Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Veggie dinsdag: de lekkerste gevulde aubergines

28/12/2016 - 13:55
"Na de gevulde courgettes, de gevulde aubergines! Een smakelijk vegetarisch recept waar je eigenlijk meteen aan zou willen beginnen. De combinatie met feta en zoete aardappel vinden wij alvast een topper."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Deze gevulde aubergines met een exotische twist proeven naar vakantie (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

De klassieke gevulde aubergines steken we dit keer in een Turks jasje. Wat munt, yoghurt en couscous erbij en je waant je zo in de zonovergoten... [naar artikel]


2. Op Griekse wijze: Loïc maakt gevulde aubergine met orzo (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gevulde aubergines op z’n... [naar artikel]


3. Soep van geroosterde bloemkool of gevulde aubergine: recepten met groenten in de hoofdrol (04/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]


4. Zuiderse aubergines komen steeds meer uit Belgische serres (en meer dan kwart ervan uit die van Vremde) (26/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Aubergines, een Belgisch product? Jazeker, er worden er in ons land steeds meer geteeld. Een van de grootste producenten van deze oorspronkelijk zuiderse groente is de familie Heulens uit Vremde (Boechout). En ook zij ziet de verkoop van aubergines stijgen. Geen wonder misschien, want almaar meer vegetariërs zetten deze ‘groentebiefstuk’ op hun menu. [naar artikel]


5. Oh Crêpe! Deze gevulde crêpes met feta en prei zijn veggielicious. (06/03/2017 - De Morgen)

Hét bewijs dat er écht geen vis of vlees in hoeft om lekker te zijn. Go veggie! [naar artikel]


6. Veggie, vis of vlees: de lekkerste hapjes voor je feestmenu (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Appetizers prikkelen je smaakpapillen en doen verlangen naar meer. Dit zijn alvast de 6 favorieten van culi-redacteur, foodstylist en... [naar artikel]


7. Veggie verwennerij op de BBQ? Zo maak je indruk met simpele paprika's (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Barbecue is niet alleen een feest voor vleeseters: met wat kraakverse groenten gril je de heerlijkste gerechten bijeen. Deze gevulde puntpaprika’s... [naar artikel]


8. World Veggie Day: 38 Belgische restaurants schakelen een week lang over op veggie aanbod. “Beter voor onze planeet en even smaakvol” (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]


9. Oh Crêpe! Deze gevulde crêpes met feta en spinazie zijn veggielicious. (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Hét bewijs dat er écht geen vis of vlees in hoeft om lekker te zijn. Go veggie! Wat heb je nodig:250 g bloem15 g bakpoeder4 eieren5 dl melkzout [naar artikel]


10. Vieren zonder dieren: haal de veggie gourmetschotel maar boven (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Foie gras, een wildstoofpotje en gevulde kalkoen. Doorgaans is de kerstdis een groot vleesfestijn. Of je nu een vegetariër, flexitariër bent of je... [naar artikel]


11. Beyhan kookt: Karniyarik (gevulde aubergines) (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke zelfgemaakte karniyarik klaar. Smakelijk! [naar artikel]


12. Van Mora tot Albert Heijn: wat zijn de lekkerste bitterballen? Luc Bellings proeft er 9 en vindt één topper: “Dit is wat een bitterbal moet zijn” (29/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Lekker bij een pintje, handig als aperitiefhapje of smakelijk bij een frietje: de bitterbal is een allemansvriend. Naast de klassieke versie voor in de friteuse, heb je vandaag ook oven- en airfryerversies. Zijn ze allemaal even lekker? Luc Bellings proeft negen verschillende soorten, waaronder één veggie en één vegan variant verstopt zitten. Welke komt als lekkerste uit de test? [naar artikel]


13. Chocowafeltoast, linzensalade en citroen-ricottacake: de lekkerste veggie recepten (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Vegetarische recepten voor drukke werkdagen en relaxte weekenden: die hebben Luise Vindahl en David Frenkiel gebundeld in het tweede kookboek op basis van hun foodblog The Green Kitchen. [naar artikel]


14. 1 Belg op 3 is casual veggie (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is zover: vegetariërs zijn van hun imago van geitenwollensokken verlost. Volgens een onderzoek van The Bio Veggie Company bij 1.000 Belgen eet... [naar artikel]


