Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:49 uur

Alain Remue over doorbraak in zaak-Maddie McCann: “Elke ouder van een vermist kind zit nu op het puntje van zijn stoel, en hoopt dat er ook bij hen ooit zo’n doorbraak zal komen”

Het Laatste Nieuws

04/06/2020 - 20:46

Alain Remue (59) is één van de Belgen die de voorbije jaren mee heeft gezocht naar Maddie McCann. Ook hij hoopt nu dat er na dertien jaar eindelijk...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Ook nu kan het nog alle richtingen uit’: speurder Alain Remue over de zaak Maddie McCann (04/06/2020 - De Morgen)
  Zullen we, dertien jaar na haar verdwijning, te weten komen wat er met Madeleine McCann is gebeurd? De hoop op antwoorden flakkert nog maar eens op, nu de Duitse politie onderzoek voert naar een nieuwe verdachte. ‘Ook wij gaan ons verder informeren’, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 2. ‘Als ik één ding geleerd heb, is dat je nooit iets mag uitsluiten’: speurder Alain Remue over de zaak Maddie McCann (04/06/2020 - De Morgen)
  Zullen we, dertien jaar na haar verdwijning, te weten komen wat er met Madeleine McCann is gebeurd? De hoop op antwoorden flakkert nog maar eens op, nu de Duitse politie onderzoek voert naar een nieuwe verdachte. ‘Ook wij gaan ons verder informeren’, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.
  [naar artikel]
 3. Ouders van Maddie reageren op de doorbraak: “We geven nooit op” (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kate en Gerry McCann, de ouders van de sinds 2007 vermiste Maddie, hebben met een kort statement gereageerd op de doorbraak in de zaak. “We beloven...
  [naar artikel]
 4. Dertien jaar vermist: hoe groot is de kans dat Maddie McCann nog wordt teruggevonden? (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kate en Gerry McCann zullen “de hoop nooit opgeven” om hun dochter Maddie levend terug te vinden, zeggen ze na de nieuwe doorbraak in de ontvoeringszaak. Hoe realistisch is het dat het Britse meisje dertien jaar na haar vermissing nog wordt teruggevonden? Hoe gaan ouders om met de onzekerheid? En kan de dader nog worden veroordeeld? We vroegen het aan Alain Remue (Cel Vermiste Personen van de federale politie) en Hilde Demarré, die langdurige en internationale kinderontvoeringen opvolgt bij Child Focus. “Dertien jaar is lang, maar de tijd kan ook in het voordeel spelen.”
  [naar artikel]
 5. Alain Remue: “Kans dat Maddie McCann nog leeft, is enorm klein” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen bij de federale politie, reageerde bij VTM NIEUWS op de nieuwste ontwikkeling in de...
  [naar artikel]
 6. "Ooit zal ontvoerder Maddie McCann praten en dan is de doorbraak nabij" (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een van de meest mysterieuze vermissingszaken ooit. Zou het Britse meisje Maddie McCann ooit nog worden gevonden? De Britse detective Dave
  [naar artikel]
 7. “Portugese politie sluit net rond belangrijkste verdachte in zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Portugese politie zit dichter bij de oplossing van de zaak-Maddie McCann. Dat beweert de Britse tabloid The Mirror. De vermeende doorbraak zou...
  [naar artikel]
 8. LIVE. Grote doorbraak in zaak Maddie McCann: 43-jarige Duitser als verdachte geïdentificeerd (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann is een nieuwe verdachte geïdentificeerd. De Britse peuter verdween...
  [naar artikel]
 9. Na 13 jaar doorbraak in zaak Maddie McCann (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is een nieuw spoor in een van de meeste gekende verdwijningszaken ter wereld. De Duitse politie heeft een verdachte aangeduid in de zaak rond de Britse peuter Maddie McCann. Zij verdween 13 jaar geleden uit een vakantieappartement in het Portugese Praia da Luz. Het zou gaan om een 43-jarige Duitser die al in de cel zit voor andere feiten.
  [naar artikel]
 10. Is dit de grote doorbraak in de zaak-McCann? "Alles hangt ervan af of er al dan niet een lichaam gevonden wordt"  (04/06/2020 - VRT NWS)
  Is dit eindelijk de grote doorbraak in het mysterie rond de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann? "Alles hangt ervan af of er al dan niet een lichaam gevonden wordt," benadrukt een voorzichtige Alain Remue, diensthoofd van de Cel Vermiste Personen in ons land.
  [naar artikel]
 11. Australische tv-show belooft grote doorbraak in zaak Maddie McCann: "Wreed om zo met emoties te spelen" (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische tv-show belooft in een sensationeel gemaakt spotje een grote doorbraak in de zaak Madeleine McCann. De bewijzen zullen echter
  [naar artikel]
 12. LIVESTREAM. Volg hier persconferentie van Duitse politie over doorbraak in zaak Maddie McCann (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse politie geeft in een persconferentie uitleg over de mogelijke doorbraak in de zaak Madeleine McCann. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 13. Zorgt mysterieuze 'vrouw in het paars' alsnog voor doorbraak in zaak Maddie McCann? (04/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 2007 verdween de 3-jarige Madeleine McCann uit een appartementsblok in het Portugese Praia da Luz. Ruim tien jaar later tasten de speurder nog...
  [naar artikel]
 14. “Politie dichter dan ooit bij oplossen zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan twaalf jaar na haar mysterieuze verdwijning geloven de betrokken speurders “dichter dan ooit” bij een oplossing in de zaak-Maddie McCann te zijn. Ze hebben een nieuwe hoofdverdachte, een “buitenlandse man”, in het vizier.
  [naar artikel]
 15. “Politie dichter dan ooit bij oplossen zaak-Maddie McCann” (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan twaalf jaar na haar mysterieuze verdwijning geloven de betrokken speurders “dichter dan ooit” bij een oplossing in de zaak-Maddie McCann te zijn. Ze hebben een nieuwe hoofdverdachte, een “buitenlandse man”, in het vizier.
  [naar artikel]
 16. Doorbraak in verdwijning Maddie McCann? Duitser als verdachte geïdentificeerd (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de verdwijningszaak rond Madeleine McCann, het Britse meisje dat op 3-jarige leeftijd vermist raakte in Portugal, zijn nieuwe details bekendgeraakt over een verdachte. Zo hebben detectives een camper in beslag genomen van een 43-jarige Duitse man.
  [naar artikel]
 17. Alain Remue: "Ga uit, drink iets, amuseer u. Maar samen uit, samen thuis" (03/05/2017 - De Redactie)
  Madeleine McCann verdween tien jaar geleden in Portugal. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen spreekt over een heel mysterieuze zaak en doet een oproep.
  [naar artikel]
 18. Politie arresteert verdachte 17 jaar na mysterieuze moord op “Duitse Maddie McCann” (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na zeventien jaar hebben speurders in Duitsland een arrestatie verricht in een oude moordzaak op het jonge schoolmeisje Peggy Knobloch (9). Ze hopen zo een doorbraak in het dossier rond de “Duitse Maddie McCann” te maken.
  [naar artikel]
 19. TIJDLIJN. Van de verdwijning uit haar bedje tot de nieuwe verdachte: Maddie McCann al 13 jaar vermist (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dertien jaar geleden verdween de driejarige Britse peuter Maddie McCann. En al dertien jaar lang kwamen er geregeld complottheorieën en tot niets leidende tips naar boven. Maar nu is er mogelijk een echte doorbraak in de zaak. De Duitse politie heeft woensdag bekendgemaakt dat ze een onderzoek voert naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter. Het zou gaan om een 43-jarige Duitser die momenteel in de cel zit en al meerdere veroordelingen voor seksueel misbruik op zijn naam heeft staan.
  [naar artikel]
 20. Verdachte in onderzoek Maddie McCann gelinkt aan brutale verkrachtingszaak (04/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nu er een doorbraak lijkt te zijn in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, raken er meer details bekend over de nieuwe verdachte. Zo is de 43-jarige Duitser onder meer veroordeeld voor de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe doorbraak in zaak Maddie McCann ver weg: “Hij heeft al het bewijs vernietigd” (12/05/2021 - Metro)
  De hoop om de verdwijningszaak van Maddie McCann op te lossen, begint stilaan te vervagen. Volgens een voormalig hoofdinspecteur heeft hoofdverdachte Christian Brückner al het bewijs laten verdwijnen. Er wordt nog steeds gezocht naar aanwijzingen die de verdwijningszaak van Madeleine McCann zouden kunnen oplossen. Maddie verdween 14 jaar geleden, op 3 mei 2007, uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. Vorig jaar raakte bekend dat er een doorbraak was in de zaak. De Duitse politie beweerde zelfs te weten dat en hoe het meisje vermoord was. Christian Brückner werd aangeduid als hoofdverdachte, maar onweerlegbaar bewijs werd tot nog toe niet gevonden. Gevangene inhuren Intussen hebben onderzoekers al verschillende tactieken uitgeprobeerd om sluitend bewijs te bekomen. Zo huurden ze onder meer een gevangene in om een bekentenis te verkrijgen van de 44-jarige Duitser. Tevergeefs, en zonder concreet bewijs kan Brückner niet beschuldigd worden van de moord op Maddie. Weinig hoop op doorbraak Volgens voormalig hoofdinspecteur Mick Neville is een nieuwe doorbraak erg ver weg. “Het enige sluitende bewijs dat we zouden kunnen bekomen zijn elektronische toestellen waarop eventueel fotomateriaal op staat van toen. Hij heeft wellicht alles vernietigd. Dat, of hij zou moeten bekennen. We hebben niets anders. Wat valt er nog te vinden? Eventuele getuigen zouden jaren geleden al naar ons gekomen zijn. We hebben alleen maar kruimeltjes, niets anders. Vorig jaar werd ons beloofd dat er concreet bewijs was, maar tot iemand met iets afkomt dat wij Britten als concreet bewijs beschouwen, zie ik niet in hoe we verder geraken”, vertelt hij in Daily Star. Madeleine zou vandaag, 12 mei, 18 jaar geworden zijn. Lees ook: Camper van hoofdverdachte gespot via Google Earth vlak na verdwijning Maddie McCann (foto) Het bericht Nieuwe doorbraak in zaak Maddie McCann ver weg: “Hij heeft al het bewijs vernietigd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Ouders Maddie McCann reageren op doorbraak: “We blijven hopen dat ze nog in leven is” (04/06/2020 - Metro)
  Kate en Gerry McCann, de ouders van het in 2007 verdwenen meisje Madeleine McCann, geven de hoop niet op om hun dochter levend terug te vinden. Dat zeiden ze nadat een nieuwe verdachte in de zaak geïdentificeerd werd. Woensdag raakte bekend dat er een doorbraak is in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, de Britse peuter die dertien jaar geleden verdween uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. Een 43-jarige Duitser wordt aangeduid als nieuwe verdachte. De man zit momenteel in een Duitse gevangenis voor verkrachting. Verdachte gespot vlak voor verdwijning Volgens de speurders zou de verdachte in 2007 in Praia da Luz gewoond hebben en werd hij een uur voor Maddie’s verdwijning gespot in het resort. Rond datzelfde tijdstip zou hij een half uur gebeld hebben met een Portugees nummer. Ook zou hij later in een internetchatroom tegen iemand over Maddie gesproken hebben. Oproep tot getuigen De Duitse politie doet nu een oproep tot getuigen om de nieuwe ontwikkelingen verder uit te werken en looft 10.000 euro uit voor de gouden tip. De man is blank, was in 2007 dertig jaar oud, maar zag er eerder als een 25-jarige uit. Hij had kort blond haar, is 1,80 meter lang en had toen een slank postuur. Hoop niet opgegeven De ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann, hebben intussen in een schriftelijke mededeling gereageerd op de grote doorbraak. “We willen de betrokken politiediensten graag bedanken voor hun aanhoudende inspanningen om Maddie te vinden. Het enige wat we willen is haar vinden, de waarheid achterhalen en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen. We zullen nooit de hoop opgeven om Madeleine levend terug te vinden. Maar wat het ook wordt, we moeten het weten om vrede te vinden”, klonk het. AFP / Leon Neal Lees ook: Doorbraak in verdwijningszaak Maddie McCann: nieuwe verdachte geïdentificeerd Het bericht Ouders Maddie McCann reageren op doorbraak: “We blijven hopen dat ze nog in leven is” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. VIDEO. Trailer van documentaire over Madeleine McCann nu te bekijken (14/03/2019 - Metro)
  De langverwachte Netflix-documentaire over de verdwijning van Madeleine McCann komt er dan toch. Vandaag werd de trailer gelanceerd, morgen wordt de volledige documentaire op de wereld losgelaten. Bijna twaalf jaar geleden, op 3 mei 2007, verdween Maddie McCann uit het vakantieappartement van haar gezin in de Portugese Algarve. Hoewel er de voorbije jaren tal van theorieën opdoken, waarbij zelfs de ouders verdacht werden, is er tot op heden geen enkel spoor van de destijds driejarige dochter van Kate en Gerry McCann. Geloof in doorbraak De zaak Maddie McCann is intussen uitgegroeid tot een van de meest mysterieuze verdwijningen ooit. Een documentaire kon dan ook niet uitblijven, en daar heeft Netflix nu voor gezorgd. In de achtdelige documentaire komen meer dan veertig mensen die betrokken waren bij het onderzoek aan het woord. Zo gelooft de Britse politieman Jim Gamble nog steeds in een doorbraak. “Ik geloof er nog steeds in dat we nog te weten gaan komen wat er met haar gebeurd is. Er is grote hoop dat nieuwe technologieën daar bij kunnen helpen”, klinkt het. Sommige experts zijn er zelfs van overtuigd dat Maddie nog in leven is en zou ontvoerd zijn door mensensmokkelaars. “Mensensmokkelaars gaan meestal voor kinderen uit de lagere klasse in derdewereldlanden. Daar rekruteren die bendes vooral. Madeleine was dus van heel hoge waarde voor hen”, vertelt privédetective Julian Peribanez. Ouders Maddie niet in documentaire De ouders van Madeleine, Kate en Gerry McCann, weigerden om mee te werken aan de documentaire. Zij zien niet in hoe de documentaire kan helpen in het onderzoek. Wel integendeel. “We geloven niet hoe deze documentaire de zoektocht kan helpen. En aangezien de zaak momenteel onderzocht wordt door de politie, kan de documentaire het onderzoek zelfs vertragen”, klinkt het. ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ is vanaf 15 maart te bekijken op Netflix. Lees ook : Londen pompt extra geld in zoektocht naar Maddie McCann Het bericht VIDEO. Trailer van documentaire over Madeleine McCann nu te bekijken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. “Maddie kan nog altijd levend teruggevonden worden” (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag zal het exact tien jaar geleden zijn dat de toen 3-jarige Maddie McCann verdween in het Portugese Praia da Luz. In eigen land is het Alain Remue van de Cel Vermiste Personen die soortgelijke zaken onderzoekt. Hij acht het niet onmogelijk dat het mysterie nog wordt opgelost. “In zaken als deze is álles mogelijk”, zegt hij.
  [naar artikel]
 25. LIVE. Volg hier extra VTM NIEUWS over de doorbraak in zaak Maddie McCann (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft woensdag gemeld een onderzoek te voeren naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter...
  [naar artikel]
 26. TIJDLIJN. Maddie verdween in 2007 uit haar bedje in Portugees vakantieoord, 13 jaar later volgt mogelijk de ultieme doorbraak (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al 13 jaar beroert de zaak rond de vermiste Maddie McCann de wereld. Op 3 mei 2007 verdween het toen 3-jarige meisje uit haar bedje in het...
  [naar artikel]
 27. Faroek in Braunschweig: "Sterke aanwijzingen dat Duitser Maddie heeft ontvoerd, misbruikt en gedood” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van het Duitse Braunschweig geeft straks meer toelichting over de doorbraak in de verdwijningszaak van de kleine Maddie McCann in...
  [naar artikel]
 28. Nieuw element in Netflix-docureeks over Maddie McCann ontdekt: “Dit kan doorbraak betekenen” (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De achtdelige documentaire ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ staat nu al even op Netflix, maar nog steeds raakt de wereld niet uitgepraat...
  [naar artikel]
 29. Nieuw detail in Netflix-docureeks over Maddie McCann ontdekt: “Dit kan doorbraak betekenen” (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De achtdelige documentaire ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ staat nu al even op Netflix, maar nog steeds raakt de wereld niet uitgepraat...
  [naar artikel]
 30. Nieuwe verdachte in verdwijning Madeleine McCann: wat weten we over hem en kan dit de doorbraak zijn? (04/06/2020 - VRT NWS)
  Het nieuws kwam onverwacht: Britse, Duitse en Portugese speurders hebben een nieuwe verdachte in de zaak van de verdwenen Britse kleuter Madeleine McCann. Het meisje verdween in 2007 in Portugal tijdens een vakantie met haar ouders, ze was toen 3 jaar. De verdachte is een 43-jarige Duitser die momenteel in de cel zit voor zedenfeiten met minderjarigen. Ten tijde van de verdwijning was hij in de streek waar het kind verdween. Wat weten we over de verdachte en waarom komt hij net nu in het vizier? En kan dit de doorbraak zijn?
  [naar artikel]
 31. Kijkers ontdekken nieuw detail in Netflix-docu over Maddie McCann: “Dit kan doorbraak betekenen” (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De achtdelige documentaire ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ staat nu al even op Netflix, maar nog steeds raakt de wereld niet uitgepraat...
  [naar artikel]
 32. Grote doorbraak in zaak Maddie McCann: 43-jarige Duitser als verdachte geïdentificeerd (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politie heeft woensdag gemeld een onderzoek te voeren naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter...
  [naar artikel]
 33. Portugese politie is mogelijke medeplichtige op het spoor in de zaak-Maddie McCann (08/06/2020 - Metro)
  In Portugal is de politie op zoek naar een man die gelinkt wordt met Christian Brückner, de Duitse hoofdverdachte in de verdwijningszaak-Maddie McCann. De Portugees zou in 2007 in het vakantiedomein gewerkt hebben toen de 3-jarige Maddie verdween. De man had de avond van de verdwijning contact met Brückner, zo meldt VRT NWS. De nieuwe verdachte had destijds verschillende keren contact met de Duitser. Mogelijk tipte hij als werknemer in het vakantiecomplex in Praia da Luz de Duitse verdachte over een geschikt tijdstip om het appartement van de McCanns binnen te dringen. De Portugees werd in het verleden ook al in verband gebracht met zedenfeiten met minderjarigen in de Algarve-streek. Hoofdverdachte Christian Brückner. Op het moment van de vermoedelijke ontvoering van Madeleine zaten ouders Kate en Gerry McCann met enkele vrienden te dineren in een tapasbar op 50 meter van hun appartement. Hun drie kinderen, Madeleine (3) en de tweeling Sean en Amelie (1), lagen te slapen. Telefoongegevens Uit de locatiegegevens van de gsm van Brückner ontdekte de Duitse politie dat hij op 3 mei 2007, de nacht van de verdwijning, tussen 19.32 en 20.02 uur gebeld werd door een Portugees nummer. Madeleine zou die avond tussen 21.10 en 22 uur verdwenen zijn. Zowel de Duitse als de Engelse politie kregen al honderden telefoons en mails na de oproep van afgelopen donderdag. De Duitse politie gaat ervan uit dat het driejarige meisje vermoord werd. Begin deze week kwam er na 13 jaar speurwerk een doorbraak in het dossier. Lees ook: Ouders Maddie McCann reageren op doorbraak: “We blijven hopen dat ze nog in leven is” Het bericht Portugese politie is mogelijke medeplichtige op het spoor in de zaak-Maddie McCann verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Doorbraak in verdwijningszaak rond Maddie McCann? 43-jarige Duitser als verdachte geïdentificeerd (03/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een nieuw spoor in de verdwijningszaak rond Madeleine McCann, het Britse meisje dat dertien jaar geleden op 3-jarige leeftijd vermist raakte in Portugal. Dat melden Britse en Duitse media. De speurders hebben een nieuwe verdachte in het vizier, het zou om een 43-jarige Duitse man gaan.
  [naar artikel]
 35. Doorbraak in verdwijningszaak Maddie McCann: 43-jarige Duitser als verdachte geïdentificeerd (03/06/2020 - De Morgen)
  De Duitse politie heeft bekendgemaakt een onderzoek te voeren naar een nieuwe verdachte in de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal dertien jaar geleden.
  [naar artikel]
 36. Politie graaft voor tweede dag in volkstuin in zaak-Maddie McCann (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann zoekt de Duitse politie vandag verder naar sporen in een volkstuintje...
  [naar artikel]
 37. Hoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann kan volgende week al vrijkomen (24/06/2020 - Metro)
  Christian Brückner, de hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, zit momenteel in de gevangenis voor drugsfeiten, maar zou volgende week al vervroegd vrij kunnen komen als de rechter dat beslist. “In dat geval zou hij kunnen verdwijnen, wat een zware impact op de zaak Maddie McCann zou hebben”, klinkt het. Drie weken geleden was er een grote doorbraak in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, de Britse peuter die dertien jaar geleden verdween uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. De 43-jarige Duitser Christian Brückner werd aangeduid als nieuwe hoofdverdachte. Verzoek tot vervroegde vrijlating De man zit momenteel een gevangenisstraf van 21 maanden uit wegens drugshandel, maar heeft al twee derde van die straf ondergaan. Hij heeft een verzoek ingediend tot vervroegde vrijlating. Volgende week zal de rechtbank in Karlsruhe daar een uitspraak over doen. Vluchten Die beslissing is cruciaal, want als Brückner vervroegd vrijkomt, heeft dat gevolgen voor het onderzoek rond de verdwijning van Maddie McCann. “Als de rechter beslist om hem vervroegd vrij te laten, zal dat een serieuze impact op de zaak hebben. Hij zou kunnen verdwijnen en dan kunnen we hem niet aanklagen. We doen al het mogelijke om hem in de gevangenis te houden”, vertelt een bron dicht bij de Duitse onderzoekers in The Sun. Veroordeeld voor verkrachting Brückner was in december ook al veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in Praia da Luz in 2005. Hij ging echter in beroep tegen die veroordeling en volgens de Duitse wet kan de straf daarom nog niet ingaan. Lees ook: Badpakken voor kleine meisjes gevonden bij Duitse hoofdverdachte Maddie McCann Het bericht Hoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann kan volgende week al vrijkomen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Privédetective die zaak Maddie McCann onderzocht, thuis dood aangetroffen (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de privédetectives die de ouders van het verdwenen Britse meisje Maddie McCann aantrokken om hun dochter terug te vinden, is in verdachte...
  [naar artikel]
 39. Gemaskerde Duitse kindermoordenaar in beeld in zaak Maddie McCann (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Komt er na 12 jaar eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann? Volgens Britse media heeft de Portugese politie een nieuwe verdachte in het vizier: een Duitse veroordeelde pedofiel en kindermoordenaar die wel vaker opereerde in de Portugese Algarve, en opvallende gelijkenissen vertoont met een robotfoto die getuigen ten tijde van de verdwijning lieten opmaken.
  [naar artikel]
 40. Duitse hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann op spoed (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Brückner (43) zou voor het eerst sinds hij als hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann is bestempeld, de gevangenis verlaten om naar de rechtbank te gaan. Maar het werd de spoedafdeling van het ziekenhuis. Brückner zou twee ribben hebben gebroken in zijn cel, meldt Bild.
  [naar artikel]
 41. "Ontvoerder Maddie McCann gaat uiteindelijk praten" (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een van de meest mysterieuze vermissingszaken ooit. Zou het Britse meisje Maddie McCann ooit nog worden gevonden? De Britse detective Dave
  [naar artikel]
 42. Ouders Maddie McCann na nieuwe ontwikkeling: “We geven onze hoop nooit op” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuws over de doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning kwam gisteravond als een grote verrassing. Kate en Gerry McCann uit Leicestershire, de ouders van het verdwenen Britse meisje, reageerden kort in een schriftelijke mededeling die ze via de Britse pers verspreidden.
  [naar artikel]
 43. Duitse hoofdverdachte in zaak Maddie McCann komt niet vrij onder voorwaarden in drugszaak (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Christian Brückner, de verdachte in de zaak rond de Britse verdwenen peuter Maddie McCann, krijgt geen voorwaardelijke vrijlating in een drugszaak. Dat heeft de rechtbank in het Duitse Braunschweig beslist.
  [naar artikel]
 44. Iers slachtoffer over verkrachting Amerikaanse (72) door Duitse hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann: “Ik moest braken door gelijkenissen met mijn ervaring” (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hazel Behan uit Ierland vraagt de speurders die de verdwijning van Maddie McCann onderzoeken om haar eigen zaak te herbekijken. Behan werd in 2004...
  [naar artikel]
 45. Duitse verdachte in zaak Maddie McCann in de cel voor verkrachting van toeriste (72): “Hij vond het leuk om me te martelen” (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann zit in de gevangenis voor het “brutaal” verkrachten en slaan van een 72-jarige...
  [naar artikel]
 46. Duitse verdachte van moord op Maddie McCann weigert te spreken (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse verdachte in de zaak-Maddie McCann wil zich niet uitlaten over de feiten die hem ten laste worden gelegd. Dat heeft een van zijn...
  [naar artikel]
 47. Ouders Maddie McCann blikken in hartverscheurende brief terug op de verdwijning van hun dochter (25/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Kate en Gerry McCann, de ouders van de verdwenen Britse peuter Maddie, hebben een emotionele brief op Facebook gezet. Daarin blikken de twee terug op de verdwijning van hun dochter. Begin mei is het tien jaar geleden dat Madeleine McCann vermist raakte.
  [naar artikel]
 48. Ouders Maddie McCann blikken in hartverscheurende brief terug op de verdwijning van hun dochter (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kate en Gerry McCann, de ouders van de verdwenen Britse peuter Maddie, hebben een emotionele brief op Facebook gezet. Daarin blikken de twee terug op de verdwijning van hun dochter. Begin mei is het tien jaar geleden dat Madeleine McCann vermist raakte.
  [naar artikel]
 49. Doorbraak in verdwijningszaak? Woning in Wetteren wordt doorzocht (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De civiele bescherming, de cel vermiste personen onder leiding van Alain Remue, het Disaster Victor Identificationteam en de lokale recherche
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.