Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 January 2022
23:20 uur

Centrum van CD&V en Open Vld zaait twijfel door deur naar Vivaldi open te houden: N-VA zet daarop fors druk

Express

25/05/2020 - 11:52

Open Vld en zeker CD&V houden de kaarten tegen de borst: crisis of niet, zij lijken niet van plan snel... The post Centrum van CD&V en Open Vld zaait twijfel door deur naar Vivaldi open te houden: N-VA zet daarop fors druk appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. CD&V zuigt alle aandacht naar zich: rommelige ledenbevraging geeft Coens intern wapen om opties open te houden, inclusief Vivaldi (09/03/2020 - Express)
  CD&V roept het over zichzelf af: de christendemocraten staan onder grote druk om naar een volgende fase in de formatie te gaan, richting Vivaldi. De manier waarop oogt amateuristisch. Wat gebeurt er precies? Vandaag om 16 uur trekken Kamervoorziter Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) naar de koning, zoals aangekondigd bij het begin […] The post CD&V zuigt alle aandacht naar zich: rommelige ledenbevraging geeft Coens intern wapen om opties open te houden, inclusief Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Sereniteit helemaal zoek binnen Vivaldi: “Wij laten ons niet dicteren door de PS”, kondigt Lachaert (Open Vld) aan, na fors offensief van Bouchez (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Sereniteit helemaal zoek binnen Vivaldi: “Wij laten ons niet dicteren door de PS”, kondigt Lachaert (Open Vld) aan, na fors offensief van Bouchez We dreigen in herhaling te vallen: het rommelt binnen Vivaldi. De tweede en laatste dag van een grote Werkgelegenheidsconferentie voor de federale regering. Spectaculaire beslissingen worden daar niet genomen. Maar tegelijk is, alweer, een rondje Vivaldi-boksen aan de gang over ‘werk’, dat allerminst fraai oogt. Harde uithalen tussen de Franstalige partijvoorzitters volgen elkaar in sneltempo […] Lees dit artikel: Sereniteit helemaal zoek binnen Vivaldi: “Wij laten ons niet dicteren door de PS”, kondigt Lachaert (Open Vld) aan, na fors offensief van Bouchez
  [naar artikel]
 3. Hongerstakers duwen Vivaldi naar nieuwe hoogspanning: PS en Ecolo willen regulariseren, liberalen en staatssecretaris Mahdi houden de deur potdicht (29/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hongerstakers duwen Vivaldi naar nieuwe hoogspanning: PS en Ecolo willen regulariseren, liberalen en staatssecretaris Mahdi houden de deur potdicht Zo’n vierhonderd hongerstakers, vooral aan de Brusselse universiteiten ULB en VUB, houden het ondertussen al meer dan één maand vol. Gisteren naaide een handvol de mond dicht, in een poging de druk op staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op te voeren. Ze eisen een collectieve regularisatie. Binnen Vivaldi is er veel sympathie […] Lees dit artikel: Hongerstakers duwen Vivaldi naar nieuwe hoogspanning: PS en Ecolo willen regulariseren, liberalen en staatssecretaris Mahdi houden de deur potdicht
  [naar artikel]
 4. Wie kan de deur naar het nucleaire nog dicht houden? (11/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wie kan de deur naar het nucleaire nog dicht houden? Groen en Ecolo zijn niet bereid de sluiting van de kerncentrales op te geven. “Dat is duidelijk vorige zomer afgesproken“, is te horen. Maar zo kan men wel ingaan op de vraag van MR en ook Open Vld om toch de nucleaire piste heel voorzichtig open te houden, naar de toekomst toe. Al zit de duivel […] Lees dit artikel: Wie kan de deur naar het nucleaire nog dicht houden?
  [naar artikel]
 5. De Wever speelt in op twijfel tussen Open VLD en CD&V. Voorlopig zonder succes (22/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  N-VA maakt van de kernuitstap een speerpunt in haar oppositie tegen de regering-De Croo. Ze speelt in op de twijfel bij Open VLD en CD&V om de kerncentrales alsnog open te houden. De Wever stelt daarvoor nu een wisselmeerderheid voor. Maar de partijen happen niet toe.
