Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:52 uur

Maandag terug wekenwerken in Overpelt aan Ringlaan

Het Belang van Limburg

03/05/2020 - 20:34

Vanaf maandag 4 mei begint de wegenbouwer met de aanleg van de nieuwe slemlaag aan de buitenzijde van de Ringlaan en dat zal zijn impact op het verkeer hebben. Er wordt gewerkt in drie fases: 1) Dorpsstraat-Vloeterstraat, 2) Vloeterstraat - rotonde Breugelweg en 3) rotonde tot de Willem II-straat. Tussen 7 en 19 uur zullen de rijweg (buitenzijde) en de kruispunten afgesloten zijn. De binnenzijde blijft berijdbaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Werken Ringlaan worden maandag hervat in Overpelt (29/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag 1 juli wordt de slemlaag verder aangelegd aan de binnenzijde van de Ringlaan in Overpelt.. Als gevolg van de hitte is lagen de werken vorige week stil. Tegen het bouwverlof zal de binnenzijde van de Ringlaan klaar zijn en opengesteld worden voor het verkeer. Tijdens het bouwverlof is er dan verkeer mogelijk in beide richtingen. Na het bouwverlof beginnen de werken aan de buitenring. (PaTh)
  [naar artikel]
 2. Fietser doodgereden op Ringlaan in Overpelt (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een verkeersongeval op de Ringlaan in Overpelt (Limburg) is een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer is een vrouw. Over de...
  [naar artikel]
 3. Vijf ramen stukgeslagen op Ringlaan in Overpelt (22/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandalen hebben dinsdag rond 1.45 uur vijf ramen van een gebouw stukgeslagen aan de Ringlaan in Overpelt. Ze drongen het gebouw niet binnen.
  [naar artikel]
 4. Gewonde bij botsing op Ringlaan in Overpelt (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 15.45 uur zijn een auto en een fietser op de Ringlaan gebotst. Een persoon werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 5. Gaslek op Ringlaan (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond is de brandweer opgeroepen voor een gaslek op de Ringlaan in Overpelt. Passanten hadden er een indringende gasgeur geroken. Metingen wezen uit dat er inderdaad gas ontsnapte.
  [naar artikel]
 6. Fietsende vrouw doodgereden in Overpelt (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een verkeersongeval op de Ringlaan in Overpelt (Limburg) is een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer is een vrouw. Over de...
  [naar artikel]
 7. Twee wagens botsen op Peltse Ringlaan (09/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Overpelt botsten op de Ringlaan N71 rond 16 uur 30 twee wagens aan het industrieterrein ter hoogte van het kruispunt met Lieven Gevaertlaan. Er was op het eerste zicht enkel blikschade, maar het ongeval zorgde geruime tijd voor verkeershinder.
  [naar artikel]
 8. Vrouw lichtgewond na botsing in Overpelt (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Houtmolenstraat en de Ringlaan in Overpelt zijn vrijdag rond 9.15 uur twee auto’s gebotst. Een vrouw (31) uit Pelt raakte lichtgewond.
  [naar artikel]
 9. Rotonde kruispunt Ringlaan-Breugelweg-Kloosterstraat 2 maanden dicht in Overpelt (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag beginnen op de Breugelweg de rioleringswerken vanaf de Sint-Annastraat tot op de rotonde aan de Ringlaan. Het gedeelte vanaf de Dommel tot aan het toeristisch fietspad is dan klaar en wordt opengesteld voor plaatselijk verkeer. De werken in deze fase zijn zeer ingrijpend.
  [naar artikel]
 10. Bestuurder lichtgewond bij kop-staartaanrijding in Overpelt (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de Ringlaan in Overpelt is een bestelwagen achter tegen een vrachtwagen beland. Bij de kop-staartaanrijding dinsdag rond het middaguur raakte een 24-jarige bestuurder uit Wetteren lichtgewond geraakt.
  [naar artikel]
 11. Fietsster gewond bij ongeval in Pelt (23/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de rotonde aan de Ringlaan en de Dorpsstraat in Overpelt zijn vrijdag rond 13.45 uur een auto en een fietsster bij een ongeval betrokken geraakt. Een 64-jarige vrouw uit Overpelt raakte gewond.
