Wie denkt dat een Michelinster immuun maakt voor de stijgende prijzen en kosten, heeft te diep in het glas gekeken. Niet alleen de brasseries en restaurants voelen het, ook in het duurdere segment moeten chefs creatief zijn in en buiten de keuken. [naar artikel]
Kan jouw keuken een opruimbeurt gebruiken, of heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Met deze recepten ga je creatief aan de slag met de ingrediënten uit je koel- én voorraadkast. [naar artikel]
‘Alles is in orde. De keuken is besteld.’ Die mysterieuze woorden sprak makelaar Dejan Veljkovic aan de telefoon met Thierry Steemans, de financieel directeur van KV Mechelen. Codetaal? De politie vermoedt van wel. Veljkovic zou niet de eerste zijn die zich verhult achter creatief taalgebruik. [naar artikel]
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. [naar artikel]
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. [naar artikel]
De jongste kandidaat van dit seizoen van De Mol was Ruben Van Gompel (22). Het scheelde maar een haartje en de chef-patissier had in de finale gestaan, maar voor de Nijlenaar is het gewone leven alweer begonnen. En dat speelt zich af in de keuken van restaurant L’Oh in het verre Tielt-Winge, waar hij verantwoordelijk is voor de desserts. [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
Lees dit artikel: Creatief verlonen: hoe doe je dat? Welke voordelen krijg jij het liefst van een werkgever? Is dat een bedrijfswagen, een elektrische fiets, een bonus, of ben jij al tevreden met af en toe een schouderklopje? Een werkgever mag best wat creatief uit de hoek komen als het op verlonen en belonen aankomt. Enkele mogelijkheden en tips. A la carte Steeds meer […] Lees dit artikel: Creatief verlonen: hoe doe je dat? [naar artikel]
Je loopt naar de winkel en koopt hem helemaal leeg, om vervolgens nog twee uur in de keuken te zwoegen voor een portie eten die je nooit of te... [naar artikel]
“Het leven in de keuken van De Leeuwen is goed”, zo denkt Paul De Leeuw vaak. Samen met zijn zoon Kas (20) heeft hij een kookboek uit. Ze zijn twee heel verschillende koks – Paul op gevoel, Kas heel precies – maar delen een grote liefde voor heerlijk eten. [naar artikel]
Van paddestoelburger tot zalmlasagne en ontbijtwrap: met tortilla’s kun je alle kanten uit in de keuken. Drie originele recepten uit het leuke kookboekje: ‘It’s a wrap’. [naar artikel]
Geluk begint in je keuken. Dat beweert althans Roberta Schira, kokkin en culinair journaliste, die als volbloed Italiaanse haar jeugd in de keuken van grootmoeder doorbracht. Ze schreef er het boek ‘Cucinotherapia’ over, dat filosofie combineert met praktische tips en onlangs vertaald werd in het Nederlands als ‘Leve de Keuken!’. [naar artikel]
Ay caramba! De Mexicaanse keuken krijg je niet zomaar onder de knie. Dat toveren met kruiden en creatief zijn met groenten spreekt voor ons,... [naar artikel]
Een gezellige barbecue in de tuin, een terrasje met vriendinnen of zelfs een snoepreisje met twee: de zomer is begonnen en dan zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie.be elke week een zomerhack om jou het leven net dat tikkeltje gemakkelijker te maken. [naar artikel]
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Vanaf nu kan je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Dankzij Dovy bekijk je het ontwerp van je keuken nu... [naar artikel]
Ging jij dapper de veertig dagen lange uitdaging aan waarin je het moet zien uit te houden zonder vlees, vis of gevogelte op je bord? Het Laatste [naar artikel]
Marc Melis zocht en vond zijn ideale keuken bij HK Keukens in Diest. Toen alles - inclusief handtekeningen - op papier stond, bleek dat er een rekenfoutje was gemaakt. De keuken zou volgens de verkoper 800 euro duurder zijn dan afgesproken. “Ik moet het bedrag bijpassen, anders kan ik fluiten naar mijn keuken”, zegt hij. [naar artikel]
Hoe kunnen robots het leven gemakkelijker maken? De eerstejaars van Natuur en Techniek en Technisch-creatief hebben het aan de levende lijve mogen ondervinden bij de techniek- en wetenschapsacademie in Houthalen. [naar artikel]
Heel wat mensen zijn soms bang over hoe het er in keukenrestaurants aan toegaat inzake hygiëne, maar staan er vaak niet bij stil dat ook de eigen keuken een broeihaard van bacteriën kan zijn. Deze vier plaatsen zijn volgens nieuw onderzoek echter het vuilst in haast elke keuken. [naar artikel]
Toen Marcia Andreychuk en Joel Hamilton uit het Canadese Calgary hun keuken wilden verbouwen, kwam die eerste op het idee om die om te toveren in de keuken van 'The Simpsons'. En zo geschiedde, voortaan wapperen daar de bekende gordijntjes met de maïskolven op. [naar artikel]
“Wees creatief in het besparen van water”, zo klonk de oproep van de droogtecommissie deze week. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe bespaar je water zonder ook aan comfort te moeten inboeten? Experts delen hun beste tips. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.