De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Stad Antwerpen gaat ouders van 3-jarigen langer opvangtoelage geven

VRT NWS

12/05/2020 - 16:53

De stad Antwerpen wil ouders van kinderen die 3 jaar worden, langer een toelage geven voor de kinderopvang. Normaal gezien stopt die toelage als de kinderen 3 worden en de overstap maken van de kinderopvang naar de school. Maar door de coronamaatregelen kunnen nu heel wat peuters niet op school beginnen. Daarom zal de toelage nu doorlopen tot het moment dat de kleuterscholen weer opengaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Experts geven groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen, ouders moeten zelf aandringen (06/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Hoge Gezondheidsraad, een onafhankelijk orgaan dat de overheid adviseert, staat toe dat na de volwas­senen en de 16- tot 17-jarigen ook de 12- tot 15-jarigen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat staat in een rapport dat De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 2. Kinderarts over vaccinaties voor 12-jarigen (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘‘Het is belangrijk dat de 12 tot 15-jarigen die zich willen laten vaccineren ook een soort van schriftelijke toestemming geven,’‘ dat vindt kinderarts dr. Marc Raes van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. ‘‘Het is goed dat ouders toestemming moeten geven, maar het draait wel om het kind.’‘ Daarnaast vindt de kinderarts ook dat ouders en kinderen bepaalde afwegingen moeten maken en er voorzichtig mee moeten omgaan.
  [naar artikel]
 3. Kinderarts over vaccinaties voor 12-jarigen: "Schriftelijke toestemming van ouders is belangrijk" (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  ''Het is belangrijk dat de 12 tot 15-jarigen die zich willen laten vaccineren ook een soort van schriftelijke toestemming geven,'' dat vindt kinderarts dr. Marc Raes van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. ''Het is goed dat ouders toestemming moeten geven, maar het draait wel om het kind.'' Daarnaast vindt de kinderarts ook dat ouders en kinderen bepaalde afwegingen moeten maken en er voorzichtig mee moeten omgaan.
  [naar artikel]
 4. Experts geven groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen, ouders zouden zelf op vaccinatie moeten aandringen (06/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Gezondheidsraad, een onafhankelijk orgaan dat de overheid adviseert, staat toe dat na de volwas­senen en de 16- tot 17-jarigen ook de 12- tot 15-jarigen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat staat in een rapport dat De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 5. Vanaf vandaag kunnen 12- tot 17-jarigen zich laten boosteren: maar is dat wel veilig? En hoe geven ouders toestemming? Uw vragen beantwoord (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag mogen alle jongeren tussen 12 en 17 jaar in Vlaanderen vrijwillig een boosterprik laten zetten. De boostercampagne voor de jongeren verloopt echter niet helemaal hetzelfde als die voor volwassenen. Zo krijgen 12- tot 17-jarigen geen uitnodiging voor de prik en moeten ouders eerst toestemming geven voor hun kind de booster krijgt. Hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen.
