Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 December 2021
02:03 uur

Vivaldi leeft, maar De Croo en Magnette betreden mijnenveld

Knack

24/09/2020 - 05:15

Zelfs de doorstart van de Vivaldi-coalitie gaat gepaard met een flinke valse noot. Coformateurs Alexander De Croo (Open VLD) en Paul Magnette (PS) hebben nog bergen werk te verzetten. Halen ze 1 oktober?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vivaldi aan het infuus: enkel garanties over budgettair kader leiden tot formateurs Magnette en De Croo (23/09/2020 - Express)
  Krijgt Vivaldi nog een levenslijn? De uitdagingen zijn huizenhoog, men schat de kansen op 50/50. Alexander De Croo (Open Vld),... The post Vivaldi aan het infuus: enkel garanties over budgettair kader leiden tot formateurs Magnette en De Croo appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Magnette en De Croo formateurs (23/09/2020 - De Tijd)
  19:33 De koning heeft Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) aangesteld als coformateurs. Zij moeten de gereanimeerde Vivaldi-gesprekken tot een goed einde brengen.
  [naar artikel]
 3. Premier De Croo of Premier Magnette? Dit weekend valt (hoogstwaarschijnlijk) de beslissing (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wordt de premier van de Vivaldi-coalitie? Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) zitten in poleposition om de Wetstraat 16 binnen...
  [naar artikel]
 4. Vivaldi-partijen komen bijeen onder leiding van coformateurs Magnette en De Croo (24/09/2020 - VRT NWS)
  De partijvoorzitters van de zeven Vivaldi-partijen zijn bijeengekomen in het Egmontpaleis, in Brussel, voor een eerste plenaire formatievergadering onder leiding van coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD). Opvallend: voor de MR neemt naast partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez ook premier Sophie Wilmès plaats aan de onderhandelingstafel.
  [naar artikel]
 5. Vivaldi draait, op een motor van socialisten en liberalen, die nu de regie helemaal hebben genomen (24/09/2020 - Express)
  Eindelijk betreden, voor het eerst in deze regeringsvorming, nu formateurs het veld: Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open... The post Vivaldi draait, op een motor van socialisten en liberalen, die nu de regie helemaal hebben genomen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Vivaldi herleeft: Bouchez maakt weg vrij voor mogelijk formateursduo De Croo – Magnette (23/09/2020 - Express)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez lijkt in te stemmen met de compromistekst van de preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau... The post Vivaldi herleeft: Bouchez maakt weg vrij voor mogelijk formateursduo De Croo – Magnette appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Alexander De Croo premier van Vivaldi (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Vivaldi wordt De... The post Alexander De Croo premier van Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Wedstrijd voor Wetstraat 16: de kansen van formateurs De Croo en Magnette op het premierschap (25/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zelfs als coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) de Vivaldi-partijen samen naar een regeerakkoord leiden, dan rest hen nog één laatste strijd. Beiden azen immers op het premierschap en helaas voor hen is dat geen duojob. Zowel PS als Open VLD droomt hardop van de Zestien en wil er vol voor gaan. Maar wie trekt aan het langste eind?
  [naar artikel]
 9. Vivaldi bijt tanden stuk op de centen (27/09/2020 - De Standaard)
  Pensioenen, belastingen, de daaraan gekoppelde begroting en ook migratie: die vier knopen moeten de Vivaldi-onderhandelaars nog doorhakken voordat Magnette en De Croo maandag naar de koning trekken.
  [naar artikel]
 10. Het beleid in België en Vlaanderen faalt (25/06/2021 - De Tijd)
  17:25 Premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon lijken wel in de onmogelijkheid te verkeren om goed te besturen. Elke stap die Vivaldi of de Vlaamse regering zet in het mijnenveld wa...
  [naar artikel]
 11. PS zet nog eens hard de voet voor verplichte vaccinatie in de zorg, onder druk vakbonden: dwingt Magnette Vivaldi tot aanpassingen? (19/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: PS zet nog eens hard de voet voor verplichte vaccinatie in de zorg, onder druk vakbonden: dwingt Magnette Vivaldi tot aanpassingen? Wie dacht dat de Vivaldi-ploeg met een fors standpunt van premier Alexander De Croo (Open Vld) en zelfs een tussenkomst van Frank Vandenbroucke (Vooruit) tot één lijn zou komen, en de PS haar tegenstand wel zou inslikken, komt bedrogen uit: de Franstalige partijbaas Paul Magnette is al heel de week ontstemd, en duwt nu door. […] Lees dit artikel: PS zet nog eens hard de voet voor verplichte vaccinatie in de zorg, onder druk vakbonden: dwingt Magnette Vivaldi tot aanpassingen?
