Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
09:49 uur

Opleiding ‘One step away’ moet ongevallen met elektrische steps helpen voorkomen

Gazet van Antwerpen

07/07/2020 - 15:58

Elektrische (deel)steps worden steeds vaker gebruikt als vervoermiddel voor woon-werkverkeer. Naast de vele voordelen zijn er ook risico’s aan verbonden en bovendien zijn de verkeersregels niet altijd even duidelijk. Daarom heeft de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een nieuwe opleiding voor stepgebruikers gelanceerd. De eersten die de opleiding mochten volgen, waren een zevental personeelsleden van de stad Mechelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twee doden in één jaar tijd met elektrische steps, meer regelgeving is nodig zegt Vlaamse Stichting Verkeerskunde (15/11/2021 - VRT NWS)
  Vorig jaar gebeurden er 206 ongevallen met elektrische steps op de weg in Vlaanderen en daarbij vielen twee doden. Dat schrijft het Nieuwsblad. Bij 130 van de 206 ongevallen, kwam een step tegen of onder een auto terecht. Er waren ook veel aanrijdingen met fietsers en voetgangers. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde raadt aan om een helm te dragen en een opleiding te volgen om zulke steps veilig te gebruiken en is ook voorstander van minimumleeftijd van 16 jaar.
  [naar artikel]
 2. Meer ongevallen met speed pedelecs, elektrische fietsen en elektrische steps (08/02/2019 - Metro)
  Het aantal ongevallen met speed pedelecs, elektrische fietsen en elektrische steps, waarbij minstens één bestuurder van een dergelijk vervoersmiddel gewond raakte, lag in de eerste helft van 2018 op jaarbasis beduidend hoger dan in 2017. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Jean-Jacques Flahaux (MR). In 2017 werden in totaal 980 ongevallen met een elektrische fiets geregistreerd, maar alleen al in de eerste helft van 2018 liep dat aantal op tot 606. Voor een speed pedelec, die elektrisch wordt ondersteund tot 45 km/uur, was dat respectievelijk 15 en 27 en voor een gemotoriseerd voortbewegingstoestel, zoals een elektrische step, respectievelijk 9 en 10. bron: Belga Het bericht Meer ongevallen met speed pedelecs, elektrische fietsen en elektrische steps verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Rijden met elektrische step is moeilijker en gevaarlijker dan je denkt (07/07/2020 - VRT NWS)
  Omdat e-steps steeds populairder worden, start de Stichting Vlaamse Verkeerskunde met “One Step Away”. Dat is een opleiding die specifiek bedoeld is voor mensen die regelmatig een elektrische step gebruiken. De allereerste opleiding vond vandaag plaats de VSV in Mechelen. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters was erbij.
  [naar artikel]
 4. Dodelijke ongevallen en opgedreven exemplaren die ruim 100 km/uur gaan: hoe gevaarlijk zijn e-steps? (14/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Dodelijke ongevallen met e-steps, opgedreven exemplaren … De elektrische step is razend populair, maar niet zonder gevaar. “Vanaf 30 km/u is er een grote kans op overlijden.”
  [naar artikel]
 5. Vorig jaar gebeurden 57 ongevallen met elektrische steps in Gent, 53 personen raakten gewond (04/01/2022 - VRT NWS)
  In 2021 zijn er in Gent 57 ongevallen met elektrische steps gemeld bij de politie. Daarbij raakten 53 personen gewond. Het is voor het eerst dat de Gentse politie jaarcijfers heeft van ongevallen met steps.
  [naar artikel]
 6. Oslo legt elektrische step 's nachts aan de ketting (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Noorse hoofdstad Oslo gaat de e-step ‘s nachts verbieden. Vanaf begin september kan je er tussen 23.00 en 05.00 uur geen elektrische steps meer huren. Verder moet het aantal ‘zelfbedienings’ e-steps fors teruggeschroefd worden tot maximaal 8.000. Zo wil de overheid ongelukken en hinder verminderen.