  [naar artikel]
 6. Vier op de vijf 14- en 15-jarigen krijgt zakgeld (11/08/2019 - Metro)
  Exact 80% van de Belgische 14- en 15-jarigen krijgt zakgeld van de ouders. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging in opdracht van Argenta. Opvallend is dat ook peuters al wat financiële steun ontvangen. Vier op de vijf jongeren tussen 14 en 15 jaar oud krijgt elke week zakgeld toegestopt van de ouders. Dat leert een enquête van verzekeraar Argenta. Het mediaanbedrag dat deze leeftijdsgroep krijgt, is 10 euro per week, een forse sprong tegenover de 12- en 13-jarigen. Daar is het mediaanbedrag nog 6 euro. Voor 16- en 17-jarigen is dat 15 euro, voor 18- en 19-jarigen is dat 20 euro. Het aandeel van jongeren die zakgeld krijgt, blijft wel stabiel bij jongeren vanaf 14 jaar: het blijft schommelen rond vier op de vijf. Sparen gebeurt apart Vanaf 14 à 15 jaar heeft ook vier op de vijf een eigen zichtrekening, en drie kwart heeft een eigen debetkaart. Het zakgeld dient vooral voor kleine extraatjes, en niet zozeer om te sparen. Dat laatste doen veel ouders via een spaarrekening voor hun kinderen. Bij de 8- en 9-jarigen krijgt net niet de helft (46%) zakgeld, bij 12- en 13-jarigen is dat al opgelopen tot 69%. Het is niet ongebruikelijk dat ook erg jonge kinderen al zakgeld krijgen. Bij 2- en 3-jarigen is dat 15%, bij 4- en 5-jarigen 22%. Bij jongeren ouder dan 18 valt een verschil op tussen kotstudenten en andere jongeren: die eersten krijgen gemiddeld 28 euro, de tweeden 14 euro per week. Voor het onderzoek werden 621 ouders van kinderen tussen de 2 en 19 bevraagd en 384 jongeren. Lees ook : Cijfers bewijzen het: ouders geven meisjes minder zakgeld dan jongens Het bericht Vier op de vijf 14- en 15-jarigen krijgt zakgeld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. ‘Pittige discussie’ op komst over vaccinatie 12- tot 15-jarigen (06/07/2021 - De Standaard)
  Gaat Vlaanderen alle 12- tot 15-jarigen een uit­nodiging sturen voor een vaccinatie? De Hoge Gezondheidsraad laat die jongeren en hun ouders liever zelf de keuze maken.
  [naar artikel]
 8. Antwerpen propere stad? Daar zorg je zelf voor! (05/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie graag in een propere stad leeft, moet zelf het goede voorbeeld geven. Dus trok organiseerde GVA deze morgen een opruimactie aan het Zuid. Vanavond debatteren we in het Kaffee Van Antwerpen in het Zuiderpershuis verder over ‘Antwerpen, propere stad’.
  [naar artikel]
 9. Stad Antwerpen schakelt vanaf 2023 volledig om naar bediendecontracten (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Antwerpen gaat op 1 januari 2023 de contracten van al haar arbeiders omzetten in bediendecontracten. De huidige arbeiders zullen op die manier een aantal bijkomende of uitgebreide voordelen krijgen, zoals langer loonbehoud in geval van ziekte.
  [naar artikel]
 10. Ook Antwerpen geeft podium aan omstreden Islamitische sprekers (21/11/2017 - VRT NWS)
  Niet alleen in Genk, maar ook in de stad Antwerpen kregen enkele omstreden Islamitische sprekers een podium om lezingen te geven. Ook in Antwerpen gaat het om zalen die beheerd worden door de stad zelf. Dat berichten De Morgen en De Standaard. De sprekers vinden muziek luisteren, zijde dragen en een café binnenstappen zondig.
  [naar artikel]
 11. Experts geven groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen, maar raden het niet systematisch aan bij gezonde tieners (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad, het onafhankelijk orgaan dat de overheid adviseert, staat toe dat na de volwas­senen en de 16- tot 17-jarigen ook de 12- tot 15-jarigen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat staat in een rapport van de Raad dat aan de federale en regionale ministers van Zorg is bezorgd en dat De Tijd kon inkijken. De experts van de Hoge Gezondsheidsraad raden geen systematische vaccinatie aan bij gezonde tieners binnen deze leeftijdscategorie. Zij mogen wel op eigen initiatief ingeënt worden als hun ouders het daarmee eens zijn.
  [naar artikel]
 12. Experts geven groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen (06/07/2021 - De Morgen)
  De Hoge Gezondheidsraad, het onafhankelijk orgaan dat de overheid adviseert, staat toe dat na de volwas­senen en de 16- tot 17-jarigen ook de 12- tot 15-jarigen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat staat in een rapport van de Raad dat aan de federale en regionale ministers van Zorg is bezorgd en dat De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 13. Stad Antwerpen wil buitenevenementen organiseren met clubbazen: “Zuurstof geven aan jongeren én discotheekuitbaters” (16/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen zit samen met verschillende nachtclubeigenaars om deze zomer één of meerdere evenementen buiten te organiseren. Ze wil jongeren weer de mogelijkheid bieden om te feesten en de financieel getroffen discotheekeigenaars opnieuw zuurstof geven.