  [naar artikel]
 6. D-day voor Vivaldi: Open Vld en socialisten wachten op ‘oui’ van Bouchez (23/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld en de socialistische familie werken een groot raamakkoord uit, dat de formatie definitief richting finish moet duwen. Daarop moet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez dan bij wijze van knieval “oui” op zeggen. CD&V kwam pas gisteravond laat bijschuiven. “We kennen de bezorgdheden genoeg om er rekening mee te houden”, klinkt het bij de preformateurs.
  [naar artikel]
 7. PS zet nog eens hard de voet voor verplichte vaccinatie in de zorg, onder druk vakbonden: dwingt Magnette Vivaldi tot aanpassingen? (19/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: PS zet nog eens hard de voet voor verplichte vaccinatie in de zorg, onder druk vakbonden: dwingt Magnette Vivaldi tot aanpassingen? Wie dacht dat de Vivaldi-ploeg met een fors standpunt van premier Alexander De Croo (Open Vld) en zelfs een tussenkomst van Frank Vandenbroucke (Vooruit) tot één lijn zou komen, en de PS haar tegenstand wel zou inslikken, komt bedrogen uit: de Franstalige partijbaas Paul Magnette is al heel de week ontstemd, en duwt nu door. […] Lees dit artikel: PS zet nog eens hard de voet voor verplichte vaccinatie in de zorg, onder druk vakbonden: dwingt Magnette Vivaldi tot aanpassingen?
  [naar artikel]
 8. Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen Een wijziging van de Grondwet, om haatspraak voor de correctionele rechtbank te krijgen, in plaats van voor het hof van assisen: het was de grote ambitie van Vivaldi. De premier, Alexander De Croo (Open Vld), sprak er zich vorige week fors over uit in de Kamer. Meteen ging ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) stevig […] Lees dit artikel: Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen
  [naar artikel]
 9. Vivaldi is plan A van Egbert Lachaert (Open Vld), brokken met N-VA lijken gelijmd (27/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zal in eerste instantie proberen een federale vierseizoenscoalitie met liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten op poten te zetten. De optie “wordt momenteel onderzocht”, klinkt het bij Open Vld, maar indien Vivaldi toch mislukt “staan nog altijd andere pistes open”. De brokken met N-VA-voorzitter Bart De Wever, wiens partij niet in een zogenaamde Vivaldi-coalitie zit, lijken intussen gelijmd.
  [naar artikel]
 10. Twijfel over minimumpensioen van 1.500 euro: Open Vld en sp.a spreken elkaar tegen (01/10/2020 - De Morgen)
  De Vivaldi-regering gaat de laagste pensioenen verhogen. Maar met hoeveel? Wanneer? En voor wie? Dat weten ze nog niet. Coalitiepartners sp.a en Open Vld spreken elkaar nu al tegen.
  [naar artikel]
 11. Waarom Open VLD de N-VA liet vallen en voor Vivaldi gaat (08/09/2020 - De Standaard)
  Het heeft er alle schijn van dat we naar een Vivaldi-coalitie gaan, en niet naar een coalitie van N-VA en PS. In dat verhaal speelde Open VLD een cruciale rol. Waarom gaat die partij uiteindelijk liever in zee met socialisten, groenen en CD&V dan met N-VA?
  [naar artikel]
 12. Geert Versnick (Open Vld) zaait twijfel omtrent ontslag (06/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/oFRk_yyfyzCBQbr8iXYiSWkSF_s/diocontent/108567895/_crop/0/88/1620/915/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 13. N-VA voert de druk op, maar kan alleen machteloos afwachten wat CD&V doet (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA voerde de afgelopen dagen de druk op: als Open Vld en/of CD&V meestappen in een paars-groen of Vivaldi-scenario, dan zal dat gevolgen hebben,...
  [naar artikel]
 14. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert probeert eerst "Vivaldi", met liberalen, socialisten, christendemocraten en groenen (27/08/2020 - VRT NWS)
  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zal in eerste instantie proberen een federale vierseizoenscoalitie met liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten op poten te zetten. De optie "wordt momenteel onderzocht", klinkt het bij Open VLD, maar indien Vivaldi toch mislukt "staan nog altijd andere pistes open". De brokken met N-VA-voorzitter Bart De Wever, wiens partij niet in een zogenaamde Vivaldi-coalitie zit, lijken intussen gelijmd.
