Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:44 uur

Vivaldi snijdt meteen open zenuw aan

De Tijd

02/10/2020 - 05:33

05:30 Een miljonairstaks: de regering-De Croo is nog geen dag uit de startblokken, of daar wordt de open zenuw al zichtbaar. Premier Alexander De Croo (Open VLD) wil vaart maken, om de zaak niet te laten et...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Crem legt open zenuw bij CD&V bloot (15/07/2019 - De Tijd)
  15:14 Met zijn uithaal naar de christelijke zuil heeft Pieter De Crem een open zenuw geraakt bij CD&V. De partijtop wil niet reageren. Het is wachten op de evaluatie van de ‘twaalf apostelen’.
  [naar artikel]
 2. Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen Een wijziging van de Grondwet, om haatspraak voor de correctionele rechtbank te krijgen, in plaats van voor het hof van assisen: het was de grote ambitie van Vivaldi. De premier, Alexander De Croo (Open Vld), sprak er zich vorige week fors over uit in de Kamer. Meteen ging ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) stevig […] Lees dit artikel: Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen
  [naar artikel]
 3. 'Godverdomme!': frontale botsing tussen Vivaldi-partijen en oppositie in Kamer (17/09/2020 - Knack)
  Op de eerste zitting van het federale parlement is het meteen tot een clash gekomen tussen oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en PVDA en de Vivaldi-coalitie. N-VA-fractieleider Peter De Roover en Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) waren de protagonisten.
  [naar artikel]
 4. De Wever met N-VA naar reservebank: Lachaert (Open VLD) kiest voor Vivaldi, maar clasht meteen met socialisten (28/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  N-VA moet de formatie lijdzaam ondergaan vanop de reservebank. Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever laten weten dat hij Vivaldi op de sporen probeert te zetten. Probeert, want de coalitie van liberalen, socialisten, groenen en CD&V is nog lang niet vertrokken.
  [naar artikel]
 5. Vivaldi is plan A van Egbert Lachaert (Open Vld), brokken met N-VA lijken gelijmd (27/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zal in eerste instantie proberen een federale vierseizoenscoalitie met liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten op poten te zetten. De optie “wordt momenteel onderzocht”, klinkt het bij Open Vld, maar indien Vivaldi toch mislukt “staan nog altijd andere pistes open”. De brokken met N-VA-voorzitter Bart De Wever, wiens partij niet in een zogenaamde Vivaldi-coalitie zit, lijken intussen gelijmd.
  [naar artikel]
 6. Open Vld snijdt nieuwe ethische discussie aan: ‘Laat euthanasie toe bij mensen met dementie’ (21/11/2019 - De Morgen)
  Terwijl het debat over de uitbreiding van abortus nog volop woedt, snijdt Open Vld al een ‘nieuwe’ ethische discussie aan. De partij dient in de Kamer een wetsvoorstel in om euthanasie bij wilsonbekwamen mogelijk te maken.
  [naar artikel]
 7. Alexander De Croo premier van Vivaldi (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Vivaldi wordt De... The post Alexander De Croo premier van Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. De Crem legt hypotheek op Vivaldi (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Als we in Vivaldi meestappen, zal het oppositie voeren binnen de meerderheid zijn.” Minister Pieter De Crem vindt dat CD&V niets te zoeken heeft in een paars-groene regering. Het brengt de Vivaldi-partijen, die zich vandaag in het parlement voor het eerst eensgezind moeten tonen, meteen in een moeilijk parket.
  [naar artikel]
 9. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert probeert eerst "Vivaldi", met liberalen, socialisten, christendemocraten en groenen (27/08/2020 - VRT NWS)
  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zal in eerste instantie proberen een federale vierseizoenscoalitie met liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten op poten te zetten. De optie "wordt momenteel onderzocht", klinkt het bij Open VLD, maar indien Vivaldi toch mislukt "staan nog altijd andere pistes open". De brokken met N-VA-voorzitter Bart De Wever, wiens partij niet in een zogenaamde Vivaldi-coalitie zit, lijken intussen gelijmd.
  [naar artikel]
 10. De Wever naar reservebank: Lachaert kiest voor Vivaldi maar clasht meteen met socialisten (28/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA moet de formatie lijdzaam ondergaan vanop de reservebank. Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever laten weten dat hij Vivaldi op de sporen probeert te zetten. Probeert, want de coalitie van liberalen, socialisten, groenen en CD&V is nog lang niet vertrokken.
