel bijkomende netten (18/01/2019 - Knack)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt opnieuw bijkomende maatregelen nadat in Gentbrugge stukken afbrokkelend beton zijn aangetroffen onder het viaduct.
  [naar artikel]
 14. Stuk beton van Gents ‘brokkelviaduct’ valt door achterruit auto (11/01/2019 - De Standaard)
  De achterruit van een wagen is vrijdagochtend beschadigd door een stuk beton dat van het E17-viaduct boven de Brusselsesteenweg in Gentbrugge viel. Het ging om een ongeluk tijdens een inspectie.
  [naar artikel]
 15. ‘Brokkelviaduct’ kost wijk 200 parkeerplaatsen: “Kans dat park-and-ride nog heropent, is miniem” (18/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De park-and-ride van Gentbrugge zal waarschijnlijk niet meer heropenen vooraleer het viaduct erboven is gesaneerd. Dat zegt de Stad. Dat betekent dat het terrein tot in 2021 dichtblijft. Er wordt koortsachtig gezocht naar andere parkeerterreinen, zoals het vroegere Ottenstadion.
  [naar artikel]
 16. Scheldebruggen alweer in de steigers, we mogen weer aanschuiven (27/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse Waterweg start in april met voorbereidende werken aan de oude Scheldebrug. Op 6 mei start de renovatie van het vaste gedeelte van de brug die, als alles volgens planning verloopt, pas in november 2020 afgerond zal zijn.
  [naar artikel]
 17. Twee jaar hinder bij renovatie ‘brokkelviaduct’ E17 (16/12/2019 - De Morgen)
  In Gent zullen renovatiewerken aan het viaduct E17 zowat twee jaar duren. Agentschap Wegen en Verkeer trapt maandag een informatiecampagne af die omwonenden moet informeren over de werken. Zo komen er meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt.
  [naar artikel]
 18. Renovatie station Hasselt start op 17 september (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltOp maandag 17 september start de langverwachte renovatie van het treinstation van Hasselt. De werken zullen ruim 19 miljoen euro kosten en tot 2023 duren.
  [naar artikel]
 19. Renovatie van Brusselse Reyerstunnels is begonnen (08/01/2018 - VRT NWS)
  Vandaag start de renovatie van vier van de zes Reyerstunnels. Het gaat om de twee tunnels tussen de E40 en het Meiserplein én om de twee tunnels die Montgomery en de E40 verbinden. De renovatie zal een jaar duren. 
  [naar artikel]
 20. Twee jaar hinder bij renovatie "brokkelviaduct" E17 (16/12/2019 - VRT NWS)
  In Gent zullen renovatiewerken aan het viaduct E17 zowat twee jaar duren. Agentschap Wegen en Verkeer trapt maandag een informatiecampagne af die omwonenden moet informeren over de werken. Zo komen er meer en betere geluidsschermen, andere brugvoegen en geluidsarme asfalt.
  [naar artikel]
 21. ASZ Aalst start met renovatie spoedafdeling: “Coronapatiënten worden tijdelijk opgevangen in tenten” (13/11/2020 - VRT NWS)
  Vandaag start het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst met de renovatie van de spoedafdeling. Patiënten zullen tijdelijk verzorgd worden in tenten. “De renovatie stond al langer gepland”, klinkt het. “We stelden de werken uit door corona, maar dat konden we niet blijven doen.” Aan het begin van volgende zomer moeten de werken afgerond zijn.
  [naar artikel]
 22. Brokkelbrug E17 in Gent opnieuw hersteld, pas na grondige renovatie. Wat is er aan de hand?  (24/02/2022 - VRT NWS)
  Opnieuw grote verkeersproblemen gisteren aan het viaduct op de E17 in Gentbrugge. Het viaduct, de zogenaamde brokkelbrug, moest er alweer gerepareerd worden. Enkele voegen van de brug moesten hersteld worden. Een grote renovatie van het viaduct is pas enkele maanden geleden afgerond. Wat is er gebeurd?
  [naar artikel]
 23. Park & Ride brokkelbrug Gentbrugge met half jaar vertraging open door de de kou  (26/04/2022 - VRT NWS)
  Niet deze lente maar pas in september kan de Park & Ride onder het E17-viaduct in Gentbrugge, de zogenaamde brokkelbrug, weer open. De renovatie van de brug liep een half jaar vertraging op door slechte weersomstandigheden. "Het was te lang te koud om de werken op tijd af te krijgen", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 24. Renovatie Boudewijnlaan gaat woensdagavond van start (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer start woensdagavond met de renovatie van een gedeelte van de Boudewijnlaan (N702) in Diepenbeek. Hierbij wordt de toplaag van het wegdek vervangen. Om de hinder te beperken wordt er gewerkt tussen 21 en 6 uur.