  [naar artikel]
 15. Bart Somers (Open Vld) zet deur naar paars-groen wagenwijd open (25/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als alles goed gaat, krijgt informateur Paul Magnette (PS) vandaag nog wat extra tijd om te zoeken naar een federale coalitie. Nu Open Vld de deur richting paars-groen of een variant ervan een stuk verder heeft opengeduwd, zit de PS weer iets comfortabeler in haar rol.
  [naar artikel]
 16. En plots zouden kerncentrales toch open kunnen blijven: zaait rapport twijfel binnen de regering? (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In een rapport stelt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) dat de verlenging van Doel 4 en Tihange 3 technisch nog mogelijk is. Een nieuwe wending in de aanslepende kernuitstap. Slaat binnen de regering nu de twijfel toe? “Ons land moet de goede strategische keuzes maken.”
  [naar artikel]
 17. En plots zouden kerncentrales toch open kunnen blijven: zaait rapport twijfel binnen de regering? (18/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  In een rapport stelt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) dat de verlenging van Doel 4 en Tihange 3 technisch nog mogelijk is. Een nieuwe wending in de aanslepende kernuitstap. Slaat binnen de regering nu de twijfel toe? “Ons land moet de goede strategische keuzes maken.”
  [naar artikel]
 18. En plots zouden kerncentrales toch open kunnen blijven: zaait rapport twijfel binnen de regering? (18/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In een rapport stelt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) dat de verlenging van Doel 4 en Tihange 3 technisch nog mogelijk is. Een nieuwe wending in de aanslepende kernuitstap. Slaat binnen de regering nu de twijfel toe? “Ons land moet de goede strategische keuzes maken.”
  [naar artikel]
 19. Coens: 'Het gaat niet over Vivaldi, maar over Avanti' (02/09/2020 - De Tijd)
  20:53 In een interview met Terzake zet CD&V-voorzitter Joachim Coens de deur voor een federale regering zonder N-VA ver open. 'Zeg niet Vivaldi, maar Avanti'.
  [naar artikel]
 20. Voor elk wat wils: dit staat in het akkoord dat Vivaldi moet redden (23/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vivaldi lijkt weer op de rails te staan. Na bijna 48 uur druk overleg gaf MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez groen licht over het raamakkoord van preformateurs Conner Rousseau (SP.A) en Egbert Lachaert (Open VLD). Elke partij aan tafel krijgt iets toegeschoven.
  [naar artikel]
 21. Voor elk wat wils: dit staat in het akkoord dat Vivaldi moet redden (23/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vivaldi lijkt weer op de rails te staan. Na bijna 48 uur druk overleg gaf MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez groen licht over het raamakkoord van preformateurs Conner Rousseau (SP.A) en Egbert Lachaert (Open VLD). Elke partij aan tafel krijgt iets toegeschoven.
  [naar artikel]
 22. Voor elk wat wils: dit staat in het akkoord dat Vivaldi moet redden (23/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vivaldi lijkt weer op de rails te staan. Na bijna 48 uur druk overleg gaf MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez groen licht over het raamakkoord van preformateurs Conner Rousseau (SP.A) en Egbert Lachaert (Open VLD). Elke partij aan tafel krijgt iets toegeschoven.
  [naar artikel]
 23. SP.A houdt deur open voor alternatieve Gentse coalitie zonder Open VLD (12/11/2018 - Knack)
  Gents SP.A-kopstuk Joris Vandenbroucke sluit een samenwerking van het kartel SP.A-Groen met N-VA niet uit. 'Het voorstel dat we nu gaan uitwerken is gericht aan Open VLD als gesprekspartner. Maar als zij de deur dichtslaan, zal er met anderen gesproken moeten worden', zei hij in Terzake.
