Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Ondernemers in horeca vrezen voor omzet van minstens 70 procent deze zomer

24/06/2020 - 11:31
"Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ondernemers in horeca vrezen voor omzetverlies van minstens 70 procent (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Drie vierde van de ondernemers in de horeca vrezen voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer. Dat blijkt uit een bevraging van... [naar artikel]


2. Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer (24/06/2020 - Express)

Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag... The post Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer appeared first on Business AM. [naar artikel]


3. (Horeca)-ondernemers op vooravond overlegcomité: “Niet zoals in Nederland alstublieft!” (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Gaan de horeca, alle niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen opnieuw dicht? Of beslist het Overlegcomité dat bijkomende maatregelen voldoende zijn om de omikronvariant van het coronavirus in toom te houden. Vandaag wordt beslist wat nodig wordt geacht om ons gezondheidssysteem rechtop te houden. We vroegen aan (horeca-)ondernemers wat zij vrezen, maar tegelijk ook waar ze in deze kersttijd op hopen. [naar artikel]


4. Antwerpse horeca-uitbaters en winkeliers blij met Nederlandse klanten: "20 procent meer omzet dan verwacht" (29/12/2021 - VRT NWS)

De Antwerpse zelfstandigen zijn blij met de komst van Nederlandse klanten deze eindejaarsperiode. De meeste kleinhandelaars spreken van 20 procent meer omzet dan verwacht, dankzij de Noorderburen. Ook de Antwerpse horeca is positief. Volgens de VZW Groenplaats hebben Nederlanders de eindejaarsomzet gered. [naar artikel]


5. Vlaamse regering lanceert maatregelen om ondernemers te steunen: 10 procent omzet terugbetaald en cursussen over webshops (13/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een pakket steunmaatregelen voor ondernemers. Ondernemingen die verplicht moeten sluiten, krijgen automatisch toegang tot het Vlaams beschermingsmechanisme. Zaken die niet verplicht gesloten zijn, hebben ook recht op de steun bij een omzetverlies van minstens 60 procent. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits beslist. [naar artikel]


6. Tafelschuimers ontsieren heropening terrassen in Doornik: “Tot 10 procent omzet kwijt” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudinfo en RTLInfo. [naar artikel]


7. Horeca Vlaanderen tevreden na Overlegcomité: “Opnieuw grote stap” (18/06/2021 - Het Belang van Limburg)

De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. [naar artikel]


8. ‘Mensen willen nu alleen maar genieten’: deze ondernemers openden in volle coronacrisis een nieuwe horecazaak (05/06/2021 - De Morgen)

De horeca is dood, leve de horeca. Terwijl tal van cafés en restaurants de coronasluiting niet overleefden, zagen heel wat ondernemers ook kansen in de crisis. Overal openden deze maand nieuwe zaken de deuren, om een publiek te ontvangen dat hongerig is naar nieuwe smaken en ervaringen. [naar artikel]


9. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalt in juli minder omzet dan vorig jaar (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


10. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalde in juli minder omzet dan vorig jaar (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


11. E-commerce goed voor bijna 60 procent omzet grote bedrijven (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Bedrijven in Vlaanderen met minstens 250 werknemers haalden in 2018-2019 zowat 59 procent van hun omzet uit hun e-commerce. Dat is een stijging met... [naar artikel]


12. Uitbreiding zomerterrassen in Beringen (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Beringse horeca-ondernemers mogen hun terrassen ook deze zomer uitbreiden. Met 8 mei, en de mogelijke heropening van de horecaterrassen in het vooruitzicht, wil het Berings stadsbestuur café- en restauranthouders ook dit jaar tegemoetkomen. “Het water staat onze horeca-uitbaters al aan de lippen en in de omstandigheden waarin men het cliënteel enkel in de buitenruimtes mag ontvangen, willen we hen hier zoveel mogelijk bij helpen”, legt schepen van Ondernemen Werner Janssen uit. [naar artikel]


13. 42.828 Vlaamse ondernemers krijgen steun (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)

42.828 Vlaamse ondernemers krijgen wellicht deze week al een hinderpremie ter waarde van 4.000 euro uitbetaald. Intussen voorziet de Vlaamse regering bijkomende steun voor ondernemers die wel aan de slag blijven, maar hun fors omzet zien dalen. [naar artikel]


14. 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap (24/11/2021 - Express)

Lees dit artikel: 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap Het bedrijfsleven is ongerust over de gevolgen van de sluiting van de Belgische kerncentrales, die volgens de huidige wet voorzien is voor 2025. “Het roekeloze energiebeleid brengt onze welvaart in gevaar”, waarschuwt Fedustria, de beroepsvereniging van de textiel-, hout- en meubelindustrie. De klok tikt in het dossier van de energiebevoorrading. De grote vraag is of […] Lees dit artikel: 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap [naar artikel]


15. Coronaplatform moet Maaseiker middenstand steunen (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Handel, horeca en andere ondernemers in Maaseik zien hun omzet sterk dalen of verdwijnen door de coronacrisis. Een nieuw platform wil Maaseiker zelfstandige ondernemers een hart onder de riem steken. Klanten kunnen een tegoedbon aankopen bij hun favoriete zaak. Die tegoedbon kunnen ze na de coronacrisis inruilen. [naar artikel]


16. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)

16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]


17. Op 8 mei open of niet, deze creatieve ondernemers wachten niet af (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. Terwijl de regering nog werkt aan de punten (hoeveel mensen mogen plaatsnemen aan één tafel?) en de komma’s (tot hoe laat mogen zaken open blijven?), gaan horeca-uitbaters alvast over tot actie, want praatjes vullen geen gaatjes. Wij legden ons oor te luisteren bij drie ondernemers: “Wij hebben meteen paletten aangeschaft”. [naar artikel]


18. "De 90 procent-economie": waarom we deze zomer een pak minder uitgaven dan vorig jaar (29/09/2020 - VRT NWS)

Het geld laten rollen: tijdens de lockdown konden we het niet zo makkelijk, maar zelfs na de verschillende versoepelingen doen we het nog altijd minder. Deze zomer 8 procent minder om precies te zijn. Dat blijkt uit een grootschalige analyse van 384 miljoen transacties van de klanten van de bank ING in ons land. "Consumenten vrezen voor de toekomst." [naar artikel]


19. Brouwerijen vrezen zware verliezen: “Ook wij willen snel duidelijkheid over heropening horeca” (26/05/2020 - VRT NWS)

Net als Horeca Vlaanderen vragen de brouwerijen in Vlaams-Brabant duidelijkheid over wanneer de restaurants en cafés weer open kunnen. De horeca is namelijk de grootste afnemer van de brouwerijen. Maar ook als de horeca weer open mag, vrezen de brouwerijen zware verliezen. [naar artikel]


20. Horeca-ondernemers in tijden van corona: “We verkopen deel van onze borden om genoeg cash te hebben om rekeningen te betalen” (23/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groep financiële schade heeft geleden tijdens de coronacrisis, zijn het wel de horeca-ondernemers. Al zijn er uitzonderingen, zoals... [naar artikel]


21. Van 30.000 euro naar 3.000 euro: horeca-ondernemers maken hun coronarekening (23/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groep financiële schade heeft geleden tijdens de coronacrisis, zijn het wel de horeca-ondernemers. Al zijn er uitzonderingen, zoals... [naar artikel]


22. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]


23. Horeca-uitbaters na nieuwe teleurstelling: “Ik ga liever dood aan corona dan failliet te moeten gaan” (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het overlegcomité moet woensdag nog beslissen, maar ondernemers in de horeca zien de bui al hangen. Op 1 mei zullen ze meer dan waarschijnlijk niet kunnen opengaan. “Een uitstel tot minstens midden mei”, zal coronacommissaris Pedro Facon adviseren. De sector vraagt om meer steun intussen. [naar artikel]


24. Google-taks van 3 procent op omzet internetbedrijven (21/03/2018 - De Tijd)

13:21 De Europese Commissie wil een belasting heffen van 3 procent op de omzet van internetbedrijven in elk EU-land. Het voorstel voor deze Googletaks zet de handelsrelaties met de VS nog meer op scherp. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!