  [naar artikel]
 12. Fietsster overleden na aanrijding in Overpelt (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de ringlaan in Overpelt is maandagnamiddag een fietsster overleden nadat ze werd aangereden door een kleine vrachtwagen. De hulpdiensten hebben de vrouw nog proberen te reanimeren, maar het slachtoffer overleed aan haar verwondingen. Verder onderzoek moet de juiste omstandigheden bepalen.
  [naar artikel]
 13. Frontale botsing op Ringlaan (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Ringlaan en de Dr. Vanderhoeydonckstraat botsten maandag om 8.30 uur twee auto’s frontaal op elkaar. In een voertuig raakte een vrouw gekwetst en zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 14. Inbraak in appartement in Overpelt (02/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In een gelijkvloers appartement op de Ringlaan in Overpelt is donderdag een inbraak vastgesteld. De daders drongen binnen via een raam van het washok. Ze stalen een PlayStation, twee TV-toestellen, een rugzak en huis- en autosleutels. De dieven vertrokken vermoedelijk via een raam van de slaapkamer aan de achterzijde van het gebouw.
  [naar artikel]
 15. Verdachte laat auto achter en gaat al lopend op de vlucht in Overpelt (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Ringlaan (N71) in Overpelt zou een bestuurder dinsdagavond laat bij een controle zijn gaan lopen. De vluchtende persoon liet daarbij zijn auto achter.
  [naar artikel]
 16. Dorpsstraat afgesloten bij kermis in Overpelt-Centrum (08/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend - op 9, 10 en 11 juli - vindt de zomerkermis plaats in Overpelt-Centrum. De kermisattracties staan op het marktplein opgesteld. De Dorpsstraat is wegens de kermis afgesloten tussen de Heuf en TIO. Doorgaand verkeer kan over de Ringlaan.
  [naar artikel]
 17. Wegenwerken Ringlaan Lummen terug opgestart (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wegenwerkers zijn terug aan de slag aan de Ringlaan in Lummen. Ze plaatsen een rijstrook en een noodstrook. Alles wordt ontsmet, Er was een veiligheidskwartiertje met uitleg door de veiligheidscoördinator en de werfleider blijft ook de hele tijd ter plaatse om alles in de gaten te houden. Arbeiders komen apart en op vrijwillige basis werken, slechts 2 wilden dat niet.
  [naar artikel]
 18. Ongeval op Ringlaan in Lommel (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie is maandag rond 13 uur bij een ongeval op de Ringlaan uitgekomen. Een van de betrokkenen had ademhalingsproblemen. Hij werd ter plaatse door een mug-arts verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht. Drie auto’s werden getakeld. (mm)
  [naar artikel]
 19. Heidi (37) komt om op rotonde in Overpelt: “Verschrikkelijk als dit met je enige dochter gebeurt” (30/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Ringlaan in Overpelt is maandagnamiddag de 37-jarige Heidi Luyten om het leven gekomen. De Overpeltse werd op de rotonde ter hoogte van de Kloosterstraat op haar fiets aangereden door een bestelwagen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden haar nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.
  [naar artikel]
 20. Zwaargewond na ongeval op Ringlaan (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Fietser Axel D. (27) uit Herentals raakte maandag om 13 uur zwaargewond bij een ongeval op de Ringlaan in Lummen. Hij botste tegen een auto.
  [naar artikel]
 21. Morgen scholenstratenloop rond de kerk in Overpelt (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Morgen - dinsdag 27 september - organiseert de Overpeltse sportdienst in samenwerking met de Overpeltse scholen voor de 26ste maal een scholenstratenloop in Overpelt-Centrum. De start en aankomst bevinden zich op de Jeugdlaan. Het parcours kreeg een gevoelige facelift. Men stapte af van de ronde langs de Ringlaan en toert nu veeleer rond de kerktoren.
  [naar artikel]
 22. Zondag 'verbroederingsrit' met elf fietsclubs in Overpelt (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondag (30 april) organiseren De Kleppers hun eerste verbroederingsrit met deelname van de elf Overpeltse wielertoeristenclubs goed zo'n 200 deelnemers. Er worden drie ronden van 24 kilometer in Overpelt gefietst met vertrek vanaf 9 uur op het marktplein en aankomst aan het "8ste Sacrament" waar een grote happening wordt voorzien. De Kleppers vragen de wegen zoveel als mogelijk vrij te houden. Het routeplan staat op de website van De Kleppers. Het traject loopt door heel Overpelt: Oude Markt - Dorpsstraat - Ringlaan - Willem II-straat - Hoevenstraat - Kapelstraat - Ballaststraat - Kleinmolenstraat - Tielenstraat - Haasbosstraat - Parkstraat - Pater Vanduffelstraat - Kraanstraat - Drossaard-Clercxstraat - Weerwolfstraat - Vrenenstraat - Bokkerijdersweg - Gortenstraat - Hunnebergstraat - Schansstraat - Holvenstraat - Jenneverbeslaan - Zonnedauwlaan - Haltstraat - Leukenstraat - Europalaan - Zavelstraat - Houtmolenstraat - Snoepluststraat - St-Jansstraat - Zeldertstraat - St-Jorisstraat - Hasperhovenstraat - Sellekaertsstraat - Dorpsstraat - Ringlaan - Teunenstraat - Bemvaartstraat - Rodenbachlaan - Kerkdijk - Nieuwe Markt - Peltanusstraat - Windmolenstraat - Rietstraat - Wolfstraat.
  [naar artikel]
 23. Informatieavonden fusie vanaf maandag Neerpelt en Overpelt (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Morgen - maandag 3 juli - beginnen Neerpelt en Overpelt aan hun reeks informatieavonden over de fusie waarbij de diverse dorpskernen worden aangedaan. OC De Vranken op Herent bijt de spits af. Woensdag is het in Sint-Huibrechts-Lille en vrijdag op Holheide in Overpelt. Elke infoavond begint om 19.30 uur, staat open voor iedereen en voorinschrijven is niet nodig.
  [naar artikel]
 24. Ongeval (28/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is dinsdag in een weide beland langs de Ringlaan in Overpelt. De bestuurder verloor de controle over het stuur. Een 52-jarige Lummenaar raakte gewond.
  [naar artikel]
 25. Stroompannen in centrum van Overpelt (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag vlak voor de middag zaten heel wat bewoners in het centrum van Overpelt en enkele omliggende straten een uurtje zonder stroom. De oorzaak van de panne waren werken aan de ring. “Ter hoogte van het kruispunt van de Ringlaan met de Bemvaartstraat werd een middenspanningskabel geraakt tijdens wegenwerken”, stelt woordvoerder Simon Van Wijmeersch van Fluvius. “Een technische ploeg kwam snel ter plaatse om door te schakelen en na ongeveer een uur was het euvel opgelost.”
  [naar artikel]
 26. Bestuurster ramt gevel in Overpelt (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van Overpelt belandde deze morgen rond half vijf een bestuurster met haar wagen tegen de gevel van een woning. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Dorpsstraat met de Ringlaan. De brandweer van hulpverleningszone Noord-Limburg kwam ter plaatse om puin te ruimen en het gat in de voorgevel te dichten. De bestuurster kwam er met de schrik vanaf en liep geen verwondingen op. De woning bleef bewoonbaar.
  [naar artikel]
 27. Inbraakpoging in Overpelt (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Ringlaan is maandagvoormiddag een inbraakpoging vastgesteld. (mm)
  [naar artikel]
 28. Ongevallen (30/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een 9-jarig jongetje is vrijdagmiddag rond 12.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding door een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Ringlaan en de Houtmolenstraat in Overpelt. Rond 13 uur vrijdagmiddag is een auto geslipt op de Lindelsebaan in Overpelt. De wagen belandde op zijn zijde. De bestuurder raakte gewond. Hij had een glas te veel gedronken en zijn auto bleek niet verzekerd. De politie liet de auto takelen.
  [naar artikel]
 29. Twee gewonden bij botsing op Ringlaan (24/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’s zijn maandag rond 9.30 uur op de Ringlaan in Lommel, ter hoogte van de Stationsstraat, gebotst. Twee personen raakten gewond: een 81-jarige man uit Vorselaar en een 79-jarige vrouw uit Brecht. Door het ongeval was er veel verkeershinder op het kruispunt. (mm)
  [naar artikel]
 30. Extra politiepatrouilles tegen inbraken in Overpelt (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De laatste weken is er een toename van inbraken in Overpelt. Uit analyse is gebleken dat veel van de inbraken gebeuren in de vroege avond en zich deels binnen de Ringlaan situeren. De lokale politie gaat de komende tijd extra patrouilles inzetten en meer in het straatbeeld aanwezig zijn.Vanuit de politie doet men tegelijk een oproep om verdachte gedragingen onmiddellijk te melden bij de politie via het gratis oproepnummer 101.
  [naar artikel]
 31. Fietspad afgesloten bij Mariaziekenhuis in Overpelt (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eerder dan gepland - voorzien was 18 mei - heeft de aannemer de fietsverbinding tussen de Slonkstraat en Maesenstraat – dat is de route achter het Mariaziekenhuis - afgesloten. Fietsers moeten omrijden. Ook het fietspad langs de Ringlaan wordt afgesloten tussen de Dorpsstraat en de tunnel naar het ziekenhuis, de fiets-voetgangerstunnel onder de Ringlaan blijft open voor bezoekers van het ziekenhuis. Fietsers moeten omrijden via De Heuf, Dorpsstraat, Astridlaan en Kadijk.
  [naar artikel]
 32. Diefstal (05/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben de hele binneninstallatie gestolen van een werfkast langs de Ringlaan in Overpelt. Ze zijn onder meer weg met een elektriciteitsmeter. De benadeelden zijn Infrax en een onderaannemer.
  [naar artikel]
 33. 300 fietsers de weg op voor benefiethappening 20 jaar Palliovik in Overpelt (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Om de 20ste verjaardag in de kijker te zetten organiseert Palliovik vandaag een grote benefiethappening. Rond de klok van negen begon die en klikte een peloton van 300 wielertoeristen - geëscorteerd door politie en motards en opgedeeld in twee groepen - zich in de pedalen voor de fietstocht Overpelt-Leuven-Overpelt. Tussen 17 en 18 uur worden de fietsers terug verwacht op het marktplein van Overpelt. Daar is een grootse ontvangst voorzien.
  [naar artikel]
 34. Frontale klap op Ringlaan (09/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Ringlaan in Heusden-Zolder botsten donderdagavond een auto en een bestelwagen frontaal.
  [naar artikel]
 35. Twee auto's botsen in Overpelt (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Ringlaan en de Windmolenstraat zijn donderdag twee auto’s gebotst. Een vrouw uit de gemeente raakte lichtgewond. (mm)
  [naar artikel]
 36. Vijfdaagse 'Fietsslinger' start maandag in Overpelt (31/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus heeft in Overpelt weer de Fietsslinger plaats, een vijfdaagse fietshappening op maat van gezinnen met kinderen. Met tochten tussen 30 en 40 kilometer die volledig bewegwijzerd zijn, is de Fietsslinger immers goed te doen voor kinderen die regelmatig op de fiets springen. “We willen gezond bewegen centraal stellen in Overpelt”, zegt schepen van sport Ann Van Dorpe (CD&V), “en deze vijfdaagse fietsklassieker in de vakantie is een ideale gelegenheid om met het hele gezin gezond buiten te komen.”
  [naar artikel]
 37. Gewonde bij botsing op Ringlaan (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’s zijn dinsdag rond 17.30 uur op de Ringlaan gebotst. Een persoon liep lichte verwondingen op.
  [naar artikel]
 38. Inbraakpoging in Overpelt (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is maandag rond 15.30 uur een inbraakpoging in de Veldstraat in Overpelt gemeld. De inbrekers kregen de schuifdeur niet open. (mm)
  [naar artikel]
 39. Vijfdaagse 'fietsslinger' in Overpelt start maandag (29/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus heeft in Overpelt weer de Fietsslinger plaats, een vijfdaagse fietshappening op maat van gezinnen met kinderen. Met tochten tussen 30 en 40 kilometer die volledig bewegwijzerd zijn, is de Fietsslinger immers goed te doen voor kinderen die regelmatig op de fiets springen. “We willen gezond bewegen centraal stellen in Overpelt”, zegt schepen van sport Ann Van Dorpe, “en deze vijfdaagse fietsklassieker in de vakantie is een ideale gelegenheid om met het hele gezin gezond buiten te komen.”
  [naar artikel]
 40. Mortier op terrein langs Ringlaan gevonden (27/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij het onderzoeken van een terrein langs de Ringlaan is met behulp van een metaaldetector een mortier opgespoord De politie stelde meteen een perimeter in en maakte foto’s van het springtuig. Die werden naar de ontmijningsdienst DOVO doorgestuurd. Daar oordeelden specialisten dat er niet meteen gevaar was. Maandag werd de mortier opgehaald. (mm)
  [naar artikel]
 41. Gewonde bij botsing op Ringlaan (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Julien C. (74) uit Balen is donderdagvoormiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Ringlaan. Rond 9.45 uur botsten ter hoogte van de Balendijk twee auto’s. (mm)
  [naar artikel]
 42. Inbraak gemeld in Overpelt (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Vloeterstraat in Overpelt is maandag rond 14 uur een inbraak vastgesteld. De raam aan de achterkant werd geforceerd. Wat de daders konden stelen is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 43. Frontale botsing op Ringlaan in Lummen (23/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagavond botsten twee wagens frontaal tegen elkaar op de Ringlaan. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op.
  [naar artikel]
 44. Gewonde bij botsing op Lommelse Ringlaan (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee auto’s zijn woensdag rond 19.30 uur op de Ringlaan - ter hoogte van de Hoeverdijk - gebotst. Een persoon liep lichte verwondingen op.
  [naar artikel]
 45. Gemeenteraden Neerpelt en Overpelt geven groen licht voor fusievoorstel (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt gaven maandag hun goedkeuring aan het principieel voorstel tot samenvoeging van beide gemeenten. In Neerpelt ging dit gepaard met applaus, in Overpelt weerklonk er ook wat kritiek. De twee gemeenten kunnen nu aan de uitwerking van de nieuwe gemeente beginnen. In juli en augustus zullen alvast negen infoavonden plaatsvinden.
  [naar artikel]
 46. Ruim honderd bestuurders te snel op Ringlaan in uur tijd (12/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Politie Heusden-Zolder heeft dinsdag tussen 19 en 20 uur 102 snelheidsovertreders geflitst op de Ringlaan. Dat is bijna de helft van de gecontroleerden.
  [naar artikel]
 47. 11-jarig meisje gewond bij ongeval in Overpelt (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Neuserdijk in Overpelt is maandag rond 8.30 uur een fietsstertje door een auto geraakt. Het 11-jarige meisje werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 48. Autobestuurder om het leven gekomen bij verkeersongeval in Lommel (07/12/2018 - Metro)
  Bij een zwaar verkeersongeval met twee voertuigen in Lommel is vrijdagavond een 39-jarige man uit Overpelt om het leven gekomen. Het verkeersongeval gebeurde kort voor 18 uur op de Ringlaan (N71) in Lommel, op het stuk tussen de kruispunten van de Hoeverdijk en van de Luikersteenweg en Napoleonweg. Een eerste wagen belandde in de gracht, waar het tegen een hindernis botste en terug op de rijbaan belandde. Hierin zat de 39-jarige man gekneld. De brandweer haalde de man uit het wrak, waarna hij de eerste zorgen kreeg toegediend. Het slachtoffer uit Overpelt werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar bezweek hij in de loop van vrijdagavond aan de opgelopen verwondingen. In het andere voertuig dat moest uitwijken liep de bestuurder lichte kwetsuren op. De aanrijding veroorzaakte de nodige verkeershinder. bron: Belga Het bericht Autobestuurder om het leven gekomen bij verkeersongeval in Lommel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Tuinhier Overpelt is 75 jaar (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag 15 oktober werd Tuinhier Overpelt ontvangen op het gemeentehuis in Overpelt, want Tuinhier, een van de oudste verenigingen van Overpelt, viert dit jaar haar 75-jarig bestaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.