  [naar artikel]
 7. Elektrische step niet langer welkom op Oktoberfest (11/09/2019 - Metro)
  Wie hoopte zich tijdens zijn verblijf in München met een elektrische step van en naar het Oktoberfest te verplaatsen, moet op zoek naar een ander vervoersmiddel. Het jaarlijkse bierfeest weert de steps om te vermijden dat dronken feestgangers ongevallen veroorzaken. Tussen zaterdag 21 september en maandag 6 oktober wordt het stadscentrum van München opnieuw ingepalmd door het grootste bierfestival ter wereld. Wagens mogen de feestzone dan sowieso niet in, maar dit jaar worden ook e-steps geweerd, maakte de stad dinsdag bekend. Vanaf 17 uur ’s avonds wordt het eveneens onmogelijk om elektrische steps te huren in een grotere straal rondom het festival. De steps zullen er ook niet geparkeerd kunnen worden. Speelgoed Het stadsbestuur vreest vooral dat dronken bezoekers ongelukken veroorzaken. “Veel mensen zien de e-steps als een speelgoedje, en helaas gebeurt het al te vaak dat er dronken mee wordt gereden. Wie dat doet, brengt zichzelf en anderen in gevaar”, klinkt het. Daarnaast vreest de stad dat mensen zullen struikelen over lukraak geparkeerde steps. Lees ook : De verborgen kant van elektrische deelsteps Het bericht Elektrische step niet langer welkom op Oktoberfest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Elektrische step haalt snelheid tot 104 km per uur: snelheidsbegrenzer uitschakelen blijkt koud kunstje (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  104 km per uur. Zo snel kon een opgevoerde elektrische step die de Mechelse politie dinsdag uit het verkeer haalde. Elektrische steps hebben een begrenzer die de topsnelheid beperkt tot 25 km per uur. Maar in vijf minuten heb je dat systeem eruit. “Zoiets uitroeien is onmogelijk”, zegt een verkoper van elektrische steps. “Maar het gebeurt wel steeds minder.”
  [naar artikel]
 9. Elektrische step haalt snelheid tot 104 km per uur: snelheidsbegrenzer uitschakelen blijkt koud kunstje (12/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  104 km per uur. Zo snel kon een opgevoerde elektrische step die de Mechelse politie dinsdag uit het verkeer haalde. Elektrische steps hebben een begrenzer die de topsnelheid beperkt tot 25 km per uur. Maar in vijf minuten heb je dat systeem eruit. “Zoiets uitroeien is onmogelijk”, zegt een verkoper van elektrische steps. “Maar het gebeurt wel steeds minder.”
  [naar artikel]
 10. Twee ongevallen met elektrische step in Mechelen op één dag (20/07/2021 - VRT NWS)
  In Mechelen zijn gisteren twee ongevallen gebeurd waarbij een elektrische step betrokken was. Daarbij raakten twee mensen lichtgewond. Een bestuurder van een elektrische step die bij één van de ongevallen betrokken was, had te veel gedronken.
  [naar artikel]
 11. Verontrustende cijfers over ongevallen met elektrische steps: “Verbied ze onder de 16 jaar” (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn vorig jaar liefst 206 ongevallen gebeurd met elektrische steps op de Vlaamse wegen. Het is de eerste keer dat die cijfers voor Vlaanderen beschikbaar zijn. “We kopen die steps op internet, ze voldoen aan geen enkele voorwaarde en op de weg ontbreken alle regels: dat is vragen om problemen”, zegt Guy Crab van Traxio Velo.
  [naar artikel]
 12. Kaakchirurg waarschuwt voor ongevallen met elektrische steps: "Zo’n val is een uppercut" (19/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kaakchirurgen zien steeds meer slachtoffers die gevallen zijn met een elektrische step. In één val kan je zo je kaak, kaakgewrichten en je tanden breken. Christophe De Foer is kaakchirurg in de ziekenhuizen Sint-Augustinus en Jan Palfijn, en moet sinds twee jaar meer en meer mensen behandelen die op hun gezicht gevallen zijn met de step. Er moet iets gebeuren, zegt hij. Want dit kan niet blijven duren.
  [naar artikel]
 13. Zware ongevallen, overlast en overal gedropt: elektrische steps bezorgen steden kopzorgen (15/12/2021 - De Morgen)
  Bij de introductie heetten ze ‘duurzaam en vlot’, maar de elektrische (deel)step bezorgt heel wat beleidsmakers kopzorgen. De overlast is één zaak, het stijgend aantal ongevallen een andere. De grote vraag: wat doe je eraan?
