We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de... [naar artikel]
Bij mensen die veel moeite hebben met het eten van producten die ze niet goed kennen, kan zelfs de kleur van de kom waarin het eten zit een grote invloed hebben op hun smaak en eetgedrag. Een rode kleur stimuleert veel minder tot eten dan een blauwe of witte. (Bron: Food Quality and Preference) The post Eetprobleem appeared first on Knack. [naar artikel]
Veel diëten doen een beroep op wilskracht en zelfcontrole. Om je eetgedrag met wat minder inspanning te beïnvloeden, kun je eten van een kleiner... [naar artikel]
Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten. [naar artikel]
Overal lezen we tips over wat we moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Voeding heeft echter niet alleen een impact op ons lichaam, maar ook op ons brein. “Het is aangetoond dat er een verband is tussen wat we eten en hoe onze hersenen werken”, bevestigt topneuroloog Steven Laureys. Welke effecten kan voeding hebben? En kan je jezelf slim eten? Laureys licht toe wat de vier geboden zijn voor een gezond brein én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]
Knack neemt het eetgedrag van de Belg onder de loep. Wat eten we en hoe goed is dat voor ons? We bundelen het bestaande onderzoek. [naar artikel]
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]
Eet jij wel eens voor de tv of je laptop? Dan is de kans groot dat je niet bewust kauwt op je eten. Te weinig kauwen zou zorgen voor winderigheid en extra kilo’s, maar klopt dat wel? Doctoraatstudente Georgia Chatonidi (KU Leuven) is gespecialiseerd in de effecten van eetgedrag op de spijsvertering en neemt een aantal stellingen onder de loep. [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
Minder eten en meer bewegen: het lijken dé gouden tips om kilo’s kwijt te spelen. Maar William Cortvriendt, Nederlandse dokter en auteur van het gloednieuwe boek ‘Lichter’, is het daar niet mee eens. “We worden niet te dik omdat we te veel eten, wel omdat we verkeerd eten”, zegt hij. [naar artikel]
Door evenwichtiger te eten, kunnen we in België jaarlijks meer dan 15.000 vroegtijdige overlijdens vermijden. Dat blijkt uit een internationale studie naar het effect van voeding op gezondheid. Net als in de meeste andere landen eten Belgen vooral te weinig gezonde dingen, zoals volkoren granen, noten en zaden, groenten en fruit. [naar artikel]
Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]
Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.” [naar artikel]
Vergeet sporten en diëten, als je wil afvallen moet je vetter eten. Dat is de boodschap die dokter William Cortvriendt ons wil meegeven in zijn boek “Lichter”. Overgewicht komt volgens dokter Cortvriendt niet omdat we te weinig bewegen maar omdat we te veel industrieel voedsel eten. Die zijn een bron van suikers en koolhydraten die ons tot “oncontroleerbare eetmachines” maken. Wel moeten we opnieuw verse natuurlijke voeding eten waar alle vetten nog inzitten. [naar artikel]
Korter douchen als waterbesparing? Wat we eten blijkt veel belangrijker. Huishoudelijk waterverbruik vertegenwoordigt immers slechts een fractie van ons totale verbruik. 75 % van het Belgische waterverbruik houdt verband met voeding. [naar artikel]
Van houtschaafsel in voorverpakte lasagne tot menselijke haren in brood. De voedingsindustrie bewerkt ons eten vaak zo massaal dat er van de natuurlijke ingrediënten maar weinig meer overblijft. Met zijn boek 'Opnieuw Echt Eten' wil Stef Mintiens aantonen dat het anders kan. [naar artikel]
Eerst maar een minder populaire uitspraak: we eten met z’n allen nog altijd veel te veel vlees. Dit brengt niet alleen gezondheidsrisico’s met zich... [naar artikel]
We eten allemaal veel te veel zout, en dat is slecht voor de gezondheid. Van een verhoogd bloeddruk tot hart-, vaat- en nierziekten, het zijn [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.