  [naar artikel]
 14. Ook -12-jarigen moeten mondmasker dragen, ondanks bedenkingen van experts: “Meer aantoonbare nadelen” (17/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook -12-jarigen ontsnappen niet langer aan het mondmasker. In Deinze moeten leerlingen van het 5de en 6de leerjaar het dragen. Hetzelfde voor wie naar de muziekschool gaat, of lid is van sommige jeugd- en dansverenigingen. Maar virologen en onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) blijven gekant tegen een algemene mondmaskerverplichting voor -12-jarigen: “Het heeft meer aantoonbare nadelen dan voordelen.”
  [naar artikel]
 15. Antwerpen geeft eenmalige extra premie aan gezinnen in armoede (26/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De stad Antwerpen geeft aan 6.700 kwetsbare inwoners een eenmalige septemberpremie van 380 euro. Het gaat om gezinnen met kinderen waarvan de ouders werkloos zijn of van een leefloon genieten en een private woning huren. Het bedrag wordt automatisch toegekend. De stad trekt hiervoor 2,5 miljoen euro uit in het Antwerps relancefonds.
  [naar artikel]
 16. Omgaan met peuterpuberteit (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gezinsbond Herk-de-Stad organiseert dinsdag 16 mei om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen de interactieve vorming ‘Een eigen willetje’. Die is bestemd voor ouders van 1 tot 4-jarigen.
  [naar artikel]
 17. OVERZICHT. Derde van kinderen kreeg eerste prik: provincie Antwerpen koploper in vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ruim een derde van alle 5- tot 11-jarigen in de provincie Antwerpen heeft zich laten vaccineren of heeft een afspraak gemaakt. Dat blijkt uit een rondvraag van Gazet van Antwerpen bij de verschillende eerstelijnszones. Al zijn er wel regionale verschillen.
  [naar artikel]
 18. Antwerpen wil kinderen van 5 tot 11 vaccineren in de Zoo: "Na prik nog wat rondwandelen in vlindertuin of tussen apen" (24/12/2021 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen is van plan om kinderen tussen 5 en 11 jaar hun coronavaccin geven in de Zoo. Zo wil ze de prik zo aangenaam mogelijk maken voor de kinderen en hun ouders. "Dit vergt een totaal andere aanpak dan onze boostercampagne in Antwerp Expo", zegt schepen van gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 19. Vaccinatieteams op weg naar tientallen scholen in provincie: “In Antwerpen zijn ouders ook welkom voor een prik” (06/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Om de soms lage vaccinatiegraad bij jongeren te verhogen, krijgen tientallen scholen in de provincie Antwerpen in de komende weken vaccinatieteams over de vloer. In Mechelen zijn ze al begonnen, in de stad Antwerpen volgende week. Opvallend is dat in Antwerpen mogelijk ook ouders nog een vaccin zullen kunnen halen.
  [naar artikel]
 20. Ouders en scholen reageren kritisch op Antwerps initiatief over luchtkwaliteit: “Scholen in quarantaine zijn niet de oplossing” (05/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen gaat de oprichting van scholen en kinderdagverblijven verbieden op plaatsen waar een te grote luchtverontreiniging is. Ouders en scholenkoepels reageren kritisch.
  [naar artikel]
 21. Overheden zetten licht op groen voor vaccinatie 12-15-jarigen, met toestemming van ouders (07/07/2021 - Knack)
  De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12-15-jarigen met het Pfizer-vaccin. De vaccinatie is vrijwillig en er is toestemming nodig van de ouders.
  [naar artikel]
 22. De spoorwegkathedraal die “per toeval bleef staan”: stadsgids ontleedt geschiedenis Antwerpen-Centraal (20/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het is een van de meest iconische gebouwen van de stad, een parel waar elke Antwerpenaar terecht trots op is. Amper te geloven dus dat Antwerpen-Centraal in lang vervlogen tijden met afbraak bedreigd werd. Of dat de stad Antwerpen nog langer geleden niet vierde bij de opening van het station. Stadsgids Raf Vandecasteele dook in de geschiedenis van Antwerpen-Centraal en verwonderde zich over zijn architectuur en symboliek. “Het was een pronkstuk van Leopold II, maar tegelijk een symbool van verandering. Met mijn boek wil ik inzicht geven in de sociale geschiedenis van België en respect vragen voor het werk van gewone mensen.”