  [naar artikel]
 25. Renovatie van 29 miljoen euro van start aan Antwerps stadhuis (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen is de restauratie en renovatie van het stadhuis van start gegaan. De kostprijs wordt geraamd op 29 miljoen euro, en tegen het najaar...
  [naar artikel]
 26. Renovatie van bruggen op Brusselse Ring start op 30 juli (20/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de ring rond Brussel (R0) in Wezembeek-Oppem start op 30 juli de renovatie van de onderbouw van drie bruggen. De werken duren tot begin oktober. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant vrijdag.
  [naar artikel]
 27. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin” (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
  [naar artikel]
 28. Al 180 ongevallen sinds 8 april aan werken E17 ter hoogte van Gentbrugge (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim zeven maanden zijn de werken aan het viaduct in Gentbrugge in de richting van Gent al aan de gang. De gewijzigde verkeerssituatie heeft ondertussen al voor heel wat verkeersellende gezorgd. Volgens cijfers van de federale politie zijn er meer dan 180 ongevallen vastgesteld waarbij in totaal 2 doden en 25 gewonden vielen. En dan moet fase twee nog beginnen.
  [naar artikel]
 29. Werken onderkant "brokkelbrug" in Gentbrugge lopen minstens 4 maanden vertraging op (24/12/2021 - VRT NWS)
  De werkzaamheden aan de zogenoemde brokkelbrug, dat is het E17-viaduct in Gentbrugge, hebben 4 maanden vertraging opgelopen. Niet alle betonherstellingen waren even goed uitgevoerd en moeten nu opnieuw gebeuren. De herstelling zullen ten vroegste in april af zijn, tot dan mag er niet onder de brug geparkeerd worden.
  [naar artikel]
 30. Studenten hebben zes jaar gespaard voor afstudeerreis... om ‘in quarantaine’ te staan onder snelwegviaduct (27/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zes jaar spaarden ze voor hun grote afstudeerreis door Europa. Maar een motorhomeparking onder het ‘brokkelviaduct’ van Gentbrugge is de voorlopige eindbestemming van een groep Argentijnse studenten, omdat ze door de coronamaatregelen niet verder mogen reizen. Om de verveling tegen te gaan, doen ze ineens een oproep: “We hebben 40 stellen knappe hersenen bij. Gebruik ze, en geef ons vrijwilligerswerk.”
  [naar artikel]
 31. Gent wil afbrokkelend viaduct in Gentbrugge vervangen door een tunnel (25/01/2019 - Knack)
  Het Gentse stadsbestuur pleit 'onomwonden' voor het vervangen van het E17-viaduct in Gentbrugge door een tunnel. Dat meldt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), die zo snel mogelijk een intendant wil aanstellen en consultaties start voor het project.
  [naar artikel]
 32. Nibali start 24 dagen na polsoperatie alsnog in Giro: “Het heeft geen zin om te zeggen of ik voor klassement of ritzeges ga” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op 14 april werd Vincenzo Nibali geopereerd aan een gebroken rechterpols, zaterdag start de ‘Haai van Messina’ namens Trek-Segafredo in de Giro d’Italia. Amper 24 dagen later.
  [naar artikel]
 33. Renovatie tunnels Reyerscomplex start voor de zomer (19/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse regering heeft vandaag het licht op groen gezet voor de renovatie van de tunnels aan het Reyerscomplex. Die start voor de zomer. De
  [naar artikel]
 34. Stad investeert 2,3 miljoen in renovatie Wezenberg (27/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zwembad Wezenberg is toe aan een grondige renovatie, en die zal in de lente van 2018 van start gaan. In september gaat de Wezenberg dan weer open, net op tijd voor de 45ste verjaardag.
  [naar artikel]
 35. Verstikkend viaduct in Gentbrugge (13/04/2019 - De Morgen)
  Els De Pauw werkt als journalist (o.a. voor De Morgen Magazine) en copywriter. Ze woont sinds 1998 in Gentbrugge.
  [naar artikel]
 36. NTGent sluit de deuren voor ingrijpende renovatie (06/02/2017 - De Redactie)
  Het stadsontwikkelingsbedrijf Gent (sogent) start volgende week maandag met de renovatie van het NTGent. Er wordt deels gerenoveerd en deels nieuw gebouwd.