15. Easy veggie: Griekse ovenschotel boordvol groenten (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De veggie lifestyle is niet gemakkelijk: gevarieerd eten en genoeg vleesvervangers voorzien vergt veel nadenk- en voorbereidingswerk. Dus het mag... [naar artikel]


16. Markant Beringen organiseert een veggie-avond (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Ruth Lamers ontving de dames van Markant met een veggie hapje en drankje en gaf toelichting over de gezondheidsvoordelen en basisprincipes van maaltijden zonder vis of vlees. [naar artikel]


17. Maart is de maand van de VeggieChallenge: durf jij de uitdaging aan? 9 slimme tips om meer veggie op het menu te zetten (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag veggie: voor de ene is dat heel normaal, voor de ander is het een échte uitdaging. Of je nu vertrouwd bent met vegetarisch eten of niet, vanaf 1 maart gaat de derde editie van de VeggieChallenge van start. Een maand lang word je uitgedaagd om volledig veggie te eten. Wat zet je dan zoal op het menu? Hoe verkoop je al die groenten aan je kinderen? En vooral: wat als je daarna beslist om vaker veggie te eten, krijg je dan alle nodige voedingsstoffen binnen? We verzamelden 9 tips voor beginnende groenteminnaars én doorwinterde veggielovers. [naar artikel]


18. To veggie or not to veggie: hoe gezond is vegetarisch broodbeleg? (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]


19. Veggie World Brussel: voer voor veganisten (22/10/2017 - VRT NWS)

In Brussel is dit weekend Veggie World gehouden, een beurs die een veganistisch leven promoot; met enkel plantaardige producten. Dus ook geen eieren of koeienmelk, die in de vegetarische keuken wel mogen. In vegan kleding of handtassen worden dan weer geen materialen gebruikt waarvoor dieren gedood moeten worden. Zo'n 5.000 mensen vonden dit weekend de weg naar Veggie World,  dat voor het eerst in ons lang georganiseerd werd. [naar artikel]


20. Van kalkoengyros tot taco’s met shortrib en guacamole: deze 5 recepten maak je klaar voor minder dan 14 euro (03/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sandra Bekkari haalde deze week de mosterd in Griekenland. Zij legt uit hoe je gyros van kalkoen op tafel tovert én toont hoe je overheerlijke gevulde aubergines met feta maakt. Piet Huysentruyt serveert op zijn beurt Hollandse haring, terwijl Jelle Beeckman Mexico in je huis haalt met taco’s. Aan afwisseling geen gebrek dus, met het weekmenu van onze HLN-chefs! [naar artikel]


21. De lekkerste Italianen van ’t stad (05/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Vakantie: dat doet dromen van Spanje, Frankrijk en Italië. Raar genoeg hebben vooral die laatsten restaurants geopend bij ons. Daarom nemen we u graag mee naar de lekkerste Italianen van de stad, of beter: de lekkerste Italiaanse restaurants. [naar artikel]


22. Kookboek op de rooster: haar foto’s zijn om je vingers bij af te likken, maar zijn de gerechten van deze foodstylist dat ook? (16/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Wij houden van de Aziatische keuken. En wij houden van veggie. Veggie Aziatisch koken is dan ook een boek waar we heel erg naar uitkeken. [naar artikel]


23. Wil je meer veggie in je menu stoppen, maar weet je niet goed hoe? Deze tips tonen je hoe het makkelijk en snel kan (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Meer dan 6.000 Belgen doen vanaf 1 maart mee aan de Veggie Challenge, een initiatief van EVA vzw. Een maand lang engageren ze zich om veggie te gaan eten. Voor de ene is die uitdaging al wat groter dan voor de andere. Uit een bevraging van iVox blijkt dat veel Belgen niet willen minderen met dierlijke producten omwille van de smaak (30 procent) en onvoldoende kookvaardigheden (19 procent). Speciaal voor hen: tips van experten om je vleesloze menu te pimpen. [naar artikel]


24. Van ravioli tot tortellini: deze adresjes tonen hoe veelzijdig gevulde pasta is (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]


25. Nationale Veggie BBQ-dag: hoe organiseer je een vegetarische barbecue? (01/07/2017 - Knack)

Met de zevende editie van de Nationale Veggie BBQ-dag wil het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) je laten ontdekken hoe gevarieerd een barbecue kan zijn. Sommige groenten zijn alvast beter geschikt voor de barbecuegrill dan andere. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!