Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
11:20 uur

‘Ook nu kan het nog alle richtingen uit’: speurder Alain Remue over de zaak Maddie McCann

De Morgen

04/06/2020 - 20:00

Zullen we, dertien jaar na haar verdwijning, te weten komen wat er met Madeleine McCann is gebeurd? De hoop op antwoorden flakkert nog maar eens op, nu de Duitse politie onderzoek voert naar een nieuwe verdachte. ‘Ook wij gaan ons verder informeren’, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Als ik één ding geleerd heb, is dat je nooit iets mag uitsluiten’: speurder Alain Remue over de zaak Maddie McCann (04/06/2020 - De Morgen)
  Zullen we, dertien jaar na haar verdwijning, te weten komen wat er met Madeleine McCann is gebeurd? De hoop op antwoorden flakkert nog maar eens op, nu de Duitse politie onderzoek voert naar een nieuwe verdachte. ‘Ook wij gaan ons verder informeren’, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 2. Alain Remue over doorbraak in zaak-Maddie McCann: “Elke ouder van een vermist kind zit nu op het puntje van zijn stoel, en hoopt dat er ook bij hen ooit zo’n doorbraak zal komen” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alain Remue (59) is één van de Belgen die de voorbije jaren mee heeft gezocht naar Maddie McCann. Ook hij hoopt nu dat er na dertien jaar eindelijk...
  [naar artikel]
 3. Alain Remue: “Kans dat Maddie McCann nog leeft, is enorm klein” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen bij de federale politie, reageerde bij VTM NIEUWS op de nieuwste ontwikkeling in de...
  [naar artikel]
 4. Alain Remue: "Ga uit, drink iets, amuseer u. Maar samen uit, samen thuis" (03/05/2017 - De Redactie)
  Madeleine McCann verdween tien jaar geleden in Portugal. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen spreekt over een heel mysterieuze zaak en doet een oproep.
  [naar artikel]
 5. Zorgt mysterieuze 'vrouw in het paars' alsnog voor doorbraak in zaak Maddie McCann? (04/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 2007 verdween de 3-jarige Madeleine McCann uit een appartementsblok in het Portugese Praia da Luz. Ruim tien jaar later tasten de speurder nog...
  [naar artikel]
 6. Ex-speurder: “Maddie McCann leeft nog, maar heeft geen idee wie ze is” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maddie McCann, het Britse meisje dat in 2007 als driejarige spoorloos verdween in Portugal, leeft nog, meent voormalig rechercheur David Edgar. De...
  [naar artikel]
 7. Speurder Scotland Yard over zaak-Maddie: "We hebben nog altijd piste die oplossing kan bieden" (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  3 mei 2017 sluipt dichterbij. Dan is het tien jaar geleden dat de toen driejarige Maddie McCann in het Portugese vakantieoord Praia da Luz
  [naar artikel]
 8. “Maddie kan nog altijd levend teruggevonden worden” (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag zal het exact tien jaar geleden zijn dat de toen 3-jarige Maddie McCann verdween in het Portugese Praia da Luz. In eigen land is het Alain Remue van de Cel Vermiste Personen die soortgelijke zaken onderzoekt. Hij acht het niet onmogelijk dat het mysterie nog wordt opgelost. “In zaken als deze is álles mogelijk”, zegt hij.
  [naar artikel]
 9. Politie graaft voor tweede dag in volkstuin in zaak-Maddie McCann (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann zoekt de Duitse politie vandag verder naar sporen in een volkstuintje...
  [naar artikel]
 10. Dertien jaar vermist: hoe groot is de kans dat Maddie McCann nog wordt teruggevonden? (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kate en Gerry McCann zullen “de hoop nooit opgeven” om hun dochter Maddie levend terug te vinden, zeggen ze na de nieuwe doorbraak in de ontvoeringszaak. Hoe realistisch is het dat het Britse meisje dertien jaar na haar vermissing nog wordt teruggevonden? Hoe gaan ouders om met de onzekerheid? En kan de dader nog worden veroordeeld? We vroegen het aan Alain Remue (Cel Vermiste Personen van de federale politie) en Hilde Demarré, die langdurige en internationale kinderontvoeringen opvolgt bij Child Focus. “Dertien jaar is lang, maar de tijd kan ook in het voordeel spelen.”
  [naar artikel]
 11. “Portugese politie sluit net rond belangrijkste verdachte in zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese politie zit dichter bij de oplossing van de zaak-Maddie McCann. Dat beweert de Britse tabloid The Mirror. De vermeende doorbraak zou...
