Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 May 2022
04:24 uur

Elektrische wagens in opmars, maar Frankrijk zet mes in subsidies

Express

28/09/2020 - 16:24

Frankrijk zet het mes in subsidies voor hybride en elektrische wagens. De komende jaren gaan de premies stelselmatig naar beneden,... The post Elektrische wagens in opmars, maar Frankrijk zet mes in subsidies appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tekort aan kobalt bedreigt de opmars van de elektrische auto (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische wagens zijn in opmars en veel landen rekenen erop in de strijd tegen de klimaatopwarming. De opmars dreigt binnenkort echter gestuit te...
  [naar artikel]
 2. Tekort aan kobalt bedreigt opmars elektrische auto (21/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Elektrische wagens zijn in opmars en veel landen rekenen erop in de strijd tegen de klimaatopwarming. De opmars dreigt binnenkort echter gestuit te worden. Een nieuw rapport van de Europese Commissie wijst op een dreigend tekort aan kobalt.
  [naar artikel]
 3. Opmars elektrische en hybride wagens zet zich door: aandeel benzine- en dieselauto's krimpt (23/07/2021 - Knack)
  Het aandeel nieuw verkochte Europese auto's dat rijdt op een fossiele brandstof neemt af. Daartegenover staat een opmars van elektrische en hybride auto's tijdens het afgelopen kwartaal. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA was ongeveer een derde van de nieuwe wagens (deels) elektrisch.
  [naar artikel]
 4. 1 op de 3 Belgen wil nooit overschakelen naar een elektrische wagen (17/12/2021 - Express)
  Elektrische wagens spelen een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatopwarming. Toch is niet iedere Belg bereid om zo’n groene wagen in huis te halen. Uit een bevraging van de grootbank BNP Paribas Fortis blijkt dat 29 procent van de Belgen nooit een elektrische wagen wil aanschaffen. De elektrische wagens zijn aan een opmars bezig. […]
  [naar artikel]
 5. Elektrische auto’s in opmars, Tesla verliest marktdominantie (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Elektrische auto’s in opmars, Tesla verliest marktdominantie Het aandeel van geëlektrificeerde wagens in België blijft toenemen. Eind 2020 was ongeveer 14 procent van de nieuw geregistreerde wagens in België (deels) elektrisch. Negen maanden later is dat aandeel gestegen tot 21 procent. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van de FEBIAC. Tesla krijgt hierdoor met steeds meer concurrentie te maken. De Belgische automarkt […] Lees dit artikel: Elektrische auto’s in opmars, Tesla verliest marktdominantie
  [naar artikel]
 6. ‘Als we niet opletten worden elektrische wagens een voorrecht voor de rijken’ (13/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Als we niet opletten worden elektrische wagens een voorrecht voor de rijken’ Carlos Tavares, CEO van de autoproducent Stellantis, waarschuwt voor de perverse gevolgen wanneer regeringen wereldwijd de diesel- en benzinewagens te snel verbieden. ‘Als dat te snel gebeurt, kunnen elektrische wagens autorijden veel te duur maken voor de middenklasse’, waarschuwde hij tijdens een conferentie van Financial Times. Elektrische wagens zijn aan een stevige opmars bezig. Meer […] Lees dit artikel: ‘Als we niet opletten worden elektrische wagens een voorrecht voor de rijken’
  [naar artikel]
 7. Renault bouwt in Noord-Frankrijk "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autobouwer Renault zal in het noorden van Frankrijk de "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" uitbouwen. Het gaat in feite om drie sites, waar tegen 2025 400.000 elektrische auto's per jaar van de band zouden moeten rollen.
  [naar artikel]
 8. Hybride wagens doen het beter dan elektrische (04/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het voorbije jaar zijn er in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Dat is minder dan een half procent van de totale autoverkoop, blijkt uit de meest recente cijfers van automobielfederatie Febiac. De markt groeit ook traag: in 2016 werden er 2.055 elektrische wagens ingeschreven. Hybride voertuigen kennen een veel grotere opmars, met zowat 24.000 inschrijvingen in 2017 of zowat twee derde meer dan het jaar voordien. En voor het eerst werden er in 2017 meer benzine- dan dieselwagens verkocht in ons land.