  [naar artikel]
 24. Novak Djokovic zaait twijfel over deelname aan Australian Open nu vaccinatie verplicht is: “We zullen zien” (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic weet nog niet of hij aan de Australian Open deelneemt. “We zullen zien, we moeten afwachten”, zei de Serviër na zijn nederlaag tegen de Duitser Alexander Zverev in de halve finales van de ATP Finals.
  [naar artikel]
 25. Doet Deborah regering wankelen? 'Zolang ministers niet vechtend over straat rollen, is er geen crisis' (29/04/2021 - Knack)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) gelooft nog steeds in een akkoord tussen de sociale partners over de loononderhandelingen. Ondertussen proberen de Vivaldi-ministers om de druk van de partijvoorzitters buiten te houden.
  [naar artikel]
 26. Nu al twijfel over minimumpensioen van 1.500 euro: Open Vld en sp.a spreken elkaar tegen (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vivaldi-regering gaat de laagste pensioenen verhogen. Maar met hoeveel? Wanneer? En voor wie? Dat weten ze nog niet. Coalitiepartners sp.a en...
  [naar artikel]
 27. Ook zondag zakken toeristen opnieuw af naar Oostende, ondanks oproep om centrum te vermijden (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) roept dan wel op om het stadscentrum van Oostende te vermijden, ook zondagmorgen kwamen opnieuw heel wat mensen aan in het centrum van de stad. Die trokken collectief richting zeedijk en strand waardoor het rond de middag opnieuw druk begon te worden. Op de druktebarometer kleurt de buurt van het Zeeheldenplein ondertussen geel, of druk. Ook in Koksijde en Blankenberge zijn druk.
  [naar artikel]
 28. Deze Limburgse zwembaden blijven langer open door de extreme hitte (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Komende dagen houden verschillende Limburgse zwembaden hun deur langer open door de extreme temperaturen.
  [naar artikel]
 29. Egbert Lachaert (Open Vld) laat N-VA weten dat hij voor Vivaldi-coalitie kiest (27/08/2020 - De Morgen)
  Kort voor zijn bezoek aan de koning heeft opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) N-VA laten weten dat hij nu toch voor een federale regering zonder hen gaat. Daarmee is hij officieel de weg naar een Vivaldi-coalitie (liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten) ingeslagen.
  [naar artikel]
 30. De Wever met N-VA naar reservebank: Lachaert (Open VLD) kiest voor Vivaldi, maar clasht meteen met socialisten (28/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  N-VA moet de formatie lijdzaam ondergaan vanop de reservebank. Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever laten weten dat hij Vivaldi op de sporen probeert te zetten. Probeert, want de coalitie van liberalen, socialisten, groenen en CD&V is nog lang niet vertrokken.
  [naar artikel]
 31. Dieven breken deur open (18/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden zijn vrijdagavond in de Wijpenbergstraat in Halen een huis binnengedrongen. Ze braken een deur open maar zouden op het eerste zicht niets hebben meegenomen.
  [naar artikel]
 32. De Wever vindt dat Open VLD de N-VA 'in de rug schiet' (25/11/2019 - De Tijd)
  11:25 Dat de Vlaamse liberalen de deur naar een paarsgroene regering open duwen, wordt door N-VA-voorzitter Bart De Wever als een aanval beschouwd.
  [naar artikel]
 33. Noord-Korea houdt deur open voor dialoog met VS (25/05/2018 - Knack)
  De beslissing van Amerikaanse president Donald Trump om de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af te zeggen, is 'extreem betreurenswaardig' en 'niet naar wens van de wereld'. Toch houdt het land de deur naar een overleg open.
  [naar artikel]
 34. Afbouw was al gestart en medewerkers waren al vertrokken, maar toch blijft asielcentrum langer open (06/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het asielopvangcentrum Westakkers zal dan toch niet sluiten. De federale regering besliste om het centrum nog minstens negen maanden open te houden. De afbouw was eigenlijk al gestart, want normaal zou het centrum eind vorige maand sluiten.
  [naar artikel]
 35. Noord-Korea houdt deur open voor dialoog met Verenigde Staten (25/05/2018 - Knack)
  De beslissing van Amerikaanse president Donald Trump om de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af te zeggen, is 'extreem betreurenswaardig' en 'niet naar wens van de wereld'. Toch houdt het land de deur naar een overleg open.