  [naar artikel]
 12. Privédetective die zaak Maddie McCann onderzocht, thuis dood aangetroffen (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de privédetectives die de ouders van het verdwenen Britse meisje Maddie McCann aantrokken om hun dochter terug te vinden, is in verdachte...
  [naar artikel]
 13. LIVE. Grote doorbraak in zaak Maddie McCann: 43-jarige Duitser als verdachte geïdentificeerd (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann is een nieuwe verdachte geïdentificeerd. De Britse peuter verdween...
  [naar artikel]
 14. “Politie dichter dan ooit bij oplossen zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan twaalf jaar na haar mysterieuze verdwijning geloven de betrokken speurders “dichter dan ooit” bij een oplossing in de zaak-Maddie McCann te zijn. Ze hebben een nieuwe hoofdverdachte, een “buitenlandse man”, in het vizier.
  [naar artikel]
 15. “Politie dichter dan ooit bij oplossen zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan twaalf jaar na haar mysterieuze verdwijning geloven de betrokken speurders “dichter dan ooit” bij een oplossing in de zaak-Maddie McCann te zijn. Ze hebben een nieuwe hoofdverdachte, een “buitenlandse man”, in het vizier.
  [naar artikel]
 16. Na 13 jaar doorbraak in zaak Maddie McCann (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is een nieuw spoor in een van de meeste gekende verdwijningszaken ter wereld. De Duitse politie heeft een verdachte aangeduid in de zaak rond de Britse peuter Maddie McCann. Zij verdween 13 jaar geleden uit een vakantieappartement in het Portugese Praia da Luz. Het zou gaan om een 43-jarige Duitser die al in de cel zit voor andere feiten.
  [naar artikel]
 17. Duitse hoofdverdachte in zaak Maddie McCann komt niet vrij onder voorwaarden in drugszaak (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Brückner, de verdachte in de zaak rond de Britse verdwenen peuter Maddie McCann, krijgt geen voorwaardelijke vrijlating in een drugszaak. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig beslist.
  [naar artikel]
 18. Iers slachtoffer over verkrachting Amerikaanse (72) door Duitse hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann: “Ik moest braken door gelijkenissen met mijn ervaring” (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hazel Behan uit Ierland vraagt de speurders die de verdwijning van Maddie McCann onderzoeken om haar eigen zaak te herbekijken. Behan werd in 2004...
  [naar artikel]
 19. Duitse hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann op spoed (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Brückner (43) zou voor het eerst sinds hij als hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann is bestempeld, de gevangenis verlaten om naar de rechtbank te gaan. Maar het werd de spoedafdeling van het ziekenhuis. Brückner zou twee ribben hebben gebroken in zijn cel, meldt Bild.
  [naar artikel]
 20. Duitse verdachte in zaak Maddie McCann in de cel voor verkrachting van toeriste (72): “Hij vond het leuk om me te martelen” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann zit in de gevangenis voor het “brutaal” verkrachten en slaan van een 72-jarige...
  [naar artikel]
 21. Portugese politie is nieuwe verdachte op het spoor in zaak-Maddie McCann (08/06/2020 - De Morgen)
  De Portugese politie is een nieuwe verdachte op het spoor in de zaak-Maddie McCann. De man wordt ervan verdacht dat hij zou hebben samengewerkt met de Duitse hoofdverdachte bij de verdwijning en vermoedelijke moord op de Britse kleuter in 2007. De Portugese verdachte is een voormalige medewerker van het vakantiedomein waar de familie McCann destijds verbleef. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 22. Verdachte van moord op Maddie McCann komt niet vrij onder voorwaarden (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De verdachte in de zaak rond de Britse verdwenen peuter Maddie McCann krijgt geen voorwaardelijke vrijlating in een drugszaak. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig beslist.
  [naar artikel]
 23. Oud-hoofdinspecteur zaait twijfel over verhaal van moeder verdwenen Maddie McCann (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zaak naar de verdwenen Maddie McCann blijft onopgelost. Peter MacLeod, een oud-hoofdinspecteur van de Nottinghamshire Police, beweert dat het...
  [naar artikel]
 24. Duitse verkrachter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann. De Duitser (43) zit al in de cel zit voor een...
  [naar artikel]
 25. Duitse verdachte van moord op Maddie McCann weigert te spreken (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann wil zich niet uitlaten over de feiten die hem ten laste worden gelegd. Dat heeft een van zijn...
  [naar artikel]
 26. ‘Ik heb een vreselijke klus’: Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann (20/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft de Duitse politie met Christian Brückner (43) eindelijk de ontvoerder van Maddie McCann te pakken? ‘Morgen heb ik een klus in Praia da Luz....
  [naar artikel]
 27. Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann vrijgepleit van ontvoering en moord op Duits meisje (11) (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse hoofdverdachte voor de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann dertien jaar geleden in Portugal is vrijgepleit in een...
  [naar artikel]
 28. Portugese politie is nieuwe verdachte op het spoor in zaak-Maddie McCann: belde meermaals met Duitse verdachte (08/06/2020 - De Morgen)
  De Portugese politie is een nieuwe verdachte op het spoor in de zaak-Maddie McCann. De man wordt ervan verdacht dat hij zou hebben samengewerkt met de Duitse hoofdverdachte bij de verdwijning en vermoedelijke moord op de Britse kleuter in 2007. De Portugese verdachte is een voormalige medewerker van het vakantiedomein waar de familie McCann destijds verbleef. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 29. Ex-speurder denkt dat hij weet wie Maddie McCann ontvoerde: “Pedofiel die zonder dat ze het wisten bevriend werd met haar ouders” (14/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zit een pedofiel, die bevriend werd met haar ouders, achter de verdwijning van Maddie McCann? Een politieman, die aan het hoofd stond van het onderzoek, heeft in een podcast verklaard dat die mogelijkheid bestaat. “Maar de Britse politie heeft destijds geweigerd om dat te onderzoeken”, aldus Goncalo Amaral.
  [naar artikel]
 30. Duitse verdachte van moord op Maddie McCann weigert te spreken (11/06/2020 - De Morgen)
  De 43-jarige Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann wil zich niet uitlaten over de feiten die hem ten laste worden gelegd. Dat heeft een van zijn advocaten gezegd aan de Duitse nieuwszender n-tv.
  [naar artikel]
 31. Speurders in zaak Maddie McCann zijn Oost-Europese weduwe op het spoor die belangrijke rol kan spelen (08/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De speurders die zich al jaren buigen over de verdwijning van Maddie McCann hebben nog wat bijkomend geld gekregen om een nieuw spoor in de zaak te onderzoeken. Centraal daarin staat een Oost-Europese weduwe, meldt The Sun zondag.
  [naar artikel]
 32. Speurders in zaak Maddie McCann zijn Oost-Europese weduwe op het spoor die belangrijke rol kan spelen (08/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De speurders die zich al jaren buigen over de verdwijning van Maddie McCann hebben nog wat bijkomend geld gekregen om een nieuw spoor in de zaak te onderzoeken. Centraal daarin staat een Oost-Europese weduwe, meldt The Sun zondag.
  [naar artikel]
 33. Portugese politie is mogelijke medeplichtige van Christian Brückner op het spoor in zaak-Maddie McCann (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese politie is een ex-medewerker op het spoor van het vakantiedomein waar de familie McCann in 2007 verbleef toen dochtertje Maddie daar...
  [naar artikel]
 34. “Maddie McCann leeft nog en haar ontvoerder wordt beschermd” (27/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De zaak rond Madeleine McCann werd in 2007 al gearchiveerd door de Portugese politie, maar speurder Dave Edgar is er rotsvast van overtuigd dat er nog hoop is om Madeleine levend terug te vinden. Volgens de man moet de ontvoerder van Madeleine wel iemand anders in vertrouwen hebben genomen en dringt erop aan dat die persoon met zijn informatie naar de politie gaat.
  [naar artikel]
 35. Ex-collega Christian Brueckner: “Hij zei: ‘Maddie McCann is dood en dat is een goede zaak’” (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bewijzen tegen Christian Brueckner lijken zich op te stapelen. Een collega van Brueckner sprak met de krant Bild over het gedrag van de Duitse hoofdverdachte. Zo zou hij tien jaar geleden al gezegd hebben: “Maddie McCann is dood en dat is een goede zaak.”
  [naar artikel]
 36. Nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann blijkt “seksmaniak met mondkapje” (04/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Portugese politie heeft een mogelijke dader in het vizier in de verdwijningszaak van Maddie McCann. Een bizar figuur, zo weten Britse media. “Het gaat om een seksmaniak met een mondkapje”, schrijft de Britse krant The Sun.
  [naar artikel]
 37. Wie is de vermoedelijke ontvoerder van Maddie McCann? (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Duitse rechercheurs denken de man te hebben gevonden die 13 jaar geleden de Britse Maddie McCann ontvoerde in Portugal. Maar wie is die 43-jarige Duitser die in 2007 de driejarige Maddie zou meegenomen hebben? En waarom wordt zijn identiteit geheim gehouden?
  [naar artikel]
 38. Duitse politie stoot op kelderruimte in volkstuintje in Hannover tijdens zoektocht naar sporen van Maddie McCann (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann is de Duitse politie ook vandaag op zoek naar sporen van het kleine...
  [naar artikel]
 39. “Duitse politie stoot op kelderruimte in volkstuintje in Hannover tijdens zoektocht naar sporen van Maddie McCann” (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann is de Duitse politie ook vandaag op zoek naar sporen van het kleine...
  [naar artikel]
 40. Hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann komt toch niet vervroegd vrij: speurders zetten hun onderzoek verder (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse gerecht heeft vandaag de gevangenisstraf van zeven jaar bevestigd waartoe Christian Brückner wegens verkrachting veroordeeld was. De man is de hoofdverdachte in het onderzoek naar de verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann in 2007 in Portugal.
  [naar artikel]
 41. 43-jarige Duitser is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann: ‘Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is’ (04/06/2020 - De Morgen)
  De Duitse politie heeft bekendgemaakt een onderzoek te voeren naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann in Portugal dertien jaar geleden. ‘Het onderzoek doet vermoeden dat Maddie McCann dood is’, zeggen Duitse speurders.
  [naar artikel]
 42. Maddie McCann verdween 10 jaar geleden: duizenden keren gezien, maar nooit gevonden (03/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tien jaar na haar mysterieuze verdwijning uit een vakantieresort in het Portugese Praia da Luz is Madeleine ‘Maddie’ McCann nog altijd het bekendste kindergezichtje ter wereld. Haar ouders vonden het bedje van hun 4-jarig dochtertje op 3 mei 2007 leeg. De zaak groeide uit tot de meest gemediatiseerde verdwijning uit de geschiedenis. “We zullen nooit opgeven”, laten Kate en Gerry McCann bij de trieste verjaardag weten. Hun zoektocht in cijfers.
  [naar artikel]
 43. Grootschalige zoekactie in Hannover in zaak rond verdwenen peuter Maddie McCann (18/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Britse en lokale Duitse media vond er vandaag in Hannover een grote zoekactie plaats in de zaak rond de verdwenen Britse peuter Maddie McCann. Eerder dit jaar vonden er ook al op verschillende andere plaatsen in Hannover zoekacties plaats in kader van het onderzoek.
  [naar artikel]
 44. Verdachte in zaak rond Maddie McCann aangevallen in cel: “Met twee gebroken ribben op spoed” (18/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Christian Brueckner, hoofdverdachte in de Maddie McCann-zaak, zou voor het eerst sinds hij wordt verdacht de gevangenis in het Duitse Kiel hebben verlaten om naar de rechtbank te gaan. In plaats daarvan belandde hij op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Brueckner zou twee ribben hebben gebroken nadat hij in zijn cel zou zijn aangevallen.
  [naar artikel]
 45. Advocaten van Duitse verdachte van moord op Maddie McCann trekken zich terug (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De advocaten van de Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann hebben hun mandaat neergelegd. Ze lieten dit aan de bevoegde autoriteiten weten, zo deelden de advocaten Jan-Christian Hochmann en David Volke mee. Waarom ze hun mandaat neerleggen, wilden ze woensdag niet zeggen.
  [naar artikel]
 46. ‘Ik heb een vreselijke klus’: Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann (19/06/2020 - De Morgen)
  Heeft de Duitse politie met Christian Brückner (43) eindelijk de ontvoerder van Maddie McCann te pakken? ‘Morgen heb ik een klus in Praia da Luz. Een vreselijke klus, maar ik kan er niet onderuit. Je zult me even niet meer zien.’
  [naar artikel]
 47. Kate McCann blikt terug op verdwijning Maddie met hartverscheurende brief (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kate, de moeder van de verdwenen Britse peuter Madeleine 'Maddie' McCann, heeft een indringende brief gepubliceerd waarin zij terugblikt op de
  [naar artikel]
 48. Kate McCann blikt met hartverscheurende brief terug op verdwijning Maddie (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kate, de moeder van de verdwenen Britse peuter Madeleine 'Maddie' McCann, heeft een indringende brief gepubliceerd waarin zij terugblikt op de
  [naar artikel]
 49. Beste vriend van Christian Brückner: “Ik denk dat hij Maddie McCann verkocht heeft” (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Michael Tatschl, een Oostenrijkse zelfbeschreven vagebond en voormalige “beste vriend” van Christian Brückner, is er naar eigen zeggen “zeker van” wat de hoofdverdachte in de zaak met Maddie McCann gedaan heeft. Dat heeft hij gezegd in een interview met The Telegraph.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.