Ook deze winter mogen de uitgebreide terrassen van horecazaken in Antwerpen blijven staan. In juni kon de horeca een uitzonderlijke toelating krijgen om een groter terras te installeren om voldoende afstand voor de klanten te garanderen. Bijna driehonderd van de 326 uitgebreide terrassen mogen nu blijven staan tot 31 maart volgend jaar. [naar artikel]
In Brugge mogen terrassen voortaan langer blijven staan. De stad keurde maandag een nieuw terrasreglement goed. De terrassen mogen blijven staan tot na de kerstvakantie en ze mogen terug worden opgebouwd vlak voor de paasvakantie. [naar artikel]
In Brugge mogen terrassen voortaan langer blijven staan. Ze mogen blijven staan tot na de kerstvakantie en mogen al terug worden opgebouwd vlak voor de paasvakantie. [naar artikel]
In Gent mogen de terrassen van de horeca onbelast blijven staan. Stad Gent nam die beslissing op vraag van de horeca-uitbaters. “We willen perspectief geven aan de horeca-ondernemer die vandaag nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet”, zegt schepen Sofie Bracke. [naar artikel]
In Mechelen mogen de uitgebreide ‘coronaterrassen’ ook deze winter blijven staan. Ook in Heist-op-den-Berg kregen horecauitbaters toestemming om tot in maart 2022 de uitgebreide terrassen op parkeerplaatsen of het openbaar domein te behouden. In Turnhout en Antwerpen moet nog beslist worden wat er na half- of eind oktober mag blijven staan. [naar artikel]
De Gentse tijdelijke terrassen mogen nog even blijven staan. In het begin van de coronacrisis werden verschillende terrassen in Gent tijdelijk uitgebreid. De stad Gent heeft aangekondigd dat dat nog een tijdje zo kan blijven, al zeker tot eind 2022. [naar artikel]
Door corona en allerhande afstandsmaatregelen zijn er veel uitgebreide terrassen bijgekomen de jongste maanden. Pleinen werden omgevormd tot openluchtcafé, parkeerplaatsen werden omgetoverd tot terras. Horeca-uitbaters gaven al aan dat ze hopen dat die terrassen mogen blijven. Heel wat steden en gemeenten denken momenteel na over een aangepast terrasreglement. Sommigen hebben hun huiswerk echter al gemaakt, zoals Kortrijk. [naar artikel]
Eigenaars van een warmtepomp vinden dat ze in de kou blijven staan. Zij krijgen een lagere energiepremie deze winter omdat ze niet op gas verwarmen, maar enkel elektriciteit verbruiken. Mensen die met stookolie verwarmen of houtpellets krijgen wél een extra vergoeding. 170.000 Vlaamse gezinnen verwarmen zich met een warmtepomp. De regering wou voor hen geen bijkomende premie voorzien omdat zij al premies ontvingen bij de aankoop van een warmtepomp. [naar artikel]
De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?” [naar artikel]
Dit weekend heropenen over heel het land de terrassen. Voor de horeca-uitbaters en hun klanten komen daar een hoop regels bij kijken, al is een registratieplicht deze keer niet aan de orde. Een overzicht. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
Terrassen open vanaf 1 of 3 mei, op voorwaarde dat de steunmaatregelen blijven. Dat plan legt Horeca Vlaanderen voor aan het Overlegcomité, dat vandaag de knoop doorhakt. Zonder die steun staan Limburgse uitbaters niet te springen om enkel hun terras te openen. [naar artikel]
In de Gentse studentenbuurt mogen café-uitbaters vanaf het begin van het academiejaar extra terrassen plaatsen. Dat heeft het stadsbestuur beslist. De café-uitbaters van de Overpoortstraat en Stalhof mogen minstens tot en met 15 november de extra terraszone gebruiken. [naar artikel]
Dit weekend heropenen over heel het land de terrassen. Voor de horeca-uitbaters en hun klanten komen daar een hoop regels bij kijken, al is een registratieplicht deze keer niet aan de orde. Een overzicht. [naar artikel]
Vanaf het eind van komende winter mogen cafés en restaurants in Frankrijk hun buitenterrassen niet meer verwarmen. Dat is een van de nieuwe milieumaatregelen die de Franse minister van Milieu Barbara Pompili maandag heeft aangekondigd. [naar artikel]
Het schepencollege van Tongeren heeft beslist dat Tongerse horeca-ondernemers hun zomerterras ook in de winter mogen laten staan. Normaal gesproken duurt het terrasseizoen tot 1 november, maar om ondernemers in coronatijd tegemoet te komen is dit dus verlengd. [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel. Vanochtend gaf minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) duidelijkheid. [naar artikel]
Café- en restaurantuitbaters mogen nog tot 31 maart volgend jaar een overdekt terras plaatsen zonder daarvoor een omgevingsvergunning te moeten aanvragen. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist, laat minister van Omgeving Zuhal Demir zondag weten. [naar artikel]
In Tongeren mogen de zomerterrassen van de horecazaken ook tijdens de winter blijven staan. Dat heeft het CBS vandaag beslist. [naar artikel]
Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. Terwijl de regering nog werkt aan de punten (hoeveel mensen mogen plaatsnemen aan één tafel?) en de komma’s (tot hoe laat mogen zaken open blijven?), gaan horeca-uitbaters alvast over tot actie, want praatjes vullen geen gaatjes. Wij legden ons oor te luisteren bij drie ondernemers: “Wij hebben meteen paletten aangeschaft”. [naar artikel]
Wat het Overlegcomité woensdag ook beslist, café-uitbaters in Luik mogen op 1 mei volk op hun terrassen bedienen. De Luikse provinciegouverneur en de burgemeester hebben het daarover op een akkoordje gegooid. In Vlaanderen zijn burgemeesters geen voorstander van die rebellie, maar tegelijk zoeken enkelen naar achterpoortjes. [naar artikel]
Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. "Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.