  [naar artikel]
 23. Maand langer tijd om vennootschapsbelasting aan te geven (06/07/2020 - Express)
  Door de coronacrisis krijgen ondernemingen een maand langer de tijd om hun vennootschapsbelasting aan te geven. De deadline gaat van... The post Maand langer tijd om vennootschapsbelasting aan te geven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Antwerpen geeft eenmalige premie aan gezinnen in armoede (26/09/2020 - De Tijd)
  13:00 De stad Antwerpen geeft aan 6.700 kwetsbare inwoners een eenmalige septemberpremie van 380 euro. Het gaat om gezinnen met kinderen waarvan de ouders werkloos zijn of van een leefloon genieten en een p...
  [naar artikel]
 25. (G)een eigen leven (05/04/2019 - De Morgen)
  De helft van de Vlaamse 15-jarigen stemt op dezelfde partij als hun ouders. Een nieuwe studie, toont alweer aan hoezeer kinderen op hun ouders lijken, van de wieg tot in het graf. 'We zijn een lappendeken van ervaringen, waarbij ouders veel van de stukjes stof afleveren.'
  [naar artikel]
 26. Nieuw mobiliteitspact voorgesteld: “Onze stad is niet veilig voor fietsers en voetgangers” (07/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Mobiliteitsexpert Dirk Lauwers en de organisaties Antwerpenize, de werkgroep Bezorgde Ouders, de Fietsersbond, Plan A en de voetgangersbeweging hebben woensdag hun mobiliteitspact voorgesteld. Het pact moet de stad Antwerpen veiliger maken voor het plaatselijke verkeer. Groen reageert enthousiast op de onderneming. “We mogen geen dag langer wachten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Stad Antwerpen gaat op zoek naar innovatietrajecten in de diamantsector (08/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De diamantsector blijft een belangrijke troef in Antwerpen. Daarom zet stad Antwerpen het project ‘Antwerp Diamond Innovation Opportunities’ in om samen met experten vernieuwende projecten voor bedrijven op te zetten en die financieel te ondersteunen. Stad Antwerpen werkte dit jaar met vier innovatietrajecten en wil een nieuwe groep aantrekken voor 2022.
  [naar artikel]
 28. Hoe het komt dat in de officiële vaccinatiecijfers ook -12-jarigen opduiken (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Worden er ook covidvaccins gegeven aan 0- tot 11-jarigen? Dat lijkt zo op sommige grafieken, maar die geven een misleidend beeld. Sciensano legt uit hoe de vork in de steel zit.
  [naar artikel]
 29. Lokale contactonderzoekers in provincie Antwerpen plannen grote uitbreiding (10/09/2020 - VRT NWS)
  De provincie Antwerpen wil de lokale contactopsporing naar het coronavirus flink uitbreiden van de stad Antwerpen naar 18 gemeenten in de rand. Het gaat om de eerstelijnszones Voorkempen, Noorderkempen en Zora die samen zullen werken met de eerstelijnszones van de stad Antwerpen. "Economisch en sociaal gezien hangen die zones erg af van de stad", zegt medisch coördinator Stefaan Van der Borght. De fusie moet contactonderzoek en de communicatie met de inwoners vergemakkelijken. Wanneer de samenwerking van start gaat, is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 30. Stad wordt eigenaar van dokken van de stadshaven (04/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen wordt in de nabije toekomst eigenaar van de watervlakken van het Asiadok, Kempisch Dok, Kattendijkdok, Houtdok-Zuidzijde en Bonapartedok en van de landvlakken Kempeneiland en Asiadok-Oostkaai. Dat is vastgelegd in een overeenkomst tussen het Havenbedrijf en de stad Antwerpen. De gemeenteraad moet nog zijn goedkeuring geven.
