Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren. [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag... The post Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer appeared first on Business AM. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft op een persconferentie nieuwe steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis voorgesteld. Zo komt er naast de al aangekondigde hinderpremie een eenmalige compensatie voor bedrijven die open blijven, maar een omzetverlies van minstens 60 procent kennen. [naar artikel]
11:51 De Belgische ondernemingen hebben hun omzetverlies als gevolg van de pandemie zien dalen naar 8 procent, maar ze blijven worstelen met aanvoerproblemen. [naar artikel]
Om de nieuwe coronamaatregelen van het Overlegcomité te begeleiden, komt de Vlaamse regering opnieuw met een steunmechanisme voor ondernemers. Wie tussen 1 oktober 2020 en 15 november 2020 een omzetverlies van minstens 60 procent lijdt, kan er beroep op doen, meldt minister van Economie Hilde Crevits. [naar artikel]
Om de nieuwe coronamaatregelen van het Overlegcomité te begeleiden, komt de Vlaamse regering opnieuw met een steunmechanisme voor ondernemers. Wie tussen 1 oktober 2020 en 15 november 2020 een omzetverlies van minstens 60 procent lijdt, kan er beroep op doen, meldt minister van Economie Hilde Crevits. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een pakket steunmaatregelen voor ondernemers. Ondernemingen die verplicht moeten sluiten, krijgen automatisch toegang tot het Vlaams beschermingsmechanisme. Zaken die niet verplicht gesloten zijn, hebben ook recht op de steun bij een omzetverlies van minstens 60 procent. [naar artikel]
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een pakket steunmaatregelen voor ondernemers. Ondernemingen die verplicht moeten sluiten, krijgen automatisch toegang tot het Vlaams beschermingsmechanisme. Zaken die niet verplicht gesloten zijn, hebben ook recht op de steun bij een omzetverlies van minstens 60 procent. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits beslist. [naar artikel]
Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het werd al een tijdje aangekondigd en is nu ook goedgekeurd door de Vlaamse regering: de compensatie voor bedrijven die een omzetverlies van minstens 60 procent leden. [naar artikel]
Laat nog een kwartaal langer flexibel tijdelijke werkloosheid toe wegens de coronacrisis en behoud in die periode ook het overbruggingsrecht voor ondernemers die nog minstens 40 procent omzetverlies lijden. Dat stelt ondernemersorganisatie Unizo voor. Momenteel is beslist dat de steunmaatregelen aflopen op 30 september. [naar artikel]
Gaan de horeca, alle niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen opnieuw dicht? Of beslist het Overlegcomité dat bijkomende maatregelen voldoende zijn om de omikronvariant van het coronavirus in toom te houden. Vandaag wordt beslist wat nodig wordt geacht om ons gezondheidssysteem rechtop te houden. We vroegen aan (horeca-)ondernemers wat zij vrezen, maar tegelijk ook waar ze in deze kersttijd op hopen. [naar artikel]
Horeca en kleinhandel hebben dit voorjaar een omzetverlies van 180 miljoen euro opgelopen en moeten massaal technische werkloosheid inroepen. [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Zijn we het shoppen echt verleerd? Daar lijkt het op: negen maanden na de heropening van de niet-essentiële winkels lijdt ruim 1 op de 2 zelfstandige winkeliers nog steeds een omzetverlies van 30 tot 40 procent. Ook heel wat horeca-uitbaters en contactberoepers zien nog steeds een pak minder klanten. [naar artikel]
Alle restaurants en cafés zullen voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdagavond aangekondigd. Cafés en restaurants zullen dus niet moeten aantonen dat ze minstens zestig procent omzetverlies draaien. [naar artikel]
Lees dit artikel: 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap Het bedrijfsleven is ongerust over de gevolgen van de sluiting van de Belgische kerncentrales, die volgens de huidige wet voorzien is voor 2025. “Het roekeloze energiebeleid brengt onze welvaart in gevaar”, waarschuwt Fedustria, de beroepsvereniging van de textiel-, hout- en meubelindustrie. De klok tikt in het dossier van de energiebevoorrading. De grote vraag is of […] Lees dit artikel: 7 op de 10 ondernemers vrezen dat het licht uitgaat bij kernuitstap [naar artikel]
Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele crisisperiode 1,7 miljard euro omzetverlies zal leiden. Dat is veel meer dan na de aanslagen in Brussel in 2016. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
17:56 Restaurants die vorig jaar minstens de helft van hun omzet uit takeaway haalden, moeten een omzetverlies bewijzen om steun te ontvangen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.