In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
In de zomer snakken we geregeld naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan om dat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt beter voor je gezondheid en taille dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt. We nemen een hap van ons ijsje en dan: instant brain freeze. Ook de kat in dit TikTok-filmpje had al snel spijt van zijn hapje, wat resulteerde in een hilarische en dramatische reactie. Aan Metro UK vertelde een woordvoerder van de organisatie Cats Protection dat het alleszins […] Het bericht Kat reageert bijzonder dramatisch na likje van ijsje (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Zomertijd, ijsjestijd, en zoals elk jaar liggen er ook nu weer heel wat nieuwe en vertrouwde smaken in de rekken. Meesterpatissier en -chocolatier Herman Van Dender proefde er achttien, van waterijs over roomijs tot vegan ijs. En die vielen niet allemaal in de smaak. [naar artikel]
In de zomer snakken we vaak naar een ijsje om af te koelen. Veel mensen die letten op hun lijn hebben dan de neiging om voor sorbetijs te gaan omdat dit gezonder zou zijn. Maar heeft dat wel zin? Is sorbetijs echt gezonder dan roomijs, of maken we dat onszelf alleen maar wijs? Diëtist Michaël Sels legt het ons uit. [naar artikel]
Dat het ijsjesweer is moeten we je allicht niet meer vertellen, maar weet je al dat je beter niet eender welk bolletje kiest? Er is een ijssmaak die je ’s nachts wakker kan houden. Wie enkele uren voor het slapengaan nog een ijsje wil eten, neemt best geen bolletje mokka. De ijssmaak wordt namelijk gemaakt […] Het bericht IJsje na het avondeten? Deze smaak kies je beter niet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Afgelopen zomer gingen de temperaturen meer dan eens boven de 30 graden. Het ideale weer voor een ijsje, maar bij zo’n hoge temperaturen is er altijd een hygiënisch risico. Daarom voerde het Federaal Voedselagentschap controles uit bij allerlei ijsverkopers over het hele land. In totaal werden zo’n 108 monsters van roomijs genomen tussen juni en augustus. [naar artikel]
Roomijs zachter laten worden om beter te kunnen scheppen? Laat het ijs niet te veel ontdooien. Je zou er flink ziek van kunnen worden, zo waarschuwen experts. [naar artikel]
Tijdens de warme dagen is het belangrijk om jezelf te verfrissen en wat helpt er beter om even af te koelen dan een lekker ijsje? Daarom gaat HLN... [naar artikel]
Niets zo verfrissend bij tropische temperaturen als een ijsje. Van roomijs, yoghurtijs en light-ijs tot sorbet, water- en vegan-ijs: het aanbod is... [naar artikel]
“Bio is niet beter voor het milieu, niet beter voor je gezondheid en minstens één derde duurder dan gewone voeding en dat is wetenschappelijk niet te verantwoorden. Dat is de stelling van Stijn Bruers deze maand in EOS magazine. Bruers noemt zichzelf nochtans een milieu-activist en is doctor in de wetenschappen. [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
Een ijshuis met vers bereid roomijs had Appelsveer al, maar met ‘Ollibolli’ heeft het restaurant nu ook een eigen ijsmerk. [naar artikel]
Een korte, koude wasbeurt is beter voor het milieu en je kledij. Dat bewijst een onderzoek van de Universiteit van Leeds en wasmiddelenfabrikant... [naar artikel]
Je eet beter een stukje vis of mosselen dan een biefstuk of kippensaté. Tot die conclusie komt een team Zweedse wetenschappers, dat de voedingswaarde vis en zeevruchten vergeleek met kip, rund- en varkensvlees. Volgens de onderzoekers is enkel zeedieren eten beter voor de gezondheid én het milieu. [naar artikel]
Je eet beter een stukje vis of mosselen dan een biefstuk of kippensaté. Tot die conclusie komt een team Zweedse wetenschappers, dat de voedingswaarde van vis en zeevruchten vergeleek met kip, rund- en varkensvlees. Volgens de onderzoekers is enkel zeedieren eten beter voor de gezondheid én het milieu. [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
20:34 De Belgische toezichthouder van de voedingsindustrie FAVV roept opnieuw roomijs terug omdat er te veel ethyleenoxide in zit. Het kankerverwekkende pesticide wordt al ruim een jaar aangetroffen in Belg... [naar artikel]
Volgens een online artikel zou een recente Franse studie hebben uitgewezen dat 70 kilometer per uur rijden beter is voor het milieu dan 30 kilometer per uur. Dat klopt niet, zeggen specialisten. 'Hoe trager je rijdt, hoe beter voor de luchtkwaliteit, zo eenvoudig is het.' [naar artikel]
NEERPELTNeerpeltenaar Guy Ruttens (40) schrok zich een bult toen hij afgelopen week in een ijsje van Lotus beet. “In het ijsje stak een stukje hout van enkele centimeters lang met een scherpe punt”, zegt Ruttens. Ook in het ijsje dat zijn vriendin at, zat een stukje hout. “Wie weet wat er gebeurd was als mijn kinderen dit ijsje hadden gegeten”, zegt Ruttens. [naar artikel]
Wanneer je een pot roomijs koopt is het vandaag de dag hollen van de winkel naar huis voordat je verfrissend tussendoortje smelt. Als je het toch aan je laars hebt, gooi je het ijs maar beter weg. Ontdooid ijs dat je daarna weer invriest is immers een bron van bacteriën. Wanneer ijs ontdooit komt er […] Het bericht Waarom je gesmolten roomijs niet opniew mag invriezen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
22 april is de Dag van de Aarde en dan wordt het belang van duurzaamheid extra in de verf gezet. De Belgische (ver)bouwer is daar sowieso mee bezig. 56 % wil door duurzaam te wonen een steentje bijdragen aan een beter milieu. Slechts 13 % doet dit omdat het financieel loont. [naar artikel]
12:00 Dit dessert van kletskopjes, appelcompote en roomijs van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera is supersimpel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.