  [naar artikel]
 31. Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uit (17/11/2018 - Metro)
  Bijna een op de vijf (18 procent) 25- tot 30-jarigen in Nederland woont nog bij de ouders. In 2010 was dit 14 procent, blijkt uit cijfers van het Nederlandse statistiekbureau CBS. Dat steeds meer late twintigers nog thuis bij hun ouders wonen is een trend in bijna heel Europa. Gemiddeld gaat het om 42 procent thuiswonende jongeren in de EU-landen, tegen 38 procent in 2010. België laat in deze periode een opvallende verschuiving zien, van 21 naar 32,7 procent. Ook in Ierland blijven relatief veel meer 25- tot 30-jarigen bij hun ouders wonen: 47,4 pct in 2016 tegen 36 pct in 2010. Volgens het CBS komt dit echter het meest voor in Zuid- en Oost-Europa, Kroatië (75,4 pct), Griekenland (72,3 pct) en Malta (71 pct) voorop. In de Scandinavische EU-landen zijn deze percentages het laagst: Denemarken (4 pct), Finland (6,6 pct), Zweden (9 pct). Dat jongeren langer thuis blijven wonen heeft verschillende oorzaken, zoals studieschulden, werkloosheid en een gebrek aan betaalbare woonruimte. In alle Europese landen verlaten mannen minder vaak het ouderlijk huis dan vrouwen. In Kroatië woont 86 procent van de mannen (25 tot 30 jaar) nog bij de ouders, het meest van de hele EU. Bron: Belga   Het bericht Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uit (17/11/2018 - Metro)
  Bijna een op de vijf (18 procent) 25- tot 30-jarigen in Nederland woont nog bij de ouders. In 2010 was dit 14 procent, blijkt uit cijfers van het Nederlandse statistiekbureau CBS. Dat steeds meer late twintigers nog thuis bij hun ouders wonen is een trend in bijna heel Europa. Gemiddeld gaat het om 42 procent thuiswonende jongeren in de EU-landen, tegen 38 procent in 2010. België laat in deze periode een opvallende verschuiving zien, van 21 naar 32,7 procent. Ook in Ierland blijven relatief veel meer 25- tot 30-jarigen bij hun ouders wonen: 47,4 pct in 2016 tegen 36 pct in 2010. Volgens het CBS komt dit echter het meest voor in Zuid- en Oost-Europa, Kroatië (75,4 pct), Griekenland (72,3 pct) en Malta (71 pct) voorop. In de Scandinavische EU-landen zijn deze percentages het laagst: Denemarken (4 pct), Finland (6,6 pct), Zweden (9 pct). Dat jongeren langer thuis blijven wonen heeft verschillende oorzaken, zoals studieschulden, werkloosheid en een gebrek aan betaalbare woonruimte. In alle Europese landen verlaten mannen minder vaak het ouderlijk huis dan vrouwen. In Kroatië woont 86 procent van de mannen (25 tot 30 jaar) nog bij de ouders, het meest van de hele EU. Bron: Belga   Het bericht Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uit (17/11/2018 - Metro)
  Bijna een op de vijf (18 procent) 25- tot 30-jarigen in Nederland woont nog bij de ouders. In 2010 was dit 14 procent, blijkt uit cijfers van het Nederlandse statistiekbureau CBS. Dat steeds meer late twintigers nog thuis bij hun ouders wonen is een trend in bijna heel Europa. Gemiddeld gaat het om 42 procent thuiswonende jongeren in de EU-landen, tegen 38 procent in 2010. België laat in deze periode een opvallende verschuiving zien, van 21 naar 32,7 procent. Ook in Ierland blijven relatief veel meer 25- tot 30-jarigen bij hun ouders wonen: 47,4 pct in 2016 tegen 36 pct in 2010. Volgens het CBS komt dit echter het meest voor in Zuid- en Oost-Europa, Kroatië (75,4 pct), Griekenland (72,3 pct) en Malta (71 pct) voorop. In de Scandinavische EU-landen zijn deze percentages het laagst: Denemarken (4 pct), Finland (6,6 pct), Zweden (9 pct). Dat jongeren langer thuis blijven wonen heeft verschillende oorzaken, zoals studieschulden, werkloosheid en een gebrek aan betaalbare woonruimte. In alle Europese landen verlaten mannen minder vaak het ouderlijk huis dan vrouwen. In Kroatië woont 86 procent van de mannen (25 tot 30 jaar) nog bij de ouders, het meest van de hele EU. bron: Belga Het bericht Europese jongeren steeds later ouderlijk huis uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. DNA-onderzoek bewijst dat ouders jarenlang rouwden aan verkeerde graf in Gent (16/11/2022 - VRT NWS)
  Een jaar geleden ontstond er ophef over het graf van een babytweeling op de Westerbegraafplaats in Gent dat volgens de ouders na 10 jaar plotseling verdwenen zou zijn. De ouders namen een advocaat onder de arm om duidelijkheid te geven. De stad stelde dat de ouders aan een ander graf hadden getreurd dan dat van hun kinderen. Een opgraving en een DNA-onderzoek hebben die piste uiteindelijk bevestigd.
  [naar artikel]
 35. Stad Antwerpen zal kinderen vaccineren in de Zoo: “Wandelen in de Vlindertuin is aangenamer dan een kwartier op een stoel wachten” (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Antwerpen zal na de kerstvakantie 5 tot 11-jarigen vaccineren in de Zoo. De locatie werd gekozen zodat de kinderen na de prik een kwartiertje kunnen rondwandelen in een afgezet stuk van het park. “De Zoo als locatie is geen manier om ze te lokken, maar om het zo aangenaam mogelijk te maken”, klinkt het op het kabinet van schepen van gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
  [naar artikel]
 36. Opgelet als je nog met de auto naar Antwerpen wil: dit verandert er (01/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op 5 juni start Stad Antwerpen met zogenaamde ‘Knip van de Leien’, de ingrijpende wegwerkzaamheden ter hoogte van het Operaplein. Pal in het centrum van de stad dus. Werken die anderhalf jaar duren en een stevige impact zullen hebben op het verkeer. Wij geven alvast een overzicht van wat die fameuze knip nu precies betekent, zodat u volledig mee bent bij uw volgend bezoek aan ’t Stad.
  [naar artikel]
 37. Schepen Kennis na de kritiek op het fietsbeleid: “Wagens in de stad verbieden, is asociaal” (17/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na het derde fietsongeval met dodelijke afloop in Antwerpen op erg korte tijd houden de oppositie in de gemeenteraad, fietsverenigingen en bezorgde ouders zich niet langer in. Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) blijft echter pal achter zijn beleid staan. “De wagen uit de stad verbieden zou asociaal zijn”, aldus Kennis.
  [naar artikel]
 38. KAART. Zomerschool nodig voor vier op de tien kinderen in basisonderwijs, risico op leerachterstand in stad nog hoger (22/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zomerscholen moeten jongeren op een speelse manier behoeden voor leerachterstand. In de provincie Antwerpen heeft 38,5% van de leerlingen in de basisschool extra aandacht nodig om leerachterstand te vermijden. Aandacht die ze de voorbije twee maanden te weinig hebben gekregen. In de stad Antwerpen ligt hun aantal zelfs op 62%. En in de eerste graad van het secundair onderwijs dreigt een leerachterstand voor maar liefst 89% van de 12- tot 14-jarigen. Onder 12- tot 14-jarige Mechelaars dreigt een leerachterstand bij 76%, bij dezelfde leeftijdscategorie in Turnhout gaat het om 68%. Het provinciebestuur wil de gemeenten daarom ondersteunen bij de inrichting van zomerscholen.
  [naar artikel]
 39. Stad lanceert ‘Kinderopvang-zoeker’: “Een muisklik verwijderd van kinderopvang” (21/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Stad Antwerpen heeft ‘Kinderopvangzoeker’ gelanceerd, een online tool die het centrale punt moet worden voor informatie over kinderopvang in Antwerpen. Ouders kunnen er ook hun aanvraag voor opvang indienen en opvolgen.
  [naar artikel]
 40. Groen licht voor Pfizer-vaccinatie voor 12 tot 15-jarigen met toestemming van de ouders (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Interministeriële Gezondheidsconferentie voor Pfizer-vaccinatie geeft groen licht voor 12-15-jarigen met toestemming van de ouders. Dat bevestigt de woordvoerder van volksgezondheidsminister Wouter Beke. Vlaanderen hoopt zo snel mogelijk met de vaccinatie van tieners te kunnen starten. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 41. Stad Antwerpen gaat trouwstoeten bestraffen met GAS-boetes: "Iedereen in stoet 350 euro boete", zegt De Wever (29/05/2018 - De Morgen)
  De stad Antwerpen gaat trouwstoeten bestraffen met GAS-boetes. Dat heeft de gemeenteraad goedgekeurd. "We kunnen iedereen die in een autokaravaan zit, een boete geven van 350 euro", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 42. Nieuwe website toont ‘het Antwerpen van morgen’ (31/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Benieuwd wat er in uw buurt gaat veranderen de komende maanden en jaren? Dan surft u best eens naar www.antwerpenmorgen.be, een nieuw platform van de Stad Antwerpen. De stad wil haar bewoners zo ‘het Antwerpen van morgen’ laten ontdekken.
  [naar artikel]
 43. Nederland versoepelt reisadvies voor provincie Antwerpen, maar niet voor stad (07/09/2020 - De Tijd)
  20:47 Wie vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland reist, hoeft niet langer in quarantaine. Voor de negen districten van de stad Antwerpen is dat wel nog het geval.
  [naar artikel]
 44. Stad Antwerpen wil speed pedelecs extra regels opleggen: “Gebruik gezond verstand” (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen wil speed pedelecs een duidelijkere plaats geven in het verkeer. Extra regels en verkeersborden moeten de gebruikers van snelle elektrische fietsen sensibiliseren zich in de stad aan te passen en te gedragen als een gewone fietser.
  [naar artikel]
 45. Eerste uitnodigingen voor vaccinatie van 12- tot 15-jarigen gaan vandaag de deur uit: moet je als ouder je toestemming geven? (13/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De eerste uitnodigingen voor vaccinatie van tieners gaan vandaag - dinsdag - de deur uit. Concreet gaat het om 12- tot 15-jarigen. Maar wat als je meerdere kinderen hebt, moeten die op verschillende momenten gaan? En moet je als ouder je toestemming geven? Of mag je je kinderen ‘verplichten’?
  [naar artikel]
 46. Jinnih Beels (sp.a) onderwijsschepen in Antwerpen: "Ik begrijp dat bezorgde ouders hun kinderen thuis houden" (13/03/2020 - VRT NWS)
  De Stad Antwerpen overlegt vandaag met alle onderwijsnetten over de impact van de maatregelen rond het coronavirus. "Vanaf maandag zijn de lessen opgeschort. We onderzoeken vandaag hoe we de opvang zullen organiseren. Er komt ook een callcenter voor ouders met vragen", zegt onderwijsschepen Jinnih Beels (sp.a) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 47. Wondermooie beelden van de lichtjes in de stad (09/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De stad is helemaal klaar voor Winter in Antwerpen die morgen (zaterdag 10 december) van start gaat. Om u alvast in de stemming te brengen deelde de stad Antwerpen deze wondermooie beelden van de lichtjes op de bekendste plekken in de stad. Welke lichtjes zijn uw favoriet?
  [naar artikel]
 48. Di Rupo zet druk op de ketel: “Ik zou ouders van Mawda verblijfsvergunning van vijf jaar geven” (29/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  PS-voorzitter en oud-premier Elio Di Rupo pleit ervoor om de ouders van de Koerdisch-Iraakse peuter Mawda een verblijfsvergunning te geven. “Dat meisje van 2 jaar is overleden op het grondgebied van mijn stad Bergen”, zegt Elio Di Rupo aan VRT NWS. “Ze is gedood door een politieagent die de ordediensten van dit land vertegenwoordigt.”
  [naar artikel]
 49. Di Rupo zet druk op de ketel: “Ik zou ouders van Mawda verblijfsvergunning van vijf jaar geven” (29/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  PS-voorzitter en oud-premier Elio Di Rupo pleit ervoor om de ouders van de Koerdisch-Iraakse peuter Mawda een verblijfsvergunning te geven. “Dat meisje van 2 jaar is overleden op het grondgebied van mijn stad Bergen”, zegt Elio Di Rupo aan VRT NWS. “Ze is gedood door een politieagent die de ordediensten van dit land vertegenwoordigt.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy