Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?

15/05/2020 - 12:14
"We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks teveel, en van wat te weinig? (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de... [naar artikel]


2. Eetprobleem (17/01/2023 - Knack)

Bij mensen die veel moeite hebben met het eten van producten die ze niet goed kennen, kan zelfs de kleur van de kom waarin het eten zit een grote invloed hebben op hun smaak en eetgedrag. Een rode kleur stimuleert veel minder tot eten dan een blauwe of witte. (Bron: Food Quality and Preference) The post Eetprobleem appeared first on Knack. [naar artikel]


3. Ga je echt minder eten van een kleiner bord? (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Veel diëten doen een beroep op wilskracht en zelfcontrole. Om je eetgedrag met wat minder inspanning te beïnvloeden, kun je eten van een kleiner... [naar artikel]


4. Beelden uit slachthuizen doen minder vlees eten (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]


5. Vergeet diëten, volg gewoon je instinct (16/01/2022 - De Morgen)

Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]


6. Beelden uit slachthuizen doen ons minder vlees eten (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]


7. Laat het diëten los, de nieuwe trend is ‘intuïtief eten’ (16/01/2022 - De Morgen)

Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]


8. Gewoon eten wat je wilt? Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan (16/01/2022 - De Morgen)

Steeds meer experts hangen het nieuwe ‘intuïtieve eten’ aan. Laat je eetgedrag niet meer bepalen door wat je mág eten, maar door wat je wílt eten. ‘Na drie dagen vette bewerkte voeding snak je vanzelf naar salade.’ [naar artikel]


9. Uit "Over eten": waarom we soep best per portie opwarmen en een appelschil (niet) moeten eten (17/05/2017 - De Redactie)

Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]


10. Wetenschappelijk bewezen: eten op tv doet kinderen meer eten (02/06/2017 - Het Nieuwsblad)

Kinderen die op tv naar een kookprogramma kijken waarin ongezonde voeding wordt klaargemaakt, eten nadien een grotere portie. Dat blijkt uit een ­experiment aan de KU Leuven. Zien eten doet dus effectief ook eten. [naar artikel]


11. Zorgen superfoods voor een superbrein? Neuroloog: “Bepaalde voeding kan onze intelligentie verbeteren” (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal lezen we tips over wat we moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Voeding heeft echter niet alleen een impact op ons lichaam, maar ook op ons brein. “Het is aangetoond dat er een verband is tussen wat we eten en hoe onze hersenen werken”, bevestigt topneuroloog Steven Laureys. Welke effecten kan voeding hebben? En kan je jezelf slim eten? Laureys licht toe wat de vier geboden zijn voor een gezond brein én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]


12. De Belg aan tafel: wat eten we (en wat zouden we moeten eten)? (09/04/2019 - Knack)

Knack neemt het eetgedrag van de Belg onder de loep. Wat eten we en hoe goed is dat voor ons? We bundelen het bestaande onderzoek. [naar artikel]


13. “Gezond eten kan je brein tot 7 jaar jonger maken”: neuroloog tipt welke voeding helpt om gezond oud te worden en welke net niet (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]


14. Feit of fabel: kan je bijkomen als je minder lang kauwt op wat je eet? En leidt snel eten tot boertjes? (15/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eet jij wel eens voor de tv of je laptop? Dan is de kans groot dat je niet bewust kauwt op je eten. Te weinig kauwen zou zorgen voor winderigheid en extra kilo’s, maar klopt dat wel? Doctoraatstudente Georgia Chatonidi (KU Leuven) is gespecialiseerd in de effecten van eetgedrag op de spijsvertering en neemt een aantal stellingen onder de loep. [naar artikel]


15. Welke vetten zijn het best voor de gezondheid? En is minder vet eten per se beter? Voedingsexperte scheidt 6 feiten van fabels (27/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]


16. Waarom je niet afvalt van minder eten en meer bewegen (15/02/2018 - Gazet van Antwerpen)

Minder eten en meer bewegen: het lijken dé gouden tips om kilo’s kwijt te spelen. Maar William Cortvriendt, Nederlandse dokter en auteur van het gloednieuwe boek ‘Lichter’, is het daar niet mee eens. “We worden niet te dik omdat we te veel eten, wel omdat we verkeerd eten”, zegt hij. [naar artikel]


17. We eten ons dood: “Je kan jezelf vullen of je kan jezelf voeden, dat is een wereld van verschil” (05/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

Door evenwichtiger te eten, kunnen we in België jaarlijks meer dan 15.000 vroegtijdige overlijdens vermijden. Dat blijkt uit een internationale studie naar het effect van voeding op gezondheid. Net als in de meeste andere landen eten Belgen vooral te weinig gezonde dingen, zoals volkoren granen, noten en zaden, groenten en fruit. [naar artikel]


18. Robbe en Laura openen nieuw, uniek restaurant in Gent: “Je geeft je lengte en je gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten” (03/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]


19. Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.” [naar artikel]


20. Dokter William Cortvriendt: “We moeten vetter eten” (29/01/2018 - VRT NWS)

Vergeet sporten en diëten, als je wil afvallen moet je vetter eten. Dat is de boodschap die dokter William Cortvriendt ons wil meegeven in zijn boek “Lichter”. Overgewicht komt volgens dokter Cortvriendt niet omdat we te weinig bewegen maar omdat we te veel industrieel voedsel eten. Die zijn een bron van suikers en koolhydraten die ons tot “oncontroleerbare eetmachines” maken. Wel moeten we opnieuw verse natuurlijke voeding eten waar alle vetten nog inzitten.  [naar artikel]


21. Wereldwaterdag: 'Wat we eten doet er veel meer toe dan hoe vaak we het toilet doortrekken' (22/03/2017 - Knack)

Korter douchen als waterbesparing? Wat we eten blijkt veel belangrijker. Huishoudelijk waterverbruik vertegenwoordigt immers slechts een fractie van ons totale verbruik. 75 % van het Belgische waterverbruik houdt verband met voeding. [naar artikel]


22. Hoe de industrie alle leven uit onze voeding haalt: 'In de supermarkt kom ik niet meer' (17/06/2019 - Knack)

Van houtschaafsel in voorverpakte lasagne tot menselijke haren in brood. De voedingsindustrie bewerkt ons eten vaak zo massaal dat er van de natuurlijke ingrediënten maar weinig meer overblijft. Met zijn boek 'Opnieuw Echt Eten' wil Stef Mintiens aantonen dat het anders kan. [naar artikel]


23. Zo eten we tegen 2050: “Allemaal vegetarisch zet weinig zoden aan de dijk” (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Eerst maar een minder populaire uitspraak: we eten met z’n allen nog altijd veel te veel vlees. Dit brengt niet alleen gezondheidsrisico’s met zich... [naar artikel]


24. Minder zout eten? 6 andere manieren om je eten op smaak te brengen (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

We eten allemaal veel te veel zout, en dat is slecht voor de gezondheid. Van een verhoogd bloeddruk tot hart-, vaat- en nierziekten, het zijn [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!