Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Al tweede jaar op rij produceren we minder vlees (maar daarom eten we het niet minder)

19/08/2020 - 05:29
"Voor het tweede jaar op rij kent de wereldwijde productie van vlees een dipje. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Beelden van mishandelde varkens doen ons daarom niet minder koteletten eten (02/11/2018 - De Morgen)

Undercoverfilmpjes van dierenleed in de media schokken wel, maar overtuigen niet om ook minder vlees te eten. “De huilende varkens maken triest en kwaad, maar veel minder varken gaan we er niet van eten”, zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven). [naar artikel]


2. We eten minder vlees, maar slachten meer dieren (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)

In 2006 at de Belg nog gemiddeld 94,2 kilo vlees per jaar, in 2015 was dat geslonken naar 84,1 kilo. Anderzijds werden in 2013 circa 304 miljoen dieren geslacht in België om op het bord van de modale Belg te belanden, in 2016 was het aantal toegenomen tot 319 miljoen dieren. “We zijn minder vlees gaan eten, maar dit leidt niet tot minder dierenleed”, zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp op basis van cijfers die ze kreeg van de federale minister van Landbouw. [naar artikel]


3. Beelden uit slachthuizen doen ons minder vlees eten (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]


4. We eten alsmaar minder vlees, maar vervangen we het wel juist? (11/12/2017 - Knack)

Minder vlees is een van de kernboodschappen in de nieuwe voedingsdriehoek. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? [naar artikel]


5. Beelden uit slachthuizen doen minder vlees eten (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]


6. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)

Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]


7. Minder rood vlees eten? Wetenschappers geloven nu dat dat advies al die tijd fout was (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot... [naar artikel]


8. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]


9. ‘Plantaardig eten hoeft niet moeilijk te zijn’: ‘gehaktbal-koning’ steunt VeggieChallenge (01/03/2021 - De Morgen)

De vzw Eva lanceerde maandag de tweede editie van de VeggieChallenge. De uitdaging? Een hele maand vlees verbannen, of toch zeker wat minder vlees eten. Chef-kok en Balls & Glory-bedenker Wim Ballieu, een van de (verrassende) gezichten van de campagne dit jaar, legt uit waarom hij er zijn schouders onder zet. [naar artikel]


10. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


11. Albert Heijn wil Vlaming minder vlees laten eten (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Albert Heijn wil de Vlaming helpen om minder vlees te eten. De Nederlandse supermarktketen zet in zijn winkels in Vlaanderen prominent in op... [naar artikel]


12. De Belg eet steeds minder vlees: dit moet de slager doen om te overleven (05/04/2017 - Het Nieuwsblad)

Elke week sluit ergens in België een slagerij. En dat valt niet te verwonderen, want in 13 jaar tijd eten we een kwart minder vlees. Voor de resterende slagers zit er dan ook niets anders op dan het aanbod uit te breiden. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


13. Na alle voedselschandalen: vier op tien Belgen eet minder vlees (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)

hasselt 44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en door de schandalen over dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]


14. Van biefstuk tot kip: welke vleessoort is het gezondst en het goedkoopst? “We eten amper 2 procent minder vlees dan 10 jaar geleden” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


15. ‘Allemaal veganist worden hoeft niet, veel minder vlees eten wel’: Tara Garnett (Oxford) (01/03/2022 - De Morgen)

Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]


16. Dierenmishandeling, zieke kippen en zorgen om eigen gezondheid: de Belg eet alsmaar minder vlees maar de steak zal nooit helemaal verdwijnen (13/02/2018 - Het Nieuwsblad)

44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en de dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]


17. Hoe eet je minder vlees, maar kook je even lekker? 2 chefs delen tips: “1 biefstuk voor een gezin van 4? Zo weinig” (14/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe voedingsrichtlijn van het Vlaams Instituut Gezond Leven roept op om de helft minder vlees te eten, en de helft meer plantaardiger. Wat een grote uitdaging lijkt voor sommigen, is een evidentie voor anderen. Maar hoé kook je met minder vlees of vis zonder dat je moet inboeten aan smaak of eetgenot? Chef Wim Ballieu en tv-kok Loïc Van Impe delen 10 tips én exclusieve recepten om het smaakvol aan te pakken. “Vleesvervangers zijn een opstapje maar hoeven niet.” [naar artikel]


18. Vegetariërs hebben 14% minder kans op kanker dan vleeseters, zo blijkt uit onderzoek (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Vegetariërs hebben 14% minder kans om kanker te krijgen dan vleeseters, zo blijkt uit een studie aan universiteit van Oxford, die vlees eten in verband brengt met een verhoogd risico op de ziekte. Ook pescotariërs lopen 10% minder risico dan mensen die regelmatig vlees eten. [naar artikel]


19. Vegetarisch eten beter voor de lijn? Niet als je in deze valkuilen trapt (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Minder rood en bewerkt vlees, meer plantaardige producten en groenten, zo klinkt het advies van de nieuwe voedingsdriehoek. Maar wie daarom denkt [naar artikel]


20. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


21. Geen Dagen Zonder Vlees in 2018 (05/12/2017 - VRT NWS)

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]


22. Veggie, vegan of lokaal: hoe eet je duurzaam? (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]


23. Veel vleesvervangers extreem ongezond (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat Dagen Zonder Vlees van start: meer dan 100.000 Vlamingen willen 40 dagen minder of geen vlees en vis eten. Maar vegetarisch is niet [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!