  [naar artikel]
 14. Elektrische steps goed voor een ongeval per week (28/05/2020 - Express)
  Elektrische steps zijn een plaag in het Brusselse straatbeeld. Ze veroorzaken daarbij ook nog eens veel ongevallen. Elke week belandt... The post Elektrische steps goed voor een ongeval per week appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Elektrische step haalt snelheid tot 104 kilometer per uur: snelheidsbegrenzer uitschakelen blijkt koud kunstje (12/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  104 kilometer per uur. Zo snel kon een opgevoerde elektrische step die de Mechelse politie dinsdag uit het verkeer haalde. Elektrische steps hebben een begrenzer die de topsnelheid beperkt tot 25 km per uur. Maar in vijf minuten heb je dat systeem eruit. “Zoiets uitroeien is onmogelijk”, zegt een verkoper van elektrische steps. “Maar het gebeurt wel steeds minder.”
  [naar artikel]
 16. Helft van ongevallen met elektrische steps in West-Vlaanderen gebeurt aan de kust (17/12/2021 - VRT NWS)
  Vorig jaar gebeurden er meer dan 20 ongevallen met elektrische steps in West-Vlaanderen. De helft daarvan vond plaats aan onze kust. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht (Vooruit) opvroeg.
  [naar artikel]
 17. Welke elektrische step is je geld waard? fietsexpert tipt vijf modellen en legt uit wat de regels zijn: “Kies een merk dat op de markt zal blijven” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zien eruit als de trottinettes (of autopeds) uit de kindertijd en je ziet ze steeds vaker: elektrische steps, kortweg e-steps. “Het is best een fijne vorm van micromobiliteit”, zegt verkeersdeskundige Mike Defresne, die 5 merken adviseert en wijst waarop je moet letten bij de aankoop van een e-step. En hoe zat het ook alweer met de wegcode?
  [naar artikel]
 18. Politie controleert elektrische steps, dronken stepper moet ontnuchteren in de cel (19/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een controleactie heeft het fietsteam van de politie vrijdag verschillende gebruikers van elektrische steps beboet. De step van een dronken stepper werd in beslag genomen.
  [naar artikel]
 19. Razend populair, maar ze veroorzaken ook veel ongevallen: deze regels moet je volgen als je e-step gebruikt (16/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn vorig jaar 206 ongevallen gebeurd met elektrische steps op de Vlaamse wegen. Wat op het eerste gezicht een onschuldig vervoersmiddel lijkt voor jong en oud, blijkt dus gevaarlijker dan gedacht. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid Vias pleit zelfs voor een strengere regelgeving. Maar wat zijn de huidige regels voor zo’n step? En vanaf welke leeftijd mag je ermee rijden?
  [naar artikel]
 20. Elektrische steps steeds populairder in Limburg: “Maar ze herstellen is een probleem” (10/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van Gingelom tot Pelt: de elektrische steps duiken tegenwoordig overal in Limburg op. Ook tijdens de coronacrisis bleef de verkoop toenemen. “Veel mensen kopen een step bij een elektrowinkel, maar komen in de problemen als die gerepareerd moet worden.”
  [naar artikel]
 21. Spoedartsen vrezen meer ernstige ongevallen met elektrische steps nu maximumsnelheid wordt opgetrokken (23/05/2019 - VRT NWS)
  Er komt kritiek op de versoepeling van de wegcode, die het verkeer normaal veiliger moet maken voor fietsers en voetgangers. De maximumsnelheid voor elektrische steps, rolstoelen en hoverboards wordt opgetrokken van 18 tot 25 kilometer per uur. Volgens Sandra Verelst, hoofd van de spoedafdeling van het UZ Leuven, is dat een slechte zaak. "We verwachten niet alleen een toename van het aantal ongevallen, maar ook van de ernst ervan."
  [naar artikel]
 22. Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step (11/09/2019 - De Standaard)
  Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Maar de ene step is de andere niet.
  [naar artikel]
 23. Waar moet je op letten als je een elektrische step koopt? Met deze tips van "De inspecteur" hou je het veilig (23/10/2021 - VRT NWS)
  Elektrische steps zijn heel populair, maar het aantal ongevallen met deze tweewielers neemt ook toe. Daarom is het belangrijk dat je bij de aankoop ervan op een aantal dingen let. En ook na de aankoop kan je een aantal dingen doen waardoor rijden met een step leuk en veilig blijft. “De inspecteur” van Radio 2 geeft een aantal handige tips voor steppers.
  [naar artikel]
 24. Na ‘eerste’ dodelijke ongeval: hoe veilig zijn elektrische steps? (13/05/2019 - De Morgen)
  Naar alle waarschijnlijkheid is in België het eerste dodelijke slachtoffer met een elektrische step gevallen. In Antwerpen en Brussel zijn elektrische deelsteps niet weg te slaan uit het straatbeeld. Heel wat mensen kopen de tweewielers ook als alternatief vervoermiddel. Maar hoe veilig zijn elektrische steps?
