Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GEPROEFD. Limburgse wijn met borrelbox op sterrenniveau

15/05/2020 - 06:06
"Een degustatie van Limburgse wijnen @home? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je zes flessen, die je thuis kan proeven met deskundige uitleg van Peter Colemont en Geurt van Rennes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Geproefd: KLM schrapt beter de wijn van het menu (19/02/2023 - Express)

De wijn-insider staat voor veel open, zo ook de wijn op een 12-uur durende vlucht. Is dat überhaupt een goed idee? Ja, we vroegen ons dat ook af nog voor we dit plan hadden aangevat. Op grote hoogte verlies je namelijk een deel van het proefvermogen. Maar wij zijn van geen kleintje vervaard en gaan […] [naar artikel]


2. Limburgse wijn beschermd vanaf 2018 (19/10/2017 - De Tijd)

18:08 Tegen het einde van dit jaar zal de Europese Commissie wijn uit de Limburgse Maasvallei officieel erkennen. [naar artikel]


3. GEPROEFD. Magis in Tongeren: sterrenkeuken, vriendenprijsje (27/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Op sterrenniveau eten voor de prijs van een brasseriegerecht? Dat kan in restaurant Magis in Tongeren. Chef Dimitry Lysens serveert een lunch (vier amuses, twee gerechten) voor 25 euro. Een vriendenprijs. [naar artikel]


4. GEPROEFD. In deze sterrenzaak eet je een vegan menu met het mooiste uitzicht over Maastricht (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vegan adresjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar op sterrenniveau blijft het aanbod uiterst beperkt. Rantrée in Maastricht is het eerste sterrenrestaurant van beide Limburgen dat een volledig vegan menu aanbiedt. [naar artikel]


5. Geproefd: deze mousserende wijn rijpt in de mergelgrotten van Vlijtingen (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)

In de champagnestreek rijpen de dure cuvées in onderaardse gangen, uitgehouwen in de diepe krijtlagen. De mousserende wijn uit Vlijtingen ondergaat een soortgelijk proces in de mergelgrotten van Kanne. [naar artikel]


6. “Blauwe wijn is hip maar smaakt naar kauwgum” (09/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Naast rood, wit en rosé verkoopt een tiental Limburgse drankhandelaren sinds kort ook Azul, een azuurblauwe wijn uit Spanje die zijn weg vindt naar de Limburgse terrassen als het hippe drankje van het moment. “En er is veel vraag naar”, beaamt Luc Rutten van wijnimporteur ‘t Bakske in Tessenderlo. Maar volgens kenners is de blauwe wijn geen blijver. “Een eendagsvlieg, de smaak stelt niets voor”, zegt wijnbouwer Peter Colemont die de wijn voor u proefde. [naar artikel]


7. Leo (93) werkt al 79 jaar in de wijn- en likeurzaak van zijn grootvader: ‘Ik heb nooit gedronken, alleen maar geproefd’ (30/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Modest wil als eerste Limburgse restaurant eigen mousserende wijn schenken, en plant daarvoor wijngaard aan (22/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Achter restaurant Modest in Opglabbeek zijn gisteren 1.000 wijnranken geplant. Over een viertal jaar wil chef-kok Sander Spreeuwers als eerste Limburgse restaurant zijn eigen mousserende wijn schenken. “De wijngaard is jaarlijks goed voor 1.000 flessen wijn”, rekent Spreeuwers. [naar artikel]


9. Deze Limburgse wijn is de beste Belgische wijn van het jaar en dat is toch wel een verrassing (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)

De Pinot Noir 2016 van wijndomein Aldeneyck uit Maaseik is op de wijnbeurs Megavino uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Twee jaar geleden won dezelfde wijnmaker ook al eens deze prijs met de Chardonnay 2015. Dit keer wint hij met een rode wijn. Ietwat verrassend, want tot nog toe staat ons land vooral bekend voor zijn uitstekende mousserende en witte wijnen. [naar artikel]


10. Directeur Jessa Ziekenhuis krijgt fles Limburgse wijn van de gouverneur (09/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Gouverneur Jos Lantmeeters bezorgt een fles Limburgse wijn aan dokter Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Een symbolisch geschenk voor het zorgpersoneel in heel Limburg. [naar artikel]


11. GEPROEFD. Tournée Lockaal: een Limburgse bierdegustatie vanop je terras (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Een homedegustatie van Limburgse bieren? Dat kan dankzij het initiatief Lockaal: online bestel je veertien flesjes, die je vanop je terras kan proeven tijdens een virtuele bierrally. [naar artikel]


12. Al van yacon geproefd? Nieuwe groente op de Vlaamse markt. (14/11/2017 - VRT NWS)

Yacon (spreek het uit als jaaa-kon) hebt u wellicht nog niet geproefd, maar u moet het misschien wel eens doen. Het is een nieuwe  knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Maar nu dus ook in de Vlaamse land- en tuinbouw  - met een kleine start weliswaar - in het Limburgse Kinrooi. [naar artikel]


13. Geproefd: het Neuzebier uit Tessenderlo, de oudste Limburgse tripel (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)

De oudste Limburgse tripel? Neuzebier, zonder de verplichte tussen-n. Het recept dateert namelijk al van 1984, elf jaar vóór die spellingregel werd ingevoerd. Het gamma is zoals het vrouwelijke duo van ABBA: blond en bruin. [naar artikel]


14. Weg met rode wijn of rosé: “Oranje wijn is dé hype van het moment” (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]


15. Neos Hasselt dompelt zich onder in de wereld van de champagne (01/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Gezelligheid, vriendschap, zon en wijn: daar hebben de leden van Neos Hasselt overvloedig van geproefd tijdens een driedaags bezoek aan de Champagnestreek in Frankrijk. [naar artikel]


16. Bier voor Oktoberfest geproefd en goedgekeurd (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

In de kelder van het Bier- en Oktoberfestmuseum in München is gisteravond het gerstenat geproefd dat tijdens de komende editie van het grootste [naar artikel]


17. VIDEO | Klare Wijn 1, wijn proeven voor beginners (08/11/2023 - De Tijd)

07:01 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze eerste aflevering: een snelcursus wijn proeven. [naar artikel]


18. Hoe krijg je te warm geworden wijn terug koel nadat die in de zon heeft gestaan? En verandert die wijn dan van smaak? (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]


19. Carmen geproefd (13/04/2019 - De Morgen)

Vrouwen en wijn maken: voor veel macho's leek het jarenlang even vreemd als mannen met breinaalden of Belgen zonder belastingstrucjes. Tegenwoordig behoren veel vrouwelijke wijnmakers echter tot de top. Zoals Pilar Gonzales, hoofdwijnmaakster bij Viña Carmen in Chili. [naar artikel]


20. Sven Ornelis brengt eigen wijn op de markt: “Afgelopen jaar honderden wijnen geproefd” (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Radiopresentator en hobbykok Sven Ornelis (48) kan alweer een vakje afvinken van zijn eigen bucketlist. Ornelis speelde al lang met het idee om zelf wijnen op de markt te brengen, en vandaag doet hij dat ook: “Ik ben al jaren bezig met het zoeken van wijnen die passen bij mijn gerechten, ik ben dan ook heel blij dat ik dit vandaag eindelijk met iedereen kan delen”. Met ‘Wijn Ornelis’ lanceert hij zeven wijnen die door hem werden getest én goedgekeurd. [naar artikel]


21. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


22. “Ik drink wijn uit een jerrycan en daarna huil ik omdat ik zo eenzaam ben” (08/07/2019 - Het Nieuwsblad)

Wanneer ze mij in een restaurant wijn ­laten proeven raak ik in paniek. Ik weet niets van wijn. Het komt uit een druif en studenten die in de zomer druiven gaan plukken in Frankrijk hebben allemaal ­negen maanden later een kind. Dat is wat ik weet over wijn. [naar artikel]


23. VIDEO | Klare Wijn 2, wijn combineren met eten (15/11/2023 - De Tijd)

07:00 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze tweede aflevering: wijn en eten combineren. [naar artikel]


24. Waarom we meer wijn drinken dan vroeger (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wijn is fijn, en we hebben er dan ook helemaal geen moeite mee om met dit goede weer een paar glaasjes achterover te slaan. Dat we graag wijn [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!