  [naar artikel]
 11. Vivaldi-overleg struikelt over abortus en kernuitstap (03/09/2020 - Express)
  Informateur Egbert Lachaert (Open Vld) zat de hele namiddag samen met de acht partijvoorzitters van Vivaldi, opvallend genoeg dus ook... The post Vivaldi-overleg struikelt over abortus en kernuitstap appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Twijfels over de begroting van Vivaldi: ‘De achilleshiel van de regering’ (02/10/2020 - De Morgen)
  Wie zorgt ervoor dat de factuur van Vivaldi niet ontspoort? Geen minister, maar de onbekende staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld).
  [naar artikel]
 13. Vivaldi-gesprekken? Vooral stilte voor de storm (15/09/2020 - De Morgen)
  De Vivaldi-partijen proberen hun regeerakkoord vorm te geven. Maar de zwaarste beslissingen – over de inhoud en casting – blijven open.
  [naar artikel]
 14. Vivaldi in de startblokken: ‘Er is vertrouwen’ (04/09/2020 - De Morgen)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) roept vanochtend de voorzitters van PS, sp.a, CD&V, cdH, MR, Ecolo en Groen opnieuw samen. Het wordt de vergadering van de waarheid: kan Vivaldi starten?
  [naar artikel]
 15. Landingsgestel Vivaldi hapert (03/09/2020 - De Tijd)
  20:42 Koninklijk onderhandelaar Egbert Lachaert (Open VLD) is er donderdag niet in geslaagd een doorbraak te forceren in de formatie. Onder meer de kernuitstap bleek een twistpunt op het Vivaldi-overleg, wa...
  [naar artikel]
 16. Vivaldi neemt cybercriminelen in het vizier (09/11/2020 - De Morgen)
  Vivaldi maakt werk van cyberveiligheid. Het leger zal een ‘cybermacht’ oprichten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil België uitbouwen ‘tot een van de minst kwetsbare landen in Europa’.
  [naar artikel]
 17. Waarom Open VLD de N-VA liet vallen en voor Vivaldi gaat (08/09/2020 - De Standaard)
  Het heeft er alle schijn van dat we naar een Vivaldi-coalitie gaan, en niet naar een coalitie van N-VA en PS. In dat verhaal speelde Open VLD een cruciale rol. Waarom gaat die partij uiteindelijk liever in zee met socialisten, groenen en CD&V dan met N-VA?
  [naar artikel]
 18. Vivaldi krijgt na marathondebat het vertrouwen in de Kamer, pensioendossier nu meteen op bord regering: “6 à 8 weken om het op te lossen” (15/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vivaldi krijgt na marathondebat het vertrouwen in de Kamer, pensioendossier nu meteen op bord regering: “6 à 8 weken om het op te lossen” Na liefst 34 uur non-stop debat zit het erop: met 81 stemmen (heel Vivaldi) tegen 59 krijgt de regering-De Croo I het vertrouwen. Verwonderlijk was dat niet. Want na een woelige interne onderhandeling, stonden in de Kamer een aantal overtuigde Vivaldisten recht. Met name de PS ontbond alle duivels om de PVDA-PTB terug te drijven. […] Lees dit artikel: Vivaldi krijgt na marathondebat het vertrouwen in de Kamer, pensioendossier nu meteen op bord regering: “6 à 8 weken om het op te lossen”
  [naar artikel]
 19. Alexander De Croo premier van Vivaldi-regering (30/09/2020 - Express)
  Alexander De Croo  (Open Vld) wordt eerste minister van de Vivaldi-regering. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Zo dadelijk meer. The post Alexander De Croo premier van Vivaldi-regering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Lachaert gaat voor Vivaldi, maar is nog niet thuis (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) trekt vandaag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen. Toch...
  [naar artikel]
 21. Vivaldi in doodlopend straatje met aanpak haatspraak (31/05/2021 - De Tijd)
  20:38 De Vivaldi-partners reiken de N-VA de hand, maar dat lijkt ze niet aan de tweederdemeerderheid te helpen die nodig is om hatespeech te vervolgen. De N-VA wil de meerderheid niet depanneren. En Open VL...
  [naar artikel]
 22. Vivaldi in de startblokken, maar kernuitstap en gezondheidsbudget zijn nog mogelijke spelbrekers (04/09/2020 - De Morgen)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) roept vrijdagochtend de voorzitters van PS, sp.a, CD&V, cdH, MR, Ecolo en Groen opnieuw samen. Het wordt de vergadering van de waarheid: kan Vivaldi starten?
  [naar artikel]
 23. Geens past voor Vivaldi: CD&V moet nu ‘radicaal vernieuwen’, ook Open Vld en Vooruit met verse namen (25/09/2020 - Express)
  Geen Koen Geens (CD&V) in Vivaldi. De huidige vicepremier van de christendemocraten past zelf voor een nieuwe termijn als nummer... The post Geens past voor Vivaldi: CD&V moet nu ‘radicaal vernieuwen’, ook Open Vld en Vooruit met verse namen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Vivaldi-partijen voor het eerst samen aan tafel (30/08/2020 - De Morgen)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) heeft vanavond een vergadering georganiseerd met de voorzitters van de partijen die in aanmerking komen om een Vivaldi-coalitie te vormen.
