De klassieke gevulde aubergines steken we dit keer in een Turks jasje. Wat munt, yoghurt en couscous erbij en je waant je zo in de zonovergoten... [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gevulde aubergines op z’n... [naar artikel]
Een feestje op tafel met deze vegetarische en vegan recepten zonder vleesvervangers. Want: op dit feest is groente de eregast. Starten doe je met soepje van geroosterde bloemkool, gevolgd door gevulde aubergines met geurige kruiden. Cheesecake in een glaasje om af te sluiten. Smakelijk! [naar artikel]
Aubergines, een Belgisch product? Jazeker, er worden er in ons land steeds meer geteeld. Een van de grootste producenten van deze oorspronkelijk zuiderse groente is de familie Heulens uit Vremde (Boechout). En ook zij ziet de verkoop van aubergines stijgen. Geen wonder misschien, want almaar meer vegetariërs zetten deze ‘groentebiefstuk’ op hun menu. [naar artikel]
Hét bewijs dat er écht geen vis of vlees in hoeft om lekker te zijn. Go veggie! [naar artikel]
Appetizers prikkelen je smaakpapillen en doen verlangen naar meer. Dit zijn alvast de 6 favorieten van culi-redacteur, foodstylist en... [naar artikel]
Barbecue is niet alleen een feest voor vleeseters: met wat kraakverse groenten gril je de heerlijkste gerechten bijeen. Deze gevulde puntpaprika’s... [naar artikel]
Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]
Hét bewijs dat er écht geen vis of vlees in hoeft om lekker te zijn. Go veggie! Wat heb je nodig:250 g bloem15 g bakpoeder4 eieren5 dl melkzout [naar artikel]
Foie gras, een wildstoofpotje en gevulde kalkoen. Doorgaans is de kerstdis een groot vleesfestijn. Of je nu een vegetariër, flexitariër bent of je... [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke zelfgemaakte karniyarik klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Lekker bij een pintje, handig als aperitiefhapje of smakelijk bij een frietje: de bitterbal is een allemansvriend. Naast de klassieke versie voor in de friteuse, heb je vandaag ook oven- en airfryerversies. Zijn ze allemaal even lekker? Luc Bellings proeft negen verschillende soorten, waaronder één veggie en één vegan variant verstopt zitten. Welke komt als lekkerste uit de test? [naar artikel]
Vegetarische recepten voor drukke werkdagen en relaxte weekenden: die hebben Luise Vindahl en David Frenkiel gebundeld in het tweede kookboek op basis van hun foodblog The Green Kitchen. [naar artikel]
Het is zover: vegetariërs zijn van hun imago van geitenwollensokken verlost. Volgens een onderzoek van The Bio Veggie Company bij 1.000 Belgen eet... [naar artikel]
De veggie lifestyle is niet gemakkelijk: gevarieerd eten en genoeg vleesvervangers voorzien vergt veel nadenk- en voorbereidingswerk. Dus het mag... [naar artikel]
Ruth Lamers ontving de dames van Markant met een veggie hapje en drankje en gaf toelichting over de gezondheidsvoordelen en basisprincipes van maaltijden zonder vis of vlees. [naar artikel]
Elke dag veggie: voor de ene is dat heel normaal, voor de ander is het een échte uitdaging. Of je nu vertrouwd bent met vegetarisch eten of niet, vanaf 1 maart gaat de derde editie van de VeggieChallenge van start. Een maand lang word je uitgedaagd om volledig veggie te eten. Wat zet je dan zoal op het menu? Hoe verkoop je al die groenten aan je kinderen? En vooral: wat als je daarna beslist om vaker veggie te eten, krijg je dan alle nodige voedingsstoffen binnen? We verzamelden 9 tips voor beginnende groenteminnaars én doorwinterde veggielovers. [naar artikel]
We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]
In Brussel is dit weekend Veggie World gehouden, een beurs die een veganistisch leven promoot; met enkel plantaardige producten. Dus ook geen eieren of koeienmelk, die in de vegetarische keuken wel mogen. In vegan kleding of handtassen worden dan weer geen materialen gebruikt waarvoor dieren gedood moeten worden. Zo'n 5.000 mensen vonden dit weekend de weg naar Veggie World, dat voor het eerst in ons lang georganiseerd werd. [naar artikel]
Sandra Bekkari haalde deze week de mosterd in Griekenland. Zij legt uit hoe je gyros van kalkoen op tafel tovert én toont hoe je overheerlijke gevulde aubergines met feta maakt. Piet Huysentruyt serveert op zijn beurt Hollandse haring, terwijl Jelle Beeckman Mexico in je huis haalt met taco’s. Aan afwisseling geen gebrek dus, met het weekmenu van onze HLN-chefs! [naar artikel]
Vakantie: dat doet dromen van Spanje, Frankrijk en Italië. Raar genoeg hebben vooral die laatsten restaurants geopend bij ons. Daarom nemen we u graag mee naar de lekkerste Italianen van de stad, of beter: de lekkerste Italiaanse restaurants. [naar artikel]
Wij houden van de Aziatische keuken. En wij houden van veggie. Veggie Aziatisch koken is dan ook een boek waar we heel erg naar uitkeken. [naar artikel]
Meer dan 6.000 Belgen doen vanaf 1 maart mee aan de Veggie Challenge, een initiatief van EVA vzw. Een maand lang engageren ze zich om veggie te gaan eten. Voor de ene is die uitdaging al wat groter dan voor de andere. Uit een bevraging van iVox blijkt dat veel Belgen niet willen minderen met dierlijke producten omwille van de smaak (30 procent) en onvoldoende kookvaardigheden (19 procent). Speciaal voor hen: tips van experten om je vleesloze menu te pimpen. [naar artikel]
Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]
Met de zevende editie van de Nationale Veggie BBQ-dag wil het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) je laten ontdekken hoe gevarieerd een barbecue kan zijn. Sommige groenten zijn alvast beter geschikt voor de barbecuegrill dan andere. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.