Het is nog vroeg op het jaar, maar de weersvoorspellingen voor komend weekend en volgende week liegen er niet om: we kunnen al barbecueën! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je een handje. [naar artikel]
De temperaturen die vlotjes boven de 20 graden gaan: dat betekent: barbecuetijd! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg. [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend lenteweer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.” [naar artikel]
Van varkenskotelet over kippenbout en côte à l’os tot veggieburger: grillmaster Peter De Clercq toont je stap voor stap hoe jij je gasten inpakt met perfect gebakken stukjes vlees. [naar artikel]
Kok Peter De Clercq, bekend uit het programma ‘Grillmasters’ en wereldkampioen barbecue, opent een delicatessenwinkel met zijn dochter Axelle. In een gebouw vlak naast zijn restaurant ‘Elckerlijc’ in Maldegem zullen liefhebbers van Belgische streekproducten er onder meer honing, kaas en pralines vinden. [naar artikel]
Dit weekend wordt het stralend weer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Grillmaster Peter De Clercq boog zich voor ons over nieuwe of trendy specialiteiten uit de barbecuerayons van de supermarkt. Diepvries of vers, gemarineerd of puur, klassiek of verrassend: kiezen is niet evident. Peter roosterde diverse producten, van vlees over vis tot vegetarisch, en kwam tot de prettige vaststelling dat er redelijk wat lekkers tussen het aanbod zat. Eline Maeyens, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft [naar artikel]
Dat barbecueën een kunst op zich is, weten we allemaal. Iedereen die weleens heeft geprobeerd om een barbecue aan te doen of om de ideale steak klaar te maken, weet dat dat geen makkie is. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Dus ja, er bestaat een ideale leeftijd om te barbecueën. Wijsheid komt met […] Het bericht Dit is de beste leeftijd om te barbecueën verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]
Wie aan een goed stuk vlees denkt, die zegt entrecote. Of côte à l’os als er nog een been aanhangt. Barbecuekampioen Peter De Clercq maakt hem op twee manieren: easy does it met een ui in het vuur, of als een volledig feestmaal op z’n Japans. [naar artikel]
Na een lekkere barbecue toch nog een gaatje over? Dan is het tijd voor dessert en ook dat maak je makkelijk op de grill. Peter De Clercq toont in het slot van onze BBQ-reeks hoe je de zoetebekken aan tafel kunt verleiden met een nagerechtje. [naar artikel]
Seppe Nobels en Peter De Clercq, die twee klasbakken haalde Vier aan boord om het nieuwe Grillmasters in goede banen te leiden. De ‘beste groentechef’ en ‘beste barbecuechef’ zullen negen weken lang tien duo’s fileren in een afvallingsrace rond barbecueën. [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Poestexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Agressieve chemische schoonmaakproducten heb je niet nodig als je deze dingen doet.” [naar artikel]
Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees. [naar artikel]
Barbecuechef Peter De Clercq van Grillmasters op Play4 haalt op sociale media uit naar de drukte aan de honderden eetkraampjes aan zee, en dat terwijl de ‘echte horeca’ gesloten moet blijven. [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.