Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Niets zo makkelijk als koken in één pan. Met een minimum aan moeite en weinig afwas tover je deze drie smakelijke gerechten op tafel. [naar artikel]
Foodblogster Amylia De Schepper aka Cookameal wil iedereen inspireren om z’n eigen potje koken. Ze maakt gerechten zonder veel poespas. “Simpele kost met een verrassende twist, dat is mijn handelsmerk.” Zoals in deze drie eenvoudige maar smakelijke receptjes. [naar artikel]
Een maand lang geen alcohol drinken hoeft helemaal niet saai te zijn. Met deze recepten tover je in een handomdraai heerlijke mocktails op tafel die even heerlijk smaken als hun alcoholhoudende concurrenten. Wij vroegen Olivier Jacobs van cocktailbar Jigger's in Gent om zijn favoriete alcoholvrije cocktailrecepten met ons te delen. [naar artikel]
Begin jij ook spontaan te watertanden bij al die mooi gestylede, smakelijke foto’s van de lekkerste gerechten op Instagram? Wij schoven aan tafel bij vier ‘food-influencers’ die vertellen over hun passie voor koken en bakken. Voor een keer delen ze ook één van hun favoriete recepten buiten het internet. [naar artikel]
Volg de stap-voor-stap recepten van de zusjes Najat en Nadia Yachou, alias de Kookmutsjes, en jouw zoete en hartige gerechten zien even Insta-yummie uit. [naar artikel]
Van maaltijdpakketten in de supermarkt tot recepten op sociale media: traybakes duiken plots overal op. “Het grootste voordeel is dat je er veel tijd mee wint én afwas mee bespaart", duidt foodblogger Stefanie Baert. Kan je alle ingrediënten zomaar op de bakplaat gooien? En op welke temperatuur moet je die oven voorverwarmen? Ze deelt vijf stappen om zelf een traybake te maken, drie beginnersfouten én een recept. “Je moet de groenten niet op voorhand koken.” [naar artikel]
Gerechten die in de smaak vallen bij kinderen, en die ze tegelijk ook nog eens zélf kunnen maken, da’s dubbele winst. Mama Katrijn Debruyne deelt met ons haar favoriete recepten, die gezond en eenvoudig zijn. [naar artikel]
Tournée Minérale is volop aan de gang, en het is nog niet te laat om mee te doen! Met deze drie mocktails van Niets.Co geniet je van een heerlijk drankje, ook zónder alcohol. Het hoofdingrediënt: Botaniets alcoholvrije gin. Gin Sling Benodigdheden Serveertip Goed schudden, in een whiskyglas gieten en afwerken met sodawater, garneren met sinaasappelschil […] Het bericht Tournée Minérale: drie frisse mocktails met alcoholvrije gin verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]
Zon hoort bij zomer zoals cocktails bij terrasjes. Maar non-alcohol gaat ook, en dat is allesbehalve saai. Dat bewijst Jassy Davis. In haar nieuwe boek ‘Mocktails’ verzamelde ze zestig originele recepten. Wat denk je van een zurige Palomita met - jawel - augurkenvocht? Een Midzomer-punch met balsamico? Of de modderstroom, een overheerlijke milkshake voor volwassenen? Schol! [naar artikel]
Het vlees voor de gourmet zit in de koelkast: oef, toch al iets van je to-dolijstje afgevinkt. Maar wat nu? Wat serveer je als nevengerechten bij je gourmet? We vroegen enkele smakelijke recepten aan chefs Sofie Dumont en Danny Jansen. [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Vandaag is het de Internationale Hamburgerdag. Hoe kan je die het best bieren? Met een smakelijke burger, natuurlijk. VTM-huiskok Loïc Van Impe,... [naar artikel]
Al vijftien jaar is ze een vaste waarde op het vlak van gezond koken en Sandra Bekkari denkt nog niet aan stoppen, integendeel. De Vlaamse voedingsdeskundige lanceerde zopas nog maar eens een nieuwe titel, ‘Lang Leve(n) Gezond’. Daarin komen naast koken nog een hele resem andere aspecten van een gezond leven aan bod, maar natuurlijk stelen Bekkari’s recepten zoals altijd de show. Wij selecteerden onze drie favorieten. [naar artikel]
Tijd om je Thaise kookkunsten naar een hoger niveau te brengen? De kersverse sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt haar recepten voor haar drie favoriete Thaise classics. [naar artikel]
Ja die hittegolf komt er nu echt wel aan en dus blijft het belangrijk om met de regelmaat van de klok iets te drinken. Daarom lijsten we vijf verfrissende recepten op voor drankjes om thuis mee aan de slag te gaan. Want het mag wel eens iets anders zijn dan water natuurlijk. De laatste bevat trouwens Pimm’s, zodat je ook een variant met alcohol kunt klaarmaken. [naar artikel]
Ben jij een echte dummy in de keuken en lijkt alles mis te lopen zodra er kookpotten bij komen kijken? Dan heeft IKEA de oplossing: recepten in [naar artikel]
Elly Pear bundelde recepten vol groenten en fruit en verdeelt ze in basisrecepten voor doordeweeks of uitgebreider voor het weekend als je tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of vooruit wil koken. [naar artikel]
Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. “Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek. [naar artikel]
Drie gangen, drie recepten, drie soorten wijn: hier het menu dat we Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans voorschotelden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.