Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

#Wedoenda!: 5 tips om zelf brood te bakken

22/08/2020 - 08:02
"Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


2. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


3. Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


4. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


5. Nu het brood duurder wordt: topbakker deelt 9 tips om thuis te bakken. “Blijf weg van de broodbakmachines” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


6. Zelf brood bakken goedkoper? Wij zochten het uit (27/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Door de oorlog in Oekraïne schieten de prijs van tarwe en tarwemeel de lucht in. Het Oost-Europese land is immers één van de belangrijkste producenten en exporteurs van tarwe. Nu sommigen voorspellen dat de broodprijs wel eens zou kunnen stijgen tot vijf euro, nemen veel gezinnen het zekere voor het onzekere. Met de aanschaf van een broodmachine, hopen ze de prijs van een brood de komende maanden te kunnen drukken. Maar is zelf brood bakken eigenlijk wel goedkoper dan gewoon naar de bakker gaan? We zochten het uit. [naar artikel]


7. Marleen Cuppens van maalderij Evers in Zonhoven: "Brood bakken is de nieuwe coronatrend" (29/04/2020 - VRT NWS)

Nu we meer thuis zijn, bakken we vaker zelf ons brood. Dat voelen ze ook bij maalderij Evers. De verkoop van bloem is enorm gestegen en ze zien veel nieuwe gezichten in de winkel. [naar artikel]


8. Hoe bak je thuis een even krokant brood als bij de bakker? Topbakker deelt 9 tips: “Zet de oven vijf minuten open op het einde van de baktijd” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]


9. Hoewel Wim Opbrouck al drie jaar ‘Bake Off Vlaanderen’ presenteert: “Zelf taart bakken? Nee jong, ik ga gewoon naar de patisserie” (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

“Weet je waar ik al lang van droom? Zelf een brood bakken.” Dat zal Wim Opbrouck (50) dan in z’n vrije tijd moeten doen, want de komende weken... [naar artikel]


10. Brood bakken in houtoven (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]


11. Een nieuwe hobby voor in je kot? Met onze tips bak je het lekkerste brood (15/04/2020 - Het Nieuwsblad)

Nu we in ons kot moeten blijven, hebben we tijd om iets nieuws uit te proberen. Voor velen is dat: brood bakken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat je eerst moet kijken welk weer het is? Onze experts helpen je misbaksels te voorkomen. [naar artikel]


12. Perfect opgeklopt eiwit & meer tips om te bakken als een pro (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je wilt graag een taart bakken maar je hebt geen idee hoe dat je de bodem moet blind bakken (help, wat is blind bakken?!). Dankzij deze lifehacks [naar artikel]


13. Bakkersreus Puratos wil brood bakken op Mars (05/04/2019 - De Tijd)

01:02 Als een kolonie mensen naar Mars verhuist, zal die mogelijk Belgisch brood eten. Puratos, de leverancier van bakkerij-ingrediënten, ontwikkelt samen met de NASA en de ESA een manier om brood te maken ... [naar artikel]


14. Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]


15. 36 jaar ervaring in brood bakken maar met nieuwe Neff-oven lukt het niet meer (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken. [naar artikel]


16. We bakken brood als nooit tevoren, watermolen ziet vraag naar bloem enorm stijgen (23/05/2020 - VRT NWS)

Onze reporter bezocht één van de laatste Belgische watermolens die nog bloem produceert. De vraag naar bloem valt daar amper bij te houden, want ook in het zuiden van ons land bakken ze brood als nooit tevoren. [naar artikel]


17. ‘Hangend brood’ voor de armen: corona blaast de Turkse traditie nieuw leven in (22/12/2020 - De Morgen)

Door corona is in Turkije de traditie van het ‘hangend brood’ opgeleefd: bakkers die gratis brood voor de armen bakken, betaald van geld dat andere klanten achterlaten. Dit ‘askida’ blijft niet meer bij brood – ook schooluniformen en bioscoopkaartjes worden zo verdeeld – en is een speelbal van de politiek geworden. [naar artikel]


18. Belgische bedrijven starten proefproject om brood te bakken op Mars (28/11/2019 - Het Nieuwsblad)

Zeven Belgische organisaties en bedrijven slaan, onder leiding van de bakkersreus Puratos, de handen in elkaar om brood te bakken op Mars. “Binnen honderd jaar zullen er mensen op Mars leven, en ook zij zullen moeten eten”, vertelt Filip Arnaut van Puratos. [naar artikel]


19. Bokrijk heeft een nieuwe bakker, maar die gaat er zelf geen brood bakken (01/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Vanaf zaterdag 2 april kan je in het Openluchtmuseum in Bokrijk brood of ander lekkers kopen van Mariën Meesterbakkers. Het ambachtelijke familiebedrijf uit Balen volgt daarmee Slow Bakery Egt op, dat de bakkersmuts aan de haak hing. LEES OOK. Bakkerij Egt houdt het voor bekeken in het Openluchtmuseum [naar artikel]


20. We bakken allemaal meer in coronatijden, maar: "Mannen bakken brood, vrouwen cake" (15/05/2020 - VRT NWS)

Uit de Corona Cooking Survey van Universiteit Antwerpen, KU Leuven en UGent blijkt dat we sinds het ingaan van de coronamaatregelen allemaal meer zijn gaan bakken. Er zijn wel verschillen tussen mannen en vrouwen. "Mannen bakken meer brood en vrouwen eerder meer cake", zegt professor Charlotte De Backer. Maar wat maaltijden betreft kiezen vrouwen dan weer vaker voor gezond. De Corona Cooking Survey is een onderzoek naar ons koop- en kookgedrag in quarantaine. [naar artikel]


21. Brood bakken? In IJsland doen ze dat met lava (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]


22. Geen zin in boterhammen? Deze broccolisandwich met kip is de next level lunch (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Brood bakken is hip. Broccolibrood bakken nog veel hipper. Beleg een sneedje met gekruide kippenblokjes en verse salade en je krijgt een broodje om... [naar artikel]


23. “Alles staat of valt met goede roomboter": patissier deelt tips om zelf de lekkerste koekjes voor bij de koffie te bakken (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu al vol zit na de aperitiefhapjes of niet: tijdens de feestdagen eet je ook nog een dessert en een koekje bij de koffie. Zin om zelf eentje te bakken dit jaar? Dan heeft patissier Sander Goossens van patisserie Leo in Antwerpen de ultieme baktips. “Alles begint bij de ingrediënten”, vertelt de expert. Welke koekjes bak je makkelijk zelf? En waar moet je op letten bij de ingrediënten? Hij deelt tips voor gevorderde én beginnende bakkers, samen met een exclusief recept. [naar artikel]


24. Bakker Jack bakt als enige Limburger brood van Vlaamse tarwe (06/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!