  [naar artikel]
 9. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd. Duitsland wilde tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens halen. “Iedereen dacht dat dit een onmogelijke doelstelling was. Maar amper een halfjaar later dan voorzien, zullen er in juli 2021 […] Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen
  [naar artikel]
 10. Autosector: “Elektrische wagens garanderen volgende vijf jaar al een winstgevende groei” (01/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Autosector: “Elektrische wagens garanderen volgende vijf jaar al een winstgevende groei” Elektrische voertuigen zullen tegen het einde van dit decennium iets meer dan de helft van de verkoop van nieuwe wagens in de Verenigde Staten en China vertegenwoordigen. De sector zou dit niveau bovendien ook zonder hulp van subsidies van de overheid kunnen bereiken. Dat blijkt uit een enquête van consulent KPMG bij duizend executives uit […] Lees dit artikel: Autosector: “Elektrische wagens garanderen volgende vijf jaar al een winstgevende groei”
  [naar artikel]
 11. Chinese producenten elektrische wagens Nio en Xpeng leggen Tesla het vuur aan de schenen: ze produceerden twee keer zo snel hun eerste 100.000 wagens (11/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese producenten elektrische wagens Nio en Xpeng leggen Tesla het vuur aan de schenen: ze produceerden twee keer zo snel hun eerste 100.000 wagens De Chinese producenten zijn aan een stevige opmars bezig. Ze willen dan ook zo snel mogelijk hun wagens aan de man brengen. En dat leidt tot een ongeziene snelle productie van elektrische wagens. De Chinese producenten Xpeng en Nio zijn er namelijk in geslaagd om elk 100.000 wagens te produceren in zes jaar tijd. Tesla […] Lees dit artikel: Chinese producenten elektrische wagens Nio en Xpeng leggen Tesla het vuur aan de schenen: ze produceerden twee keer zo snel hun eerste 100.000 wagens
  [naar artikel]
 12. Duitsland wil subsidies elektrische wagens terugschroeven (16/04/2022 - Express)
  Duitsland stopt mogelijk eind dit jaar de subsidies voor een plugin-hybride wagen. Dat is eerder dan gepland. Bovendien zou vanaf volgend jaar ook de bonus voor de aankoop voor elektrische voertuigen met een derde kunnen worden verlaagd. Die maatregelen worden momenteel door de betrokken ministeries besproken. Dat heeft een bron rond de Duitse federale regering […]
  [naar artikel]
 13. Ook elektrische wagens hebben startproblemen in de koude. Dit is wat je eraan kan doen (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn drukke dagen voor pechverhelpingsorganisatie VAB. Startproblemen bij wagens met een verbrandingsmotor uiteraard, maar VAB vertelt aan HLN Drive dat ook elektrische wagens met de nodige problemen kampen.
  [naar artikel]
 14. Elektrische wagens bieden meer opslagcapaciteit dan vaste netwerk (30/01/2020 - Express)
  Elektrische wagens kunnen niet alleen een belangrijke bijdrage tot een duurzame mobiliteit leveren, maar vormen ook een interessant platform voor de promotie van nieuwe energiebronnen. Dat staat in een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). De onderzoekers berekenden dat elektrische wagens tegen het midden van deze eeuw met hun batterijen een gezamenlijke opslagcapaciteit […] The post Elektrische wagens bieden meer opslagcapaciteit dan vaste netwerk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Bedenkingen bij elektrische wagens nog niet helemaal verdwenen (11/01/2021 - Express)
  Het enthousiasme voor de aankoop van een elektrische auto is de jongste jaren toegenomen, maar er zijn wereldwijd nog altijd aanzienlijke verschillen. Dat blijkt uit een rapport van het Duitse bedrijf Continental, toeleverancier van de autosector, in China, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Japan. De onderzoekers stelden daarbij vast dat in China de bevolking […] The post Bedenkingen bij elektrische wagens nog niet helemaal verdwenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Volstaat stopcontact voor elektrische auto? Kan je overal laadpaal installeren? En hoe zit het in de stad? (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met het Belgische wetsvoorstel om vanaf 2026 alleen nog maar emissievrije bedrijfswagens fiscaal interessant te maken, zijn elektrische wagens mogelijk aan een opmars bezig. Maar wat heb je thuis nodig voor een elektrische auto? Kan je overal een laadpaal installeren? En hoe zit het in de stad? Wij geven een praktisch overzicht.
  [naar artikel]
 17. Verliezen elektrische bedrijfswagens binnenkort hun fiscaal voordeel door begrotingsgat van één miljard? (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bedrijfswagen is opnieuw een hot topic geworden in de Wetstraat. De reden? De subsidies voor elektrische wagens zouden wel eens een groot gat kunnen slaan in de begroting. HLN Drive analyseert het probleem.
  [naar artikel]
 18. Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen (25/01/2021 - Express)
  De eerste generatie chauffeurs van elektrische wagens blijkt een sterke intentie te tonen om de technologie ook in de toekomst trouw te blijven. Dat blijkt uit een studie van analisten JD Power en PlugShare, gebaseerd op een enquête bij 9.632 eigenaars van elektrische wagens in de Verenigde Staten in de herfst van vorig jaar. Vastgesteld […] The post Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Elektrische wagens verkopen, maar ook de SUV-markt zit in de lift (22/01/2021 - Express)
  SUV boven, dat is een conclusie van het Internationaal Energie-agentschap dat in een rapport kijkt naar de gevolgen van de autoverkoop. Elektrische wagens winnen terrein, maar terreinwagens blijken toch koning. In 2020 viel de verkoop van SUV’s met 3 miljoen, zowat 3 procent van het totaal tegenover vorig jaar, in absolute cijfers. Maar het aandeel […] The post Elektrische wagens verkopen, maar ook de SUV-markt zit in de lift appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Groene golf van elektrische wagens op Vlaamse wegen blijft voorlopig uit (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal elektrische of plug-in hybride wagens in Vlaanderen stijgt wel, maar van een grote groene golf in het Vlaamse wagenpark is nog geen sprake. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-parlementslid Andries Gryffroy heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Zo rijden er momenteel 77.645 elektrische of plug-in hybride wagens rond tegenover zo'n 46.000 wagens vorig jaar.
  [naar artikel]
 21. Elektrische wagens blijven uitzondering: nog geen tienduizend op de weg (22/10/2018 - De Morgen)
  Elektrische wagens worden steeds populairder, maar blijven een uitzondering op de Belgische wegen. Dat blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau Statbel. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische personenwagens in ons land, slechts 0,158 procent van het totaal. Toch wil de Vlaamse overheid tegen 2020 60.000 elektrische auto’s zien rijden.
  [naar artikel]
 22. Schrapt de regering vandaag het fiscaal voordeel voor elektrische bedrijfswagens? (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bedrijfswagen is opnieuw een hot topic geworden in de Wetstraat. De reden? De subsidies voor elektrische wagens zouden wel eens een groot gat kunnen slaan in de begroting. HLN Drive analyseert het probleem.
  [naar artikel]
 23. Gemeenten willen boetes voor elektrische wagens die laadpaal te lang bezet houden (08/02/2019 - De Standaard)
  Als een gewone wagen parkeert bij een laadpaal voor elektrische wagens, dan kan die een boete krijgen. Maar elektrische wagens die de plaats nodeloos bezet houden, riskeren dat niet. Dat moet veranderen, vindt de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 24. Tesla stelt Superchargers ter beschikking aan alle elektrische wagens (18/05/2022 - Express)
  Tesla, de bekende Amerikaanse producent van elektrische wagens, opent de Belgische snelladers, ook wel Superchargers genoemd, voor alle elektrische voertuigen. Op die manier krijgt ons land er ruim 140 laadpunten bij. Eigenaars van elektrische wagens in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Oostenrijk en België kunnen voortaan hun voertuig ook opladen aan een laadpunt van Tesla. […]
  [naar artikel]
 25. Verkoop elektrische wagens schiet de hoogte in (maar niet hoog genoeg) (12/05/2020 - Express)
  De registratie van volledig elektrische wagens in Europa is met bijna 60 procent gestegen tijdens de eerste drie maanden van... The post Verkoop elektrische wagens schiet de hoogte in (maar niet hoog genoeg) appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Vlaanderen op koers voor 60.000 elektrische of hybride wagens in 2020 (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen zit op schema om een aantal doelstellingen rond elektrische wagens te halen. Zo rijden er in Vlaanderen momenteel bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond en staan er 3.655 laadpalen. In de plannen van de Vlaamse regering wordt gemikt op 60.000 elektrische voertuigen en 5.000 laadpalen tegen eind 2020.
  [naar artikel]
 27. Bedrijven willen meer elektrische wagens, maar autobouwers kunnen vraag niet volgen (11/02/2020 - Express)
  Vele bedrijven zijn bereid om hun autovloot met elektrische wagens uit te rusten, maar daarbij dreigen belangrijke bevoorradingsprobleem. Dat blijkt uit een rapport van de Climate Group, gebaseerd op een enquête bij ondernemingen die zich hebben geëngageerd tegen eind dit decennium exclusief van elektrische wagens gebruik te maken. ‘Bedrijven zullen tegen eind dit decennium minstens […] The post Bedrijven willen meer elektrische wagens, maar autobouwers kunnen vraag niet volgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Tijd voor het laatste bezoek aan het tankstation (04/01/2018 - VRT NWS)
  Miljoenen subsidies voor elektrische auto's blijven onaangeroerd. Het marktaandeel van elektrische wagens bedraagt slechts 0,5 procent. Volgens Michel Davidts van energieleverancier Eneco heeft een en ander te maken met de angst voor rijbereik bij de consument. Maar die is ongegrond. Ook de overheid maakt een denkfout door laadpalen te installeren op kosten van de belastingsbetaler.
  [naar artikel]
 29. Groepsaankoop elektrische wagens: al 80 Vlamingen kochten auto (27/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tot dusver hebben 2.655 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex voor de groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen in opdracht van de Vlaamse overheid. Al 80 elektrische wagens werden via de groepsaankoop verkocht aan particulieren. Dat meldt het bedrijf zaterdag.
  [naar artikel]
 30. Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent (20/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent De Volkswagen Group heeft in de eerste jaarhelft aanzienlijk meer elektrische auto’s en plug-inhybrides aan de man gebracht. Dat maakte de autobouwer dinsdag bekend. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar gingen wereldwijd 170.939 elektrische auto’s van de VW-merken naar klanten. Het gaat om een stijging met 165 procent ten opzichte van de eerste […] Lees dit artikel: Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent
  [naar artikel]
 31. Niemand wil subsidies voor elektrische auto (03/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Sinds enkele jaren stimuleert de Vlaamse regering de aankoop van elektrische wagens, die nog altijd relatief duur zijn. Maar voorlopig met weinig succes: vorig jaar werd amper een kwart van de subsidiepot van vijf miljoen euro gebruikt. Maar minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) verwacht dit jaar een stijging van de vraag en voegt daarom het overschot bij de pot van dit jaar. Tex Van Berlaer
  [naar artikel]
 32. Subsidies zijn de enige manier om ook particulieren in een e-auto te krijgen (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal particulieren dat in Nederland een elektrische auto koopt, is de voorbije twee jaar fors gestegen. Net als in België wordt het merendeel van de nieuwe elektrische wagens ingeschreven op naam van een bedrijf, maar sinds 2019 steeg het particuliere aandeel in de inschrijvingen van 12 naar 21 procent. In België waren vorig jaar nog steeds bijna negen op tien volledig elektrische auto’s een bedrijfswagen.
  [naar artikel]
 33. 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? (28/01/2020 - Express)
  Momenteel rijden er bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond in Vlaanderen en staan er 3.655 laadpalen. Het is echter nog afwachten of de Vlaamse regering haar doel van 60.000 elektrische wagens en 5.000 laadpalen tegen eind dit jaar haalt. Dat blijkt uit cijfers die Andries Gryffroy (N-VA) heeft opgevraagd bij minister Zuhal Demir […] The post 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Installatie laadpunten kan groeiende verkoop elektrische wagens niet volgen (14/04/2022 - Express)
  De verkoop van elektrische wagens kent een sterke groei, maar de installatie van openbare oplaadpunten kan dat tempo niet volgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Bloomberg New Energy Finance. Tevens wordt opgemerkt dat de vloot elektrische wagens in China naar zijn omvang meer openbare laadpunten ter beschikking heeft dan in Europa of de Verenigde […]
  [naar artikel]
 35. Vlaamse overheid start groepsaankoop elektrische wagens, "is dit een taak van de overheid?" (18/01/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid wil via een groepsaankoop de verkoop van elektrische wagens stimuleren. Maar automobielfederatie febiac reageert ontstemd. "Is dit de taak van de overheid?" Vandaag heeft 1,94% van de wagens een elektrische batterij. Tegen 2020 zou dat 7,5% moeten zijn.
  [naar artikel]
 36. Na dodelijke crash: experts waarschuwen voor kracht elektrische wagens (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische en hybride wagens maken veel minder geluid én zijn milieubewuster maar zijn minstens even krachtig als een wagen die gewoon op
  [naar artikel]
 37. Chinese producenten van elektrische wagens maken zich klaar om Europa te veroveren (24/04/2021 - Express)
  De Chinese producenten van elektrische wagens lonken naar Europa. Zo heeft onder meer de Chinese wagenproducent Nio laten weten dat het in het tweede jaarhelft van 2021 wil neerstrijken in onze contreien. De Europese markt van elektrische wagens zal binnenkort een aantal nieuwe spelers mogen verwelkomen. Na het laatste jaar van groei op ’s werelds […] Lees dit artikel: Chinese producenten van elektrische wagens maken zich klaar om Europa te veroveren
  [naar artikel]
 38. De zoektocht naar de nieuwe Tesla: de beurswaarde van deze producenten van elektrische wagens is ontploft (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De zoektocht naar de nieuwe Tesla: de beurswaarde van deze producenten van elektrische wagens is ontploft Beleggers hebben meer en meer aandacht voor producenten van elektrische wagens. De populariteit van sommige autofabrikanten op de beurs is zodanig groot dat ze nu al meer waard zijn dan de gevestigde waarden. Het aandeel van Rivian, een producent van elektrische wagens die vorige week naar de beurs trok, is sinds zijn beursintroductie met maar […] Lees dit artikel: De zoektocht naar de nieuwe Tesla: de beurswaarde van deze producenten van elektrische wagens is ontploft
  [naar artikel]
 39. Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan (05/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan Meer en meer wagenproducenten spitsen zich toe op de productie van elektrische wagens. Ook Toyota werkt aan dergelijke projecten. De autoproducent brengt in 2022 een volledig elektrische wagen op de markt. Maar het bedrijf heeft ook nog oog vooor andere realisaties. Zo zal het blijven werken aan hybride en waterstofwagens. Toyota’s eerste wapenfeit? Het bedrijf […] Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan
  [naar artikel]
 40. Waarom je met een elektrische wagen ook trager moet rijden omwille van fijn stof (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op verschillende snelwegen in Vlaanderen geldt omwille van de grote hoeveelheid fijn stof een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Die beperking geldt ook voor schonere elektrische wagens. Maar zijn elektrische wagens wel zo groen als we denken?
  [naar artikel]
 41. Daarom hebben elektrische wagens vaak vreemde velgen (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische wagens zien er steeds vaker uit als modellen met een conventionele verbrandingsmotor, maar de velgen blijven toch behoorlijk verschillen. HLN Drive legt uit waarom dit het geval is.
  [naar artikel]
 42. Premies voor elektrische wagens stopgezet (25/10/2019 - Metro)
  Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Wie ten laatste op 31 december een elektrische wagen koopt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. Elektrische auto’s worden echter slechts in een minderheid van de gevallen door particulieren aangekocht. Voor de zowat 3.600 verkochte elektrische wagens in 2018 werden daarom slechts een vierhonderdtal premies aangevraagd. De maatregel heeft de verwachtingen dus niet ingelost, is vandaag te horen. bron: Belga Het bericht Premies voor elektrische wagens stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Premies voor elektrische wagens stopgezet (25/10/2019 - Metro)
  Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Wie ten laatste op 31 december een elektrische wagen koopt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. Elektrische auto’s worden echter slechts in een minderheid van de gevallen door particulieren aangekocht. Voor de zowat 3.600 verkochte elektrische wagens in 2018 werden daarom slechts een vierhonderdtal premies aangevraagd. De maatregel heeft de verwachtingen dus niet ingelost, is vandaag te horen. bron: Belga Het bericht Premies voor elektrische wagens stopgezet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Subsidiebonanza slaat door: elektrische Renault is nu gratis in Duitsland (16/07/2020 - Express)
  Een nieuwe inspanning van Europese overheden om elektrische wagens aantrekkelijker te maken, lijkt door te slaan. De nieuwe subsidies in... The post Subsidiebonanza slaat door: elektrische Renault is nu gratis in Duitsland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. De vraag naar elektrische wagens stijgt. Maar kan de markt wel volgen en blijft dat betaalbaar? (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering wil dat vanaf 2029 enkel nog elektrische wagens worden verkocht. Om dat voor het grote publiek mogelijk te maken, zullen de prijzen wel nog aardig moeten zakken. Maar nu al maakt de grote vraag essentiële materialen als lithium en halfgeleiders een pak schaarser en dus duurder. Wij vroegen aan voorzitter Jochen De Smet van EV Belgium, de sectorfederatie voor elektrische mobiliteit, wat hij verwacht van die elektrische omschakeling en het effect op de prijzen.
  [naar artikel]
 46. Gedaan met belastingvoordeel voor elektrische wagens in Noorwegen? (13/05/2022 - Express)
  Noorwegen wil de btw-vrijstelling voor elektrische wagens schrappen. In de plaats komt wel een ander prijsvoordeel. 64 procent van alle auto’s die vorig jaar in Noorwegen verkocht werden, zijn elektrisch. Het land is daarmee flink op weg om zijn doelstelling van CO2-uitstootloos personenvervoer te realiseren. Als incentive is er voor elektrische wagens in Noorwegen een […]
  [naar artikel]
 47. Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens Autofabrikanten over de hele wereld zijn van plan om tegen het einde van dit decennium meer dan een half biljoen dollar te investeren in de productie van elektrische wagens en batterijen. Dat blijkt uit een analyse van het persbureau Reuters. Opgemerkt wordt dat de constructeurs met hun investeringen proberen te voldoen aan de steeds strengere […] Lees dit artikel: Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens
  [naar artikel]
 48. IMF: ‘Noorwegen moet dure elektrische wagens belasten’ (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IMF: ‘Noorwegen moet dure elektrische wagens belasten’ Noorwegen zou moeten beginnen met het belasten van dure elektrische wagens. Die inkomsten moeten het land helpen om de totaalkost van zijn genereuze stimulus-programma voor de verkoop van auto’s met batterijen te verlagen. Dat staat in een rapport van economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Indien het voorstel daadwerkelijk zou worden geïmplementeerd, kan Noorwegen […] Lees dit artikel: IMF: ‘Noorwegen moet dure elektrische wagens belasten’
  [naar artikel]
 49. BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst De verkoop van elektrische auto’s – zowel puur elektrische modellen als hybride voertuigen – heeft bij de Duitse autofabrikant BMW de grens van een miljoen exemplaren overschreden. Tegen midden dit decennium wil de constructeur een volgende mijlpaal van twee miljoen exclusief elektrische wagens bereiken. Dat heeft Pieter Nota, binnen de raad van bestuur van BMW […] Lees dit artikel: BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy