Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor meer dan een kwart van de wereldproductie. Maar qua consumptie hinkt het land ver achterop. Door te focussen op de friet, sluit men aan bij de Chinese eetcultuur van “street food”, klinkt het dinsdag op de economische missie in Peking. Twee Belgische ondernemers zijn bovendien van plan om een eerste Belgische frituur te openen in China. [naar artikel]
Wil jij graag 5.000 pond (5.500 euro) verdienen door alleen maar frietjes en pasta te eten? Dat kan, want een multivitaminemerk is op zoek naar drie personen die graag een centje willen bijverdienen en de vitamines willen uitproberen. Het merk Feel zal je 5.000 pond betalen als je een maand lang elke dag één multivitamine […] Het bericht Zo kan jij geld verdienen door frietjes en pasta te eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor... [naar artikel]
“Frietjes op zich zijn ongezond, maar je mag zeker eenmaal per week zondigen. Het moet plezant blijven. Eten mag geen obsessie worden.” Dat zegt Debby Verwaest (46) uit Arendonk. Zij kan het weten, want ze is zowel gezondheidscoach als uitbaatster van een eigen frituur. [naar artikel]
Wie twee of meer keer per week frieten of chips eet, heeft een dubbel zo groot risico om vroeg te sterven in vergelijking met mensen die gefrituurde aardappelen vermijden. Dat schrijft CNN op basis van een Italiaanse studie. Het onderzoek gebeurde aan de universiteit van het Italiaanse Padua. Acht jaar lang volgden de wetenschappers daar 4.440 mensen van tussen de 45 en de 79 jaar. [naar artikel]
We houden allemaal van onze frietjes. Zes op de tien Belgen eet ze minstens wekelijks. Maar hoe maak je zelf lekker klaar? Wij vroegen Davy... [naar artikel]
Een Amerikaanse transporteur gaat drie vliegtuigen vol aardappelen naar Japan sturen. Daarmee moet het grote tekort aan aardappelen in het land worden verlicht. Vorige week maakte de fastfoodketen McDonald’s nog bekend dat zijn Japanse filialen daardoor alleen nog kleine porties frietjes kunnen aanbieden. [naar artikel]
Van de aardappelen die haar vader Eduard (75) en haar zoon Jordy (21) overdag rooien, bakt Sonja Van de Vliet ’s avonds frietjes in haar Frituur Eigen Kweek in Mechelen. “Wij doen alles zelf. Bij ons gaat de aardappel van de grond tot in de mond”, zegt ze. Een unicum in Vlaanderen. [naar artikel]
De fastfoodketen McDonald’s gaat in Frankrijk tijdelijk zijn aardappelen vervangen door frietjes van bieten, wortels en pastinaak. Dat melden lokale Franse media. Vanaf 7 maart zullen de Fransen bij hun Big Mac enkel nog groentefrietjes kunnen bestellen. Doel van de operatie? “De eetlust van de consument voor dit nieuwe ‘vegetarische’ bijgerecht testen”, klinkt het. [naar artikel]
Daags nadat het dreigingsniveau in ons land verlaagd werd van drie naar twee, slaat Interpol alarm over een diefstal van een vrachtwagen met 33.500... [naar artikel]
Tijdens een avond uit of op een slechte dag halen we wel eens frietjes of pizza, maar dat doen we beter niet te vaak. Uit onderzoek blijkt dat drie keer per week fastfood eten slecht is voor de mentale gezondheid. Nutritional Neuroscience voerde een analyse uit bij jongeren tussen 18 en 29 jaar die drie […] [naar artikel]
"Eet twee keer per week Belgische aardappelen!" Die oproep komt er begin deze maand om Belgische aardappelboeren te steunen. Die raken niet van hun grote voorraden af nu de export voor een deel is stilgevallen en de restaurants gesloten zijn. Het Radio 2-programma "De inspecteur" doet nu een opvallende ontdekking in Colruyt. De meeste aardappelen die de winkelketen verkoopt, komt uit Israël. [naar artikel]
Als je twee keer per week frietjes of chips eet, maak je dubbel zoveel kans om vroegtijdig te sterven. Dat schrijven Italiaanse onderzoekers, op [naar artikel]
Nu de restaurants alweer twee weken gesloten zijn, keldert de vraag naar aardappelen. Dat is ook zo bij aardappelen Nijs in Rillaar. Gelukkig zijn er nog de frituren en net daar leveren ze het meeste. Nijs brengt vers gesneden frietaardappelen rond in heel onze provincie. [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten. [naar artikel]
Chinese bedrijven kopen massaal onze eiken en beuken en betalen prijzen waar onze houtzagerijen niet tegenop kunnen. En dat bedreigt op korte termijn het voortbestaan van een sector die het al niet onder de markt heeft. [naar artikel]
De noodcentrale 101 in Antwerpen slaat zelf alarm. Volgens de medewerkers moeten ze in onmenselijke omstandigheden werken, en zijn ze met zo weinig dat iedereen op zijn tandvlees zit. Alle 101 noodcentrales hebben mensen tekort, maar de situatie in Antwerpen is het grootst, zegt het ACV.Bovendien laat ook de huisvesting daar te wensen over. Twee collega’s zijn in het ziekenhuis opgenomen omdat ze uitgeput waren, zeggen ze. [naar artikel]
Slechts twee keer per week vlees eten en meer groenten, fruit en plantaardige producten. Door anders te eten, kunnen consumenten gezonder eten en de klimaatimpact van hun voedselpatroon met de helft verkleinen, zonder dat het meer kost. Dat blijkt uit onderzoek dat WWF liet uitvoeren. [naar artikel]
Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, sloeg vrijdag alarm over het enorme tekort aan bedden en beademingstoestellen.... The post New York slaat alarm over tekort aan beademers, Trump slaat wild om zich heen appeared first on Business AM. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.