  [naar artikel]
 25. Wat met Vivaldi? Lachaert (Open Vld) overlegt enkel met socialisten (22/09/2020 - De Morgen)
  Woensdag is het erop of eronder voor Vivaldi. De liberalen en socialisten kijken elkaar in de ogen en proberen zich te verzoenen, maar evident is dat allerminst.
  [naar artikel]
 26. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open Vld zijn ook MR, PS, sp.a, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 27. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koninklijk opdrachthouder en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 28. Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen (30/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koninklijk opdrachthouder en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.
  [naar artikel]
 29. Waarom Vivaldi voor geen enkele partij een evidentie is: “Cruciale fase, maar er is nog veel werk” (27/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paars-groene partijen staan klaar om de Rubicon over te steken naar Vivaldi. Opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) wil de aarzelende CD&V...
  [naar artikel]
 30. Coens, Lachaert en Rousseau willen geen Vivaldi-schoonmoeders zijn (tenzij het ertoe doet) (06/10/2020 - Knack)
  De voorzitters van CD&V, Open VLD en SP.A zullen de regering-De Croo de vrijheid geven om eigen beleid uit te werken. Maar Vivaldi volledig lossen, dat zit er niet aan te komen.
  [naar artikel]
 31. Centrum van CD&V en Open Vld zaait twijfel door deur naar Vivaldi open te houden: N-VA zet daarop fors druk (25/05/2020 - Express)
  Open Vld en zeker CD&V houden de kaarten tegen de borst: crisis of niet, zij lijken niet van plan snel... The post Centrum van CD&V en Open Vld zaait twijfel door deur naar Vivaldi open te houden: N-VA zet daarop fors druk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. D-Day voor Vivaldi: twee kandidaat-premiers vallen af, discussie over de centen gaat voort (23/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Crasht Vivaldi woensdagavond of tuft de coalitie na een hevige crisis dan toch richting een regeerakkoord? De preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) werken nog altijd aan een nota die ze later op de dag gaan voorleggen aan MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij heeft de sleutels voor Vivaldi in handen. Alles draait zoals altijd rond de centen.
  [naar artikel]
 33. Geen rust in Vivaldi-tent: Coens gooit alweer een bommetje (07/09/2020 - Express)
  De Vivaldi-partijen ontbreken elke vorm van zelfdiscipline, als het over communicatie gaat. Preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open... The post Geen rust in Vivaldi-tent: Coens gooit alweer een bommetje appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Liberalen willen poort gezamenlijk openbeuken, maar MR spreekt meteen alweer over Vivaldi (06/08/2020 - Express)
  Het noodzakelijke gesprek met de groenen zit erop, preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) richten de blik... The post Liberalen willen poort gezamenlijk openbeuken, maar MR spreekt meteen alweer over Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Veldrijder (17) tijdelijk verlamd aan kuit na banaal incident met schijfremmen: “Rem sneed zenuw door” (10/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De beloftevolle veldrijder Cédric Mertens (17) uit Herenthout zal moeten vechten voor zijn carrière. Zijn moderne schijfremmen hakten in op zijn kuit tijdens een cross in Kasterlee. Een belangrijke zenuw werd doorgesneden, waardoor hij zelfs tijdelijk verlamd is.
  [naar artikel]
 36. Vergadering van de waarheid voor Vivaldi: ‘Er is vertrouwen’ (04/09/2020 - De Morgen)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) roept vanochtend de voorzitters van PS, sp.a, CD&V, cdH, MR, Ecolo en Groen opnieuw samen. Het wordt de vergadering van de waarheid: kan Vivaldi starten?
  [naar artikel]
 37. Sereniteit helemaal zoek binnen Vivaldi: “Wij laten ons niet dicteren door de PS”, kondigt Lachaert (Open Vld) aan, na fors offensief van Bouchez (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Sereniteit helemaal zoek binnen Vivaldi: “Wij laten ons niet dicteren door de PS”, kondigt Lachaert (Open Vld) aan, na fors offensief van Bouchez We dreigen in herhaling te vallen: het rommelt binnen Vivaldi. De tweede en laatste dag van een grote Werkgelegenheidsconferentie voor de federale regering. Spectaculaire beslissingen worden daar niet genomen. Maar tegelijk is, alweer, een rondje Vivaldi-boksen aan de gang over ‘werk’, dat allerminst fraai oogt. Harde uithalen tussen de Franstalige partijvoorzitters volgen elkaar in sneltempo […] Lees dit artikel: Sereniteit helemaal zoek binnen Vivaldi: “Wij laten ons niet dicteren door de PS”, kondigt Lachaert (Open Vld) aan, na fors offensief van Bouchez
  [naar artikel]
 38. Egbert Lachaert (Open Vld) laat N-VA weten dat hij voor Vivaldi-coalitie kiest (27/08/2020 - De Morgen)
  Kort voor zijn bezoek aan de koning heeft opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) N-VA laten weten dat hij nu toch voor een federale regering zonder hen gaat. Daarmee is hij officieel de weg naar een Vivaldi-coalitie (liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten) ingeslagen.
  [naar artikel]
 39. Bruno Tobback (sp.a) over Vivaldi: “Er zal geld moeten beschikbaar zijn, we moeten investeren” (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert nog veel werk heeft aan zijn Vivaldi-coalitie, werd gisteren bevestigd tijdens het overleg met de...
  [naar artikel]
 40. Vivaldi worstelt met ‘de grote schrapoefening’ (28/09/2020 - De Morgen)
  De zeven partijen van de Vivaldi-coalitie hebben een verlanglijstje klaar met bijna 11 miljard nieuwe beleidsmaatregelen. Dat moet nu nog teruggebracht worden met minstens de helft. Formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) staan voor een moeilijke evenwichtsoefening.
  [naar artikel]
 41. Vivaldi-partijen zitten samen voor overleg (30/08/2020 - De Tijd)
  19:53 Koninklijk onderhandelaar Egbert Lachaert (Open VLD) zit samen met de partijen die samen een Vivaldi-coalitie zouden kunnen vormen.
  [naar artikel]
 42. Hoe CD&V haar vrees ziet uitkomen: N-VA richt torpedo’s op Vivaldi-coalitie (13/09/2020 - De Morgen)
  Met een paar stevige torpedo’s zet N-VA de Vivaldi-partijen meteen onder druk. CD&V’s vrees blijkt niet ongegrond: de christendemocraten waren al bang dat de afwijkende samenstelling tussen de Vlaamse en de federale regering tot problemen zou leiden.
  [naar artikel]
 43. CD&V zuigt alle aandacht naar zich: rommelige ledenbevraging geeft Coens intern wapen om opties open te houden, inclusief Vivaldi (09/03/2020 - Express)
  CD&V roept het over zichzelf af: de christendemocraten staan onder grote druk om naar een volgende fase in de formatie te gaan, richting Vivaldi. De manier waarop oogt amateuristisch. Wat gebeurt er precies? Vandaag om 16 uur trekken Kamervoorziter Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) naar de koning, zoals aangekondigd bij het begin […] The post CD&V zuigt alle aandacht naar zich: rommelige ledenbevraging geeft Coens intern wapen om opties open te houden, inclusief Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. CD&V twijfelt over Vivaldi. ‘Dit is niet het signaal dat de kiezer gegeven heeft’ (01/09/2020 - De Morgen)
  CD&V is verdeeld over de deelname aan een Vivaldi-coalitie. Een extra topoverleg om daarover te beslissen, werd maandagavond op de valreep afgeblazen. Ook de socialisten leggen hun lat voor Vivaldi hoog.
  [naar artikel]
 45. Coronabesmetting bij Vivaldi-top legt mogelijk weer probleem leiding op tafel: ‘Erg vervelend nu’ (10/09/2020 - Express)
  Vivaldi gaat voort: vanmorgen hebben de voorzitters van PS, MR, Ecolo, CD&V, Open Vld, Groen en Vooruit (de nieuwe sp.a-naam)... The post Coronabesmetting bij Vivaldi-top legt mogelijk weer probleem leiding op tafel: ‘Erg vervelend nu’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Egbert Lachaert ploetert richting Vivaldi (28/08/2020 - De Morgen)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) trekt vandaag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen, zonder N-VA. Maar een akkoord ligt nog lang niet binnen handbereik.
  [naar artikel]
 47. LIVE. Vandaag debat over regeerverklaring De Croo - Vivaldi plant heffing op grote financiële transacties (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen, die zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld),...
  [naar artikel]
 48. De Wever en Bouchez reageren op Vivaldi-coalitie: “Het verdriet van Vlaanderen? Daar had je vroeger aan kunnen denken” (27/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever reageert via Twitter teleurgesteld op de keuze van Egbert Lachaert (Open Vld) voor een Vivaldi-coalitie. MR-voorzitter Georges-Louis...
  [naar artikel]
 49. Open Vld snijdt nog meer in pensioen werklozen (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De pensioenspecialist van Open Vld, Vincent Van Quickenborne, komt met een nieuw voorstel om werklozen minder pensioenrechten te geven. "Om de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.