  [naar artikel]
 25. De Wever bezorgd na nieuw ongeval met elektrische step: “We zien een scherpe stijging” (12/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich grote zorgen om het stijgende aantal ongevallen met elektrische steps in Antwerpen. Vrijdagavond raakte een 22-jarige man levensgevaarlijk gewond nadat hij met zijn step in aanrijding kwam met een bus. “Doelgerichte acties zijn in de toekomst zeker mogelijk”, aldus De Wever.
  [naar artikel]
 26. Meer dan 200 ongevallen en twee doden op een jaar tijd: “Verbied e-steps onder 16 jaar” (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn vorig jaar liefst 206 ongevallen gebeurd met elektrische steps op de Vlaamse wegen. Het is de eerste keer dat die cijfers voor Vlaanderen beschikbaar zijn. “We kopen die steps op het internet, ze voldoen aan geen enkele voorwaarde en op de weg ontbreken alle regels: dat is vragen om problemen”, zegt Guy Crab van Traxio Velo.
  [naar artikel]
 27. Meer dan 200 ongevallen en twee doden op een jaar tijd: “Verbied e-steps onder de 16 jaar” (15/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn vorig jaar liefst 206 ongevallen gebeurd met elektrische steps op de Vlaamse wegen. Het is de eerste keer dat die cijfers voor Vlaanderen beschikbaar zijn. “We kopen die steps op internet, ze voldoen aan geen enkele voorwaarde en op de weg ontbreken alle regels: dat is vragen om problemen”, zegt Guy Crab van Traxio Velo.
  [naar artikel]
 28. Bart De Wever bezorgd na nieuw ongeval met elektrische step: “We zien een scherpe stijging” (12/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich grote zorgen om het stijgende aantal ongevallen met elektrische steps in Antwerpen. Vrijdagavond raakte een 22-jarige man levensgevaarlijk gewond nadat hij met zijn step in aanrijding kwam met een bus. “Doelgerichte acties zijn in de toekomst zeker mogelijk”, aldus De Wever.
  [naar artikel]
 29. Artsen waarschuwen voor meer en zwaardere ongevallen met e-steps: "Vaak lelijke breuken of gruwelijke gezichtstrauma’s" (29/04/2022 - VRT NWS)
  Het aantal letselongevallen met elektrische steps neemt fors toe, waarschuwen artsen. Vorig jaar gebeurden gemiddeld drie ongevallen per dag met zo'n e-step en dat is wellicht een grote onderschatting. De ongevallen worden ook zwaarder. "We zien gezichtstrauma's waar chirurgen heel veel werk aan hebben om de patiënt terug een beetje op de foto van zijn identiteitskaart te doen lijken", zegt spoedarts Kevin Vereecken (ZNA). "Ik heb veel geluk gehad, het had erger kunnen zijn", getuigen Roel en Dominiky in "Terzake".
  [naar artikel]
 30. Bijna 3 ongevallen per dag met e-steps in België (21/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In België werden in 2021 1.022 ongevallen met e-steps geregistreerd. Dat zijn er bijna drie per dag, zo blijkt uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias in samenwerking met de federale politie. Het verkeersinstituut noteerde voor het eerst statistieken over het aantal ongevallen met e-steps.
  [naar artikel]
 31. Bijna 3 ongevallen per dag met e-steps in België (21/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  In België werden in 2021 1.022 ongevallen met e-steps geregistreerd. Dat zijn er bijna drie per dag, zo blijkt uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias in samenwerking met de federale politie. Het verkeersinstituut noteerde voor het eerst statistieken over het aantal ongevallen met e-steps.
  [naar artikel]
 32. Bijna 3 ongevallen per dag met e-steps in België (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In België werden in 2021 1.022 ongevallen met e-steps geregistreerd. Dat zijn er bijna drie per dag, zo blijkt uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias in samenwerking met de federale politie. Het verkeersinstituut noteerde voor het eerst statistieken over het aantal ongevallen met e-steps.
  [naar artikel]
 33. OPROEP. Heb jij ook een elektrische step? (06/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van Sint-Truiden tot Pelt: elektrische steps zijn alomtegenwoordig in heel Limburg. Wij zijn op zoek naar Limburgers die zelf met een elektrische step rijden, of het nu naar het werk of naar het café is.
