Hoe komen we dan aan die 6000 ton garnalen die wij Belgen elk jaar eten? Elk jaar halen we zo’n 35 000 ton garnalen uit de zee. Die worden gepeld in Marokko. De mensen daar verdienen 150 à 170 euro per maand om garnalen te pellen. Daarna - ettelijke kilometers later- komen de garnalen terug naar België. Hoe blijven die garnalen dan vers? [naar artikel]
De kleuterleidster Katty Vanmassenhove heeft in Frankrijk het wereldkampioenschap garnalen pellen gewonnen. Met 120 deelnemers kregen ze tien minuten om zo veel mogelijk garnalen te pellen. Het gewicht van de gepelde garnalen bepaalde de uitslag. [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Krekels worden aangeprezen als de volgende superfood. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten, kalium, calcium, ijzer en bevatten twaalf keer meer vitamine B12 dan zalm. Krekels bevat alle negen essentiële aminozuren. Dat zijn de bouwstenen uit eiwitten die we uit onze voeding moeten halen. Het insect is daarom een ideale bron van proteïnen. Vegetarische burgers De […] Het bericht Zijn krekels de nieuwe superfood? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De prijs van garnalen bereikt recordhoogtes. Ze kosten tegenwoordig honderd euro per kilo, bijna de helft meer dan twee jaar geleden. Garnalen [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien kan je ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Het Brusselse bedrijf Kriket, dat krekels in snackrepen verwerkt, krijgt een Europese subsidie voor het kweken van krekels. "Europa is op zoek naar duurzame, alternatieve eiwitbronnen en ziet dat insecten hierin een rol kunnen spelen, daarom dat het nu geld toekent aan verschillende bedrijven die insecten kweken", zegt Michiel Van Meervenne, die Kriket samen met zijn zus heeft opgericht. [naar artikel]
Liefhebbers van grijze garnalen zullen het graag horen: op de veiling is de prijs voor grijze garnalen fors gezakt. Enkele maanden geleden kostte een kilo ongepelde garnalen nog makkelijk 8 of 9 euro. Vanochtend in Nieuwpoort werd er voor een kilo niet eens 4 euro betaald. De reden: er zijn er enorm veel momenteel. [naar artikel]
Opvallend nieuw hangijzer tussen onze West-Vlaamse ministers: ze discussiëren over wie het beste garnalen kan pellen. [naar artikel]
De Chinese douane heeft op verpakkingen van garnalen afkomstig uit Ecuador sporen ontdekt van het nieuwe coronavirus. Het voedt de bezorgdheid... [naar artikel]
De prijs van garnalen bereikt recordhoogtes. Ze kosten tegenwoordig honderd euro per kilo. Dat is bijna de helft meer dan twee jaar geleden. Garnalen zijn zo duur omdat de garnaalvissers er almaar minder boven halen. [naar artikel]
Meer dan acht op de tien pv's die de lokale politie in Antwerpen uitschrijft bij drugsdelicten gaan over drugsbezit en -verkoop. De cijfers van het Antwerpse parket geven voor het eerst een inzicht in de feiten achter de zogenaamde war on drugs van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Vooral de kleinere garnalen worden dus opgevist. [naar artikel]
Albert Heijn stopt zo snel mogelijk met de verkoop van alle garnalen die afkomstig zijn van vrouwtjesgarnalen waarvan de ogen zijn afgeknipt om ze vruchtbaarder te maken. De verse garnalen verdwijnen deze week al uit de schappen. [naar artikel]
Katty Vanmassenhove, een lerares uit Wenduine, is wereldkampioen grijze garnalen pellen. Ze haalde het in het Franse Leffrinkhoeke, nabij Duinkerke, van zowat 120 andere deelnemers. Dat berichten de Franse media La Voix du Nord en Le phare Dunkerquois zondag. Vanmassenhove won met 112 gram gepelde grijze garnalen in tien minuten, voor tienmalig kampioene Nicole Vanzinghel […] Het bericht Lerares uit Wenduine is wereldkampioen garnalen pellen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels [naar artikel]
Bij de vestiging van Little Bun in Antwerpen aan het MAS maken ze tegenwoordig een gerecht met krekels. Volgens chef Huibrecht Berends zijn ze niet alleen een duurzame eiwitbron, de tsjirpende insecten zouden ook veel lekkerder smaken dan je denkt. Zouden ze ooit even normaal kunnen worden als pakweg een grijs garnaaltje? [naar artikel]
Grijze garnalen zijn heel duur. De vangsten vallen immers tegen. Er bestaan meerdere hypothesen over hoe dat komt. [naar artikel]
In het West-Vlaamse Desselgem vond vanmiddag de internationale schoonheidswedstrijd voor garnalen plaats. In dertien categorieën werd telkens de [naar artikel]
De prijs van garnalen heeft een recordhoogte bereikt. Het lage aanbod is de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging zegt het Departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
De uitbater van Café De Vagant had al zuiderse planten staan in zijn terrastuin. Maar om helemaal in sfeer te blijven, liet hij tijdens de recente hittegolf ook 400 krekels los. Die laten elke avond hun typische melodieuze getjirp horen. “De klanten reageren enthousiast.” [naar artikel]
De mysterieuze geluidsaanvallen op Amerikaanse en Canadese diplomaten in Cuba zijn afkomstig van... bronstige krekels. Dat beweren twee biologen... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.