  [naar artikel]
 36. Vivaldi snijdt meteen open zenuw aan (02/10/2020 - De Tijd)
  05:30 Een miljonairstaks: de regering-De Croo is nog geen dag uit de startblokken, of daar wordt de open zenuw al zichtbaar. Premier Alexander De Croo (Open VLD) wil vaart maken, om de zaak niet te laten et...
  [naar artikel]
 37. Het einde van het ziektebriefje lijkt in zicht: zet dat de deur naar misbruik niet open? (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Binnen de federale regering groeit een akkoord om het ziektebriefje af te schaffen voor wie maar een paar dagen ziek is. Waarom ligt dit op tafel, en zet dit de deur naar misbruik niet open?
  [naar artikel]
 38. Het einde van het ziektebriefje lijkt in zicht: zet dat de deur naar misbruik niet open? (05/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Binnen de federale regering groeit een akkoord om het ziektebriefje af te schaffen voor wie maar een paar dagen ziek is. Waarom ligt dit op tafel, en zet dit de deur naar misbruik niet open?
  [naar artikel]
 39. LIVE. Lachaert (open Vld) en Rousseau (sp.a) aangeduid als preformateurs (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De voorzitters van Open Vld en sp.a, Egbert Lachaert en Conner Rousseau, worden door de koning het veld ingestuurd als preformateurs. Dat heeft het paleis zonet bekendgemaakt. Zij zullen proberen een regering op de been te brengen met Open Vld, MR, sp.a, PS, CD&V, Groen en Ecolo. Voor cdH is er geen plaats meer in de zogenaamde Avanti- of Vivaldi-coalitie.
  [naar artikel]
 40. ‘Middenveld zaait angst over 500 euro bijverdienen' (29/11/2017 - De Tijd)
  11:03 Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) begrijpt de kritiek over de open brief van middenveldorganisaties en professoren op het onbelast bijverdienen niet.
  [naar artikel]
 41. Lachaert gaat voor Vivaldi, maar is nog niet thuis (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) trekt vandaag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen. Toch...
  [naar artikel]
 42. Dit hadden ze nog niet geprobeerd: gaan formateurs voor ‘Vivaldi-coalitie’? (21/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Het is afwachten welke richting ze precies uitgaan maar wel willen ze een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. La Libre Belgique lanceerde daarop de term “Vivaldi-coalitie”, een knipoog naar de componist van de ‘Vier Seizoenen’.
  [naar artikel]
 43. Dit hadden ze nog niet geprobeerd: gaan formateurs voor ‘Vivaldi-coalitie’? (21/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Het is afwachten welke richting ze precies uitgaan maar wel willen ze een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. La Libre Belgique lanceerde daarop de term “Vivaldi-coalitie”, een knipoog naar de componist van de ‘Vier Seizoenen’.
  [naar artikel]
 44. Druk zetten op de PS wordt aartsmoeilijk voor Open Vld (25/11/2019 - Knack)
  Vlaams minister Bart Somers zette dit weekend de deur open voor een paars-groene federale regering zonder de N-VA. In zo'n coalitie zullen de Vlaamse liberalen in sociaaleconomische dossiers heel moeilijk een vuist kunnen maken tegen de PS.
  [naar artikel]
 45. Het Arco-spook is terug: gedupeerden sturen waarschuwingsschot naar CD&V en andere Vivaldi-partijen (08/09/2020 - Express)
  In volle regeringsgesprekken duikt het Arco-spook weer op. De belangenvereniging ArcoClaim wil via een open brief druk zetten op de... The post Het Arco-spook is terug: gedupeerden sturen waarschuwingsschot naar CD&V en andere Vivaldi-partijen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open Vld zijn ook MR, PS, sp.a, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 47. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koninklijk opdrachthouder en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 48. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 49. Vivaldi nog niet rond: koning verlengt opdracht Egbert Lachaert (Open Vld) (28/08/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van Egbert Lachaert (Open Vld) verlengd tot volgende week vrijdag. Lachaert trok deze voormiddag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen. Hij hoopt volgende week ‘de volgende stap te kunnen zetten’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.