Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Restjes chocolade over? Zo kan je ze nog gebruiken in de keuken

13/04/2020 - 14:48
"Pasen en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar eenmaal de feestdag voorbij is, blijf je soms achter met heel wat restjes van de lekkernij. Gelukkig bestaan er enkele leuke manieren om die te verwerken in plaats van alles zo op te eten of weg te gooien. Blogster Jennifer Schleber van The Empty Fridge lijst er enkele interessante op."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. KOKEN IN UW KOT. Creatief aan de slag met restjes (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast. [naar artikel]


2. Zo maakten Wendy en Dominique in 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant' dit verrassend lichte dessert met witte chocolade (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Witte chocolade is een calorie- en suikerbom, maar o zo lekker in desserts. Wendy en Dominique demonstreerden in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ de... [naar artikel]


3. Driedubbele chocoladecake met ganache (30/03/2024 - De Standaard)

Wat doe je in hemelsnaam met die overdaad aan paaseieren? In deze taart zit chocolade, chocolade en nog eens chocolade. ‘Good food based on your mood’, dat is de ondertitel van De keuken van Sou, het eerste boek van foodblogger Soumia Aattaoui. Het maken van deze taart vraagt geduld en liefde, maar je bent wel een halve kilo paaseieren lichter. [naar artikel]


4. Chocolade, speculaas of mandarijntjes over van de Sint? Dit kun je er mee doen (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)

De Sint durft al eens langs te komen met heel wat mandarijntjes, chocolade en speculaas. Heb je nog heel wat over en weet je niet wat ermee aan te vangen? Dan bestaan er enkele gerechtjes waar je die restjes makkelijk in kunt verwerken. Zo is die tocht door de schoorsteen met al dat lekkers niet voor niets geweest. [naar artikel]


5. Is pure chocolade nu echt gezond? (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Pure chocolade is goed ingeburgerd in onze dagelijkse ‘gezonde’ keuken en zou gezond zijn, of op z’n minst gezonder dan melkchocolade of de witte... [naar artikel]


6. OPINIE. Is pure chocolade nu echt gezond? (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Pure chocolade is goed ingeburgerd in onze dagelijkse ‘gezonde’ keuken en zou gezond zijn, of op z’n minst gezonder dan melkchocolade of de witte... [naar artikel]


7. Nina’s woonportret: Bonte kleuren (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Voor Jo is de keuken meer dan de plek waar ze met restjes de lekkerste gerechten bereidt. Ze stekt er ook jonge planten, etaleert er oude foto’s en... [naar artikel]


8. Voedingsrestjes nuttig leren gebruiken in Foodtruck (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Halenaren die graag willen weten hoe ze restjes van voeding nog nuttig kunnen gebruiken, kunnen daarvoor morgen, woensdag 1 november, terecht in Diest. Daar staat van 9 tot 12 uur de Foodtruck van de intercommunale Limburg.net. [naar artikel]


9. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


10. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


11. Sterrenchefs gebruiken deze plant graag in de keuken en vogels worden er dronken van: zo bijzonder is de duindoorn (27/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Ze vielen u aan onze Belgische kust zeker op: de struiken met een massa oranje bessen dicht op de takken. Het is duindoorn. Sterrenchefs gebruiken ze graag in hun keuken. Bessen die in de duinen blijven liggen en vergisten, kunnen vogels wel eens dronken voeren. [naar artikel]


12. Dit jaar wordt het een nostalgische Kerstmis: “Knutsel je eigen kerstversiering met restjes wol” (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Kies voor een warme en rustieke kerstboom en maak je eigen versiering met restjes wol. [naar artikel]


13. Kerstklieken: zo kook je met restjes (23/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Foodblogster Jennifer Schleber (37) van EmptyTheFridge.be heeft de oplossing gevonden voor de overschotjes van je feestmaaltijd. Een hartige broodpudding, quiche of empanadas kunnen je restjes opwaarderen tot een volwaardig maal. [naar artikel]


14. Bon APPétit! : 5 APPS die je helpen in de keuken (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

We kunnen allemaal wel een souschef in de keuken gebruiken, toch? Deze apps helpen jou bij het klaarmaken van jouw culinaire hoogstandjes. [naar artikel]


15. Eén keer koken, drie keer eten: dit kan je doen met restjes (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw goede voornemen van dit jaar ook om geen voedsel te verspillen? Wij helpen jou daarbij met deze slimme bewaartips voor restjes! [naar artikel]


16. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


17. Met ‘Het complete Ketnet bakboek’ lok je zelfs je kinderen mee de keuken in (05/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Een kookboekentest over een bakboek zonder te koken of te bakken, de Ketnetstempel en de beloftevolle woorden move over, Snickers? De zonen zijn al moeilijker de keuken in te lokken geweest. Pinda’s kraken, chocolade breken en met de bodem van een steelpan de pinda’s kapotslaan. Die laatste uitdaging hoeven ze zelfs niet aan te gaan, ze vinden het breken al even satisfying met hun kinderdeegrol. [naar artikel]


18. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


19. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


20. Barry Callebaut start vernietiging van honderden ton chocolade na ontdekking salmonella (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Barry Callebaut start maandag met de opruiming van enkele honderden ton chocolade die de chocoladefabrikant niet meer kan gebruiken na de ontdekking van een salmonellabacterie in een fabriek. Dat zegt woordvoerder Korneel Warlop. [naar artikel]


21. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


22. “Persoonlijkheid primeert in mijn interieur, ik vind vaak mijn gading in tweedehands”: Nina’s woonportret (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Voor Jo is de keuken meer dan de plek waar ze met restjes de lekkerste gerechten bereidt. Ze stekt er ook jonge planten, etaleert er oude foto’s en... [naar artikel]


23. Slim koken met wat nog in je koelkast zit: tortilla met restjes (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met restjes uit de koelkast kan je alle kanten uit: een soepje, een slaatje of een tortilla. Voor dit laatste recept nemen we nog wat extra [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!