  [naar artikel]
 34. Twee doden en meer dan 200 ongevallen met elektrische steps in jaar tijd op Vlaamse wegen (15/11/2021 - De Morgen)
  Op de Vlaamse wegen zijn vorig jaar 206 ongevallen geteld met elektrische steps, met twee doden tot gevolg. De cijfers zijn voor het eerst beschikbaar voor Vlaanderen, zo melden de kranten van Mediahuis. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde raadt steprijders aan om een helm te dragen.
  [naar artikel]
 35. Twee doden en meer dan 200 ongevallen met elektrische steps in jaar tijd op Vlaamse wegen (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Vlaamse wegen zijn vorig jaar 206 ongevallen geteld met elektrische steps, met twee doden tot gevolg. De cijfers zijn voor het eerst beschikbaar voor Vlaanderen, zo melden de kranten van Mediahuis. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde raadt steprijders aan om een helm te dragen.
  [naar artikel]
 36. Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step (11/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Dat geldt vooral voor de private steps, blijkt uit een online bevraging van Brussel Mobiliteit, waarover De Standaard en Le Soir woensdag berichten.
  [naar artikel]
 37. Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Dat geldt vooral voor de private steps, blijkt uit een online bevraging van Brussel Mobiliteit, waarover De Standaard en Le Soir woensdag berichten.
  [naar artikel]
 38. Eerste dodelijk ongeval met elektrische step in Spanje: vrouw (40) overleeft aanrijding niet (30/10/2018 - De Morgen)
  Een aanrijding in Barcelona waarbij een vrouw levensgevaarlijke verwondingen opliep en twee weken later overleed, is het eerste dodelijke ongeval met een elektrische step in Spanje. De vrouw overleed vorige dinsdag in het ziekenhuis. Dodelijke ongevallen met elektronische steps zijn in Europa vooralsnog uiterst zeldzaam.
  [naar artikel]
 39. Eerste dodelijke verkeersongeval met elektrische step in Zweden (31/05/2019 - Metro)
  Een 27-jarige man is met zijn elektrische step verongelukt in de Zweedse stad Helsingborg. De e-steprijder botste op een personenwagen op een kruispunt, zo meldt de politiewoordvoerder van Helsinborg aan DPA. Het gaat om het eerste dodelijke verkeersongeval met een e-step in het Scandinavische land. Dergelijke e-steps rijden ook daar steeds meer rond in grote steden. Vaak gaat het om deelsteps die gehuurd worden. Nog maar vorige woensdag hadden artsen van een ziekenhuis in Hamburg een oproep gelanceerd naar mensen die met een elektrische step rijden om een helm te dragen. Het risico op een zwaar ongeval met een elektrische step is “zeer groot”. Bron: Belga   Het bericht Eerste dodelijke verkeersongeval met elektrische step in Zweden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Dodelijk ongeval elektrische step: Debaets onderzoekt verplichte helmdracht (13/05/2019 - Metro)
  Brussels staatssecretariaat voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) laat onderzoeken of de verplichte helmdracht voor elektrische steps ingevoerd kan worden. Dat heeft ze vandaag laten weten, na het nieuws over het dodelijk ongeval met een elektrische step. In Brussel is het niet verplicht om een helm te dragen op een fiets, maar ook niet op een elektrische step of een monowheel, twee nieuwe en populaire vervoersmiddelen in de stad. Na het dodelijk ongeval wil staatssecretaris Debaets laten onderzoeken of de helmdracht verplicht kan worden voor die laatste twee vervoersmiddelen. “Dit soort ongevallen hebben minder ernstige gevolgen als steppers een helm zouden dragen. Ik laat onderzoeken of de verplichte helmdracht voor steps ingevoerd kan worden. Ik ben pro”, zegt ze op Twitter. Vorige maand was in Brussel een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step, zo maakte het Brusselse parket vandaag bekend. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een dergelijke elektrische step. Het ongeval gebeurde in de nacht van 16 op 17 april op de Haachtsesteenweg in Haren. Daar werd rond 0.30 uur een 41-jarige man zwaargewond aangetroffen op een bankje, met de step aan zijn voeten. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op 18 april aan zijn verwondingen overleed. Er waren geen derden betrokken bij het ongeval. bron: Belga Het bericht Dodelijk ongeval elektrische step: Debaets onderzoekt verplichte helmdracht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Nieuwe regels e-steps: vanaf 16 jaar en niet meer op de stoep (17/03/2022 - De Morgen)
  Wie jonger is dan 16 mag niet meer met de elektrische step op de openbare weg rijden. Dat staat in het nieuw verkeersreglement van de Vlaamse en de federale regering dat Het Laatste Nieuws kon inkijken. Er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels en dus komen er strengere verkeersregels. Zo wordt het verboden om met de step op het voetpad te rijden en om een passagier mee te nemen.
  [naar artikel]
 42. Trend in de stad: “Iedere week komen er steps bij in het straatbeeld” (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Elektrische steps lijken in Antwerpen steeds meer hun plaats te veroveren. De deelsteps van ‘Bird’, die in oktober gelanceerd zijn, duiken overal op. Maar ook de verkoop van elektrische steps doet het erg goed.
  [naar artikel]
 43. E-steps eindelijk aan banden gelegd: vanaf 16 jaar en niet meer op de stoep (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de e-steps. Maar er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels als gevolg. Dus is het tijd voor strengere regels. In het nieuwe verkeersreglement van de Federale en de Vlaamse regering staat dat wie jonger is dan 16 jaar niet meer met de elektrische step op de openbare weg mag en dat het verboden wordt om op het voetpad te rijden. Het dragen van een helm wordt dan weer niet verplicht.
  [naar artikel]
 44. Spin test steps die blokkades voorkomen (28/01/2021 - Express)
  Spin, het elektrische stepbedrijf van Ford, test een nieuw stepje dat automatisch en op afstand bestuurd kan worden. Dat meldt vaknieuwssite The Verge. Dankzij het werk van de startup Tortoise moeten de steps op afstand te controleren zijn, zodat ze niet langer hinderlijke blokkades vormen als ze teveel op één hoop op de stoep worden […] The post Spin test steps die blokkades voorkomen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Test Aankoop bezorgd over veiligheid elektrische steps: "Wij raden ze af" (08/10/2020 - VRT NWS)
  Elektrische steps zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Je hebt de deelsteps, die je in de grote steden van straat kan plukken en er dan je ritje mee maken. Maar heel veel mensen hebben ondertussen ook hun eigen elektrische step in huis gehaald. Maar hoe veilig, kwalitatief en betrouwbaar zijn die? Test Aankoop deed de test.
  [naar artikel]
 46. Exit kerncentrales: Elektrische auto’s helpen stroomtekorten voorkomen (28/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Exit kerncentrales: Elektrische auto’s helpen stroomtekorten voorkomen Elektrische wagens kunnen met slimme laadtechnologie en met hun batterijen eventuele stroomtekorten na de sluiting van de kerncentrales voorkomen. Dat blijkt uit een studie van hoogspanningsnetbeheerder Elia. Volgens de studie die nagaat hoeveel nieuwe productiecapaciteit nodig is, is er een ”dringende behoefte aan nieuwe binnenlandse capaciteit om te anticiperen op de capaciteitsbehoeften die ontstaan door […] Lees dit artikel: Exit kerncentrales: Elektrische auto’s helpen stroomtekorten voorkomen
  [naar artikel]
 47. Op één jaar 200 ongevallen met elektrische steps in Vlaanderen: met deze 8 tips houdt u het wél veilig (15/11/2021 - De Morgen)
  De elektrische step valt nu al niet meer te weren uit het stadsbeeld, maar sinds de nieuwe ongevallencijfers van deze week weten we ook dat het relatief nieuwe vervoersmiddel niet zonder gevaar is. We spraken met enkele verkeersexperts en somden hieronder de belangrijkste veiligheidstips op voor u.
  [naar artikel]
 48. Vooral ongevallen met elektrische steps in Brussel: elke week belandt gebruiker er in ziekenhuis (28/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Gemiddeld een keer per week belandt een gebruiker van een elektrische step in het ziekenhuis in Brussel. Van alle gebruikers die op de spoeddiensten terechtkwamen, droeg geen enkele een helm. Dat blijkt uit een studie van verkeersinstituut Vias in samenwerking met de spoeddiensten van verschillende ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 49. Kaakchirurg waarschuwt voor elektrische steps: "Een val, dat is een uppercutfractuur" (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kaakchirurgen zien steeds meer slachtoffers die gevallen zijn met een elektrische step. In één val kan je zo je kaak, kaakgewrichten en je tanden breken. Christophe De Foer is kaakchirurg in de ziekenhuizen Sint-Augustinus en Jan Palfijn, en moet sinds twee jaar meer en meer mensen behandelen die op hun gezicht gevallen zijn met de step. Er moet iets gebeuren, zegt hij. Want dit kan niet blijven duren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy