Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:41 uur

Alain Remue: “Kans dat Maddie McCann nog leeft, is enorm klein”

Het Laatste Nieuws

04/06/2020 - 20:28

Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen bij de federale politie, reageerde bij VTM NIEUWS op de nieuwste ontwikkeling in de...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alain Remue over doorbraak in zaak-Maddie McCann: “Elke ouder van een vermist kind zit nu op het puntje van zijn stoel, en hoopt dat er ook bij hen ooit zo’n doorbraak zal komen” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alain Remue (59) is één van de Belgen die de voorbije jaren mee heeft gezocht naar Maddie McCann. Ook hij hoopt nu dat er na dertien jaar eindelijk...
  [naar artikel]
 2. ‘Ook nu kan het nog alle richtingen uit’: speurder Alain Remue over de zaak Maddie McCann (04/06/2020 - De Morgen)
  Zullen we, dertien jaar na haar verdwijning, te weten komen wat er met Madeleine McCann is gebeurd? De hoop op antwoorden flakkert nog maar eens op, nu de Duitse politie onderzoek voert naar een nieuwe verdachte. ‘Ook wij gaan ons verder informeren’, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 3. ‘Als ik één ding geleerd heb, is dat je nooit iets mag uitsluiten’: speurder Alain Remue over de zaak Maddie McCann (04/06/2020 - De Morgen)
  Zullen we, dertien jaar na haar verdwijning, te weten komen wat er met Madeleine McCann is gebeurd? De hoop op antwoorden flakkert nog maar eens op, nu de Duitse politie onderzoek voert naar een nieuwe verdachte. ‘Ook wij gaan ons verder informeren’, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 4. Ex-speurder: “Maddie McCann leeft nog, maar heeft geen idee wie ze is” (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Maddie McCann, het Britse meisje dat in 2007 als driejarige spoorloos verdween in Portugal, leeft nog, meent voormalig rechercheur David Edgar. De...
  [naar artikel]
 5. Dertien jaar vermist: hoe groot is de kans dat Maddie McCann nog wordt teruggevonden? (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kate en Gerry McCann zullen “de hoop nooit opgeven” om hun dochter Maddie levend terug te vinden, zeggen ze na de nieuwe doorbraak in de ontvoeringszaak. Hoe realistisch is het dat het Britse meisje dertien jaar na haar vermissing nog wordt teruggevonden? Hoe gaan ouders om met de onzekerheid? En kan de dader nog worden veroordeeld? We vroegen het aan Alain Remue (Cel Vermiste Personen van de federale politie) en Hilde Demarré, die langdurige en internationale kinderontvoeringen opvolgt bij Child Focus. “Dertien jaar is lang, maar de tijd kan ook in het voordeel spelen.”
  [naar artikel]
 6. “Maddie kan nog altijd levend teruggevonden worden” (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag zal het exact tien jaar geleden zijn dat de toen 3-jarige Maddie McCann verdween in het Portugese Praia da Luz. In eigen land is het Alain Remue van de Cel Vermiste Personen die soortgelijke zaken onderzoekt. Hij acht het niet onmogelijk dat het mysterie nog wordt opgelost. “In zaken als deze is álles mogelijk”, zegt hij.
  [naar artikel]
 7. Speurders volgen nieuw spoor om Maddie McCann terug te vinden: "Kans dat ze nog leeft, stijgt" (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Scotland Yard gaat een belangrijk nieuw spoor onderzoeken met betrekking tot de verdwijning van Maddie McCann. De speurders hebben extra fondsen
  [naar artikel]
 8. Alain Remue: "Ga uit, drink iets, amuseer u. Maar samen uit, samen thuis" (03/05/2017 - De Redactie)
  Madeleine McCann verdween tien jaar geleden in Portugal. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen spreekt over een heel mysterieuze zaak en doet een oproep.
  [naar artikel]
 9. Alain Remue: ‘Kans op overlevenden is weg’ (22/07/2021 - De Standaard)
  Sommige lichamen van vermiste personen zullen wellicht nooit meer gevonden worden. Dat vreest Alain Remue, hoofd van de Cel ­Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 10. Wie is de vermoedelijke ontvoerder van Maddie McCann? (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Duitse rechercheurs denken de man te hebben gevonden die 13 jaar geleden de Britse Maddie McCann ontvoerde in Portugal. Maar wie is die 43-jarige Duitser die in 2007 de driejarige Maddie zou meegenomen hebben? En waarom wordt zijn identiteit geheim gehouden?
  [naar artikel]
 11. Ouders van Maddie McCann vragen Duits gerecht bewijs dat ze niet meer leeft (13/06/2020 - De Morgen)
  De ouders van het in 2007 in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann (3) vragen de Duitse politie het bewijs te leveren waarom zij zegt ervan uit te gaan dat Maddie niet meer in leven is. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.
  [naar artikel]
 12. Ouders van Maddie McCann vragen Duitse justitie bewijs dat kind niet meer leeft (13/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De ouders van het in 2007 in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann (3) vragen de Duitse politie het bewijs te leveren waarom zij zegt ervan uit te gaan dat “Maddie” niet meer in leven is. Dit heeft de krant Daily Mail zaterdag bericht.
  [naar artikel]
 13. Privédetective die zaak Maddie McCann onderzocht, thuis dood aangetroffen (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de privédetectives die de ouders van het verdwenen Britse meisje Maddie McCann aantrokken om hun dochter terug te vinden, is in verdachte...
  [naar artikel]
 14. Kate McCann blikt met hartverscheurende brief terug op verdwijning Maddie (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kate, de moeder van de verdwenen Britse peuter Madeleine 'Maddie' McCann, heeft een indringende brief gepubliceerd waarin zij terugblikt op de
  [naar artikel]
 15. Kate McCann blikt terug op verdwijning Maddie met hartverscheurende brief (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kate, de moeder van de verdwenen Britse peuter Madeleine 'Maddie' McCann, heeft een indringende brief gepubliceerd waarin zij terugblikt op de
  [naar artikel]
 16. Grootmoeder Maddie McCann overleden aan coronavirus (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De grootmoeder van het ontvoerde Britse meisje Madeleine ‘Maddie’ McCann is vorige maand op 80-jarige leeftijd overlijden nadat ze besmet raakte...
  [naar artikel]
 17. Privédetective die mee naar Maddie McCann zocht, dood aangetroffen in verdachte omstandigheden (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de privédetectives die de ouders van het verdwenen Britse meisje Maddie McCann aantrokken om hun dochter terug te vinden, is in verdachte...
  [naar artikel]
 18. Duitse verdachte in zaak Maddie McCann in de cel voor verkrachting van toeriste (72): “Hij vond het leuk om me te martelen” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann zit in de gevangenis voor het “brutaal” verkrachten en slaan van een 72-jarige...
  [naar artikel]
 19. Politie gaat nog meer dan twintig putten doorzoeken in de hoop Maddie McCann te vinden (13/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Portugese politie gaat nog zeker twintig bijkomende putten doorzoeken in de zoektocht naar de vermiste Madeleine ‘Maddie’ McCann. De speurders achten de kans groot dat het lichaam van het meisje daarin gegooid is door hoofdverdachte Christian Brückner.
  [naar artikel]
 20. 43-jarige Duitser verdacht van moord op Maddie McCann: ‘We gaan ervan uit dat ze dood is’ (04/06/2020 - De Morgen)
  De Duitse politie heeft bekendgemaakt een onderzoek te voeren naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann in Portugal dertien jaar geleden. ‘Het onderzoek doet vermoeden dat Maddie McCann dood is’, zeggen Duitse speurders.
  [naar artikel]
 21. Is Christian Brueckner de “mysterieuze blonde man” die rondhing aan flat in Portugal? En heeft hij ook moord op ‘Duitse Maddie McCann’ op zijn geweten? (05/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er komen steeds meer details aan het licht over Christian Brueckner (43), de man die verdacht wordt van de ontvoering van het Britse meisje Maddie McCann. Zo wordt hij ook in verband gebracht met de moord op de ‘Duitse Maddie McCann’ en zijn Britse kranten ervan overtuigd dat hij de “mysterieuze blonde man” is die in de dagen voor de verdwijning van Maddie rondhing aan het appartement van haar gezin in Portugal.
  [naar artikel]
 22. Alain Remue: ‘Dit bewijst: zeg nooit nooit’ (06/02/2019 - De Standaard)
  Ook voor Alain Remue, die al bij de Cel Vermiste Personen werkte toen Simon Lembi in 1999 verdween, is zijn vondst onverhoopt. ‘Dit scenario is heel zeldzaam.’
  [naar artikel]
 23. Hij werd ervan beschuldigd Maddie McCann te hebben ontvoerd. Nu verbreekt hij zijn stilzwijgen (04/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese politie ondervroeg Sergej Malinka in 2007 vlak nadat Maddie McCann verdween uit een resort in Portugal. Toen nam zijn leven een...
  [naar artikel]
 24. Kans reëel dat hoofdverdachte in zaak Maddie niet kan worden aangeklaagd (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel Christian Brückner nu de hoofdverdachte is in de zaak rond de verdwijning van Madeleine ‘Maddie’ McCann, is de kans reëel dat hij niet kan...
  [naar artikel]
 25. Verdachte van moord op Maddie McCann komt niet vrij onder voorwaarden (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De verdachte in de zaak rond de Britse verdwenen peuter Maddie McCann krijgt geen voorwaardelijke vrijlating in een drugszaak. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig beslist.
  [naar artikel]
 26. Detective: "Maddie leeft in de Portugese Algarve zonder zelf te weten wie ze echt is" (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig detective Dave Edgar meent dat Maddie McCann "in het volle zicht is verborgen". De man is er dan ook stellig van overtuigd dat het
  [naar artikel]
 27. Duitse verdachte van moord op Maddie McCann weigert te spreken (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann wil zich niet uitlaten over de feiten die hem ten laste worden gelegd. Dat heeft een van zijn...
  [naar artikel]
 28. Oud-hoofdinspecteur zaait twijfel over verhaal van moeder verdwenen Maddie McCann (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zaak naar de verdwenen Maddie McCann blijft onopgelost. Peter MacLeod, een oud-hoofdinspecteur van de Nottinghamshire Police, beweert dat het...
  [naar artikel]
 29. Duitse verkrachter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann. De Duitser (43) zit al in de cel zit voor een...
  [naar artikel]
 30. Verdwijning Maddie McCann: ouders vragen bewijs dat hun dochter niet meer leeft (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van het in 2007 in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann (3) vragen de Duitse politie om het bewijs te leveren waarom zij zegt ervan...
  [naar artikel]
 31. Twaalf jaar geleden verdween Maddie McCann: “Nieuwe verdachte in beeld” (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese agenten belast met het onderzoek naar de verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann hebben een nieuwe verdachte op het oog, zo...
  [naar artikel]
 32. Ouders Maddie McCann blikken in hartverscheurende brief terug op de verdwijning van hun dochter (25/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Kate en Gerry McCann, de ouders van de verdwenen Britse peuter Maddie, hebben een emotionele brief op Facebook gezet. Daarin blikken de twee terug op de verdwijning van hun dochter. Begin mei is het tien jaar geleden dat Madeleine McCann vermist raakte.
  [naar artikel]
 33. Ouders Maddie McCann blikken in hartverscheurende brief terug op de verdwijning van hun dochter (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kate en Gerry McCann, de ouders van de verdwenen Britse peuter Maddie, hebben een emotionele brief op Facebook gezet. Daarin blikken de twee terug op de verdwijning van hun dochter. Begin mei is het tien jaar geleden dat Madeleine McCann vermist raakte.
  [naar artikel]
 34. Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann vrijgepleit van ontvoering en moord op Duits meisje (11) (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse hoofdverdachte voor de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann dertien jaar geleden in Portugal is vrijgepleit in een...
  [naar artikel]
 35. ‘Ik heb een vreselijke klus’: Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann (20/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft de Duitse politie met Christian Brückner (43) eindelijk de ontvoerder van Maddie McCann te pakken? ‘Morgen heb ik een klus in Praia da Luz....
  [naar artikel]
 36. De Maddie McCann van Zuid-Afrika (16/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/de-maddie-mccann-van-zuid-afrika/mruw6lzwhe2dsnzzgezs6rsxf43dimq/5ee90e6688bed867389943a151d6553d53d3106fdb1dc378d83268652de3381a/fitwidth_642x0_69497913.jpg?v=pU4clgx
  [naar artikel]
 37. Studente zegt dat ze Maddie McCann zou kunnen zijn en iedereen ziet meteen complot (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het begon eigenlijk als grap, toen de Britse studente Harriet Brookes in een groepchat met vrienden vertelde dat ze wel eens Maddie McCann kon zijn...
  [naar artikel]
 38. Alain Remue: “Kans op overlevenden is weg” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sommige lichamen van vermiste personen zullen wellicht nooit meer gevonden worden. Dat vreest Alain Remue, hoofd van de Cel ­Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 39. Politie graaft voor tweede dag in volkstuin in zaak-Maddie McCann (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann zoekt de Duitse politie vandag verder naar sporen in een volkstuintje...
  [naar artikel]
 40. Alain Remue spreekt over cel Vermiste Personen (16/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alain Remue, diensthoofd cel Vermiste Personen van de federale politie, houdt op donderdag 4 mei een voordracht.
  [naar artikel]
 41. Duitse verdachte van moord op Maddie McCann weigert te spreken (11/06/2020 - De Morgen)
  De 43-jarige Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann wil zich niet uitlaten over de feiten die hem ten laste worden gelegd. Dat heeft een van zijn advocaten gezegd aan de Duitse nieuwszender n-tv.
  [naar artikel]
 42. Ouders van Maddie McCann vragen Duitse justitie bewijs dat kind niet meer leeft (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van het in 2007 in Portugal verdwenen meisje Madeleine McCann (3) vragen de Duitse politie om het bewijs te leveren waarom zij zegt ervan...
  [naar artikel]
 43. Alain Remue: “Als wind verkeerd zit, ruikt zelfs lijkhond op twintig meter niets” (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoe kan het dat twee mensen op hetzelfde moment een lichaam vinden? En waarom is er in dat gebied niet gezocht? Na de vondst van het lijk van Jürgen Conings blijven er nog veel vragen over. Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, legt uit.
  [naar artikel]
 44. Politie arresteert verdachte 17 jaar na mysterieuze moord op “Duitse Maddie McCann” (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na zeventien jaar hebben speurders in Duitsland een arrestatie verricht in een oude moordzaak op het jonge schoolmeisje Peggy Knobloch (9). Ze hopen zo een doorbraak in het dossier rond de “Duitse Maddie McCann” te maken.
  [naar artikel]
 45. "Ontvoerder Maddie McCann gaat uiteindelijk praten" (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een van de meest mysterieuze vermissingszaken ooit. Zou het Britse meisje Maddie McCann ooit nog worden gevonden? De Britse detective Dave
  [naar artikel]
 46. “Portugese politie sluit net rond belangrijkste verdachte in zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese politie zit dichter bij de oplossing van de zaak-Maddie McCann. Dat beweert de Britse tabloid The Mirror. De vermeende doorbraak zou...
  [naar artikel]
 47. Nieuwe getuige beweert dat ze Maddie McCann zag in supermarkt in Algarve: “Ik herkende het vlekje in haar rechteroog” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een nieuwe getuige opgedoken in de verdwijningszaak van de Britse peuter Maddie McCann. De vrouw beweert in een interview met het...
  [naar artikel]
 48. Dirk Vanden Branden, papa van vermiste Liam (2), en Alain Remue: "Hij had me kunnen haten, maar we werden vrienden” (31/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het noodlot bracht hen 24 jaar geleden samen, op het moment waarop Alain Remue (59), hoofd van de Cel Vermiste Personen, oog in oog stond met Dirk...
  [naar artikel]
 49. Kate McCann: “Ik koop nog elk jaar een kerstcadeautje voor Maddie” (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is intussen elf jaar geleden dat de Britse kleuter Maddie McCann verdween op vakantie in Portugal, maar nog altijd koopt haar moeder Kate haar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.