  [naar artikel]
 37. Renovatie van Antwerps stadhuis gaat van start: opnieuw in gebruik in 2020 (09/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerpen is maandag de restauratie en renovatie van het stadhuis van start gegaan. Nadat alle kabinetten er vorig jaar al tijdelijk wegtrokken waren, en het gebouw werd leeggemaakt en voorbereid op de werken, plaatst de aannemer vanaf deze week werfomheining en steigers. Tegen het najaar van 2020 zou alles afgerond moeten zijn, de kostprijs wordt geraamd op 29 miljoen euro.
  [naar artikel]
 38. Achtervolging op de E17 eindigt met crash in Gentbrugge. Inzittenden proberen te vluchten (07/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een wagen met Franse nummerplaat is zaterdagmiddag gecrasht in Gentbrugge. Het voertuig probeerde op de autosnelweg te ontsnappen aan de wegpolitie.
  [naar artikel]
 39. Zussen Nele en Lieselot openen café in Gentbrugge: “Spannend afwachten wat de veiligheidsraad beslist” (16/10/2020 - VRT NWS)
  Een eetcafé openen middenin de coronacrisis: je moet het maar klaarspelen. Zussen Nele en Lieselot zijn momenteel druk om de weer om dit weekend van start te gaan met hun gloednieuwe zaak ‘MERINO’ in Gentbrugge. “We gaan ons zeker niet laten kennen”, klinkt het. “Ook al moeten we maaltijden aan huis leveren met de fiets.”
  [naar artikel]
 40. Renovatie belangrijkste start- en landingsbaan op Brussels Airport dit weekend afgerond (21/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De belangrijkste start- en landingsbaan op Brussels Airport wordt komende zondag om 6 uur opnieuw in gebruik genomen. De renovatie van baan 07L/25R wordt dit weekend afgerond. Dat laat de luchthavenuitbater vrijdag weten. Dankzij onder meer het goede weer zaten de werken steeds op schema.
  [naar artikel]
 41. Antwerps ModeMuseum heropent volgend jaar in september: “Renovatie is afgerond, nu collectie van 30.000 stuks verhuizen” (11/09/2020 - VRT NWS)
  Het ModeMuseum in Antwerpen gaat in het eerste weekend van september 2021 opnieuw open. Het museum is al twee jaar dicht voor renovatie. De renovatie is ondertussen afgerond maar het is nog een jaartje wachten tot je het nieuwe museum kan bezoeken. De verhuis van de gigantische collectie van meer dan 30.000 kledingstukken duurt namelijk een jaar en start later deze maand.
  [naar artikel]
 42. Vrouw dood teruggevonden op straat in Gentbrugge (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt het overlijden van een vrouw in de Peter Benoitlaan in Gentbrugge.
  [naar artikel]
 43. Urenlange verkeershinder na ongeval op viaduct E17 in Gentbrugge (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een verkeersongeval met zes voertuigen op het viaduct van Gentbrugge op de E17 heeft de ochtendspits urenlang verstoord. De weg is er intussen
  [naar artikel]
 44. Urenlange hinder na ongeval op viaduct E17 in Gentbrugge (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een verkeersongeval met zes voertuigen op het viaduct van Gentbrugge op de E17 heeft de ochtendspits urenlang verstoord. De weg is er intussen
  [naar artikel]
 45. Vier maanden renovatie aan E313 Beringen volgende week van start (02/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag 8 juni met de renovatie van een volgend gedeelte op de snelweg E313 in Limburg. Vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen vernieuwt AWV de snelweg over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtingen. De werken zullen ongeveer vier maanden duren. De Vlaamse overheid investeert 13,5 miljoen euro in de vernieuwing.
  [naar artikel]
 46. Drie nachten werken aan viaduct E17 in Gentbrugge (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het viaduct van de E17 in Gentbrugge wordt van 23 tot 26 november 's nachts afgesloten om een beschadigd stuk rijbaan richting Antwerpen te
  [naar artikel]
 47. Trajectcontrole Gentbrugge kan twee jaar na installatie dan toch van start gaan (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Stuk beton van viaduct E17 in Gentbrugge valt door dak van bus De Lijn (19/12/2018 - Knack)
  Het viaduct in Gentbrugge kwam in juli al onder verhoogd toezicht, nadat betonrot was opgetreden.
  [naar artikel]
 49. Geen hinder meer op E17 ter hoogte van Gentbrugge, want werken aan "brokkelbrug" (bijna) volledig afgerond (05/10/2021 - VRT NWS)
  De werken aan de bovenkant van de zogenoemde "brokkelbrug" in Gentbrugge zitten er zo goed als op en dat betekent een pak minder hinder op de E17. Vanaf vandaag kan je weer op alle rijstroken richting Kortrijk, en morgen komt ook de baan richting Antwerpen vrij. Ook de afrit van Gentbrugge is opnieuw open.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy