Drie vierde van de ondernemers in de horeca vrezen voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer. Dat blijkt uit een bevraging van... [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag... The post Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer appeared first on Business AM. [naar artikel]
Gaan de horeca, alle niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen opnieuw dicht? Of beslist het Overlegcomité dat bijkomende maatregelen voldoende zijn om de omikronvariant van het coronavirus in toom te houden. Vandaag wordt beslist wat nodig wordt geacht om ons gezondheidssysteem rechtop te houden. We vroegen aan (horeca-)ondernemers wat zij vrezen, maar tegelijk ook waar ze in deze kersttijd op hopen. [naar artikel]
De Antwerpse zelfstandigen zijn blij met de komst van Nederlandse klanten deze eindejaarsperiode. De meeste kleinhandelaars spreken van 20 procent meer omzet dan verwacht, dankzij de Noorderburen. Ook de Antwerpse horeca is positief. Volgens de VZW Groenplaats hebben Nederlanders de eindejaarsomzet gered. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een pakket steunmaatregelen voor ondernemers. Ondernemingen die verplicht moeten sluiten, krijgen automatisch toegang tot het Vlaams beschermingsmechanisme. Zaken die niet verplicht gesloten zijn, hebben ook recht op de steun bij een omzetverlies van minstens 60 procent. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits beslist. [naar artikel]
Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudinfo en RTLInfo. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]
De horeca is dood, leve de horeca. Terwijl tal van cafés en restaurants de coronasluiting niet overleefden, zagen heel wat ondernemers ook kansen in de crisis. Overal openden deze maand nieuwe zaken de deuren, om een publiek te ontvangen dat hongerig is naar nieuwe smaken en ervaringen. [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bedrijven in Vlaanderen met minstens 250 werknemers haalden in 2018-2019 zowat 59 procent van hun omzet uit hun e-commerce. Dat is een stijging met... [naar artikel]
Beringse horeca-ondernemers mogen hun terrassen ook deze zomer uitbreiden. Met 8 mei, en de mogelijke heropening van de horecaterrassen in het vooruitzicht, wil het Berings stadsbestuur café- en restauranthouders ook dit jaar tegemoetkomen. “Het water staat onze horeca-uitbaters al aan de lippen en in de omstandigheden waarin men het cliënteel enkel in de buitenruimtes mag ontvangen, willen we hen hier zoveel mogelijk bij helpen”, legt schepen van Ondernemen Werner Janssen uit. [naar artikel]
42.828 Vlaamse ondernemers krijgen wellicht deze week al een hinderpremie ter waarde van 4.000 euro uitbetaald. Intussen voorziet de Vlaamse regering bijkomende steun voor ondernemers die wel aan de slag blijven, maar hun fors omzet zien dalen. [naar artikel]
Lees dit artikel: 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap Het bedrijfsleven is ongerust over de gevolgen van de sluiting van de Belgische kerncentrales, die volgens de huidige wet voorzien is voor 2025. “Het roekeloze energiebeleid brengt onze welvaart in gevaar”, waarschuwt Fedustria, de beroepsvereniging van de textiel-, hout- en meubelindustrie. De klok tikt in het dossier van de energiebevoorrading. De grote vraag is of […] Lees dit artikel: 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap [naar artikel]
Handel, horeca en andere ondernemers in Maaseik zien hun omzet sterk dalen of verdwijnen door de coronacrisis. Een nieuw platform wil Maaseiker zelfstandige ondernemers een hart onder de riem steken. Klanten kunnen een tegoedbon aankopen bij hun favoriete zaak. Die tegoedbon kunnen ze na de coronacrisis inruilen. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. Terwijl de regering nog werkt aan de punten (hoeveel mensen mogen plaatsnemen aan één tafel?) en de komma’s (tot hoe laat mogen zaken open blijven?), gaan horeca-uitbaters alvast over tot actie, want praatjes vullen geen gaatjes. Wij legden ons oor te luisteren bij drie ondernemers: “Wij hebben meteen paletten aangeschaft”. [naar artikel]
Het geld laten rollen: tijdens de lockdown konden we het niet zo makkelijk, maar zelfs na de verschillende versoepelingen doen we het nog altijd minder. Deze zomer 8 procent minder om precies te zijn. Dat blijkt uit een grootschalige analyse van 384 miljoen transacties van de klanten van de bank ING in ons land. "Consumenten vrezen voor de toekomst." [naar artikel]
Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]
Als er één groep financiële schade heeft geleden tijdens de coronacrisis, zijn het wel de horeca-ondernemers. Al zijn er uitzonderingen, zoals... [naar artikel]
Als er één groep financiële schade heeft geleden tijdens de coronacrisis, zijn het wel de horeca-ondernemers. Al zijn er uitzonderingen, zoals... [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]
Het overlegcomité moet woensdag nog beslissen, maar ondernemers in de horeca zien de bui al hangen. Op 1 mei zullen ze meer dan waarschijnlijk niet kunnen opengaan. “Een uitstel tot minstens midden mei”, zal coronacommissaris Pedro Facon adviseren. De sector vraagt om meer steun intussen. [naar artikel]
13:21 De Europese Commissie wil een belasting heffen van 3 procent op de omzet van internetbedrijven in elk EU-land. Het voorstel voor deze Googletaks zet de handelsrelaties met de VS nog meer op scherp. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.