Culinaire zender njam! heeft een nieuwe kok in zijn keuken gehaald. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen en chef, krijgt vanaf 21 maart zijn eigen kookprogramma op de zender. [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heike De Schepper te delen. Als […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
In een wereld waarin we ons dagelijks veel moeten ontzeggen, past ook een diëtist, zou je denken. Maar Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wil niets weten van verboden. Ook met zijn njam!-programma Lekker Lang Leven wil hij mensen positief stimuleren. Zelf leerde hij Antwerpen elke week beter kennen door een volgehouden zoektocht naar de beste pistolet van ’t Stad. [naar artikel]
Wij spraken met Hilde, Romy en Marijne van de serie Albatros over dik zijn, stigma’s en bodypositivity. Maar wat wij ons afvragen is: kán je gezond zijn met een BMI van boven de 30? Eerder bleek al dat mensen met buikvet kwetsbaarder zijn voor corona. “De coronacrisis heeft onze relatie met eten en beweging danig verstoord”, zegt expert Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen en auteur van het boek Lekker lang Leven. [naar artikel]
Het is makkelijk én lekker om met een zak borrelnootjes naar de EK-matchen op tv te kijken, maar echt gezond is het niet. Bovendien is het moeilijk om na één grabbel te stoppen met eten. “Nootjes zijn krokant, vettig en zout en dat hebben onze smaakpapillen graag”, weet Michael Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij neemt 11 soorten borrelsnacks uit de supermarkt onder de loep en geeft gezonde alternatieven. [naar artikel]
Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts te […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
BBC-gezondheidsjournalist Michael Mosley beweert in zijn nieuw boek 'Het 8-weekse bloedsuikerdieet' dat een zeer radicaal koolhydraatarm dieet diabetes type 2 kan genezen. Hoe realistisch is dat? 'Jezelf op eigen houtje behandelen met een boek, is alvast geen goed idee', waarschuwt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. [naar artikel]
Een dieet betekent niet altijd dat je kilo’s wilt verliezen, maar misschien ook dat je graag zou bijkomen. Elke dag chips, pizza en donuts op je menu zetten is niet bepaald de meest gezonde aanpak. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven, geeft tips om het cijfer op de weegschaal te verhogen. [naar artikel]
Ze noemt zichzelf een onderneemster en petparent met een bijna bovenmenselijke liefde voor honden. Die twee samengepakt, geeft Snoep Dog, het eerste boek van Laurence Van Tongerloo aka mevrouw Ruben Van Gucht dat 49 recepten bundelt voor gezonde en gevarieerde hondendesserts en - snacks. Het is om snoeten en poten bij af te likken. [naar artikel]
Vier jaar nadat de voedingsdriehoek letterlijk ondersteboven werd gekeerd, stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven zeven aanbevelingen voor die ons niet alleen gezonder moeten doen eten, maar ook garant staan voor een milieuverantwoord voedingspatroon. Zo moeten we bijvoorbeeld vaker kiezen voor kraanwater, peulvruchten en noten, en minder vlees eten. Michaël Sels, hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, legt in onze VRT NWS Live uit wat de aanbevelingen precies inhouden. [naar artikel]
Je darmen maken je letterlijk tot wie je bent: ze beïnvloeden je gewicht, je humeur en je immuunsysteem. Daarom kunnen we ze maar beter goed te eten geven, schrijft de Britse dokter Michael Mosley in zijn nieuwste boek 'Het slimmedarmendieet'. [naar artikel]
Kun je een ziek gevoel voorkomen door keuzes te maken op je bord? En wat als je extra vitaminen wil binnenkrijgen? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft zijn advies. [naar artikel]
'Ik ondervind al jaren dat mensen door minder koolhydraten te eten en meer gezonde vetten zeer goede bloedwaarden vertonen en zich mentaal en fysiek beter voelen. Jammer dat nog zo weinig artsen hun nek durven uitsteken', schrijft diëtiste en licentiaat Hella Van Laer in reactie op het interview in Knack met voedingsdeskundige Patrick Mullie. [naar artikel]
Elke week opnieuw tonnen vol inspiratie hebben om een weekmenu op tafel te toveren? Onmogelijk. Zelfs wij op de redactie van HLN Eten strugglen wel eens. Daarom komen deze recepten van foodstyliste Sonja Peeters als geroepen. Gezonde maaltijd om op maandag mee te starten? Check. Comfortfood om vrijdag de week mee af te sluiten? Dubbelcheck. En dat alles voor minder dan 15 euro. Dat kunnen we niet laten liggen. Aan tafel! [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we drie recepten uit ‘Sla.’ van Ida de Haart. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten ‘Sla.’ van Ida de Haart + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis belanden hebben vaak overgewicht. Dat zorgt ervoor dat ze meer kans hebben op complicaties en langer in het ziekenhuis verblijven. Volgens hoofddiëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is het tijd voor actie. Hij vindt dat de overheid het probleem dringend moet aanpakken. [naar artikel]
Je hoeft geen uren in de keuken te staan als je een gezond hapje wil bereiden. Dat is de boodschap van ‘Your Healthy Fix’, een kookboek waarin gezonde foodie Esther Andries smoothies, bowls en andere lekkere recepten bereidt. “We hebben het allemaal druk, maar de meeste recepten uit mijn boek maak je op tien minuten”. [naar artikel]
Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.