  [naar artikel]
 12. Vivaldi worstelt met ‘de grote schrapoefening’ (28/09/2020 - De Morgen)
  De zeven partijen van de Vivaldi-coalitie hebben een verlanglijstje klaar met bijna 11 miljard nieuwe beleidsmaatregelen. Dat moet nu nog teruggebracht worden met minstens de helft. Formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) staan voor een moeilijke evenwichtsoefening.
  [naar artikel]
 13. Vivaldi geen stap dichter na ‘ezelsstamp’ Magnette (16/02/2020 - De Standaard)
  ‘Een ezelsstamp’, zo omschrijft Koen Geens (CD&V) de wijze waarop Magnette zijn opdracht heeft gekelderd. Als Magnette zijn gedroomde Vivaldi-coalitie wil smeden wacht de PS-voorzitter heel veel masseerwerk.
  [naar artikel]
 14. Strijd om de Zestien barst los: De Croo, Magnette, Geens of toch Wilmès? (19/09/2020 - De Morgen)
  Wie wordt premier van de Vivaldi-coalitie? De zeven partijvoorzitters willen tegen maandag de knoop doorhakken. Open Vld-vicepremier Alexander De Croo lijkt de beste kansen te hebben.
  [naar artikel]
 15. Magnette en De Croo tot co-formateurs aangesteld (23/09/2020 - Express)
  De koning heeft Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) aangesteld als coformateurs. Dat meldt het Paleis woensdagavond.... The post Magnette en De Croo tot co-formateurs aangesteld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Alexander De Croo premier van Vivaldi-regering (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Zo dadelijk meer. The post Alexander De Croo premier van Vivaldi-regering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Magnette begraaft Vivaldi en heropent discussie over N-VA (08/06/2020 - De Standaard)
  PS-voorzitter Paul Magnette legt zijn partijbureau drie politieke opties voor. Ook een regering met de N-VA zit daar opnieuw bij. De Vivaldi-coalitie is dood volgens hem
  [naar artikel]
 18. Vivaldi trappelt even ter plaatse: 'De casting is verbonden met budgettaire plaatje' (29/09/2020 - Knack)
  Alexander De Croo (Open VLD) en Paul Magnette (PS) nemen hun tijd. Maar is 1 oktober nog wel een haalbare deadline?
  [naar artikel]
 19. Eén premier en twee schoonmoeders: Magnette (PS) en Bouchez (MR) leggen pijnlijk het essentiële probleem van Vivaldi nog eens bloot (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eén premier en twee schoonmoeders: Magnette (PS) en Bouchez (MR) leggen pijnlijk het essentiële probleem van Vivaldi nog eens bloot Met een bijzonder symbolisch dossier, de kernuitstap, op tafel, schudden de twee voorzitters van de grootste coalitiepartners, PS en MR, dit weekend nog eens grondig aan de boom. Daarbij erodeert het gezag van premier Alexander De Croo (Open Vld) steeds meer. Paul Magnette (PS) viel hem onomwonden aan: “Er is echt een probleem van aanpak, […] Lees dit artikel: Eén premier en twee schoonmoeders: Magnette (PS) en Bouchez (MR) leggen pijnlijk het essentiële probleem van Vivaldi nog eens bloot
  [naar artikel]
 20. Magnette effent pad naar coalitie met N-VA: “Vivaldi is dood en begraven” (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op het PS-partijbureau heeft voorzitter Paul Magnette zijn partij voorbereid op onderhandelingen met N-VA. Een zogenaamde paarsgroene Vivaldi-coalitie ziet hij niet meer mogelijk. Daardoor blijven maar twee opties meer over: onderhandelen met N-VA of verkiezingen, en dat laatste wil niemand.
  [naar artikel]
 21. Paul Magnette (PS): “Vivaldi is definitief dood. Regering met N-VA of nieuwe verkiezingen” (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vivaldi zit op een dood spoor, meent Paul Magnette na afloop van het partijbureau van de Franstalige socialisten in Brussel. Nu de PS-voorzitter...
  [naar artikel]
 22. Magnette en De Croo worden coformateurs (23/09/2020 - Knack)
  De koning heeft PS-voorzitter Paul Magnette en Open Vld-vicepremier Alexander De Croo aangeduid als coformateur.
  [naar artikel]
 23. Begroting en premierschap laatste hordes voor Vivaldi (29/09/2020 - De Tijd)
  19:45 Formateurs Alexander De Croo (Open VLD) en Paul Magnette (PS) werken aan de landing van de federale onderhandelingen.
  [naar artikel]
 24. De Croo en Magnette ontvangen op het paleis (28/09/2020 - De Morgen)
  Formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) zijn toegekomen bij de koning om verslag uit te brengen over de onderhandelingen.
  [naar artikel]
 25. 'Respect en teamwork': premier De Croo wil trendbreuk forceren met Vivaldi (30/09/2020 - Knack)
  De regering-De Croo wil sceptici binnen en buiten de Vivaldi-ploeg overtuigen van haar gelijk. Met levensgrote uitdagingen en met een gebrek aan een Vlaamse meerderheid wordt dat geen sinecure.
  [naar artikel]
 26. De Croo en Magnette lonken naar de Zestien, MR en CD&V vloeken (23/09/2020 - De Morgen)
  Met de aanstelling van Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) als coformateurs blijven nog twee kandidaat-premiers over. Voor CD&V en MR is dit stevig slikken.
  [naar artikel]
 27. Onderhandelingen formatie zaterdag verdergezet (26/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette en de voorzitters van de Vivaldi-partijen hebben vrijdagavond omstreeks 23 uur een punt gezet achter...
  [naar artikel]
 28. Onderhandelingen formatie morgen verdergezet (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette en de voorzitters van de Vivaldi-partijen hebben vanavond omstreeks 23 uur een punt gezet achter de...
  [naar artikel]
 29. LIVE. Vandaag debat over regeerverklaring De Croo - Vivaldi plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen, die zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld),...
  [naar artikel]
 30. Gewikt en gewogen: krijgen we premier Magnette of premier De Croo? (24/09/2020 - De Standaard)
  Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) zijn aangesteld als coformateurs. Zij hopen tegen 1 oktober een nieuwe regering te vormen. Maar wie gaat dat kabinet leiden? We wikken en wegen hun kansen om premier te worden.
  [naar artikel]
 31. PS-voorzitter Paul Magnette: “Vivaldi is definitief dood. Regering met N-VA of nieuwe verkiezingen” (08/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Vivaldi-coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V is dood en begraven. Dat oordeelt toch PS-voorzitter Paul Magnette, na het partijbureau van de Franstalige socialisten in Brussel maandag. “Een nieuwe regering moet N-VA bevatten, anders zijn verkiezingen onvermijdelijjk”, aldus Magnette bij Le Soir.
  [naar artikel]
 32. PS-voorzitter Paul Magnette: “Vivaldi is definitief dood. Regering met N-VA of nieuwe verkiezingen” (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vivaldi-coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V is dood en begraven. Dat oordeelt toch PS-voorzitter Paul Magnette, na het partijbureau van de Franstalige socialisten in Brussel maandag. “Een nieuwe regering moet N-VA bevatten, anders zijn verkiezingen onvermijdelijjk”, aldus Magnette bij Le Soir.
  [naar artikel]
 33. PS-voorzitter Paul Magnette: “Vivaldi is definitief dood. Regering met N-VA of nieuwe verkiezingen” (08/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vivaldi-coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V is dood en begraven. Dat oordeelt toch PS-voorzitter Paul Magnette, na het partijbureau van de Franstalige socialisten in Brussel maandag. “Een nieuwe regering moet N-VA bevatten, anders zijn verkiezingen onvermijdelijjk”, aldus Magnette bij Le Soir.
  [naar artikel]
 34. Beleefdheidsbezoekje van De Croo en Magnette aan de koning: ‘Er is nog veel werk’ (28/09/2020 - De Morgen)
  Formateurs De Croo en Magnette zullen ‘zo spoedig mogelijk’ hun eindverslag overmaken aan de koning. Dat meldt het Paleis vanavond.
  [naar artikel]
 35. De Croo en Magnette ontvangen op het paleis: duidt de koning één formateur aan? (28/09/2020 - De Morgen)
  Formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) zijn toegekomen bij de koning om verslag uit te brengen over de onderhandelingen.
  [naar artikel]
 36. De Croo (Open Vld) en Magnette (PS) lonken naar het premierschap, MR en CD&V vloeken (24/09/2020 - De Morgen)
  Met de aanstelling van Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) als coformateurs blijven nog twee kandidaat-premiers over. Voor CD&V en MR is dit stevig slikken.
  [naar artikel]
 37. Het bladgoud van de Zestien komt aan een hoge prijs (11/09/2020 - De Tijd)
  21:50 Paul Magnette, Sophie Wilmès, Alexander De Croo of Koen Geens. Aan openlijke of verdoken kandidaat-premiers heeft Vivaldi geen gebrek, maar welke partij is bereid de prijs voor het premierschap te bet...
  [naar artikel]
 38. Een jaar Vivaldi: wordt De Croo meer dan een crisismanager? (01/10/2021 - De Tijd)
  21:46 Op haar eerste verjaardag rest de Vivaldi- coalitie nog twee jaar om iets te maken van de hervormingen die ze bij haar aantreden had aangekondigd. Krijgt kapitein De Croo de muiterij op zijn veelkleur...
  [naar artikel]
 39. Wilmès geeft De Croo vinylplaat van Vivaldi’s ‘De Vier Seizoenen’ cadeau (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de regering officieel is ingezworen, hebben voormalig premier Sophie Wilmès en haar opvolger Alexander De Croo badges uitgewisseld van de Wetstraat 16, het kantoor van de eerste minister. Wilmès gaf De Croo daarbij een vinylplaat cadeau: ‘De Vier Seizoenen’ van Vivaldi.
  [naar artikel]
 40. Na scherpe kritiek van Paul Magnette (PS): De Croo verdedigt werkmethode federale regering (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) ziet geen probleem in de werkmethode van zijn Vivaldi-regering. Op de RTBF-radio gaf hij vanochtend een opsomming van de domeinen waarbinnen de regering resultaten heeft geboekt. Bovendien is het een manier van werken waarmee de ministers in zijn ploeg akkoord gaan, luidde het.
  [naar artikel]
 41. Heeft Alexander De Croo Vivaldi opnieuw op de rails gezet? (12/10/2021 - Knack)
  'Eendracht maakt macht', aldus eerste minister Alexander De Croo (Open VLD). Ook de premier weet dat zijn ploeg enkel kan scoren als ze goed samenhangt. Laat dat net de grote uitdaging voor Vivaldi zijn.
  [naar artikel]
 42. Premier De Croo of premier Magnette: wie heeft de beste kaarten om zijn intrek te nemen in de Wetstraat 16? (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf dagen amper kregen formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) gisteren van koning Filip vooraleer ze maandag opnieuw...
  [naar artikel]
 43. Pieter De Crem (CD&V) schiet Vivaldi-coalitie af: “Wie denkt dat wij daarin stappen, leeft in virtuele realiteit” (12/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie denkt dat CD&V wel zal plooien en in een Vivaldi-coalitie (met socialisten, liberalen en groenen) zal stappen, leeft “in een virtuele...
  [naar artikel]
 44. Paarse motor Magnette-De Croo met ultiem compromis: miljarden uitgaven, maar waar zijn de inkomsten? (29/09/2020 - Express)
  Haalt deze coalitievorming haar deadline? Of moet ze, voor een zoveelste keer, wat tijd kopen? Vanmorgen legden coformateurs Paul Magnette... The post Paarse motor Magnette-De Croo met ultiem compromis: miljarden uitgaven, maar waar zijn de inkomsten? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Magnette en De Croo worden coformateurs, MR is niet akkoord (23/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De koning stelt Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) aan als coformateurs. Op 28 september brengen ze verslag uit. Bij MR valt te horen dat de aanduiding niet doorgesproken was. “Le MR n’est pas d’accord.”
  [naar artikel]
 46. Onderhandelaars Vivaldi-partijen in laatste rechte lijn richting regeerakkoord (28/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De onderhandelaars van de Vivaldi-partijen zitten sinds 10u opnieuw samen in het Egontpaleis voor de laatste rechte lijn richting een regeerakkoord. Het blijft de ambitie van de liberalen, socialisten, groenen en CD&V om te landen alvorens formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette maandag verslag uitbrengen bij de koning. De timing van die audiëntie ligt nog niet vast.
  [naar artikel]
 47. Zonder Paul Magnette was er geen Vivaldi geweest: “Wat belet een liberaal om sociale vooruitgang te verdedigen?” (04/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De PS-voorzitter mag dan geen premier geworden zijn, zonder Paul Magnette was er geen Vivaldi geweest. En zonder de N-VA ook niet. “Net het feit dat ik zo ver met hen onderhandeld heb, heeft me geholpen om Open Vld te overtuigen.”
  [naar artikel]
 48. N-VA reageert op aantijgingen PS: “Op welke planeet leeft Magnette eigenlijk?” (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De onderhandelingen over een nieuwe federale regering zitten in het slop. Ook na de nieuwe consultaties van de koning. Nadat Paul Magnette (PS) de N-VA verweet enkel oog te hebben voor het communautaire en niet voor het sociale, trokken de Vlaams-nationalisten op sociale media in de tegenaanval tegen wat zij “de PS-framing” noemen en vragen zich openlijk af “op welke planeet Magnette leeft.”
  [naar artikel]
 49. Vivaldi start zonder cdH, komen preformateurs Magnette en Lachaert aan zet? (04/09/2020 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en PS-voorzitter Paul Magnette zouden worden aangeduid als preformateurs van een Vivaldi-coalitie. Dat bevestigen verschillende bronnen, al lijken niet alle partijen al groen licht te geven. Lachaert brengt momenteel verslag uit bij de koning, nadien geeft hij meer uitleg op een persconferentie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.